Зигера през 2007 ще запомня с няколко кучета които ми направиха огромно впечатление като анатомия,характер и потомци!
1.
VA1 (USA),V6 (BSZS) Bazi von der Urbecke
...петък е...денят за проверка на характера...времето е кофти,вали дъжд и е студено...ние идваме от температури 30-35 градуса на такива които НЕ надвишиха 10 градуса,валеше дъжд и беше мрачно :(
Излиза едно може би 10-12 годишно русо момиченце с едно прекрасно мъжко куче което се състезава в клас над 24 месеца...усещам как публиката затихва и приковава вниманието си към невръстният водач и неговото расово животно...след подаден сигнал от съдията ТЯ тръгва , но след откачане на повода кучето избързва с няколко крачки...Малката сладурана го върна,перна леко с нежната си ръчичка през дупето и започна от начало...след този "силен" удар естествено публиката се възпламени от смях....НО ето че тя отново откача кучето от повода и то прави според мен а и не само НАЙ-впечатлителният тест за характер на този Зигер.
Кучето показа послушание,борбеност и водимост в един едничък тест за характер.
Излишно е да споменавам,че след борбата от страна на кучето,спорането на фигуранта то ПУСНА при ПЪРВО подаване на командата....А през това време публиката вече беше станала на крака и възторжено ръкопляскаше на хармонията между Звяра и Красавицата....и как това доминантно куче бе толкова водимо та да бъде поверено на едно невръстно дете....Настръхнах,а и не само аз....емоцията беше невероятна!!!
Няколко минути бурно ръкопляскане след което съдията спря изложбата...повика Журналистите и помоли момиченцето да повтори същото това простичко нещо....заснеха това което им беше необходимо и изложбата продължи.
Това куче за мен остава незабравимо....това което показа беше оптималното....като физическа форма,анатомия и темперамент!
И други кучета се представиха отлично,но липсваше елемента куче с дете...което може би повлия толкова силно върху публиката.
Родословието на Баци