Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#1261 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 September 2009 - 03:54 PM

Цитат(sona6i @ Sep 27 2009, 12:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Като се скарам или някой доиде да го погали подвива уши опашка и почва да пишка.Абе за всяко нещо се подпикава...

Не мисля, че е нормално. Откъде е взето кученцето? Ако е от развъдник (честно казано се съмнявам), попитайте развъдчика как е живяло кученцето до третия си месец, вижте и вие развъдника - колко кучета има, как живеят, какво е отношението към тях. То е трябвало да погледнете тези неща при взимането, но разбирам - въления всякакви...
А ако е от магазин, борса, прекупвач - ами, сори... Вижте темите "зашо не се взима куче от магазин" и, след като изчетете всичко, ще разберете на какво може да се дължи такова поведение. Как да се справите с него не мога да кажа категорично. Тук има хора, които професионално се занимават с възпитание и поведенчески проблеми - дано ви помогнат. Или погледнете на лабрадорския форум на БНКЛР на догчемпиънс.инфо - там могат да отговорят конкретно за поведенческите проблеми при малък лаб.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1262 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 04 October 2009 - 11:13 AM

покана за бала тук http://forum.dog.bg/-t24672.html
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#1263 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 October 2009 - 01:08 PM

Готови са тениските който се правят отново с благотворителна цел
ТУК
може да видите
за кого отидаха парите от предишните тениски

Кучето от буквата О е Зендара - в темата има линк към нейната история

Нека помогнем на приятел в беда

#1264 Потребителят е офлайн   sona6i Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2009 - 02:05 PM

Цитат(danny @ Sep 27 2009, 04:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(sona6i @ Sep 27 2009, 12:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Като се скарам или някой доиде да го погали подвива уши опашка и почва да пишка.Абе за всяко нещо се подпикава...

Не мисля, че е нормално. Откъде е взето кученцето? Ако е от развъдник (честно казано се съмнявам), попитайте развъдчика как е живяло кученцето до третия си месец, вижте и вие развъдника - колко кучета има, как живеят, какво е отношението към тях. То е трябвало да погледнете тези неща при взимането, но разбирам - въления всякакви...
А ако е от магазин, борса, прекупвач - ами, сори... Вижте темите "зашо не се взима куче от магазин" и, след като изчетете всичко, ще разберете на какво може да се дължи такова поведение. Как да се справите с него не мога да кажа категорично. Тук има хора, които професионално се занимават с възпитание и поведенчески проблеми - дано ви помогнат. Или погледнете на лабрадорския форум на БНКЛР на догчемпиънс.инфо - там могат да отговорят конкретно за поведенческите проблеми при малък лаб.

Здравейте пак, кученцето съм го взела от една млада двойка момиче и момче майката на кученцето беше при тях.Мислех че е заради смяна на средата но продълдава да се страхува особено от хора като се разхождаме скача тича но като мине човек и веднага тича при мен.Ако някой иска да я погали започва да трепери и да се крие зад мене.по някой път любопитсва отива до някой и веднага се връща.не е бита от нас освет с вестник по дупето заради пикането и то много леко.незнам. . . .

#1265 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2009 - 03:35 PM

Защо (макар и много леко) ще удряте 3-4 месечно кученце, защото пишка? Горещо препоръчвам да прочетете повече за възпитание. То на толкова малко пале това му е работата - да пишка... Ако сте от София, някоя неделя преди обед отидете в Южния парк зад Хилтън и музея Земята и хората. Там се събират кучета от лабрадорския клуб с хората си - те ще могат да ви помогнат много по-успешно, защото ще видят за какво точно става дума. И изчетете колкото се може повече за възпитанието на малкото куче, за евентуални проблеми и т.н.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1266 Потребителят е офлайн   maris_vel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 05:58 PM

Мод: Тук не се допускат такива обяви! Щом познатите ви имат родословно куче, нека да се свържат с Българския Национален Лабрадор Ретривър Клуб:
http://labrador-bg.com/contact.htm

#1267 Потребителят е офлайн   maris_vel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 10:29 PM

Благодаря, извинявам се за неуместния пост :)

#1268 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 November 2009 - 07:58 PM

Малък Лестър .. ! dog.gif

Жив съм, добре съм, с голямото бяло куче сме приятели и си ходим заедно на разходка. Слушам, не правя бели и съм умен и добър !

rc_036.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1269 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2009 - 08:50 PM

Хахахха. Много е красив. Малка душичка златна. wub.gif

Точето и той имаше такива огромни ушаци като малък.

Да ти е жив и здрав и много дълги години да се радвате един на друг.

#1270 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2009 - 09:11 PM

Цитат(neofly @ Nov 23 2009, 08:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хахахха. Много е красив. Малка душичка златна. wub.gif

Точето и той имаше такива огромни ушаци като малък.

Да ти е жив и здрав и много дълги години да се радвате един на друг.

Не е мой, но хората му ще прочетат. Временен настойник, мои приятели са в чужбина за няколко дни и е на гости. Утре ще влезнат и ще прочетат, да знаят че е добре. ab_041.gif

Но верно съм очарован от породата. Добър, с коте няма проблем, свикна бързо, контактен, игрив и някак си ... повече иска да му се обръща внимание, на моменти и е и леко досаден - все се закача, или спи или чака да направиш и една крачка и веднага става и тръгва, готов за закачки. Самоедчетата са по самостоятелни някак си. А на разходка не се отделя от Кевин - все по него ходи, а в къщи не го закача него, а иска да си играе с хората ... те са му по интересни от кучетата в момента. ab_041.gif

Навън слуша и знае да сяда, знае си името и идва, като го викнеш, като часовник е ... виж, другия не мога да го прибера и се лъжем с залъгалки, хапки и мили думи ab_041.gif !

#1271 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2009 - 09:17 PM

Цитат(dog.bg @ Nov 23 2009, 08:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
... повече иска да му се обръща внимание, на моменти и е и леко досаден - все се закача, или спи или чака да направиш и една крачка и веднага става и тръгва, готов за закачки.

Вкъщи е същото. Може да спи цял ден, без да мръдне, но само ако направиш една крачка и вече е залепен и се бута и носи играчки. Точно досаден ab_041.gif , ама кефещо досаден. Най-много ме радва, като не му обърнеш внимание и после въздиша супер дълбоко, ляга с много тъжна физиономия и стои и те гледа с укор. Но въздишката е много важна. Точно като човек е. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

#1272 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2009 - 09:40 PM

Интересен е ... Кев примерно, ако се преместя от единия стол на другия или се разхождаме из нас, впечатление не му прави кой къде ходи , прави си нещо негово си - лежи, дреме, играе си с нещо - за него е важно той къде иска да отиде и той какво иска да направи. Лестър лежи до стола, ставам внимателно, за да не го "събудя", премествам се на другия стол - нашия става, идва и ляга пак в същата поза и продължава да дреме. Премествам се в другата стая - той веднага, ама без него не може и стои и гледа точно като човече и иска да му обърнеш внимание ac_007.gif

#1273 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 01:59 AM

Цитат(dog.bg @ Nov 23 2009, 08:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Лестър лежи до стола, ставам внимателно, за да не го "събудя", премествам се на другия стол - нашия става, идва и ляга пак в същата поза и продължава да дреме. Премествам се в другата стая - той веднага, ама без него не може и стои и гледа точно като човече и иска да му обърнеш внимание ac_007.gif

Хехехе, и ти ли, бе човек! ab_041.gif Я си представи 3 такива дето не ги ли опандизиш в другата стая, за да хапнеш, смятай че ти пресичат залъка, ходят в краката, спят до плота, печката и хладилника ако се опитваш да сготвиш, сядат в най-големия боклук докато се опитваш да изметеш и изчистиш, а недай си Боже да им обърнеш внимание........ могат и на главата да ти се качат!!! Ама иначе са готини, прасенца златни! Няма такива. wub.gif

#1274 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2009 - 11:25 AM

E ... супер са си лабчетата, то две думи няма.

Колко трябва да яде този мъник ? Давам му сутрин и вечер, яде като поп след пости, дояжда и на батко си храната, след като си привърши паничката с неговата храна. Значи на ден му се падат около 300 - 400 грама храна и му се чудя дали да не го огранича до 300 максимум ?

Яде и риба диването, и готвено ... въобще - каквото остане от котка и Кев, накрая той минава, преди да им вдигна паничките ...

Лакоми ли са ?

В нас излезна за първи път навън, бяха му последните дни от ваксината, това на снимките му е втората разходка, на първата ходихме до парка да се запознае с други кучета. "При мен" усвои без да се усетя, от само себе си стана ... викаш го и изпълнява, няма проблем, няма ходене до другия край на парка и мислене - ама сега да отида ли или да не отида - веднага, като часовниче, както съм написал. Без повод не се отделя на повече от няколко крачки около мен, даже и да види друго куче, не ходи при него, а гледа мен - където тръгна, той след мен ходи.

Чудно кученце е Лестър, а и се радвам че мога за малко поне да пообщувам с тази порода !

#1275 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 01:40 PM

dog, внимавай да не го направиш четвъртит, че са му крехки ставите на диването. Не го оставяй да дояжда и не му давай повече от указанията. По мои наблюдения, ако отвориш 20-килограмов чувал и оставиш един лаб насаме с тази благодат, след около половин час ще имаш надъвкана хартия от чувал и лаб пред умиране...
В парка внимавай - ядат ВСИЧКО. Нашата е пробвала и камъни... Особено обича човешки л--на...
А за другото си абсолютно прав. Най-голямото блаженство е да са до човека си. И шелтито е същото (че и по-лигаво), така че в краката ми има все по две плюшени животини...:)
User's Signature

#1276 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2009 - 02:00 PM

Хе ... няма. Той тича като луд този малкия, само да има някой да се занимава с него и да го разиграва. А и още малко му остана при мен, няколко дни и ще си е у дома при неговите си хора и ще го виждам отвреме на време.

Ще ми е тъжно, че му свикнах на погледа на диването, но няма как ... ab_041.gif

#1277 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2009 - 09:16 PM

Малкия си го взеха вчера и днес вече липсва ... чуден ! Последния ден от входа на блока до стадиона, обиколка и до мястото за игра - без повод ! Кев на повод, естествено ab_041.gif , малкия го откопчах и той си тръгна. Спира за малко, само да кимнеш и идва и си ходи до теб и не се отделя, съвсем спокойно пресича улица, заглежда други кучета, но не ходи по тях и не ги гони ... удоволствие е да се разхождаш с такова куче !

Голяма работа е това лабрадора ! rc_036.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1278 Потребителят е офлайн   ivilina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 05 December 2009 - 11:00 PM

хихи... какви са мъници :* Няма да пропусна да се похваля , на пролет ще си имам мънинчка буба :) С добри родители майката е французойка бащата германец :)
User's Signature

Всяко куче се нуждае от мил собственик , който да го обича , а не на 2 година да го прати в "Сеславци" или на улицата !
Качена снимка

#1279 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2009 - 11:10 PM

Много хубави снимки дог.бг. Направо не знам как си го върнал, аз нямаше да го дам тоя малък сладур.

Ивилина: Честито и като вземете мъника, да не забравите да качите снимки, че да му се порадваме.

#1280 Потребителят е офлайн   ivilina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 05 December 2009 - 11:22 PM

непременно ! :)
User's Signature

Всяко куче се нуждае от мил собственик , който да го обича , а не на 2 година да го прати в "Сеславци" или на улицата !
Качена снимка

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема