Dog.bg Форуми : Гранулите

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Гранулите

#21 Потребителят е офлайн   jemma Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 May 2007 - 11:41 AM

А какво ще кажете за Фрискас?? И той е доста шареничък,но има знак Пурина?? s) говоря за гранулите??

#22 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 May 2007 - 12:10 PM

Не е от значение каква е фирмата производител, има значение какъв клас е храната. Фрискис е нисък клас храна и не се препоръчва. На почти същите цени има премиум и супер премиум храни, като разликата в парите няма да е кой знае каква.
Аз храня с една от най-скъпите храни и ми излиза по 50-60 стотинки на ден изхранването на една котка. А не е задължително да се купува само най-скъпата, има и малко по-ефтини.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#23 Потребителят е офлайн   Milko_Ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 12:36 PM

Здравейте, ние храним нашия котарак /персиец/ само с Роял К. /нали няма да бъда глобена за реклама s) / - но той сам си я избра - не желае да яде друга - като малък ядеше пилешко бяло месце, рибка - но постепенно започна да ги отказва - и сега иска да яде само гранулки . Редуваме му Персиан на Р.К. с една друга храна - също на Р. К. - за прекрасна козина. Няма да скрия, че имаше един период, в който му купувахме от насипните - също на Р.К. - но получи едно бъбречно възпаление - не знам дали от храната s) - и ветеринарката ни каза, да му купуваме само пакетирана храна. И с просто око е видна разликата - между цвета и блясъка на гранулките от пакет и от чувал. b)

#24 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 10:51 PM

Аямс се върна на българския пазар, но в моя град дистрибуцията е слаба.
Винаги купувайте пакетирана храна! Има магазини които поставят отрова за мишки в близост до отворените чували за да предпазят храните си. Освен това Р.Канин в зоомагазините често застоява
User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#25 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 08:53 PM

Моят котарак яде само Р.К.,но само пакетирана (другата не я иска). Днес му купих Nutragold, някой може ли каже мнение за нея.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#26 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 May 2007 - 09:21 PM

Аз съм доволна от Нутрата, от същата марка яде и кучето ми, а на котката смесвам от нея и още няколко други. Казват, че е много добра. Аз също я смятам за такава.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   cambrils Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 April 2010 - 11:29 PM

Здравейте! Претърсих форума за тема, подходяща за моя въпрос, но тази сякаш ми се стори най-подходяща..
Преди няколко дни взех на моя Туф (2 месеца и 20 дни- персиец) тоалетна, която диагностицира заболявания на пикочните пътища (когато има нещо обезпокоително- гранулките стават от розови до тъмно червени). Първоначално бях предубедена- та тоалетната дори миришеше на найлон! И започнах да я смесвам с тоалетна тип Бенто. Вчера обаче сложих повече гранулки от въпросната тоалетна ( ). Първите няколко пишкания- нищо. Тази вечер обаче се появи червеничкаво!
Та въпросите ми са- някой ползвал ли е такова нещо, имали ли сте уринарни проблеми с котараците си и не на последно място- забелязвам, че Туф не пие достатъчно вода, а пишка доста...
Благодаря за мненията предварително!

#28 Потребителят е офлайн   cambrils Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 April 2010 - 11:32 PM

О, забравих да спомена- Туф се храни с Роял Канин- гранули за бебета + пастетчета за бебета. Гранулките му ги накисвам във водичка- препоръка от вет. и ги смесвам с пастетче. Хапва си и варено пилешко месце, обича скариди и варена риба, общо взето- старая се да го храня здравословно. И ето на- проблем :(

#29 Потребителят е офлайн   cambrils Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

О, забравих да спомена- Туф се храни с Роял Канин- гранули за бебета + пастетчета за бебета. Гранулките му ги накисвам във водичка- препоръка от вет. и ги смесвам с пастетче. Хапва си и варено пилешко месце, обича скариди и варена риба, общо взето- старая се да го храня здравословно. И ето на- проблем :(

#30 Потребителят е офлайн   cambrils Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

#31 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 April 2010 - 12:27 PM

Това е изключително недостоверен начин да се определни вероятен проблем.
Реакцията е чисто химическа, но в нестерилна среда, оставена тоалетната на всякакви възможни примеси няма никаква стойност на полученият резултат.
Освен това котето ви е на 2-3 месеца, практически е невъзможно вече да има проблеми с отделителната система.
Вместо да си давате парите за подобни тоалетни, които само ще ви плашат, след навършване на една година, една и половина, редовно си водете котарака /или носете стерилно взета и съхранявана урина/ на ветеринар, който да ви казва вижда ли някакъв проблем или не.
С тази тоалетна само ще се шашкате при получаването на някакви нюанси на розовото и червеното.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   cambrils Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 04:28 PM

Да, съгласявам се със samotnata- в нестерилна среда... Вет. каза същото днес- не е обичайно малко коте да има проблеми с отделителната система оО
Ето- сутринта котето се изпишка и нямаше никакви розови неща по гранулките... А тоалетната наистина шашка... Но пък вървеше с тоалетното легенче- все пак трябва да се употреби :)
Аз се притесних, защото не съм виждала малкия да пие вода- редовно му я сменям и следя нивото й в купичката- обича да стъпва там (играе с огледалния образ...) и вероятно единствено от това е липсата на известно количество водичка :( Иначе поне от накиснатите във вода гранулки се надявам да си набавя течности- пишка си нормално...
Благодаря наистина за отговора! :)

#33 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 09:15 AM

от седенето на открито се променят свойствата на урината, тоест възможно е червеничкавото, което сте забелязали да е от променилата се вече урина от предно пишкане. отчита се обикновено как променя прясната урина. предполагам тази тоалетна измерва киселинността на урината, а трябва да знаете че персийските котки имат малко по-различна киселинност от другите котки. сама казвате че котето пишка доста ама не пие много вода, като забравяте че преди това сте му накиснали гранулите. моят съвет е да спрете да му давате пастети, а скоро след това постепенно и да спрете да му накисвате гранулите, ако не държите задължително котето ви да има проблеми със зъбите. и се шашкайте по-малко....

#34 Потребителят е офлайн   cambrils Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 10:38 AM

Разбирам. Няма вече да се шашкам blush.gif А за накиснатите гранулки и за пастетите- бях започнала да правя опити да му давам само сухи гранулки- ами не ги помирисва дори. Ще бъда упорита все пак :)
Благодаря за съветите!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни