Dog.bg Форуми : Корела Нимфа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Корела Нимфа

#241 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 July 2009 - 10:14 AM

Здравейте!Имам няколко въпроса свързани с корелките.....мисля да си взимам и да го гледам в клетката която преди време живяха 2 валнисти папагала за около месец.....
1.Могат ли да живеят и по сами,ако се занимаваш с тях?
2.Като го купя от зоомагазин как да забележа ако е болен(признаци)
3.Да ми препоръчате зоомагазин в Пловдив от където да си взема корелка и на какви цени вървят за да се подготвя!
Благодаря предварително за отговорите Ви! smile.gif

#242 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2009 - 10:21 AM

П.П И ако може някакъв добър вет в Пловдив,че предния път кварталния ветиринар ми умори папгалчето(вълнисто)...по назад бях чела за някъква за кино фламинго ако може да ми кажете тел и каде се намира по-точно и ако има и други пишете! r_181.gif

#243 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2009 - 10:04 PM

Здравей радвам се че искаш да се присъединиш към пернатото семейство добре дошла!
Значи корелата сама може да живее, можеш да разбереш че е болна като е унила нагушена и не е подвижна а само седи на едно място :) Магазин и Вет немога да ти препоръчам защото несъм от Пловдив
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2009 - 11:21 AM

Цитат(Aragoen @ Jul 31 2009, 09:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравей радвам се че искаш да се присъединиш към пернатото семейство добре дошла!
Значи корелата сама може да живее, можеш да разбереш че е болна като е унила нагушена и не е подвижна а само седи на едно място :) Магазин и Вет немога да ти препоръчам защото несъм от Пловдив

Мерси много за топлото посрещане и инфото!Ще очаквам и други отговори!
Хайдеее къде сте всички корелчовци от Пловдив!

#245 Потребителят е офлайн   kamsi777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 05:17 PM

Здравейте, приятели. От два дни съм собственик на това красиво създание.

Папагалите са ми голяма страст, но тъмна Индия и сега събирам инфо. Всичко би ми било от полза. Казва се Фицко и е на два месеца. Не знаем още със сигурност пола му. Съжителства с котарака ни Арес.
Прави ми впечатление, че Фицко не чурулика толкова много - твърде тих е. Това нормално ли е? Постоянно яде. Иначе вече ни се доверява, стои в ръката ни, лети, търси компанията ни. Дали Арес му пречи да се адаптира и ще има ли проблем в съжителството им? Благодаря ви за всяко инфо. Вашите корелки колко чуруликат?

#246 Потребителят е офлайн   maxsim Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 04 December 2009 - 01:56 PM

здравейте искам да помоля за помощ. взех си корела чисто бяла с жълта качулка, много е красива. казаха ми че е мъжки и е на 4 месеца. неможах да намеря по малка корелка която да е мъжка и да ми харесва.имам проблем обаче, че несъм я виждал вече 2-ри ден да яде. днес ми се стори чак че май е пила водичка но не съм сигурен. иначе в магазина беше жизнена такава. мисля че не би трябвало да е болна или нещо такова.иначе я изтървах още като я прибирах в клетката и тя се разбяга насам на там от тогава не е излизала на вън а и оставям отворена клетката.и ме съска нещо подобно като на патка го вади. чух я вчера 5 мин ми попя и това е. иначе вади звук като на гарга със папагалски глас обаче. дали още не свикнала с пробяната или де да знам и аз вече почнах да се притеснявам.абе струва ми се че се държи странно даже сега тъкмо прави като калвач много бързо и кълве клетката а тя е отворена преди малко даже кацаше на ръба на вратичката но излизаше незнам защо и пак се връщаше. и така ще помоля за нянакакъв съвет.
ха изненада сичко се случва за секунди. смених и преди 5 мин мястото на хранилката и сега кълве вътре.
ще се радвам някой компетентен да ми помогне и ако може даже за по скоростно отговаряне на скайп:maxsim9

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#247 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 03:30 PM

Честита ти корела :) да ти е жива и здрава... много е хубава ;) Купи и една кацалка от зоомагазин струва някъде към 1-1.50лв и я сложи ... самоче 2те кацалки да са на различно ниво :) поилката я махни от там и я сложи на новота кацалка :) такаче да може да я стига безпроблеммно :) Ако не искаш да и копуваш кацалка можеш да и сложиш един клон от дървче самоче преди това го измии хубаво с топла вода ... /клона може да е от ябълка,черница и други пловодити дръвчета/ хем ще стой на него хем ще си чопли :) те обичат много да чоплят ;) Също така и купи сепийна кост за минерали и витамини :)

#248 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2009 - 03:48 PM

Да се представим, тъмния е РАНДИ - момче , гледам го от бебе ..и така вече 7 години.

Светлата хубавиза е Мойра - тя е при нас от началото на 2008 .. плаха и мила :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#249 Потребителят е офлайн   maxsim Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 04 December 2009 - 10:16 PM

месри много помоща. това е новото оформление на клетката и вече яде и пие без проблем. сега остава въпроса защо неиска да излиза още от клетката. застава на ръба като главата му е на вън и пак влиза на вътре. също така не ми дава да го бутам пък камоли да го взема. много сенадявам това да се промени. няма ли нещо с което да го подмамя да свикне по бързо с мен. и дали не вече голям за това. може ли да остане така ДИВ в кавички или има надежда. съвет от към храната освен храната за средни папагали друго неиска. пробвах го с портокал мандарина банан хляб че даже ми казаха и варено яйце да му дам но не. дай скайп все пак ако не ти досаждам де.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#250 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2009 - 02:24 PM

Моля, питай без да се притесняваш :) Хранилките ако имат кацалки... можеш да си ги оставиш долу както си бяха... защото така като е на високо прави всичко.... просото лети насякъде... А що се отнася за излизането... явно го е страх все още ;) говори му/ чети от книга спокоино и ще се престраши :)

#251 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2009 - 05:28 PM

maxsim, според мен е по-добре да не го насилваш да излиза...оставяй клетката отворена, то саминко ще реши кога да излезе.
За сравнение мъжкия ми Ранди излезе от самото начало, на мен не се доверяваше...но се прибираше когато примре от глад. Сега той ми има пълно доверие ,лети навсякаде, даже се завира на невъзможхни места , само и само да бъде гален по вратлето.
Обаче на женската ми Мори, и трябваше близо година и половина за да реши да си покаже човчицата през вратичката на клетката ...а сега само чака да се отвори и да щъка из стаята ... летенето още не и е сила.

Само знай, че с времето закърнява крилете и ще им трябва време да си възвърнат силите.

#252 Потребителят е офлайн   maxsim Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 05 December 2009 - 05:47 PM

ох много ви благодаря на всички. искаше ми се и Чико да не стой като препариран вътре а да има малко живец у него.

#253 Потребителят е офлайн   lollyp0p Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 December 2009 - 09:34 PM

По какво да позная пола им eg_033.gif

#254 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2009 - 05:19 PM

Доста е трудно особено за млади корели. Факторите са събективни:
Най-сигурна е ДНК анализ

1. мъжкия пее повече и се учи по-бързо
2.бузите на мъжкия са по ярко оранжеви
3. женските хапят и хъскат повече
4. петънца на обратната страна на крило и опашка когато са разперени - женска
5.мъжката птица повече се интересува от отражението в огледалото, перчи се и танцува пее на огледалото.

#255 Потребителят е офлайн   maxsim Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 22 December 2009 - 09:37 PM

здравейте пак, да питам какво може да означава когато папагала скърца с човка. забелях че е след хранене или когато му свирна и му обръщам внимание но не съм сигурен дали е само тогава трябва повече да го наблюдавам.иначе ако някой има идея да сподели.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#256 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 10:15 PM

Спокойно, това е знак за пълно удоволствие и спокойствие.

#257 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2009 - 12:13 PM

Моите правят така , като хапнат и преди да дремнат ...Просто се унасят :) и им е хубавко, както SanifleX написа :)

#258 Потребителят е офлайн   Ивчо Икона

Публикувано: 24 December 2009 - 02:46 PM

Здравейте на всички да се присъединя и аз към семейството на притежателите на папгалчета корела.Имам мъжка корела на близо 10 години.Много своенравна и определено птица с характер.Също така и според мен много красиво животно.
А ето го и моя красавец

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#259 Потребителят е офлайн   Borislava_vd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2009 - 12:38 AM

Здравейте! Аз искам да си купя папагалче от породата "Корела Нимфа", обаче ми казаха че била много капризна. И преди съм се занемавала с папагали, но вълнисти. Чух че искали специална стайна темперетура, специална храна и какво ли не неща. Аз мога да осигоря просторна клетка и качествена храна и няколко играчки. Но такива неща като специална темпуратура и какви ли не глезотийки не мога да си го позволя. И се чудех дали е вярно за да знам ако е така да не взимам птицата ако не мога да и осигуря всичко необходимо за да живее качествено и добре. Благодаря предварително smile.gif
User's Signature

We love animals and they love us

#260 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 01:15 AM

Нормална стайна темперетура и трябва на корелата нищо по специално
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема