Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче -

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Немското овчарско куче -

#121 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 March 2008 - 02:24 PM

Качена снимкаdel Lupo Nero ;)Качена снимка ;D
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 02:30 PM

Качена снимкаV Amigo von der Holzinger AuКачена снимкаV (BSZS) Javir vom Talka Marda :sos:нищо лошо и такива кучета  да получават отлични оценки,но те наистина се отличават от хилядите шоу-питомци,и защо не и да ги конкурират и на пазара на кученца ;)
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 02:53 PM

Качена снимкаKarn vom Fegelhof ;)заедно сJavir vom Talka Mardaсе нареждат сред мъжките с най много заплождания след Зигера ;D
User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 03:00 PM

В действителност няма нищо лошо да се ползват кучета от т.н. работни линии,но това както всяка една връзка трябва да става много внимателно и да се подбират не само мъжкото,а да се обърне по-голямо внимание на женското куче което играе доста по-голяма роля в това какви кученца ще се родят...

#125 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 03:40 PM

Зигера през 2007 ще запомня с няколко кучета които ми направиха огромно впечатление като анатомия,характер и потомци!
1.VA1 (USA),V6 (BSZS) Bazi von der Urbecke

...петък е...денят за проверка на характера...времето е кофти,вали дъжд и е студено...ние идваме от температури 30-35 градуса на такива които НЕ надвишиха 10 градуса,валеше дъжд и беше мрачно  :(
Излиза едно може би 10-12 годишно русо момиченце с едно прекрасно мъжко куче което се състезава в клас над 24 месеца...усещам как публиката затихва и приковава вниманието си към невръстният водач и неговото расово животно...след подаден сигнал от съдията ТЯ тръгва , но след откачане на повода кучето избързва с няколко крачки...Малката сладурана го върна,перна леко с нежната си ръчичка през дупето и започна от начало...след този "силен" удар естествено публиката се възпламени от смях....НО ето че тя отново откача кучето от повода и то прави според мен а и не само НАЙ-впечатлителният тест за характер на този Зигер.
Кучето показа послушание,борбеност и водимост в един едничък тест за характер.
Излишно е да споменавам,че след борбата от страна на кучето,спорането на фигуранта то ПУСНА при ПЪРВО подаване на командата....А през това време публиката вече беше станала на крака и възторжено ръкопляскаше на хармонията между Звяра и Красавицата....и как това доминантно куче бе толкова водимо та да бъде поверено на едно невръстно дете....Настръхнах,а и не само аз....емоцията беше невероятна!!!
Няколко минути бурно ръкопляскане след което съдията спря изложбата...повика Журналистите и помоли момиченцето да повтори същото това простичко нещо....заснеха това което им беше необходимо и изложбата продължи.

Това куче за мен остава незабравимо....това което показа беше оптималното....като физическа форма,анатомия и темперамент!
И други кучета се представиха отлично,но липсваше елемента куче с дете...което може би повлия толкова силно върху публиката.

Качена снимка

Родословието на Баци

#126 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 03:46 PM

Не споря-дори не съм сигурен дали работните мъжкари заплождат и шоу кучки или пак си карат само на работни кучки-разделението на шоу и работни е условно,но какво да кажем като това го признава и съветника по развъждане.Но все пак има ясна цел-оценка отличен да се дава и на работни с добра анатомия.Доколкото чета поколението на сегашните мъжкари от елита "отива в майката",не знам дали е точен термина,така си го превеждам,но всъщност означава,че женските които се раждат от тях са значително по добри от синовете им :oи търсят силна мъжка кръв,неродствена по мъжка линия с сегашния елит,за да получат хубави мъжки кученца.Така вече са изчезнали линиите на Мутц примерно-не са взели своевременно мерки.Един германец много подробно го обяснява в статия Материнския щам на Цайтунгите,но ми е сложна :huh:а и не ми трябва ;DА ето едно интересно куче-интересно е стова че запложда повече от веднъж седмично,без да се е явявало  в работния класКачена снимка-да поясня -за тези кучета които имат повече от 6 заплождания месечно ги обявяват и водят статистика.
User's Signature

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 03:49 PM

Баци не само на теб е харесал-има поне по 8 заплождания месечно :->)
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 03:52 PM

2.V Djenges Kahn vom Sante's Home

Това куче ме спечели с подчертано мъжественият си външен вид,отлично оформена и пропорционална глава,много добри движения и отличен тип и формат БЕЗ кучето да е над стандарта в сантиметри.
Темперамента му е невероятен,много силно и буйно куче...това се видя по време на бързите обиколки,не показа умора и за миг дори даже напротив с всяка една обиколка ставаше все по-красив и наперен,тичаше все по - добре и с по - широки и стелещи се крачки.
Теста за характер също беше впечатляващ,едно куче което хапе с по-голямо удоволствие от колкото пуска....което за жалост също успяхме да видим на Зигера.

Качена снимка

Djengis Родословие

А ето какво казва развъдчикът му за него:

Mit Djenges Kahn habe ich einen Rüden gefunden der meinen Vorstellungen vom Allround-Schäferhund entspricht. Während meiner langjährigen Laufbahn als Züchter habe ich noch keinen Hund erlebt ,der mich jeden Tag auf`s neue so begeistern kann wie Djenges.Sein Trieb,seine Belastbarkeit,sein tolles festes Wesen  und seine anatomischen Qualitäten sind für mich einmalig.

#129 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 03:55 PM

ХА !?! Баци няма по мъжка линия елит чак от Джек-повече от 15 години :o
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 04:06 PM

3.VA5 (CHN) V12 Tor Di Casa Nobili

Куче невероятно впечатлително посредством своето излъчване , подчертана мъжествена визия БЕЗ да е над стандарта. Едно от малкото кучета извадило група с отлични ПРЕДНИ ъгли!
Потомците му бяха с ясно изразени полов деморфизъм и въпреки това всички бяха еднотипни.
Много красиви животни които бяха отлично заъглени , в един тип , много добри качество на косъм и пигмент , също както и ход.
Като недостатък бяха леко късите и косо поставени крупи...или поне съдията така заключи след огледа на групата.
За жалост това куче е вече доста далеч и няма да може да се ползва от много развъдчици в Европа  :'(

А туземните развъдчици го недолюбват защото НЕ Е тяхно производство,а италианско... :huh:

Качена снимка

Tor ' s Pedigree

#131 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 04:15 PM

4.VA1 (I) Dux de Cuatro Flores

За мен това е едно страхотно куче и на фона на МУТАНТИТЕ Куен и Нандо това куче показа какво означава правилен ФОРМАТ на едно ПРАВИЛНО изградено мъжко куче което си има ВСИЧКО без нито един елемент да е в завишена доза.
Всичко си му беше на мястото и нито повече нито по - малко от това което трябва да бъде!
Групата му защити честа му у и таза на баща му Хил Фарбеншпил.
Много красиви хармонични кучета.
Самият Дукс направи също страхотен тест за характер и с това напълно заслужи своето място в класацията,че дори можеше според мен и да е пред мутанта Куен!

Качена снимка

Дукс Родословие

#132 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 04:22 PM

За Шампиона Пакрос и синът му Вегас няма да пиша понеже съм пристрастна,все пак имам дъщеря на Пакрос и полу сестра на Вегас която пък по майчина линия е полу сестра на V Djenges Kahn vom Sante's Home та знам защо ми харесват тези кучета,но това са лични мои впечатления с които няма да натоварвам читателите на този форум.
Според мен и Пакрос и Вегас си заслужиха призовите места и това го показват броя и квалитета на техните потомци.

#133 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 04:41 PM

И за да няма недоразумения искам да подчертая,че горе написаното е пречупено през призмата на моят поглед и НЕ държа някой да се съгласява с мен или още по-малко няма да отговарям на глупавите нападки на юзери държащи да уплътнят свободното си време в пишене на празни приказки тук или в опитите си за доказване на някакви никому неизвестни техни си теории.
ТЪЙ че който е решил да се заяжда може да ме прощава ... нямам такВОЗ намерение  :rolleyes:

#134 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 04:43 PM

И въпреки това,не ти ли се струва странно изказването на съдята за Пакрос :oТой го е сложил първи,а после обявява че такива като него няма да бъдат допускани повече  в елита :oИграят някаква игра :rolleyes:,но каква ли е -те си знаят :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 04:47 PM

Цитат

И въпреки това,не ти ли се струва странно изказването на съдята за Пакрос :oТой го е сложил първи,а после обявява че такива като него няма да бъдат допускани повече  в елита :oИграят някаква игра :rolleyes:,но каква ли е -те си знаят :rolleyes:

И въпреки това ... всичко е пари ... в елита НЯМА случайни кучета на случайни собственици ... съдията какво е казал не знам и не ме интересува особено защото пък други едни проучвания които са достъпни до всички членове на SV показват че именно Пакрос е кучето предаващо най-нисък процент на дисплазия.

#136 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 04:56 PM

Да се поясня-това не са мои съждения,а превод на Отчета на Рейнхард Майер/съветник по развъждането и съдя на мъжките кучета над 24 месеца/ за съдийството му на Зигер 2007,публикувани в Декемврийския брой на SV-цайтунг.Интересни са именно с противоречията си и премълчаването на нещо B)А че става въпрос за пари-съм сигурен,мисля че два месеца преди тази статия Пакрос имаше поне 16 заплождания за месеца,не помня точно,но не по малко.Дори става дума за доста пари ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 04:58 PM

А ако собственика/не знам кой е/ не се отчел както трябва-ега си българската история ;D ;D ;D :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 05:00 PM

Цитат

А ако собственика/не знам кой е/ не се отчел както трябва-ега си българската история ;D ;D ;D :yahoo:

Ми май ще трябва да го питаме дали се е отчел или не е...пък според мен е най-добре да вземем по един калкулатор и да му калкулираме милионите,да му тресем един данък "заплод" и да плаща на всяка кучка що е скочило кучето му по 50% от сумата за тази наша гениална идея  ;)

#139 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 05:11 PM

Това естествено е шега,надали си помагат по този груб балкански начин,но че си дават рамо едни на други като съдии сигурно го правят ;)Жалко че в сайта където превеждат статистиката за заплождането,няма резултатите за 2008 г,все пак интересно как ще се отрази тази медийна атака срещу Пакрос на заплодите. ;)
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 05:15 PM

Качена снимкаА теориите са на този юзер,някакъв си член на Племенния съвет на SV ;D
User's Signature

Качена снимка

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема