Немското овчарско куче -
Публикувано: 02 July 2009 - 08:01 PM
имам НОК на 2 месеца и 5 дена, казва се Дара. Много е игрива и постоянно дивее и хапе. Може би е нормално, но ми се струва доста :) Много отдвана предното ми куче беше малко и вече не помня дали така беше и с него :)
Вече минахме 2 ваксини, давам и калций и т.н. Всичко както трябва. Но много странно днес разбрах, че е луда по чипс!!! (Чипи - Балкански кашкавал :))) ). Още като ме видя, че отварям пакетчето подуши и направо откачи! С удивление разбрах, че май го обича. Дадох и савсем малко, защото смятам, че не е редно да яде такива неща. Какво мислите вие?
И още един въпрос - тъй като много обича да хапе днес и купих един изкуствен кокал (от по-малките размери). Какво ви е отношението към този вид занимавка и дали не и е рано още? Тя доста си го хареса, но все пак....дайте някакъв съвет..... Благодаря ви предварително!
Публикувано: 11 July 2009 - 03:33 PM
Отчаяно търся НОК за една приятелка, която иска куче за рождения си ден. Много ще се радвам, ако някой знае развъдник в София, но да не е много скъпо, ако е възможно. Има само един проблем и той е, че приятелката ми е претенциозна и иска задлжително кучето да е мъжко. Ако можете да ми помогнете ще съм много щастлива.
Благодаря ви предварително за помощта!

Публикувано: 30 July 2009 - 02:45 PM
За игривата Дара мога само да кажа, че е като нашия Неро игриви и непослушни, за кокълчетата е добре с нещо друго да се занимава а не с ръцете и краката на хората които я гледат. По принцип нашия е вече на 7месеца и продължава да си ни хапе, всякакъв вид занимавки са му интересни един час и това е, затова може да и даваш и шишета пластамсови има и кокъли пластмасови пищящи също. Нашия нямаше много такива занимавки като беще малък почна да яде стената в гаража:)
За на Калина приятелката ако все още е актуално, мога да кажа от къде вземахме нашия развъдник Куюмджиев за НОК, но мисля че там бяха полицейски и нашия с голямо родословие и беше скъп. Но сега гледам в интернет, че има по 300лв. което според мене си е евтинийка. Ако се разходиш в интернет и също тука във форума на темата за Старонемска овчарка има пуснати разни развъдници.
ако качите и някой снимка да видим кучетата ви ще е супер.
Публикувано: 31 July 2009 - 09:12 AM
За игривата Дара мога само да кажа, че е като нашия Неро игриви и непослушни, за кокълчетата е добре с нещо друго да се занимава а не с ръцете и краката на хората които я гледат. По принцип нашия е вече на 7месеца и продължава да си ни хапе, всякакъв вид занимавки са му интересни един час и това е, затова може да и даваш и шишета пластамсови има и кокъли пластмасови пищящи също. Нашия нямаше много такива занимавки като беще малък почна да яде стената в гаража:)
За на Калина приятелката ако все още е актуално, мога да кажа от къде вземахме нашия развъдник Куюмджиев за НОК, но мисля че там бяха полицейски и нашия с голямо родословие и беше скъп. Но сега гледам в интернет, че има по 300лв. което според мене си е евтинийка. Ако се разходиш в интернет и също тука във форума на темата за Старонемска овчарка има пуснати разни развъдници.
ако качите и някой снимка да видим кучетата ви ще е супер.
Много благодаря! Веднага ще проверя!
Публикувано: 06 September 2009 - 08:46 AM
Автор mediapool.bg
20 август 2009
Дете, пострадало при стрелба в столичния квартал Оча купел, е било прието в сряда в "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. Петгодишната М. П. е била оперирана в детската травматология на болницата. От лявата лакътна става травматолозите са извадили сачма, заседнала в меките части. Няма опасност за живота на детето.
По информация от болницата детето е било уцелено вчера пред дома си при стрелба на непознати. Преди да уцелят момиченцето, стрелците убили кучето на семейството немска овчарка.

Публикувано: 09 November 2009 - 09:47 PM
Публикувано: 09 March 2010 - 02:24 PM
Публикувано: 11 April 2010 - 08:39 PM
Може ли да се къпе малкото кученце?
Четох противоречиви мнения за разходките на повод и без. Колко е нормално да се разхожда кученцето на ден?
И последно четох за животни извън стандарта и не разбрах поради каква е причината някои от тях имат задни крайници на Х?
Благодаря предварително на всички отзовали се :)
Публикувано: 11 April 2010 - 09:02 PM
Кучето трябва без проблем да ходи и на повод, и без такъв, като контрола от ваша страна би трябвало да е с еднакъв успех!Друг е въпросът, че ако го разхождате в града, за мен специално кучето задължително трябва да е на повод, не всички са длъжни да обичат и харесват нашите домашни любимци!
Стандарта е: височина за мъжките е 62,5 см, а за женските - 57,5 см. Допустимо е отклонение от ± 2,5 см.
И още относно стандарта http://forum.dog.bg/...?showtopic=3126
ЕДИНСТВЕННОТО доказателство за евентуален проблем, или липсата му в задните и предни крайници на кучето е, рентгенографско изследване!

Публикувано: 11 April 2010 - 09:07 PM