Dog.bg Форуми : Корела Нимфа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Корела Нимфа

#321 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 March 2012 - 11:54 PM

Браво, това е правилния подход. Не го карайте да прави неща на сила, ако не иска.
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#322 Потребителят е офлайн   crazzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:36 AM

Здравей, доста изчетох за корелите, като материал в нета, а пък и доста теми на потребители във разни форуми, преди да си взема птичката. Но нали знаете, човек се учи докато е жив, според мен грешката на много от стопаните е, че още в първите дни, когато си вземат птичката се опитват да я хващат, галят, къпят и какво ли още не, пък после ''моята корела я имам от еди колко си време и тя още се плаши от мен'' , разбира се има и такива дето не се приспособяват, поне така предполагам. Птичката трябва да се остави в първите и дни да е спокойна и да се осъзнае, че новия и дом и стопанин не са заплаха, поне така бе с моята, когато я избирах имах чуството, че на нея и всичките корелки около нея ще им пръснат сърчицата, през първите два дни единствено да и сменя водата и храната съм се доближавал до нея, сега на вече шестия ден си взима от ръката ми храна и въобще не се притеснява от присъствието ми, поздрави.
Прикачена снимка

#323 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 05:39 PM

Ами да така се прави, остава се птицата да се успокои защото е в стрес и да свикне с обстановката и стопанина и чак тогава се подхожда към нея. Като я галят взимат и т.н. в първите дни след като я вземат стреса става още по-голям :)
User's Signature

Цитат

Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#324 Потребителят е офлайн   crazzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2012 - 02:03 PM

Вчера реших да го пусна малко да полети, отначало не искаше да излезе, оставих му вратичката отворена та когато той сам си реши да го направи, след известно време се престраши и изхвърча, започна да кръжи в стаята, удари се в едната стена и прозореца, но май нищо сериозно, след това благополучно се приземи върху китайската ми роза, малко след това падна върху едно от цветята ми, там остана около един час, но не от стрес, мисля, че му беше интересно, нещо си чоплеше, дадох му от любимите му травки и той с охота ги изяде. Лошото дойде, когато реших, че ще си лягам и той трябва да се прибере в клетката, тъй като беше тъмно отвън реших да загася лампата и да го хвана леко и поставя в клетката, да ама не, усети ме и се опита да избяга, като пак се удари в прозореца и падна, а когато го хванах ме захапа за палеца, а когато го сложих в клетката не поиска да ме пусне, колкото и да болеше го оставих сам да ме пусне, разбира се ми пусна кръв, малко пиле питбул. Днес се държи малко превъзбудено, често кряка и обикаля клетката нервно, но като му дам от травките ги взима, не зная какво да си мисля. Решил съм след четири пет дни да го пусна пак, та въпроса ми е, ако вечерта не иска да се прибере, да го оставя ли да нощува извън клетката, иначе в момента съм си постоянно във вкъщи и ако остане навън ще мога да го наблюдавам, да не стори някоя пакост, с която да си навреди. Ако някой има подобна случка, моля да сподели .

#325 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2012 - 05:28 PM

Според мен сте избързали със пускането преди да бъде пуснат папагалът трябва да свикне че клетката е неговият дом за да се прибира вътре да яде и пие вода а вечерта да нощува
User's Signature

Цитат

Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   crazzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 12:07 AM

Здравейте, от токлкова голямо желание всичко да му е наред, накрая сбърках, отначало правих всичко необходимо да се чуства добре, но май с грешката си рискувам да го стресирам излишно. Интересното е, че взима храна от мен даже и когато му я давам вътре в клетката :) , което май е добре. Как мога да разбера, че е дошло времето да го пусна, как мога да разбера, че вече се е привързал към клетката си като свой дом, предварително благодаря.

#327 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 06:40 PM

здравейте от мен аз съм нова в отглеждането на тези прекрасни птици . Ето го моят красавец Арти , казаха ми че е на 6 месеца.. не съм много сигурна .. но това няма значение :)

User's Signature

My link

#328 Потребителят е офлайн   crazzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 09:55 PM

Много е красив, от колко време го имаш?

#329 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 12:13 AM

Показване на мнениетоcrazzzy, в 08 March 2012 - 10:07 PM, написа:

Здравейте, от токлкова голямо желание всичко да му е наред, накрая сбърках, отначало правих всичко необходимо да се чуства добре, но май с грешката си рискувам да го стресирам излишно. Интересното е, че взима храна от мен даже и когато му я давам вътре в клетката :) , което май е добре. Как мога да разбера, че е дошло времето да го пусна, как мога да разбера, че вече се е привързал към клетката си като свой дом, предварително благодаря.

Ще разберете по поведението му, ще седи в клетката весело ще подскача от кацалка на кацалка, няма да се опитва да избяга, ще е спокоен, ще подсвирква весело, ще е отпуснат, ще търси внимание, няма да го е страх докато минавате покрай него или вършите нещо в близост. Мисля че наистина ще го осетите
User's Signature

Цитат

Качена снимка

#330 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 12:38 AM

Показване на мнениетоcrazzzy, в 10 March 2012 - 09:55 PM, написа:

от днес :) казаха ми че е мъжки и нещо от рода на белобуза корела ..
User's Signature

My link

#331 Потребителят е офлайн   crazzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 02:01 AM

Показване на мнениетоAragoen, в 11 March 2012 - 12:13 AM, написа:

Показване на мнениетоcrazzzy, в 08 March 2012 - 10:07 PM, написа:

Ще разберете по поведението му, ще седи в клетката весело ще подскача от кацалка на кацалка, няма да се опитва да избяга, ще е спокоен, ще подсвирква весело, ще е отпуснат, ще търси внимание, няма да го е страх докато минавате покрай него или вършите нещо в близост. Мисля че наистина ще го осетите

Благодаря за инфото, всев повече започва да се отпуска, но мисля, че му е нужно още време, не ми се рискува отново.

#332 Потребителят е офлайн   crazzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 02:03 AM

Показване на мнениетоzzverche, в 11 March 2012 - 12:38 AM, написа:

Здравей, да ти честит, сигурен съм, че ще ти носи много щастие и радост, поне при мен е така:)

#333 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 02:30 AM

Показване на мнениетоcrazzzy, в 11 March 2012 - 02:03 AM, написа:

Здравей, да ти честит, сигурен съм, че ще ти носи много щастие и радост, поне при мен е така:)

благодаря ;) сигурна съм че ще е така , аз от моя страна му гарантирам много внимание и грижи , сега само искам да знам само точния му пол дали наистина е мъж.. и дали е млад защото нямам голямо доверие на продавача в магазина
User's Signature

My link

#334 Потребителят е офлайн   crazzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 04:55 PM

Показване на мнениетоzzverche, в 11 March 2012 - 02:30 AM, написа:

Показване на мнениетоcrazzzy, в 11 March 2012 - 02:03 AM, написа:

благодаря ;) сигурна съм че ще е така , аз от моя страна му гарантирам много внимание и грижи , сега само искам да знам само точния му пол дали наистина е мъж.. и дали е млад защото нямам голямо доверие на продавача в магазина

Когато се поуспокои и започне да пее е мъжка, ако само грачи е женска

#335 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 06:08 PM

:ud_009: по това ли само се познава? 2ри ден е при мен 1вия ден беше спокоен но днес от сутринта е много нервен немога да намеря причината има си всичко храна вода плодове .. обръщам му внимание но той е адски неспокоен върти се писка блъска се по клетката , ходи напред назад по пода на клетката и в крайна сметка остана там не се качва по пръчките седи долу , за момента мълчи и седи на дъното , чудя се защо цял ден прави така и не се качва на пръчките а вчера всичко беше наред :dry: нищо не го плаши в стаята е умерено топло няма други животни дори и аз не го закачам :dry:
User's Signature

My link

#336 Потребителят е офлайн   crazzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 08:44 PM

Здравей, моя от време на време прави същото, ходи бързо наляво надясно, само че по кацалката и крещи, мисля, че е нормално,през първите няколко дни не го закачай постоянно за да се осъзнае къде е и че не си заплаха, през следващите дни само му говори и избягвай резките движения, не прави моята грешка да го пускаш прекалено рано, явно трябва хубаво да свикне с мен и клетката и тогава да действаме :), през първите дни моя беше много неспокоен и уплашен, постепенно свикна с мен вече взима храна от ръката ми и пее много хубаво, имитира някакви прички, които явно е чул в зоомагазина, не му се притеснявай, а и да не забравя, май не обичат много много промените, в смисъл на моя му преместих едната кацалка и хранилката и започна да пищи и не спря докато не му я върнах на старото място, успех и пиши за развитиетови, успех .

#337 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 08:50 PM

прогрес! кацна си на пръчката

User's Signature

My link

#338 Потребителят е офлайн   crazzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 08:57 PM

Да не те излъжа, но ми прилича ма мъжки.

#339 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 09:20 PM

силно се надявам да е мъжки .. така или иначе вече си има име.. Арти :) за малко да го кръстя Маркъс защото се радва само на музиката на Маркъс Шулц :D ама му се размина.. та дано е мъж почна да издава някакви тихички странни звуци.. стърже си с чофката .. яде постоянно , мисля че е добре но продовете не ги поглежда
User's Signature

My link

#340 Потребителят е офлайн   crazzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 10:30 PM

И моя не е на ти с плодовете, веднъж яде ябълка ама малко, сигурно ще се промени след време:), внимавай какво му даваш, от зеленчуците, че нитратите могат да го погубят. А за това с човката, някъде бях чел, че го правели защото им било хубаво, ходих до село днес и отчупих клонки от една ябълка с пъпки, измих ги с топла вода, отначало им се плашеше ама сега много им се радва, постоянно ги чопли :)

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни