Немското овчарско куче -
Публикувано: 14 October 2008 - 11:09 AM
Публикувано: 14 October 2008 - 12:26 PM
Цитат
Май не си прочел нищо от написаното!

Публикувано: 10 November 2008 - 03:58 PM
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!
Публикувано: 12 November 2008 - 05:42 PM
Публикувано: 04 March 2009 - 03:41 PM
благодаря предварително
поздрави
Публикувано: 20 April 2009 - 07:19 PM
Публикувано: 24 April 2009 - 03:38 PM
Главният ми въпрос е след колко време да започна да го обучавам? Като се ориентира в обстановката предполагам? И понеже немога постоянно да съм с него по колко време да отделям?
Изобщо има ли нещо конкретно, което да знам Специално За Обучение На НОК (послушание)?
Хъскито сама си го обучавам и не мисля, че НОК ще ми се опре (къде къде по- разбрани и послушни са), но моля за съвети?
Публикувано: 25 April 2009 - 08:44 PM
дълго мислих какво куче да си взема, тъй като цели 14 години имах овчарка (т.нар. канадски вълк или белгийска овчарка). За съжаление почина и вече бях решил да сменям породата, но колкото и да умувах пак се върнах на добрите стари овчарки :) Само че този път искам истинско НОК!
Аз съм от Сливен и се интересувам има ли място тук или в околността, от където може да се купи хубаво куче?
Благодаря ви предваритлено!
Публикувано: 30 April 2009 - 10:41 AM
stuvan, в Apr 28 2009, 05:47 PM, написа:
www.jinopo.czУспех

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/
Публикувано: 17 May 2009 - 10:48 PM
Публикувано: 18 May 2009 - 11:33 AM
LiLoL, в May 17 2009, 11:48 PM, написа:
Здравейте,LiLoL.Много съжалявам за загубата Ви.Наистина е ужасно,аз го преживях съвсем скоро и Ви съчувствам.Наистина всички казват че малко кученце помага в този момент.Аз мога да допълня,помага дори тъсенето на бебе.Зависи какво точно искате.Ако трябва да е родословно НОК има много развъдници,които в момента имат малки.Пуснете в търсачката и ще Ви даде инфо.Доколкото чух развъдника в Ст.Загора е добър.Има и доста обяви от частни лица,но внимавайте с тазобедрените стави от няколко места чух да казват ,че кривите крачета били нормални за малко НОК-не е вярно!Дори и признати развъдници могат да Ви продадат некачествено малко.Тенденция при селекцията в момента е много ниската задница ,а това често води до дисплазия на тазобедрената става,но снимка правят само по ваше желание.Ако не държите на супер родословие моят съвет е потърсете ВЕО/източноевропейска овчарка/.Визията им е същата,като изключим свлечената задница.Селектирани са за работа и много лесно се поддават на обучение,а едновременно с това са срахотен компаньон.Физически са доста по-здрави.Можете да чуете много оплюване по техен адрес от развъдчици на нок,но аз лично имах доста години за да сравнявам.Моето момиче беше на 14г ,в перфектно здраве и ако една лекарка не беше допуснала фатална грешка щеше още да ни радва.Сега съм поръчала отново ВЕО от Москва защото в България не намерих куче което да прилича на моето.Стана мн. дълго ,извинявай,но исках да ти кажа:знам ,че мн. боли и искаш още днес да гушкаш бебче,но помисли внимателно и избери-това е приятел за дълго.Ако мога да помогна с нещо пиши.Съчувствам ти и те разбирам!
Публикувано: 23 May 2009 - 05:40 PM

Публикувано: 24 May 2009 - 04:21 PM
Tali, в May 23 2009, 06:40 PM, написа:

по добре я пази да не й хапят ушенцата защото това се отразява на техния растеж,моето на месец и половина му щръкнаха и двете ушенца без да го закачам и галя по главата,така че го остави малко самичко и с по малко компания и след няколко седмици ще има прическа и той :D