Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 08 November 2007 - 09:28 AM
Lub0^ аз и Тара сме от Кърджали, затова се жалвам, че София ни е далече. А тук, на месно ниво се организират някакви изложби и състезания за кучета, но откъде мога да почерпя информация за тях нямам представа. Може би от месните медии-не зная. Поздрави на всички: :blink: :blink: :blink:
Публикувано: 08 November 2007 - 10:32 AM
Другите изложби - национални и междуналодни - за всички породи се организират от БРФК или местните дружества. Обявяват се на сайта на БРФК. Обявените до момента за 2008 година можеш да видиш ТАМ най-долу.

JulyVell Siberians
Публикувано: 09 November 2007 - 09:18 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Aurora At Vabank
п.п. Съжалявам за оф-топика, но ми стана интересно.
Хихих, не е Лара, някоя адашка е това :)
Ето едно куче, което исках да ви покажа .. Това е най-уникалното хъски, което съм виждала ... Случайно се запознахме със стопанина и, казва се Кити и е много мила. Най-интересното е, че не бяга, стои като залепана до крака му и го слуша безотказно. Ако не го бях видяла, нямаше да повярвам. През цялото време беше без каишка и не направи нито една магария, за разлика от Лара, която се опитваше всякчески да магарее :)
Ето го и ангелчето Кити:
Има и такива редки птици. И аз имам едно такова "славейче" :kuchence:
Местя разговора тук, да не се разводнява фототемата :)
Интересно ми е, това въпрос на характер ли е ? Как така, всички са своеравни, а това се държи като най-дисциплинираното куче? Ето вие имате много кучета, предполагам се държите по един начин с всички, как повечето са "магаренца", а едно е "славейче" :) ?
За Ларе е късно, от нея пионерче няма да стане, ясно е това.... но следващото искам да е славейче хахахаха
Мисля да поканя Кити и стопанина и на гости в нас. Какво може да се очаква от кучето домакин, трябва ли да взема предпазни мерки за да предотвратя прерикания помежду им?
Публикувано: 10 November 2007 - 10:36 AM
Husky Lara подкрепям, че следващото "славейче" трябва да бъде. ;D
Не знам дали правя някаква грешка при обучението на най-важната команда или просто "магаренцето" си е "магаренце. Тя я знае много добре, но като дойде време да влезе в действие на вън (вкъщи е добре) и се появяват тапи в ушите. Уж спазвам правилото, когато си играе или е "заета" с нещо интересно да не я викам, защото ще я науча да идва когато си поиска, но пак.. Примерно когато тръгне да се отдалечава на някъде и като кажа "Ела тук" - ни чул, ни видял. Ако има някаква опасност и като тръгна да я хващам ми бяга.. поне 40 минути отиват в "залавяне на заека". :rolleyes:
Е, има разходки, на които идва, но са по-рядко.
А за идването на друго куче. Аз само махнах купите с храна и вода, защото Прешъс не дава да и ядат от храната а камоли да и пият от водата. Нямах проблеми. И хъски е идвало в нас и голдън ретривър и с двамата много игра. Зависи какво дава Лара и какво не.
Публикувано: 10 November 2007 - 10:40 AM
Публикувано: 10 November 2007 - 01:26 PM
поне при нас е първи ;D :yahoo: :yahoo: :yahoo: В Шумен е направо ужас, и сняг и дъжд и вятър едновременно :rolleyes:, много исках днеска с Бленика да излезем, но май няма да стане в такова време. :huh: :huh:
Но все пак.........СНЯЯЯЯЯЯЯГ :->)СУПЕРРРР :->)

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 10 November 2007 - 01:57 PM
Мога само да ви завиждам за ПЪРВИЯ СНЯГ, понеже при нас в Кърджали вали като из ведро, но само дъжд...сега е отвратително мокро, кално и духа силен вятър. :-
С Тара току-що се прибрахме от разходката и сме две мокри кокошки.Днес тя показа характер: застана смело пред офиса и с много дълбок, басов лай прогони една голяма немска овчарка, която беше решила да се разходи в близост до нас.След като овчарката се забърза да си отива, Тара се спусна стремглаво след нея и аз се изплаших и рязко й извиках: Тара тук! - повторих няколко пъти с рязък и висок тон.За моя изненада Тара още при първата заповед намали скорост, завъртя се кръгом и се върна. :yahoo: :yahoo: :yahoo:
А и и дома като се приберем е много послушна, играе си с играчките, спи, хапва си и не ми създава никакви проблеми. :blink: Личи си вече, че наближаваме шестия месец, като че ли помъдря и разбира по тона и жестовете ми какво да прави.Поздрави от нас...да се налудувате в снега и заради нас... :yahoo:
Публикувано: 10 November 2007 - 02:31 PM
Публикувано: 10 November 2007 - 03:30 PM
След малко ще си едитна поста и ще добавя линка към клипчето.
ЕДИТ: Ето го и клипчето: http://www.zazz.bg/play:a4b068ce Това черното дето закри обектива, беше пръста ми. Без да искам от студа. ;D
Публикувано: 10 November 2007 - 04:03 PM
Поздравииииии :P :P

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 10 November 2007 - 09:56 PM
Снимка 1,,Бели като СНЯГ,,
Снимка 2,,Дирята в снега,,
Прикачени файлове
-
DSC00306.JPG (272.59K)
Брой сваляния: 75 -
DSC00306.JPG_thumb (77.35K)
Брой сваляния: 43 -
DSC00307.JPG (99.62K)
Брой сваляния: 72 -
DSC00307.JPG_thumb (30.33K)
Брой сваляния: 41
Публикувано: 10 November 2007 - 09:58 PM
Цитат
За Ларе е късно, от нея пионерче няма да стане, ясно е това.... но следващото искам да е славейче хахахаха
Мисля да поканя Кити и стопанина и на гости в нас. Какво може да се очаква от кучето домакин, трябва ли да взема предпазни мерки за да предотвратя прерикания помежду им?
Да въпрос на характер е. "Славейчетата" се раждат "славейчета". Аз в същност имам две такива. Баща и дъщеря са. От същия татко имаме и други "славейчета", понякога директни потомци, понякога внуци. Поведението се предава по наследство и с подходящо обучение може да се постигне много. При хъскито типа нервна система се води холерико -сангвиничен тип, и при всеки индивид това преобладава в различна степен до сангвинико-холеричен тип. Според мен "славейчетата" (направо въведохме ново понятие хахаха) са именно от вторите. Те също имат типичното за хъски поведение, и като млади са също доста магаренца и темерутчета, но едни такива весели и добрички :blink: като цяло сравнително добре управляеми, което разбира се не значи, че ще ви липсват инфарктни ситуации с тях или ще оставят подреждането в къщи докато вас ви няма.
Относно гостито, да вероятно Лара ще ходи по петите на другото куче, да не би то нещо да с облагодетелства намирайки нещо в паничката и или да добара някоя играчка... така че може би ще се перчи, но ако не мземете да ги храните или да вадите играчките на Лара, може би няма да има конфликти. А може пък и да не съм права, защото всичко зависи от характера на самото куче и възникналите ситуации.

JulyVell Siberians
Публикувано: 10 November 2007 - 10:06 PM
Прикачени файлове
-
astra-snowman553273.jpg (126.57K)
Брой сваляния: 372

JulyVell Siberians
Публикувано: 10 November 2007 - 10:10 PM
Астра е много готина. ;D
Публикувано: 10 November 2007 - 10:28 PM
Някои провериха даже какво има под снега ;D
Жалко, че снега тук не е много и утре сигурно ще го няма.
Прикачени файлове
-
vanesa553239.jpg (134.59K)
Брой сваляния: 349 -
a&v&r-553288.jpg (142.81K)
Брой сваляния: 347 -
astra-run553246.jpg (111.47K)
Брой сваляния: 347

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 November 2007 - 10:02 AM
С Бленика също излизахме навън в снега, не можах да направя снимки, защото имаше някакъв проблем с апарата, много се ядосах :angry: :angry: , а с телефона излизат размазани, но поне добре се позабавлявахме, увъргаляхме се яко в снега, само изключвам това че ни поидгониха едни кучета, но за щастие всичко е наред. Днеска още има сняг така че не всичко е загубено ;D ;D ;D

Публикувано: 11 November 2007 - 12:47 PM
Прикачени файлове
-
P1020997.JPG (882.48K)
Брой сваляния: 94 -
P1020997.JPG_thumb (76.6K)
Брой сваляния: 48 -
P1020995.JPG (773.08K)
Брой сваляния: 83 -
P1020995.JPG_thumb (105.82K)
Брой сваляния: 47

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +