Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#766 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 April 2007 - 10:44 PM

!здравейте!
купих Nutra Nuggets.74 лв за 15 кг.Не е много скъпо,но ветеринарката ми го намери,усещам,че прави някакви шашми,но свекърва и ми беше класна 8 години,та съм с връзки b) Дано да имаме успех с нея,той си я излапа на вечеря така лакомо,но с всичко е така.Освен нея му настъргвам и по 1 морков или 1 ябълка.Ще ви информирам как се развива.Благодаря на всички за съветите!Лека!

#767 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 April 2007 - 10:47 PM

jazzy не я ласкай много, шашмите са за твоя сметка дори. Освен ако не си взела някаква специална вариация на нутра нъгетс....
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#768 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2007 - 10:50 PM

Скъпо ми се вижда.
И аз мисля като twoofo.
Храната е хубава, така е, ама аз мисля, че имаш възможност да храниш с по-добра храна и на по-добра цена wink r)

#769 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2007 - 10:51 PM

jazzy, и аз имам неприатното усещане, че са те прекарали, аз долу-горе толкова давам за нашата храна, да не кажа по-малко... n)
User's Signature

Качена снимка

#770 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2007 - 10:56 PM

Цитат

jazzy не я ласкай много, шашмите са за твоя сметка дори. Освен ако не си взела някаква специална вариация на нутра нъгетс....

Nutra Nuggets Puppy,тя каза,че е за кученца от едри породи.Ами,взех я,защото Иглика препоръча няколко и това е една от препоръчаните.Не разбирам какво имаш предвид да е за моя сметка,надявам се,че не ме е преметнала.Дано всичко да е наред с кучо,аз много се притеснявам за него,може би е малко крайно,но такава съм.Него май запек го хвана bl) дано да се оправи,че нямам нерви вече.Лека нощ!

#771 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 April 2007 - 11:31 PM

Имам предвид цената, а не качеството на храната, което си е относителна работа - виж ТВОЕТО куче как ще я усвоява, няма универсална храна, перфектна за всички индивиди от кучешкото царство.
Иглика ти е посочила храни, които сравнени с Friskies наистина имат доста по-добро съотношение между качество и цена. Дозата при нутра нъгетс ще е по-малка също.
Запекът може да се получи ако сте прекалили с ориза. Ще се оправи - нали взимаш мерки и се консултираш с лекар, нормално е при бебетата да са по-често такива проблеми, от възрастните, реагират на смяна на храна и дори вода веднага ако са им по-чувствителни стомахчетата.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#772 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 10:16 AM

Храната е хубава не се притеснявай. С времето ще научиш и ще намериш подходящия си доставчик на добра храна и на добра цена. Тук коментарите са за цената. Посочените храни по-горе са наистина по-добри като качество, което за подрастващо куче е наистина важно. За цената обаче... да е жива и здрава дамата, благодари й и следващия път потърси други пътища за доставка. Сега няма какво да се ядосваш.
Мисля си за плодовете и зеленчуците - може и те да разстройват малкия. Наистина кучетата ги обожават, както по принцип обожават всичко, което може да влиза в устенцето и да се поглъща b) , пробвай няколко дни без зарзават, ако всичко е наред дай морковче и виж дали нещо ще се разстрои коремчето, ако е наред пак - давай смело. Като добавка, разбира се, като наградка, не като основно. Но то си знаеш вече и хубава храна подбираш. Всеки малък калпазан е минал през разстройство и оризова водица r) От солената вода също може да се е разстроил. Да ти е жив и здрав калпазанина, ама следващия път много не му давай да манджори с пясък l)

#773 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 11:39 AM

От водата всеки път разтроиство! За солената става дума, да! Дияна е абсолютно права.
Ние като ходим на моренце, смятай след това ..... айде ще го кажа, нищо, че е гнусно l) ...... направо изстрелват водата, като все едно чешма си пуснал! l) l) l) Абсолютно нормално е и ден след това да има разстройство! Ама то си личи.
Дори и купчинка да си направи, няма да се притесняваш. Ако има кръв вече и други подобни симптоми, ако е омърлушен и не е жизнен... тогава беж на доктор! Ама ще свикнеш, тука всичките сме били така в началото, палим за най-дребното нещо, което видим l)

#774 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 11:57 AM

Цитат

Ние като ходим на моренце, смятай след това ..... айде ще го кажа, нищо, че е гнусно l) ...... направо изстрелват водата, като все едно чешма си пуснал! l) l) l)

1super Хаха - точно това се получава и при нас. brows

#775 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 April 2007 - 06:45 PM

Само да кажа, че относно цената на Nutra Nuggets Puppy, в първият момент и аз се ококорих bl) видя ми се бая скъпичка, имайки предвид, че Maintenance за възрастни е под 50 лв. Обаче после се сетих, че бебешката е доста по-скъпа и мисля, че цената, за която я е купила jazzy си в нормална за магазин.

Относно разстройството и морската вода и аз съм била свидетел на същите фонтанчета. Даже Арчи като се пречистваше с морска вода се обръщаше и гледаше много учудено какво става там отзад l) Забелязах обаче, че с течение на годините и при по-дълъг престой на морето той си привикна и няма вече такива проблеми. ;)

#776 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 07:09 PM

И аз мисля, че е нормална цената, ето тук има цени, обявени са 95 и 88 лв. за Puppi, но бебешките храни наистина са по-скъпи.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#777 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 08:11 PM

И аз мисля, че цената е ок. Мейтънанса е най ефтина от серията, но е за пораснали кучета.
Както twoofo е написала всяко куче по различен начин усвоява различните храни. Когато храната е добре усвоена, кучето е в тонус със лъскава козина, натдава нормално на тегло и изпражненията му са с добра консистенция, сиреч по твърдички. Спрямо Фрискаса мисля, че веднага ще усетиш разликата.
Бош също е храна достъпна на цена с прилично качество.

#778 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 08:19 PM

Здравейте!
Горди е много добре,от тази храна,има много енергия,днес цял ден бяга навън и в коридора като луд А "произведенията" му са с кафяв цвят и почти твърди.Така ми е и по-лесно да ги обирам после.Пу пу,да не му е уроки!Направо не мога да му се нарадвам И много слуша,вече почти се научи да ходи по нужда навън.Само по веднъж се изпуска в къщи,почти винаги в стаята на баба ми...защо ли се чудя bl) Май забрави за вестника.И днес имаме рожден ден,ставаме на 4 месеца.Ще го черпя един нов кокал за игра l) Поздрави!

#779 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 08:42 PM

Да ти е жив и здрав лудньото! Да го нацелуваш много, много и да го почерпиш хубаво, а може и подаръче да му спретнеш. b)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#780 Потребителят е офлайн   teo_rs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 08:44 PM

Честит рожденден на Горди!!!!!!!! victoryVVV victoryVVV victoryVVV Да ти е жив и здрав и да го нацелуваш хубаво(сигурен съм в това b) )

#781 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 09:55 PM

b) ХАХА. Браво на малкия 1super 1super 1super
Бързо се учи. Честит ви празник. Да ти е жив и здрав и по-малко тревоги да ти докарва w)

#782 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 07:48 AM

В гранулираните храни мерцедеси няма. "висш клас храна" не съществува като термин. Храните се делят на три вида - Супер премиум, премиум и обикновена.
Роял Канин, ПроПлан, Нутра Нъгетс са храни от клас "супер премиум". В тази категория попадат огромно количество храни, между които и юкануба, даймънд, карокрок, нутра голд, бош, нутрам и много други.
А коя храна ще избере потребителят е негов личен избор и зависи от това как храната влияе на организма на кучето му.
Дори Хилс, за която много хора твърдят, че е "мерцедесът" на храните, не влияе по един и същи начин на всяко куче.

Темата е почистена.
Мод

#783 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 04:39 PM

Здравейте!
Пак съм аз и имам едно питане.Съжалявам,че все ви занимавам,но съм лаик и просто няма кого да попитам.Времето навън е прекрасно и аз съм в къщи през уеекенд-а,колко трябва да го натоварвам?Имам предвид бягане,скачане,катерене?Днес бяхме около час на плажа,гони пръчка,игра си с други кучета,но видимо се измори и после спа цели 2 часа и половина.Логично си мисля,че е малък,още е слаб и не трябва да го карам да бяга много.Другият ни проблем е с хората около нас и по-конкретно с малки деца.Днес видяхме много и той все се затичва към тях,никакво внимание не ми обръща,като му кажа "не".А все пак това са малки деца,някои ги е страх,нищо че тои е настроен дружелюбно към тях.Друго засега не се сещам,пак се извинявам за може би глупавите въпроси.Хубав ден на всички

#784 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 05:36 PM

Вземи си един повод автоматичен (става и просто дълъг, ама е по неудобен) лентов, 5 метра. 20 дена кучето само на повод. Като тръгне на някъде, казваш "тук" и коригираш с повода. Когато дойде награда и голямо браво. С това ще го отучиш да яде боклуци също. Когато се наведе да лапа нещо, кряскаш забранителната команда и разка корекция с повода. Забранителната коменда е "ФУ" (не е "НЕ") или "ФУЙ". Различните от човешкият речник команди е с цел такава, че ние употребяваме постоянно някои от думите като "не", така кучето се обърква, мисли, че се говори на него и ако върши нещо, което му е позволено, ще започне да се чуди, "тази пък, защо ми забранява да си играя с играчките". Следващия път ще види, че минава номера и на забраненото и т.н., ясно ти става предполагам.
За натоварването, няма такова. Кучето до година и 1-2 месеца (зависи вече от индивидуалното развитие) играе свободно колкото му се играе. Интензивни натоварвания не се препоръчват.
Използвай това време за обучение по общото послушание. След това ще тренирате. 1super

#785 Потребителят е офлайн   jazzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 11:02 AM

Горди на разходка в парка b) Поздрави от Бургас!

Прикачени файлове

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема