Бременна котка
Публикувано: 13 April 2007 - 03:48 PM
Е така е като не я кастрирах.Но няма връщане назад. ЩЕ СЕ РАЖДА.
Моля за помощ.Кажете какво да правя. s)

- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
Публикувано: 13 April 2007 - 04:10 PM
Публикувано: 13 April 2007 - 08:17 PM
А тъжни писета няма да има.Дори да ги роди ( дай Боже живи и здрави ) ще ги гледам. cl) То аз отскоро разбрах,че е бременна понеже е пухкава и дебела по природа.

- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
Публикувано: 13 April 2007 - 10:57 PM
п.п. Добре ,че моята е кастрирана и не стоя пред такива въпроси ,че ...по-добре да не мисля как щях да реагирам.
Публикувано: 20 April 2007 - 07:26 AM
Публикувано: 24 April 2007 - 10:26 AM
доста по-лесно е да се намери дом на бебе коте, отколкото на бебе куче. От опит мога да ти кажа отгледала съм над 6 котила, ако на Томица й е за първи път няма да роди повече от 3-4 малки. Винаги ще им намериш дом, просто трябва да си наясно, че не можеш да ги раздаваш на 40-стия ден, а поне като са на 2 месеца и половина. Моето лично мнение, е че не бива да я кастрирате след като вече е бременна. Аз съм биоложка и за мен това си е убийство особено ако си виждал като мен ембриони в различни стадии. Не съм против кастрацията. Тя е препоръчителна, но според мен е по-правилно да се прави след като животното е имало поне 1 път потомство. Когато се родят бебетата е много важно веднага да ги махнеш от мястото където са се родили( там ще има околоплодна течност, малко кръв и т.н.) Не се притеснявай, котката ти ще действа по инстинкт, но аз имах една загубена която си им прегриза пъпната връв обаче цяла нощ ги държа на мокрото, където ги беше родила и на сутринта едно беше починало. Колкото до мястото, ти не можеш да направиш нищо по въпроса. Аз какви ли не места съм предлагала и на края всичките ми котки ми раждаха в краката докато спях. Това не зависи от теб. Единствено ако имаш куче, трябва да не го пускаш близо до котката след като роди и да не пипаш малките ако си пипал кучето, че тогава нищо не може да ти помогне. За да преместиш бебетата (моите котки ми даваха да ги пипам с голи ръце), но всяка си има характер, така че ти препоръчвам да използваш чиста кърпа или парцал и внимавай как ги държиш ти ще видиш, че главите им са по тежки като на бебе и трябвада ги вземеш в цяла шепа. Това е за веднага след като роди. Не казвам да ги понесеш на някъде, но ще трябва да смениш постелките на мястото където е родила и това е свързано с носене. После идва големият купон, когато трябва да обясниш на мама, че примерно възглавницата ти не е подходящо място да си гледа потомството.

Гледайте филма EARTHLINGS, заслужава си!!!
Публикувано: 24 April 2007 - 11:14 AM
Цитат
Защо?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 April 2007 - 12:00 PM
Цитат
Я, колежка, ама на различно мнение.
Два въпроса имам -
Защо не трябва да я кастрира когато е вече бременна? Нима при животните не може да има аборт?
И защо трябва поне веднъж да роди и след това да се кастрира? Не трябва ли да е обратното? Спомням си разни неща, че е по-добре да НЕ е раждала, отколкото да е раждала веднъж....

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 24 April 2007 - 01:53 PM

Публикувано: 24 April 2007 - 02:02 PM
За аборта няма да спорим, това наистина си е лично мнение, но от гледна точка на медицината не е забранено и при животно /в случая котка/ няма да доведе до нищо страшно.
И последно - котка /и куче/ е по-добре да бъдат кастрирани без да са раждали, а най-добре и без да са се разгонвали. Така нивото на хормоните не се променя, което автоматично намалява риска от няколко заболявания. АКо е раждало животното ефекта от кастрацията вероятно няма да бъде такъв, какъвто сме искали. И в крайна сметка раждането на котки и кучета с неясен произход, необвързани с някой развъдник е безсмислено и може да доведе до доста проблеми.

Публикувано: 24 April 2007 - 02:13 PM

Публикувано: 24 April 2007 - 03:48 PM
Разбира се, аз съм убедена, че в конкретния случай каквото и да стане няма да е по вина на момичето, тук наистина всички са доста отговорни хора. Но и същия този случай е показателен защо е хубаво котката ни ад е кастрирана. Сега на момичето изневиделица ще му се тупнат котета, за които да се грижи, после да търси дом. Ако те не бъдат кастрирани ще се повтори случаката няколко пъти. И в крайна сметка кому е нужно всичко това? Нима не е по-добре да не се раждат изобщо такива котенца, на които да трябва да се търси дом, а да кажем да се погрижим за тези, които така или иначе вече са се родили.

Публикувано: 25 April 2007 - 11:16 AM

Публикувано: 25 April 2007 - 05:46 PM
Въпрос : Добре ли е да храня майката с консерва.

Публикувано: 25 April 2007 - 07:44 PM

Публикувано: 25 April 2007 - 07:57 PM
Да са ви честити, живи и здрави, Да порастнат големи, пухкави и да си намерят страхотни стопани.

Публикувано: 27 April 2007 - 02:14 PM
Давам и малко консерва и гранулки си яде.А покрай кучетата има много месо и баба ми и дава варени дробове.Гледам,че ги ядва но имаме нов приблем.
Над зърното се образува нещо черно и месесто. bl) Не ми дава да го пипам ,а и като тя е черна не мога да преценя какво е s) ??? Но има мляко и дребосъците постояно си висят на нея.Тя по малко излиза на вън в задния двор далече от кучетата.Гледам много да не се задържа на вън.

Публикувано: 27 April 2007 - 03:03 PM
И както казах, храна да има постоянно, че иначе ще започне да ти окльощавява през очите и ще намали количеството на млякото. Гледай да има гранулки и вода, както казах гранулките от хубавите и за бебета ако може ;)