Dog.bg Форуми : Котки и кучета в беда и мизерия

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котки и кучета в беда и мизерия

#41 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 April 2007 - 08:49 PM

същото коте:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Раздел "Други"

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

А, да и Британката - невероятна красота. особеност - къса опашка.

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 April 2007 - 08:58 PM

този е много красив също

Качена снимка

пак Белчо2

Качена снимка

и пак Британката (или Рускинята, простете невежествот ми):

Качена снимка

малко кучета:

Качена снимка

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 April 2007 - 09:02 PM

някои от животните на снимка изглеждат добре. моля, не се заблуждавайте. това е само на снимка. виждате как и къде живеят. повечето имат проблеми. някои по-големи, някои по-малки. АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ трябва да минат през вет. без значение дали ще се задомяват или не.
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 April 2007 - 10:17 PM

Цитат

не знам някой чете ли я тая тема и дали има смисъл да пиша по нея, но ще си пиша все пак.

Четем , четем, но не пишем, щото какво да пишем ouu
Кошмара е тотален и ситуацията е гадна.
Ако след твоите снимки се намерят хора,които да искат от котетата или кучетата там - ще е някакво начало.
Вие за най-критичните сте се погрижили.
Значи ако някой иска коте/куче - да гледа снимките. После, както си казала - непременно на вет. Животините са домашни, явно кротки, след укрепване и добра храна ще са като нови и няма да си спомнят за кошмара.
Имате нужда от много финансова помощ -за храна и лечение. Аз не видях - имате ли публикувана тук банкова сметка?
Има и вариант - временни домове (стига да има желаещи) - да се вземат животни от там, да се лекуват, да свикнат на по-нормален живот и после да се дават.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#45 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 April 2007 - 11:47 PM

нужен ми е транспорт утре или вдругиден от паметника левски до клиника в банишора и после обратно до центъра. за едно коте в клетка. искам да използвам почивните дни, че после ми е трудно с работата. целта ми е да спестя пари от таксита. ако някой може да помогне....
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 April 2007 - 08:15 AM

На Янко Сакъзов, точно зад кино Сердика, има ветеринарен кабинет.
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 29 April 2007 - 05:56 PM

специално този с окото е хубаво същия вет да си го продължи при все че е очен специалист. а тези, за които ти говориш дали може да се разчита на тях? все пак това не са просто болни животни. те имат нужда от точни диагнози и по-бързо лечение с цел задомяване.
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 11:13 PM

Ето ви почти същата ситуация в Русия, но с доста различно развитие на нещата.
Чета темите все още, но накратко - умира възрастна жена с 33 котки, хората се събират, организират се и всеки взима по една или две котки, после им търсят домове.
Дам.....
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#49 Потребителят е офлайн   alerfa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:pet_lover

Публикувано: 18 May 2007 - 03:14 PM

дени , видяхте ли тази обява
Предлагам дом на куче

15.05.2007

any_gg@abv.bg
Моля.обадете ми се,ако търсите дом за женско куче най-много до година.Ще живее на двора и в къщи и ще си има другарче женска овчарка на 8 м.
поне едно от тези ку4ета може да се отърве от ко6мара

#50 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 18 May 2007 - 07:51 PM

виждам я обявата, но какво да направя? аз кучета нямам за задомяване. от тези на лелката не можем да даваме щото не сме ги подготвили. мисля, че вече са обезпаразитени, но не знам точно. нямаме сили и за кучетата. съжалявам. ако някой иска да се наеме с тяхната подготовка за задомяване и иска да пуска обяви и търси стопани, нека ми пише. ще му дам координати на лелчето.
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 04:04 PM

Днес Дени ми донесе едно съкровище. Уплашена е, разбира се, но има невероятно доверие на хората - страха в очите й озчезва моментало, щом започнеш да я галиш. Започва да тъпче с две лапи от кеф, успокоява се и се натиска в ръцете ти да не спираш. Уникално любвеобилно и добро същество е. Трябва й малко време само да се успокои. И - една баня - доста лошо мирише, но това ще ни е последния проблем, а и сега не й трябва И това. Нека мине време.
За съжаление ще прекара няколко дена в клетка под карантина. Искам да съм сигурна, че е здрава (както изглежда) преди да започна да я запознавам с моите котки. Те са имали многбройни срещи с непознати кучета, но с котки до сега - не.
Срещали са се само с една сюрия - 7 броя малки котета, от които бягаха с погнуса. Но тази е голяма и се надявам все пак да я приемат добре и без бой
Като се поуспокои ще й направя и хубави снимки - да може да се пусне обява за нея. Дано скоро намери своите хора.

п.п. Кръстих я Яна.
Пожелайте успех на красивата Яна и скоро да си има истински постоянни стопани 1super

Не иска ли някой да вземе временно още някое коте? Колкото по-бързо се изземат от там, гледат в норамални условия, захранват (охранват), почистват и т.н. - толкова по-голям шанс имат да намерят своите стопани и да се махнат от онази свинщина за винаги.

Това е нейната снимка, която й направихме при бабата.
Качена снимка
User's Signature

#52 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 May 2007 - 10:37 PM

Много успех на Яна!!Красавица е.Временният дом ще и се отрази супер и ще стане още по-красива.Колко котки останаха там?
Дени ми каза преди малко ,че и 3 кучета имало в дома на тази жена .Те, за разлика от котките ,не щъкали ,лежали постоянно в онази полутъмна смрад между купища изпражнения и урина.Никакво извеждане ,понякога храна ...Трима затворника...Дали да не помислим къде да ги сложим до зооекспото?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#53 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 22 May 2007 - 10:11 AM

малко ъпдейт за тези, който ги е грижа. пиратчо беше опериран преди близо 10 дни. от няколко дни хапва вече уверено и стабилно мека храна (оперирана беше и дупката в устата му). утре мисля да го заведа за махане на шевовете на окото. има някакъв проблем с изтичения от носа, но да се надяваме да не е нещо сериозно. все така красив и много лигав е.

белчо е малко по-зле. диша си все така тежко. направихме му нова снимка докато е в тази криза. казаха, че са му "запушено бронхитите", извинете, но не запомних. едни каналчета в белия му дроб вместо да излязат черни на снимка излязоха бели. трябва да взема преднизолон известно време. довечера ще го заведем в къщата, защото временната му стопанка пътува. опасявам се, че това ще влоши състоянието му, предвид че има нови животни там, но няма как.

общо са извадени 4 котки от бабето. 2 (зоуи и пиратчо) от тях са в къщата, една (яна) при бушката и белчо при временна стопанка. на 2 от тях тече лечение. останалите са здрави. мина вече близо месец от както ги взехме, така че карантинния срок изтече и няма опасност от заразни заболявания. така че ако някой има желание подобно на бушката да прибере временно едно от тях.....така ще можем да настаним следващото от лелчето на карантина в къщата. Зоуи е същински ангел миличката. толкова добра, толкова кротка. преди няколко дни някой я беше одрал лошо по окото. имаше следи от нокти от очето до носа. имаше и кръв. ужасно добричко и кротичко коте.

лелчето не се интересува от никой друг освен от пиратчо. държи да й го върнем. каза, че приятелки загрижени за нея ще наемат адвокат да ме съдят, защото в българия нямало закон, който да ми позволи да отнема частна собственост (тоест пиратчо).

това е засега. на този етап за останалите котки при лелката нищо не можем да направим. в къщата приют сега има 10 големи котки, плюс 2 бебета на няколко дни и майка им, плюс 5 бебета на 2 месеца. сами се сещате, че храната и бентото там сега вървят като на конвейр. на момичето не й достигат пари за ваксини да сложи на малките. храна за нашите ние се носим, но бързичко свършва всичко.

та така. стискайте палци ветовете да кажат, че всичко с пиратчо е ок и най-сетне някой сериозен да го хареса. както и зоуи - тя е идеалният дом любимец.
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 May 2007 - 04:30 PM

Цитат

лелчето не се интересува от никой друг освен от пиратчо. държи да й го върнем. каза, че приятелки загрижени за нея ще наемат адвокат да ме съдят, защото в българия нямало закон, който да ми позволи да отнема частна собственост (тоест пиратчо).

Аз пак да питам - каква за вариянта конфискация на животните- и после, което може да се пусне да живее, което е зле - да се лекува и т.н.?Има начин да се направи- проверила съм.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#55 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 23 May 2007 - 07:45 PM

днес свалихме конците от окото на пиратчо. с очето всичко е добре. дупката в устата му обаче отново се е отворила и за съжаление няма да се поправи. от там влиза храна и затова киха големи сополища. ще бъде на антибиотик по-дълго време. ще се храни с по-мека храна до края на живота си. стана любимец в клиниката. днес едни целувки се раздаваха и приемаха (двупосочно). действително е уникален харакатер. много се надявам скоро някой да го поиска, за да заживее вече нормален живот.
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 09:34 PM

Ети ви една Яна, изучава новия свят от балкона и дели дивана с новите си приятели:
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Лигавата Яна :)

И една обявка

По повод обявата и за евентуалните кандидати: Яна в момента е разгонена, като й мине, ще бъде кастрирана.
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 10:54 AM

На първата снимка е много красива, направо е за фотоконкурса
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#58 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2007 - 11:24 AM

сайтче
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   g_girl Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2007 - 10:16 AM

Аз бих искала да ви попитам има ли начин да оказвам такава помощ на котки в беда в гр. Пловдив, защото аз съм оттам. Подкрепям вашата работа и смятам че котките не трябва д се оставят да живеят в мизерия, въпреки че не са на улицата те заслужават много по-добро място за живот, и любящи стопани!!!! яна е една красива госпожица определено.

#60 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 August 2007 - 10:23 AM

Разбира се, че има начин да помогнеш. Само желание и време да имаш. Свържи се с пловдивското дружество за защита на животните. Ето ти техния сайт тук

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни