Dog.bg Форуми : Шоколад

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шоколад Оцени темата: -----

#1 Guest_Stardog_*

• Група: Гости

Публикувано: 15 April 2007 - 12:31 PM

Напоследък излезнаха някакви специялни "шоколади за кучета". До колкото знам и съм чел обаче шоколадът (изобщо сладкото) е вреден за кучетата, а наскоро разбрах че май е вреден въобще за животните (в това число и човека). Но специялно за кучетата знам че е вреден (тук не става въпрос за някакво допустимо количество) понеже не може да се усвоява от организма им поради липсата на някакъв орган..., който го има у човека.

Аз лично си взех от този "шоколад за кучета" за моята болонка, но като го отворих не видях някаква особенна разлика между него и един обикновен шоколад..., та сега се чудя какво да го правя: да и го дам ли?, да го изхвърля ли?...., или аз да го изям b)

Съвсем сериозно, какво мислите по въпроса вреден ли е шоколада за кучетата?

#2 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2007 - 02:21 PM

Незнам за този специален шоколад,ама моя бандит вчера изяде четвърт торта и много се притеснявам да не му стане нещо-друг път не е пипал на масата,ама сега само се обърнах да говоря по телефона и той беше изпразнил чинията,направо ми призля-дали му има нещо?Весел си е,игрив,нищо външно,ама все пак е доста голямо количество,а и му е за пръв път.

#3 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 04:14 PM

Цитат

Напоследък излезнаха някакви специялни "шоколади за кучета". До колкото знам и съм чел обаче шоколадът (изобщо сладкото) е вреден за кучетата, а наскоро разбрах че май е вреден въобще за животните (в това число и човека). Но специялно за кучетата знам че е вреден (тук не става въпрос за някакво допустимо количество) понеже не може да се усвоява от организма им поради липсата на някакъв орган..., който го има у човека.

Аз лично си взех от този "шоколад за кучета" за моята болонка, но като го отворих не видях някаква особенна разлика между него и един обикновен шоколад..., та сега се чудя какво да го правя: да и го дам ли?, да го изхвърля ли?...., или аз да го изям b)

Съвсем сериозно, какво мислите по въпроса вреден ли е шоколада за кучетата?

Тук има два въпроса, защото нашият шоколад и кучешкият са различни.

В нормалния шоколад има теобромин, който е токсичен за кучетата. НИКОГА в никакъв случай не давайте на кучето си нормален шоколад! Ако имате съмнения, че кучето е яло шоколад, бързо при ветеринаря. По-добре да се разминете с ходене до ветеринаря за нищо, отколкото да си изгубите животното, защото е яло шоколад. Всякакъв шоколад в къщата да се държи нависоко или добре заключен (много кучета се научават да отварят вратички на шкафове и хладилници).

Кучешкият шоколад е безопасен. Това че мирише и изглежда по същия начин, не значи че не е различен wink

#4 Потребителят е офлайн   Eli_i_Beti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 06:02 PM

Такаа...Аз на Бети съм и купувала кучешки шоколад, но не го иска. bl) Веднъж изяде ЦЯЛ ЧОВЕШКИ шоколад, но за щастие и нямаше нищо.То беше по Коледа.

Знам, че кучешкия организъм не произвежда инсулин, тоест те са родени диабетици. d)

#5 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 April 2007 - 06:29 PM

АКо кучешкия организъм не произвеждаше инсулин нямаше да има кучета. Кучетата не са родени диабетици, и кучешкия организъм произвежда инсулин. Някой ви е заблудил.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#6 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 10:44 PM

Не съм убеден, че има коренна разлика между кучешкия и нормалния шоколад. Евентуално кучешкият е с по-малко захар. Но ми е интересно защо за кучето шоколадът е по-вреден, отколкото за човека. Ше помоля, ако някой може да отговори да го направи с факти, придружени от линк.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2007 - 09:13 AM

Цитат

Не съм убеден, че има коренна разлика между кучешкия и нормалния шоколад. Евентуално кучешкият е с по-малко захар. Но ми е интересно защо за кучето шоколадът е по-вреден, отколкото за човека. Ше помоля, ако някой може да отговори да го направи с факти, придружени от линк.

Ето

А относно шоколада за кучета, има разлика- в единия има теобромин, а другият, ако е направен коректно, не би трябвало да съдържа тази съставка. Това си е сериозна разлика wink

#8 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 April 2007 - 09:22 AM

Всъщност теоборминът се съдържа в какаото, не е толкова страшна захарта.
Ето и линк на български:
Шоколадово отравяне

#9 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2007 - 09:24 PM

Благодаря за линковете. Всъщност оказва се, че леталната доза за куче е над един килограм шоколад (10 броя). Искам да разкажа за два случая - единия с моя кокер (естествено кокер), който изяде една кутия тунквани вафли и два шоколада от 'кафчето на племенника ми. Моите ветеринари, чието мнение доста ценя беше че кучетата лесно метаболизират шоколад. Другия случай беше с кучето на комшията (пак кокер), която като беше на 6-7 месеца изяде около 300 г мляно кафе. И двете кучета оцеляха без проблеми. но това май е типично за кокерите. Все пак от материалите е ясно, че шоколадът е достатъчно опасен. В събота ще си дам труда да прочета съсдържанието на няколко вида шоколад за кучета и ще ги споделя.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2007 - 11:39 AM

И така: прегледах съдържанието на шоколади от различни производители. Имат си и какао и захар. Не се казва, че няма теобромин. Но дозата е 4-5 блокчета, което е далеч от опасното.
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни