Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче -

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Немското овчарско куче -

#241 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 October 2008 - 12:14 PM

Да разнообразим темата...
Вярно ли е 4е в последните години/разбирайте след 80-те/,НОК са "развалени",т.е. свалената задница им е минус.От нея имат дисплазии...
Така се говори.Казват 4е преди години,когато е и създадена породата,ку4етата не били с такива кости.

#242 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 07 October 2008 - 12:34 PM

Е тука вече по-добре да ти отговорят тези,които се занимават с развъждане.Ако пък имаш възможност порови в нета и виж последните години класиранията на кучета на зигера в Германия.Ако разбираш от екстериор и анатомия,сам ще си направиш изводите каква е напоследък идеята в развъждането на НОК.
User's Signature

Качена снимка

#243 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 12:43 PM

За сега ще по4акам да видя мненията тук.

#244 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 03:12 PM

Благодаря и на 3ма ви, че се отзовахте.
Добре, с по-доминантен характер са, женска е, НО не разбрах да коригирам ли това нейно поведение? И моля ви, не наричайте хората, който не са си обучили кучетата - безотговорници, защото има много хора, който желаят да си обучат животинката, но стопанина няма достъп до специалист или поне до неговото мнение. Мислете не само от вашата гледна точка, но и от тази гледна точка на човека, който стой пред вас. Не става въпрос само за кучетата, но и в живота си е така - не можеш да вярваш, че винаги ти си прав.
User's Signature

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 03:31 PM

Цитат

Добре, с по-доминантен характер са, женска е, НО не разбрах да коригирам ли това нейно поведение? И моля ви, не наричайте хората, който не са си обучили кучетата - безотговорници, защото има много хора, който желаят да си обучат животинката, но стопанина няма достъп до специалист или поне до неговото мнение. Мислете не само от вашата гледна точка, но и от тази гледна точка на човека, който стой пред вас. Не става въпрос само за кучетата, но и в живота си е така - не можеш да вярваш, че винаги ти си прав.

Първо ку4е ми е Лабрадора,и не съм НИКЪКЪВ експерт!Толкова неща не зная...
Но от ли4ен опит нау4их си извадих някои изводи-един,важен е,4е когато има ЖЕЛАНИЕ,има и успех!С желание се намират време и на4ини и средства!Давай мнооого любов на ку4ето!За това не ми казваи 4е нямаш достъп до специалист,аз да не би да съм имал...
Аз съм некъв си 18 годишен пикльо,ама съм любознателен и съм из4ел много,говорил съм с всеки в парка,па и извън него!Питал съм едни и същи неща!Даже и книги съм си купувал!
Желание,ей тва е!
btw,да,коригирай поведението.Няма да ти е приятно утре да доиде някой си смешко с...Дого примерно,и да по4не да "доминира" върху твоето.

#246 Потребителят е офлайн   ganani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 05:23 PM

Моето куче е НОК женско на девет месеца и полвина,преди месец бяхме на реката и тогава за пръв път нападна друго куче един англйски сетер.Докато се упомним Тя ЗИНА така се казва моето куче го беше гътнала на земята и стоеше повелително над него,нервите ми не издържаха и я ударих с повода два пъти, не ме разбирайте погрешно  аз мразя насилието и съм против всички такива средства и знам че боят не е средство за възпитание,но след тази случка като срешне куче ЗИНА само ме поглежда и го отминава може би доби някъкъв страх след онази случка.Искам пак да подчертая не съветвам никого да прави така, съжалявам за случката но имам чувството че ЗИНА си взе поука.
User's Signature

Да ме опази Господ от приятелите ми, а от враговете си сам ще се пазя.

#247 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 07:14 PM

Цитат

Цитат

Първо ку4е ми е Лабрадора,и не съм НИКЪКЪВ експерт!Толкова неща не зная...
Но от ли4ен опит нау4их си извадих някои изводи-един,важен е,4е когато има ЖЕЛАНИЕ,има и успех!С желание се намират време и на4ини и средства!Давай мнооого любов на ку4ето!За това не ми казваи 4е нямаш достъп до специалист,аз да не би да съм имал...
Аз съм некъв си 18 годишен пикльо,ама съм любознателен и съм из4ел много,говорил съм с всеки в парка,па и извън него!Питал съм едни и същи неща!Даже и книги съм си купувал!
Желание,ей тва е!
btw,да,коригирай поведението.Няма да ти е приятно утре да доиде някой си смешко с...Дого примерно,и да по4не да "доминира" върху твоето.

Все тая, не ме разбра. Исках да кажа, че на обикновенните неща, ако наистина имаш желание - има начин, но говорех за по-тънките методи на обучението. Аз пък съм на 18 без малко  ;D. И аз съм изчел доста, тука във форума, книги от баща ми, но не можеш да не се съгласиш с мен, че когато специалист ти го покаже и ти каже това е така, а не така, както ти го правиш и е МНОООООООООООГО по-добре. Все тая, не искам да спорим, но повярвай не е винаги така, както казваш - има желание - има начин. Начина опира до възможностите, а когато възможностите не са ти достатачно големи за да осъществиш напълно желанието си е малко кофти. Ако имах възможността веднага бих отишал в Пловдив при "galiadogs", с удоволствие бих останал и месец там, с удоволствие бих посещавал и заниманията й, но нямам такава възможност(поне за сега).
Отново на 100% го имам желанието, но възможностите ми ме ограничават.
User's Signature

Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 07 October 2008 - 07:29 PM

Благодаря за доверието.Колкото дали да се коригира това поведение-да,трябва.Друг е въпроса каква ще е корекцията.Някои кучета се влиаят дори и от игнориране/не му обръщаш внимание/,други от физическа  такава/рязко ,камшично дърпане на повода/,трети от веднага прекратяване на разходката/ако сте с кола/Важно е обаче преди да извършите каквато и да била корекция да има забранителна команда.Ако кучето не изпълни,тоест прояви агресия,следва корекция.
User's Signature

Качена снимка

#249 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 08:18 PM

MiragE
Спрях да ходя на даскало заради ку4ето си!Минах на самостоятелна подготовка и у4а в къщи!Поне Първия срок ще е така,та тя ще порасне до Втория...
Но докато е още малка искам да съм с нея.
Не ми говори за възможности...

#250 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 08:31 PM

Galiadogs
Съгласен!Но много стопани ми викат:е какво да го правя :huh:...
Е как какво,покажи поне веднъж кой е Господаря!
Моето ку4е го държа много изкъсо,затова си ходи до мене,с поглед се разбираме!

#251 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 07 October 2008 - 08:34 PM

За да не се стига до коригиране на поведението в зряла възраст,добре е докато е малко да се води на всички възможни изложби.Не говоря за участие ,а да са там на самото събитие.Свикват с присъствието на много кучета и хора.Носета си лакомства и при най-малката проява на агресия/в повечето случаи от страх/,разсейвайте кученцето.Тоест не го оставяйте да насочи вниманието си към друго куче.Така ангажирарайки го и мотивирайки го с лакомства ще му помогнете по- лесно да се социализира.
User's Signature

Качена снимка

#252 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 09:31 PM

Цитат

За да не се стига до коригиране на поведението в зряла възраст,добре е докато е малко да се води на всички възможни изложби.Не говоря за участие ,а да са там на самото събитие.Свикват с присъствието на много кучета и хора.Носета си лакомства и при най-малката проява на агресия/в повечето случаи от страх/,разсейвайте кученцето.Тоест не го оставяйте да насочи вниманието си към друго куче.Така ангажирарайки го и мотивирайки го с лакомства ще му помогнете по- лесно да се социализира.

Не е задължително да са изложби бе 4овек,ти па...
Моето,още на 2 месеца като го взех запо4нах да си го нося!През рамо,да свиква с миризмите,шумовете,носил съм го къде ли не...
После,още след третата ваксина,по4нах по парковете да го водя,а седмица след това-ве4е беше на НДК-то!Ей там се видя в прикю4ение,но след 2-3 дни свикна и с "лудницата"!

#253 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 07 October 2008 - 09:49 PM

На изложби ,кучовците са на повод,а и повечето от тях са социализирани.А и незнам да има лудница с по 50-60 кучета на едно място.Иначе си прав социализация от най-ранна възраст.
User's Signature

Качена снимка

#254 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 10:03 PM

Цитат

На изложби ,кучовците са на повод,а и повечето от тях са социализирани.А и незнам да има лудница с по 50-60 кучета на едно място.Иначе си прав социализация от най-ранна възраст.

Не е толкова важно дали има по 50-60 ку4ета,важно е да има АКТИВНОСТ,за няколко дни,ако се води задоволително,ще се запознае с много пове4е.
На НДК,или центъра въобще има много шумове,ако свинке с тях,и не му правят впре4етление,ку4енцето ще е 100 процента социализирано!
Поне на 2 нови места всяка трябва да се води!

#255 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 08 October 2008 - 06:21 AM

;D Браво,но когато отидеш с куч на изложба ще се убедиш,че никак не е излишно за социализацията.Иначе идеи много.Гари,подлези и тн.
User's Signature

Качена снимка

#256 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2008 - 09:34 AM

Убеден съм 4е е полезно,но не на всеки му се води ку4ето на изложба,ей така за социализацията :blink:

#257 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2008 - 01:23 PM

Цитат

MiragE
Спрях да ходя на даскало заради ку4ето си!Минах на самостоятелна подготовка и у4а в къщи!Поне Първия срок ще е така,та тя ще порасне до Втория...
Какво правиш ти бе 4ове4е  ;D ;D ;D ;D направо ме изуми.Аз съм на 15 и моя НОК когато го взех беше Май месец,тогава беше на 1 месец и полвина.Следващия месец ми беше един от най-важните в живота ми,трябваше да държа изпити за кандидатстване.Винаги намирах време да ходя на уроцу,у4илище и да се грижа и възпитавам подобаващо моето ку4е.Сега сме на 5 месеца и след като се върна от даскалото го развеждам 2 4аса навън и винаги имам време.Според мен това е излишна саможертва от твоя страна  ;)
User's Signature

Качена снимка

#258 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2008 - 01:44 PM

Цитат

Цитат

MiragE
Какво правиш ти бе 4ове4е  ;D ;D ;D ;D направо ме изуми.Аз съм на 15 и моя НОК когато го взех беше Май месец,тогава беше на 1 месец и полвина.Следващия месец ми беше един от най-важните в живота ми,трябваше да държа изпити за кандидатстване.Винаги намирах време да ходя на уроцу,у4илище и да се грижа и възпитавам подобаващо моето ку4е.Сега сме на 5 месеца и след като се върна от даскалото го развеждам 2 4аса навън и винаги имам време.Според мен това е излишна саможертва от твоя страна  ;)

Кой се жертва ве ;D
Водя я 2 4аса сътрин и 2 4аса ве4ер,лятото сме били и по -5-6 4аса навън.Много ми е съвестно да е затворена в апартамента толкова 4асове,тия породи дето трябва да изминават по...20 км на ден... в апартамента ще им се...!
Трябва движение!То и за мене е полезно.
И не забравяй 4е само аз се грижа да ку4енцето ;)
Та така,малко се отклонихме,но МОД-а ще раз4исти,ако се налага.

#259 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2008 - 11:02 PM

Ето каква разкошна информация намерих :

Външен вид

Най-често немската овчарка е жълто-кафява до светлосива - сива и/или светло-жълта; чисто сива; сива със или без петна; чисто бяла; или пък чисто черна или черна с бели косми по гърдите. Козината може да е къса, средна или дълга. Ушите трябва да са предимно изправени нагоре, освен когато кучето е уплашено или изразява подчинение.

Стандарт на породата

Международна клафификация: ФР Германия, №166 по МФК с височина на холката: женска 55-60 см, мъжки 60-65 см; и с тегло: женска 30-40 кг, мъжки 50-60 кг.

Характеристика

Немската овчарка (Немско овчарско куче) е най-известната порода кучета, синоним на вярност към стопанина и семейството. Кучетата от породата са предпочитани за охрана на държавните граници, безценни помощници на органите на реда и незаменими пазители на семейното имущество. Създатели на породата са Артур Майер и Макс фон Щефаниц.

Средната тежина на немските овчарки е 35 кг, но за целите на граничната полиция и служба "Полиция" въобще се използват екземпляри със значително по-големи размери.

Особености на характера

Кучетата от тази порода са известни със своята привързаност и жертвоготовност за семейството, което се грижи за тях. Те защитават стопаните си с риск за собствения си живот, като същевременно са дисциплинирани, умни, игриви, недоверчиви към непознати хора, издръжливи на пътуване, безсъние и натоварване. Парадоксално е, че немските овчарки не нападат деца. Враждебни са предимно към непознати хора.

За целите на националната сигурност немската овчарка е незаменима заради силно развитото си обоняние, посредством което намира без усилие наркотици, някои боеприпаси и пресни следи при издирване на престъпници.

Кучетата от породата са търпеливи, приспособими и излъчват самоувереност и самочувствие. Имат бърз бяг в тръс и удължена крачка без съществено поклащане на гръбната линия. Имат сангвиничен тип нервна система - силен и уравновесен, при някои - до холеричен - силен, но неуравновесен, без неуравновесеността да се отнася към сигурността на стопаните. Кучетата от породата имат характер, което особено силно ги обвързва с човешкото семейство.
User's Signature

Качена снимка

#260 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 09:15 AM

Стандарта сме го 4ели ;)
Аз имах конкретен въпрос,ве4е няма зна4ение.

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни