Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#621 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2007 - 10:18 PM

Здравейте и от мен Liubopitka и Матю. Наистина е супер лабрадор да изпълнява работните задължения за които е предназначен. Вярно е, че на породата това и е в кръвта, но все пак не всички лабрадори имат добри работни качества. Браво на Матю 1super Доколкото знам поне на теория е правилно да вземе дивеча с цяла уста. Важното е да не го поврежда докато го носи. Важно е и да не го изпуска. Поне такива са правилата, когато провеждат работни испитания за ретривъри. Иначе аз съм много далече от лова. Мъчно ми е за убитите животни и от тази гледна точка кучетата ми са ощетени - никога няма да се порадват на удоволствието да ми носят дивеч. wink

#622 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2007 - 01:37 AM

Цитат

Албена ни издаде още на първата крачка  ;)   Да, ходим на лов двамата с Матю...................................
Претърсва всякакви шубраци, храсталаци, трънаци. Придържа се в близост до мен, не отива много напред, проследява точно къде пада дивеча, търси го настойчиво и не се стреми да ги яде. Само дето не ги носи нежно с предните зъби, а ги налапва с цяла уста, не ги стиска......................................

Мдааа, издаде ви Албена и изобщо не съжалява за това! ;)
Нямаш представа какво удоволствие ми достави с разказа си! b)
Вярно е, че съм пристрастна относно Матю (нали ни е роднина wink ), но съм сигурна, че за всички любители на породата е интересно да научат споделения опит за тези й работни качества. Винаги съм била убедена, че моето куче има вродени такива умения и притежава хъс и енергия за работа. Само че горкото не е случило на стопанка, за да му даде възможност да ги приложи на практика.l)
Понякога се замислям и ми става съвестно, че ги лишаваме от това, което им е вродено и би им носило невероятно удоволствие.... r)

#623 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 10:08 AM

Благодаря за посрещането и хубавите думи. Щастлива съм с Матю, надявам се и на него да му харесва с нас. Избора на породата беше труден - децата, възрастните ни родители, зимата в апартамента в София, пък ми се щеше и за лов да става... bl) горкото куче трюбва да отговори на сто и петдесет изисквания. А Матю се справя със сложната задача w) Радвам се че мога да му дам свободата да прояви себе си - когато иска да играе с децата, лятото на двора на село, гори и поля за тренировки, язовир за плуване и не на последно място лова ! Тук е мястото да вмъкна, че удоволствието от лова е едно комплексно изживяване от общата работа на ловеца и кучето, от познаването на природата и видовете, от спазването на правила за опазване на видовото разнообразие ......... и далеч не се свежда само до това да убиеш животното. Познавайки и спазвайки правилата това е част от един естествен процес.
Най-важното е кучето да се гледа с внимание и любов - като децата w)
Сега през зимата децата учат, ние на работа, има ремонт у дома, а на него очите му все навън гледат ....

Прикачени файлове

#624 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 05:32 PM

Нормално!!! Всеки лабрадор мечтае за свободно тичане навън. Много е готин Матю, така философски замислен пред прозореца b)
За лова съм съгласна, за много хора това е уникално вълнуващо хоби. Дори ветеринарния ни лекар е доста запален. Но накак си за мен не е тръпка s)

#625 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 05:00 PM

Малко се връщам назад, ама чак сега имам време да прочета.... за мен няма нищо лошо в това, да се коментира правилника и да се дадат констуктивни предложения. И на Вабанк и на Мил мненията са издържани, културни и конструктивни. Мисля, че може да се имат предвид, при по-нататъшното обсъждане на правилника.
Аз лично, много моля да обърнем особено внимание на дисплазията и ВСИЧКИ възможни случаи. Така формулирано наистина е много неточно. И забележката за оценката от изложби на Вабанк също е основателна. Трябва да призная, че твърде рядко Бг съдия е давал мн. добър и в случаите, когато е давал, кучето наистина на нищо не приличаше. Просто важното е предложенията да са конструктивни, а не да съдържат цитати със злобни забележки от долу, както на някои потребители.
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#626 Потребителят е офлайн   i like labradors Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 04:28 PM

Споделете мнението си

#627 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 04:30 PM

Имал съм черен, той ми най-харесва ;) d)

#628 Потребителят е офлайн   i like labradors Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 04:32 PM

аз се колебаех дали да гласувам за пясъчен,или всички,но реших,че пясъчния най-ми харесва 1super

#629 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 04:34 PM

Попринцип мен, всичко черно ме привлича! l) ;)

#630 Потребителят е офлайн   Eli_i_Beti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 06:17 PM

Аз съм за черния,най-много ми харесва. b)

П.П-Има ли сив лабрадор,може ли снимка,че не съм виждала. ouu

#631 Потребителят е офлайн   i like labradors Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 06:26 PM

ето сайт на който има снимка:www.redrockranch.net

#632 Потребителят е офлайн   Eli_i_Beti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 06:32 PM

Meрси за сайта.Не знаех че има и бял и сив лабрадор.Всички са големи сладури...

#633 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 06:59 PM

Официално в стандарта на породата са признати само жълт, черен и шоколадов цвят на козината. Така наречения бял лабрадор си е просто много светъл жълт. А сивия е някакъв американски експеримент за който има две теории, че е кръстоска с ваймаранер или ,че при лабрадор с шоколадов генотип е работено върху гена за интензивност на цвета, както при сребристите добермани. Каквото и да е все още не е признато нито от FCI нито от AKC.
Иначе азгласувам за всичките, цвета не е важен, важна е породата! super best

#634 Потребителят е офлайн   i like labradors Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 07:42 PM

да права си!

#635 Потребителят е офлайн   i like labradors Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 07:38 PM

Цитат

Meрси за сайта.Не знаех че има и бял и сив лабрадор.Всички са големи сладури...

Eli i Beti,а на ето този сайт има много забавни снимки с лабрадори

#636 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 10:11 PM

Има ли кафяв лабрадор или така ми се струва:

Качена снимка ?

Иначе бежовия май повече ми харесва или черният... незнам и двата цвята са много красиви. Ако има кафяв - той е най-симпатичен.

#637 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 11:04 PM

"Цвета на козината на Лабрадора е жълт, черен и шоколадов. Всеки друг цвят или комбинация от цветове е дисквалификация. Допустимо е единствено малко, колкото монета от 5 пени, бяло петно на гърдите."

Горният цитат е от АКС Лабрадор Ретривър Стандарт. Признати са единствено 3 цвята на лабрадор ретривъра. Бяло петно на гърдите е позволено. Никакви други цветове не са допустими! Въпреки, че и други цветове на космената покривка се срещат и съществуват. Шарени, черно и жълтокафяв, разреждане на шоколадовите гени и проявяване на шоколадово-сив цвят (или сребърен). Тези цветове са дисквалифициращо нарушение и некоректно развъждане.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#638 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 February 2007 - 12:08 AM

Цитат

Има ли кафяв лабрадор или така ми се струва:

Качена снимка ?

Иначе бежовия май повече ми харесва или черният... незнам и двата цвята са много красиви. Ако има кафяв - той е най-симпатичен.

М дамм, някои хора вече се радват и на трите цвята наведнъжcheers

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#639 Потребителят е офлайн   маркооо Икона

Публикувано: 20 February 2007 - 10:45 AM

Дисплазия на тазобедрената става при кучета

(Canine hip dysplasia, Dysplasia articulationis coxae)

Дисплазията на тазобедрената става при кучето се характеризира с различна по степен отпуснатост (хлабавост на тазобедрената става), сублуксация (частична дислокация) и тежки артрозни изменения. Клиничните изяви варират от липса на каквито и да било клинични признаци при някои засегнати кучета, до тежка куцота при други. Още повече, тежестта на клиничните признаци не корелира задължително със степента на наблюдаваните радиографски или патологични изменения. Породата и индивидуалните особености на темперамента биха могли сериозно да повлияят степента на дискомфорт, която демонстрират различните индивиди.

Развитие
Дисплазията на тазобедрената става е генетично обусловено заболяване, което е наблюдавано при повече от 82 признати породи кучета. От първоначалното му диагностициране през 1935 година, то се среща най-често при по-едрите породи.
Заболяването се унаследява и се развива обикновено прогресивно, като има полигенен тип на унаследяване. Това означава, че е необходимо наличие и съчетание на множество гени, за да се прояви заболяването. Обикновено тазобедрените стави при кучета, които в последствие развиват това заболяване, по време на раждане и скоро след това са напълно нормални. В повечето случаи дисплазията се проявява и при двата крайника (билатерално). При приблизително 7% от случаите е засегната само едната става.
Една от най-ранните програми за редуциране на дисплазията на тазобедрената (коксо-фемуралната) става е започната още през 1959 от Swedish Kennel Club. Тя поставя като задължително условие представянето на сертификат за нормални тазобедрени стави, диагностицирано чрез радиография, за всяка немска овчарка, за да участва и бъде награждавана на състезание, както и за да бъде внесена и регистрирана в Швеция. Развъдчиците са поощрявани да развъждат само кучета свободни от заболяването.
За нещастие, случаите на тазобедрена дисплазия при шведските овчарки не спадат така бързо, както се е очаквало при задействане на програмата. Десет години на селективно развъждане не успяват да редуцират случаите на средни и тежки по степен заболявания. Общото убеждение, че изключването на диспластични животни от разплод, ще доведе до поколение, което ще е свободно от заболяване, се оказва невярно. При кръстосване на две радиографски здрави кучета може да се стигне до раждане на диспластично поколение, ако са налични гените, отговорни за заболяването.
Няколко вторични фактора повлияват също развитието на дисплазията на тазобедрената става. Те включват телесния размер и тегло, телесното развитие и растежния модел. Когато е налице генетичния потенциал за дисплазия, храненето на кучетата с високо калорични храни, високо протеинови диети, водещи до бързо натрупване на телесна маса, ускоряват проявата и тежестта на заболяването.
Степента на замускуленост на задните крайници също е свързана с развитието на дисплазията. При немските овчарки, колкото по-голяма е мускулната маса на задните крайници, толкова по-редки са случаите на дисплазия. Добре балансираната мускулна поддръжка е необходима за осъществяване на нормална функция на ставата. Общата или специфична слабост на хълбочната мускулатура може да доведе до изменения в развитието на тазобедрената става.
Несъответствието между мускулната поддръжка и бързия растеж на скелета означава, че ако мускулите на задните крайници изостанат от темпа на растеж и достигане на функционална пълноценност на костите, това може да доведе до нестабилност на ставите, което евентуално да доведе до развитие на дегенеративен артрит. Тази теория се подкрепя от факта, че хрътките, със своята огромна мускулна подкрепа на относително лекия си скелет, боледуват много рядко от дисплазия.

Което води до извода,че не само лабрадорите боледуват от ТБД... или т.е. от страх трябва да гледаме само пинчери и пикенези,така ли?!

#640 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2007 - 06:29 PM

Ау, прекрасни красавци са шоколадовите!

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33