Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче -

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Немското овчарско куче -

#261 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 13 October 2008 - 01:49 PM

Цитат

Ето каква разкошна информация намерих :
Стандарт на породата
[/color][/b]
Международна клафификация: ФР Германия, №166 по МФК с височина на холката: женска 55-60 см, мъжки 60-65 см; и с тегло: женска 30-40 кг, мъжки 50-60 кг.

Разкошна информация,но ако една овчарка достигне 60 кг. :rolleyes:едва ли ще прилича все още на такава.
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#262 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2008 - 06:30 PM

И на мен ми се струва налудни4ево,но така пише :) както и да е моля NANIOX да изкаже мнение,защото мисля 4е някаде беше казал 4е тренира грани4арски ку4ета(НОК)
User's Signature

Качена снимка

#263 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 07:38 PM

Всъщност в Америка,служебните ку4ета са доста по-големи от тези,които гледаме у нас,по парковете.
Специално НОК,вървят в тези килограми.
Тук сме свикнали да въждаме мъжки,възрастни ку4ета по...40 кила.

#264 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2008 - 09:44 PM

Цитат

Всъщност в Америка,служебните ку4ета са доста по-големи от тези,които гледаме у нас,по парковете.
Специално НОК,вървят в тези килограми.
Тук сме свикнали да въждаме мъжки,възрастни ку4ета по...40 кила.

Какво значи,да сме свикнали да ги гледаме по 40 кг. :huh:
Това не е навик,това е стандарт толкова трябва да е максимум една възрастна НОК за да е НОК.
И освен по парковете може да поогледате кучетата на една специалка на НОК например,или да потърсите клипове от  BUNDESSIEGERZUCHTSCHAU в интернет за да установите с изненада,че са горе-долу като тия от парковете/на килограми/!
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#265 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 13 October 2008 - 09:57 PM

Тези кучета,които се обучават за служебни не се селекционират по екстериор.Така,че в случая Naniox,няма да ви помогне.За екстериора на породата могат да се изкажат развъждащите и членовете на клубовете.
Дори и работно да е кучето,тези килограми никак не са в негова полза.
User's Signature

Качена снимка

#266 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 10:07 PM

Цитат

Тези кучета,които се обучават за служебни не се селекционират по екстериор.Така,че в случая Naniox,няма да ви помогне.За екстериора на породата могат да се изкажат развъждащите и членовете на клубовете.
Дори и работно да е кучето,тези килограми никак не са в негова полза.

Като са ми говорили за служебните ку4ета в щатите,са имали в предвит 4е ку4етата са ЕДРИ,не ДЕБЕЛИ.
И аз мисля 4е стандарта е Истината,но на една едра/примерно 60 килограмова/ ов4арка само бих се радвал.

#267 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2008 - 10:10 PM

Често срещан термин в описанието е "Dry" - СУХ!!! При 60 кг няма шанс на подобно описание.
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#268 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2008 - 10:19 PM

Цитат

И аз мисля 4е стандарта е Истината,но на една едра/примерно 60 килограмова/ ов4арка само бих се радвал.

Да,можеш да и се радваш но като на нещо друго,не като на овчарка.Дано само не се опитваш да достигнеш тези килограми и при твоята НОК/горките и стави/.
User's Signature

#269 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 10:20 PM

Цитат

Цитат

Да,можеш да и се радваш но като на нещо друго,не като на овчарка.Дано само не се опитваш да достигнеш тези килограми и при твоята НОК/горките и стави/.

Моята НОК 4ака в развъдника.
А и като се познавам,има да си 4ака много време.
Но това за "много над нормата" ов4арки/и въобще ку4ета/ е интересно.Как то4но са го постигнали,това не са дебели ку4ета...

#270 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2008 - 10:43 PM

Напротив,ако е в стандартните норми за височина/мъжки/ 60-65см. и е 60 кг. направо си е хипер дебел.Не знам дали можеш да си го представиш ама това си е направо квадрат.
Разбираш го като го съпоставиш с други НОК.Защото аз цяла зима/миналата/моя лигльо го храних с високо енергиен клас храна,нали изразходвали много енергия да се топлят в студа,и на пролет като го изведох на първата специалка в Димитровград имах чувството,че хората са си завели кучетата,а аз прасенцето ;DЦяло лято ми трябваше да го върна в нормалните му килограми,въпреки че не бяха много отгоре.Най-важното е,че проблема не е само екстериорен,а и здравословен при свръх тегло/като при хората/.
User's Signature

#271 Потребителят е офлайн   ynwabg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 10:46 PM

Интересно докога ли ще ти се връзва някой на безсмислените спамерски  постове... Доколкото разбирам единствено пекинез досега не е налетял на твоето куче.
А с нашите "мини" НОК по-добре не се занимавай, потърси си истински поне 60кг :)

ПС: Съжалявам,че си направих труда да прочета, част от творческите ти напъни във форума.

#272 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 10:55 PM

Цитат

Напротив,ако е в стандартните норми за височина/мъжки/ 60-65см. и е 60 кг. направо си е хипер дебел.Не знам дали можеш да си го представиш ама това си е направо квадрат.
Разбираш го като го съпоставиш с други НОК.Защото аз цяла зима/миналата/моя лигльо го храних с високо енергиен клас храна,нали изразходвали много енергия да се топлят в студа,и на пролет като го изведох на първата специалка в Димитровград имах чувството,че хората са си завели кучетата,а аз прасенцето ;DЦяло лято ми трябваше да го върна в нормалните му килограми,въпреки че не бяха много отгоре.Най-важното е,че проблема не е само екстериорен,а и здравословен при свръх тегло/като при хората/.

И аз като 4ух за тези Големи НОК питах-дебели ли са,или са ЕДРИ.Те ми казват ЕДРИ,това озна4ава 4е висо4ината при холката е пове4е от 60-65см.
Казвали са ми същото и за други породи стражеви ку4ета,Ротвайлер. ;)

#273 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2008 - 10:59 PM

ДОБРЕ,щом е над 65 см.и над 60 кг.значи не е НОК.И дано кучето ти почака още много време в развъдника!!!
User's Signature

#274 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 11:03 PM

Цитат

ДОБРЕ,щом е над 65 см.и над 60 кг.значи не е НОК.И дано кучето ти почака още много време в развъдника!!!

Сигурно си прав.Но познатите ми,които разназаха видяното,вместо да ми описват външния вид на ку4ето,просто казаха НОК.
И защо ку4ето ми по4ака...

#275 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 11:04 PM

Цитат

Интересно докога ли ще ти се връзва някой на безсмислените спамерски  постове... Доколкото разбирам единствено пекинез досега не е налетял на твоето куче.
А с нашите "мини" НОК по-добре не се занимавай, потърси си истински поне 60кг :)

ПС: Съжалявам,че си направих труда да прочета, част от творческите ти напъни във форума.

А на теб какъв ти е проблема :huh:Аз също бих отнесъл поста ти към СПАМ директорията.
Като толкова искаш мнението ти да стигне до мен,защо не използва ЛС,а пишеш тук.Поста ти няма нищо общо с темата.
За напред-само на ЛС.
Ааааа,сега май зацепих защо съм ти привлякъл вниманието.Ти си мислиш 4е като изтъквам ку4етата в САЩ,нари4ам твоята 40 килограмова ов4арка "не-истинска".Няма такова нещо!
btw,никой не те кара да 4етеш "творческите ми напъни".

#276 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2008 - 11:24 PM

Цитат

Цитат

Сигурно си прав.Но познатите ми,които разназаха видяното,вместо да ми описват външния вид на ку4ето,просто казаха НОК.

Защото сигурно съм права,а не прав макар че съм седнала,и защото не съм убедена че знаеш какво точно искаш и търсиш!
User's Signature

#277 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 11:41 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Защото сигурно съм права,а не прав макар че съм седнала,и защото не съм убедена че знаеш какво точно искаш и търсиш!

Да,съжелявам за това,бързах да пиша и не видях пола ти.
Извини ме още веднъж.
Споделяйки ти това за размерите на НОК,не търсих абсолютно нищо.
Просто го изтъкнах като факт.

#278 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 14 October 2008 - 06:24 AM

Хайде да разсеем мита за 60 кг НОК.С очите си съм виждала тъй наречената старонемска овчарка,мъжко куче-72 в холката тежеше.....38 кг.А по улиците стопанина му твърдеше,че е завидните 55 кг.Е?Аз лично претеглих кучето.Още нещо и не ща да чувам повече глупости по въпроса.Намокрете НОК и вижте каква е структурата му.По стандарт добермана е по-голямо и тежко куче.Не ми се пишеше по въпроса,но ми писна от свободни съчинения.
User's Signature

Качена снимка

#279 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 14 October 2008 - 06:43 AM

А и забравих да добавя,че по улиците стопанина на въпросното куче  често беше запитван от ''специалисти'',70-80 кг ли е кучето.АМАН.Който иска да спори да приложи клип ,на който ясно да се вижда на кантара колко тежи кучето.А и още нещо важно,НОК е само това,което има документ за такова/хайде сега да не пояснявам какво значи това,че пенясах/
User's Signature

Качена снимка

#280 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 10:52 AM

Леле вие тука го направихте бойно поле тоя форум  ;D ;D ;D не е реално НОК да е 60 кг,ако е ИЕО може ама НОК..то тогава по коледа каде ще го крият стопаните  ;D ;D ;) ;) нормата на мъжки според мен е и както трябва да бъде е 45 кг женска 40кг.Хайде да се разсеем малко и да попитам кое е по-добро едрата НОК или по-дребната ?4увал сам 4е 1 НОК за да стане голям и едър и набит(широк гръден кош)трябва да се тренира здравата,иска много бягане и опражнения...И още 1 вапрос вярно ли е 4е от калция ушите падат и като се спре се дигат,защото това го наблиудавам при нас.Бяхме със перфекно дигнати уши,преди 4 дена запо4нахме да пием калций и връх4етата клепнаха малко,но за сметка на това лапите ни задравяха.НОК-а е 5 месеца и 2 седмици и ме е страх да не ги свали до 6 месеца и да не ги дигне..моля 4акам отговори,мерси предварително.Поздрави  ;) ;)
User's Signature

Качена снимка

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема