Лабрадор ретривър
Публикувано: 27 November 2006 - 10:28 AM
Прикачени файлове
-
images.jpg (3.47K)
Брой сваляния: 258
Публикувано: 27 November 2006 - 11:19 AM
Във вторник снимахме нашето куче - писахме се съвестни и понеже я водим по изложби, постъпихме както е редно. Не че нещо и има, не че куца или каквото и да е друго. Оказа се, че е с дисплазия. Оказа се, че е наследство от баща й... Той е от развъдник Блондфел - ти сам решавай, дали ще рискуваш с куче от там, но искай задължително снимки. За да не те полее и теб студеният душ...
Ето: http://www.dogchampi...=1317&start=240 - прочети, ако искаш по-пълна информираност.
Можеш да поискаш съвет и от админа на dogchampions, или от модератора КАСТРО.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 16 December 2006 - 07:59 PM
От много време си търся кученце и се спрях на лабрадорите.Мисля си че са много умни и дружелюбни.
ДА питам едно куже може ли да живее в апартамент 60 квадрата+ 3 разходки на ден ?
моля отговорете ми бързо и се аргументирайте
благодаря предварително !!!
Моля, пишете на български и използвайте БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА !
Публикувано: 17 December 2006 - 07:01 PM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 17 December 2006 - 07:16 PM
Публикувано: 18 December 2006 - 01:40 AM
При мен едното ми куче е от развъдник Блондфел - Пловдив, а другото от Русия.
Не знам какво точно куче искаш домашен любимец, шоу клас лабрадор с родословие или без. Мъжко или женско, жълто, кафяво черно???
Според мен първо потърси добре, намери това, което те удовлетворява и тогава го вземи. Все пак с това куче ще живеете заедно 10-15 години не можеш да вземеш просто каквото и да е!
Публикувано: 20 December 2006 - 09:18 AM
Благодаря!
Публикувано: 20 December 2006 - 09:35 AM
Публикувано: 20 December 2006 - 11:22 AM
ЕДИНСТВЕНИЯТ регистриран официално в БРФК клуб, е клубът в Асеновград
БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ЛАБРАДОР РЕТРИВЕР
Председател: Павлин Зангаров тел. 0887 540613
Отг. по развъдна дейност: Николай Бараков 0898 740735
клубът работи с различни развъдчици - попитай.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 21 December 2006 - 08:57 AM
1. Колко кучета са произведени в Белащица?
2. Колко кучета са с тежка степен на дисплазия?
3. Колко от тях са с прогнатия?
4. Кучетата от развъдниците в Асеновград снимат ли се за дисплазия?
5. Къде са снимките?
6. В крайна сметка какво е заключението за твоето куче от Паскалев в Ст. Загора?
Защото досега говориш само ей така... без факти.
Генетични проблеми винаги ще има Ако хората можеха да правят нещата така, че да няма нито едно куче с генно предавано заболяване, то бъди сигурна, че нямаше да има такива заболявания.
И си имай едно наум като рекламираш от къде хората да си вземат кучетата, защото ако някой те послуша, вземе куче от някой развъдник, който ти в момента рекламираш и се появи генетичен дефект(не дай Боже)... какво ще говориш тогава? Или според теб това е невъзможно?
Публикувано: 21 December 2006 - 12:03 PM
За Грита - от Стара Загора потвърдиха степента на дисплазия. Кои са другите кучета с проблеми - да посочват собствниците. Нямам право да спрягам имена, без тяхно. Но, повярвай - има ги и не са малко. (Или не си чувал за Гера и за дете на Баркли с обратна захапка - за името ще се сетиш сам). За останалите - Мила ги беше описала подробно - питай я. В София, Русе, Варна.
Генетичните проблеми, за които знам, са в все рода Блондфел. За статистика (за каквато питаш) попитах и аз, ама народът си мълчи. А иначе, лично по мои ориентировъчни наблюдения - средно поне по 1 кученце от кучило Блондфел има проблем. Ако това е нормално от гледна точка на развъждане - пардон! За мен, от човешка гледна точка не е нормално!

Публикувано: 21 December 2006 - 12:14 PM

Публикувано: 21 December 2006 - 01:03 PM
Когато компрометирате лица и организации подкрепяйте с факти, които могат да бъдат проверени.
Желателно е при такива тежки обвинения да напишете името си, както и името на вашето кученце по родословие.
Спокойно можете да изложите вашия случай така, както това е направено във Ветеринарен кабинет - заболяване на окото.
Публикувано: 21 December 2006 - 04:51 PM
Искам да ви питам, нормално ли е малкото ми лабрадорче на 2 месеца и половина, да не лае често ? Питам защото излайва само по 2-3 пъти на ден. Всичко друго си му е наред :) може би и това си му е наред, но да не знам че е нормално да не лае често...
Спомням си предишното ни куче(смес м/у кокер и краски пудел) ни посрещаше от вратата с радостен лай.

Вход

Горе
Цитиране +