Гранулите
Публикувано: 04 May 2007 - 12:10 PM
Аз храня с една от най-скъпите храни и ми излиза по 50-60 стотинки на ден изхранването на една котка. А не е задължително да се купува само най-скъпата, има и малко по-ефтини.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 04 May 2007 - 12:36 PM
Публикувано: 09 May 2007 - 10:51 PM
Винаги купувайте пакетирана храна! Има магазини които поставят отрова за мишки в близост до отворените чували за да предпазят храните си. Освен това Р.Канин в зоомагазините често застоява
Публикувано: 19 May 2007 - 08:53 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 05 April 2010 - 11:29 PM
Преди няколко дни взех на моя Туф (2 месеца и 20 дни- персиец) тоалетна, която диагностицира заболявания на пикочните пътища (когато има нещо обезпокоително- гранулките стават от розови до тъмно червени). Първоначално бях предубедена- та тоалетната дори миришеше на найлон! И започнах да я смесвам с тоалетна тип Бенто. Вчера обаче сложих повече гранулки от въпросната тоалетна (
Та въпросите ми са- някой ползвал ли е такова нещо, имали ли сте уринарни проблеми с котараците си и не на последно място- забелязвам, че Туф не пие достатъчно вода, а пишка доста...
Благодаря за мненията предварително!

Публикувано: 05 April 2010 - 11:32 PM
Публикувано: 06 April 2010 - 12:27 PM
Реакцията е чисто химическа, но в нестерилна среда, оставена тоалетната на всякакви възможни примеси няма никаква стойност на полученият резултат.
Освен това котето ви е на 2-3 месеца, практически е невъзможно вече да има проблеми с отделителната система.
Вместо да си давате парите за подобни тоалетни, които само ще ви плашат, след навършване на една година, една и половина, редовно си водете котарака /или носете стерилно взета и съхранявана урина/ на ветеринар, който да ви казва вижда ли някакъв проблем или не.
С тази тоалетна само ще се шашкате при получаването на някакви нюанси на розовото и червеното.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 06 April 2010 - 04:28 PM
Да, съгласявам се със samotnata- в нестерилна среда... Вет. каза същото днес- не е обичайно малко коте да има проблеми с отделителната система оО
Ето- сутринта котето се изпишка и нямаше никакви розови неща по гранулките... А тоалетната наистина шашка... Но пък вървеше с тоалетното легенче- все пак трябва да се употреби :)
Аз се притесних, защото не съм виждала малкия да пие вода- редовно му я сменям и следя нивото й в купичката- обича да стъпва там (играе с огледалния образ...) и вероятно единствено от това е липсата на известно количество водичка :( Иначе поне от накиснатите във вода гранулки се надявам да си набавя течности- пишка си нормално...
Благодаря наистина за отговора! :)
Публикувано: 07 April 2010 - 09:15 AM