Публикувано: 30 September 2007 - 10:59 AM
Привет! Проблемът с пътуванията и домашните любимци не се отнася само до корелите - каквато и да е животинката, все ще трябва да има някой, който да я наглежда, храни, чисти и т.н. И понеже клетката (или клетките) е трудничко да се замъкнат с нас навсякъде, идват на помощ: приятел (на който наистина може да се довери човек и да е сигурен, че като каже: "Клетката се чисти всеки ден, водата и храната се сменят също всеки ден, трябва да лети еди-колко си време...", ще бъде изпълнено с желание); друг вариант - роднина, който би изпълнил всички тези условия. Вкъщи живеят постоянно 3 вълнисти папагалчета, 2 зеброви амадини и (вече) 1 корела ;), отделно през лятото вълнистите имат си пбебета и клетките стават от 3 - поне 5 ::). Така че вариантът да ги дам на някого отпада, още повече, че не трябва да се местят, докато мътят и отглеждат малки. При мен идва на помощ свекърва ми, която е фен повече на цветята ми и идва да ги полива всеки ден, когато сме на почивка през лятото. И просто нямаше как да ми откаже да се грижи и за цялото ято (явно се сети, че ако й ги занеса у тях, ще бъде по-сложен за нея вариант, с всичките им луди песни ;D). И така, събирам всички клетки в една стая, за да й е по-лесно, а и за да не бъде самотно опитоменото папагалче, което иначе си живее само в детската стая ;) и досега всичко е минавало успешно.
Ако имаш една корела, ще трябва обаче да търсиш вариант - да я дадеш на някой в дома му, защото да стои по цял ден сама и само някой да й сменя за 5 мин. водата и храната, може наистина да не го преживее... Не знам. Но една опитомена птица обикновено става дружелюбна и към външни хора, така че когато се наложи, вече вероятно ще познава "временния си осиновител" и няма да тъгува толкова :).
Иначе корелите наистина са чудесни за домашен любимец - много по-спокойни са от вълнистите папагали, доста по-тихи, макар че гласът им е по-силен, просто по-рядко го използват, казват, че много лесно се опитомяват, а с тези качулчици са големи чаровници! Успех при избора и отглеждането!
Поздрави!
Поздрави!
Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!