Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#1021 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2008 - 11:22 PM

Родословието доказва произхода на кучето и принадлежността му към дадена порода. Ако едно куче няма доказан произход, то не може да се нарече чистопороден екземпляр, за която и да е порода. Да, всяка порода има стандарт, а знаете ли какви красиви "хъскита" мога да ви покажа с майка западносибирска лайка? И колкото и да прилича на лабрадор ... кой ще знае дали прадядо му не е бил голдън ретривър, родезийски риджбек или далматин....
Общо казано за това е прието кучетата без родословие да се поставят винаги под съмнение. Те просто нямат доказателство за породност и това не може да се твърди и приема със сигурност. Когато се дава оценка на кучето - се дава оценка на външния му вид/екстериора/, която по никакъв начин не доказва произхода му и прнадлежността му на 100 процента към дадена порода.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1022 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 11:57 PM

;D
Radincheto, това куче прилича ли ти на съвременния лабрадор ретривър? Защото това е един от основоположниците на породата! ;D
Качена снимка

Huskypower ти го е обяснила вече. Повтарям пак,

Няма куче, което да няма документ за произход и да може да се нарече "Лабрадор ретривър". Извинявайте, просто родословието единствено доказва, че кучето е от някоя порода.

#1023 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 12:05 AM

Прави сте за родословието наистина то е много важно,но не съм съгласна с това,че няма куче, което да няма документ за произход и да може да се нарече "Лабрадор ретривър".Какво искаш да кажеш с това,да не би кучето без родословие да е ''улична превъзходна'',според мен просто домашен любимец и приятел.Ами какво ще кажеш за тези кучета,които имат родословие и въпреки това са извън стандарта и изобщо не са добър представител на породата,както и не се допускат до разплод.Това значи ли,че те не са Лабрадор ретривър-Не,защото имат родословие :-? :blink:  просто ми е интересно как мислиш.

#1024 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 02:23 AM

Аз харесвам някои кучета, които нямат родословия също! Има даже един дето особено много го харесвам! Има много и много и много кучета, дето имат родословия и не ги харесвам ама хич. Стандарта си е стандарт.  Тук говорим за друго. Улична превъзходна или непревъзходна, няма такова понятие. Има чистопородни кучета и безпородни кучета. Чистопородни кучета са кучетата са доказан произход, безпородни кучета са кучетата без доказан произход. Това е факт, разбираш ли?
Аз наистина харесвам много кучета от т.н. порода "Лабрадор" (то няма такава порода дефакто) и ме е много яд понякога, че много красиви животни поради една или друга причина са останали без документи. Но това което казвам не е това, което на мен ми харесва и това не са моите разбирания и тълкувания, а това са "законите на кинологията" и разбиранията на цял свят. Повтарям... в никакъв случай не казвам, че едно куче е по-лошо от друго, заради липсата на документи или обратното! Факти, не разсъждения!

#1025 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 11:17 AM

Цитат

Общо казано за това е прието кучетата без родословие да се поставят винаги под съмнение.

Под съмнение - да. А не твърдо да се отрича принаджелността към съответната порода.

Цитат

;D
Radincheto, това куче прилича ли ти на съвременния лабрадор ретривър? Защото това е един от основоположниците на породата! ;D
Качена снимка

Huskypower ти го е обяснила вече. Повтарям пак,

Няма куче, което да няма документ за произход и да може да се нарече "Лабрадор ретривър". Извинявайте, просто родословието единствено доказва, че кучето е от някоя порода.

Съгласна съм - породата търпи изменения през годините. Сега обаче обсъждаме нещата от съвременна гледна точка. Прави сте, че това са принципите на световната кинология - затова и кучета без родословия не се допускат до крайно класиране на изложба, а получават само екстериорни оценки. Все пак никога не може да се каже твърдо "Куче без родословие не принадлежи към породата" (не принадлежи само по документи). За да се докаже дали едно куче е чистопородно или не не е необходимо дори родословие.
1. Породата (както вече споменах) разполага с утвърден стандарт - когато дадено куче отговаря на стандарта на породата, значи поне фенотипно то е изключително близко до нея.
2. Всяка порода разполага с геномен анализ на най-често срещаните гени (принципно се изследват най-добрите екземпляри на дадена порода). -> На базата на изследвания винаги може да се докаже (естествено не на 100%, но да кажем приблизително), дали едно куче принадлежи към съответната порода или не.

Аз самата съм виждала изключителни кучета (за жалост без родословие), на които много от "породистите" кучета могат да завиждат.

Цитат

Повтарям... в никакъв случай не казвам, че едно куче е по-лошо от друго, заради липсата на документи или обратното!

Тук вече съм абсолютно съгласна. И все пак, тъй като принципите са изключително строги (като се започне от проблема, които кучетата без родословие имат с изложните, за да се стигне до селекцията), препоръчително е да си взимате куче с родословие: най-малкото имате информация за наследствените заболявания.  :blink:

Цитат

Ами какво ще кажеш за тези кучета,които имат родословие и въпреки това са извън стандарта и изобщо не са добър представител на породата,както и не се допускат до разплод.Това значи ли,че те не са Лабрадор ретривър-Не,защото имат родословие :-? :blink: 

За жалост често срещана картинка - просто понякога селекцията не се прави добре :( Но що се отнася до последните кучила, забелязвам все хубави родители и изключително перспективни кутрета  :->)

#1026 Потребителят е офлайн   starfucker Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 12:37 PM

Цитат

http://www.bglabradors.com/History.htm

Тук най отдолу на страницата има таблица с приблизителните параметри за всяка възраст, не само тегло, а и височина, обиколки и т.н
Сега таблицата е приблизителна, ако кученцето тежи по-малко или повече, но и другите му параметри са пропорционални на тежеста то всичко е ОК

Между другото преди да прочета информацията за приблизителните параметри на български я бях прочела в английски сайт, има леки разминавания. И по-конкретно във височината.

Size, Proportion and Substance
Size--The height at the withers for a dog is 22½ to 24½ inches; for a bitch is 21½ to 23½ inches.

един инч е  2.54 cm
Така се получава че минимума за височина при мъжки лабрадор е 57см.

ВИСОЧИНАТА за мъжките индивиди е 56-57 см, а за женските - 54-56см.

#1027 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 01:37 PM

В България винаги има нещо, което "куца" ;)

#1028 Потребителят е офлайн   KaKaFoNiQ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 04:12 PM

Здравейте,имам си кученце на почти 3 годинки,но не знам каква порода  се явява.Уж беше кокер шпаньол,уж от магазин го взехме,ама май има повече общо с лабрадора... Та молбата ми е някой да ми каже Лабрадор ли имам или нещо друго ще да е,защото на мен на такова ми прилича,но не разбирам от такива неща.

Качена снимка
Качена снимка

#1029 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 05:53 PM

спорет мен някой пра пра пра пра ..............пра дядо му е бил лабрадор но ас не разбирам много от тази порода ;)
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#1030 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 12 January 2008 - 05:56 PM

На мен ми прили4а на смеска между сетер и голдьн ретривер  ;)

#1031 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 06:07 PM

да наистина като се загледаш прилича на смеска от сетер и ретривър  ;)
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#1032 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2008 - 06:09 PM

Нещо такова е абе няма зна4ение ку4ето е много готинко да е живо здраво и щастливо  :blink: :wub: :wub: :wub: :blink:

#1033 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 06:35 PM

Хора, откажете се най-накрая от тези зоо магазини. Само лъжат хората и им прибират парите :angry:

#1034 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2008 - 06:38 PM

Да [glow=red,2,300]НЕ[/glow]на зоомагазините наистина само льжат и се 4удят как да ти приберат парите :angry:

#1035 Потребителят е офлайн   Buddy and Maggie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 06:53 PM

Цитат

На мен ми прили4а на смеска между сетер и голдьн ретривер 

Ако беше смеска от голдън и сетер,цветът му нямаше да е черен! :P
Прилича отчасти на лабрадор,но козината му е дълга,муцунката е с по-различна форма...За точна порода не мога да кажа,по-скоро е смеска.Това обаче е най-малкият проблем-много са опасни болестите по зоомагазините,а пък и никога не можеш да си сигурен какво куче ще ти продадат,както е в случая.
Но кученцето е много сладко,важното е да е живо и здраво! :wub:
User's Signature

Качена снимка
http://gorata.net/f.php?f=MyShadow
Heute ist der Anfang meines neuen Lebens...Heute ist der beste Tag meines Lebens...
http://www.vbox7.com/play:829911af

#1036 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 07:12 PM

да най важно е да ти е живо и здраво пак дали е с чистокръвно не е важно щом си го обичаш за теб то е най хубавото на света,а моето мнение е че кученцето е супер сладурско :wub:
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#1037 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 01:34 AM

Напълно е възможно да е чистопородно. Няма как да разберете обаче, освен ако не се свържете по обратен път и родословие едва ли ще видите, ама поне да разберете от къде е. Ако е от зоомагазин, няма смисъл, там лъжат за всичко.
А останалите не бъдете сигурни, че в кучето има повече от една порода и не обърквайте човека. Това, че не изглежда като ТОП куче и не е наследник на някой неземен шампион, не значи, че е нечистопородно. То остава обаче такова, до доказване на противното. Още повече, че от една снимка няма човек на тоя свят, който да се ангажира да твърди каквото и да било! Изглежда дори младо куче в крокодилска възраст и при такива обстоятелства може да изглежда и още по странно, всичко е въпрос на време докато израстне. Туй не ви го казвам, като опровержение, а като вариант, който е също толкова възможен, колкото и вашите категорични твърдения. Така че най-добре не е да си обича кучето, ми да иде да се разправя в магазина, ако то не изглежда поне като лабрадор или като някоя друга порода, за каквато там го е взел. Но тъй като виждам, че и той самият е толкова заинтересован, то май си правя вятър на пръстите в случая.

#1038 Потребителят е офлайн   KaKaFoNiQ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 01:28 PM

Цитат

Напълно е възможно да е чистопородно. Няма как да разберете обаче, освен ако не се свържете по обратен път и родословие едва ли ще видите, ама поне да разберете от къде е. Ако е от зоомагазин, няма смисъл, там лъжат за всичко.
А останалите не бъдете сигурни, че в кучето има повече от една порода и не обърквайте човека. Това, че не изглежда като ТОП куче и не е наследник на някой неземен шампион, не значи, че е нечистопородно. То остава обаче такова, до доказване на противното. Още повече, че от една снимка няма човек на тоя свят, който да се ангажира да твърди каквото и да било! Изглежда дори младо куче в крокодилска възраст и при такива обстоятелства може да изглежда и още по странно, всичко е въпрос на време докато израстне. Туй не ви го казвам, като опровержение, а като вариант, който е също толкова възможен, колкото и вашите категорични твърдения. Така че най-добре не е да си обича кучето, ми да иде да се разправя в магазина, ако то не изглежда поне като лабрадор или като някоя друга порода, за каквато там го е взел. Но тъй като виждам, че и той самият е толкова заинтересован, то май си правя вятър на пръстите в случая.

Всъщност на мен мечтата ми беше да имам куче,така че тя е изпълнена .Не ми е важно дали ще е шампион или не.Просто в паспорта й пише кокер шпаньол,а като се има в предвид ,че това го е писал лекар уж,явно и докторите на са много в час.Колкото до това да се разправям с магазина,него го затвориха 2 дни по-късно,така че и да искам няма да стане. Но едно е сигурно,куче от зоо магазин повече няма да си купя .

#1039 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 January 2008 - 03:37 PM

Цитат

Цитат

http://www.bglabradors.com/History.htm

Тук най отдолу на страницата има таблица с приблизителните параметри за всяка възраст, не само тегло, а и височина, обиколки и т.н
Сега таблицата е приблизителна, ако кученцето тежи по-малко или повече, но и другите му параметри са пропорционални на тежеста то всичко е ОК

Между другото преди да прочета информацията за приблизителните параметри на български я бях прочела в английски сайт, има леки разминавания. И по-конкретно във височината.

Size, Proportion and Substance
Size--The height at the withers for a dog is 22½ to 24½ inches; for a bitch is 21½ to 23½ inches.

един инч е  2.54 cm
Така се получава че минимума за височина при мъжки лабрадор е 57см.

ВИСОЧИНАТА за мъжките индивиди е 56-57 см, а за женските - 54-56см.

starfucker, това, което сте чели в английски сайт е най-вероятно Американския стандарт - на AKC (American Kennel Club). Ето ТУК го има.

Това, което е написано за височината в таблицата на сайта на БЛРК, който цитирате (56-57 см - мъжки и 54-56см - женски) е според Европейския стандарт и стандарта на FCI (Международната Федерация по Кинология). Може да го видите ТУК.

Цитат

В България винаги има нещо, което "куца" ;)

Radincheto, да не бързаме с обвиненията, че нещо ни "куца" преди да сме прочели малко повечко. ;)

#1040 Потребителят е офлайн   starfucker Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 06:53 PM

А защо трябва да има такива различия?
Да, няколко сантиметра са, но ги има.
С какво европейските лабрадори са по-различни от американските?

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни