Лабрадор ретривър
Публикувано: 07 May 2007 - 05:03 PM
Не съм писала отдавна, защото както споменах преди у дома тече ремонт и почти нямам време за интернет.
Благодаря на всички дали мнение за развъдника от който получих потвърждение, че мога да си купя куче. Постнах копие тук именно, за да прочета мнения по въпроса от хора познаващи породата мнооооого повече от мен.
Sandylands са ми фаворити от самото начало. Последният е-майл, който получих от тях ще постна по-надолу.
Не губим надежда все пак да се сдобием с расово куче и продължаваме напред.
Поздрави на всички!
Sandyland
Публикувано: 07 May 2007 - 06:24 PM
П.П.:
Онзи развъдник е може би по-добре да го зарежете или да им искате на всяка цена много и подробна информация. Валя май ще излезе права, защото ако пуснете името на развъдника в гугъл ще видите колко много обяви имат напускани и къде ли не, което вече звучи доста странно за един сериозен развъдник... bl)
Ето тук има добро описание за цветовете при лабрадорите, вкл. за силвър и бял - темата, по която започнахме дискусията с Вас. Развъдникът е в чак в Щатите, а аз първоначално се бях заблудила, че е в Англия, защото пише "Английски лабрадори" на 1вата им страница. cl)
Тук може да прочетете за известни развъдници в Англия, които са свързани с историята на породата.
Публикувано: 12 May 2007 - 07:21 PM
Публикувано: 12 May 2007 - 09:53 PM
Как така ще излизате от другата събота??? bl) Верно ли е на 40 дена???? Ако е на толкова, значи имате още 60 дена у дома!!! Трябва първо да бъде имунизирано кучето, като последната ваксина е на 3тия месец, след това още минимум 10 дена вкъщи wink
Публикувано: 14 May 2007 - 08:21 AM
Публикувано: 14 May 2007 - 09:13 AM
ама и аз да кажа - нали за това е форум - всеки по своему е прав, развъдници много, кучета много и е нормално да има търгаши - във всяки стадо има мърша.
тук искам да отбележа, че колкото хора има, два пъти повече мнения ще има.
а за развъдниците - немога да кажа нищо повече от това, което вече е казано, със сигурност ще има обидени и огорчени от някои споменати истини във форума.
а за големите ръзвъдници - ами те са си "институция" в това, което правят и то не случайно, но не са непостижими за нас - аз имам куче, което е внук (по бащина линия, но и бабата и майката не са кои да е) на един от най-добрите лабрадори в англия от развъдник rocheby, но е развъждано в сърбия, това прави ли ми кучето по-лошо или по-недобро ако беше развъдено само в англия?
стана прекалено сложно, а и нека да не си мачкаме сами самочуствието.
и тук в БЪЛГАРИЯ има добри кучета . сигурна съм, че и други ще се съгласят с мен, но може и да не пишат, поради техни си причини.
добри или лоши - ние си ги обичаме кучовците такива каквито са и им се кефим максимално (е, поне аз).
w)

Animals are just like us, only different shapes, thats all;
Theyre here to color the world, just like we have different flowers.
Supreme master Ching Hai
Публикувано: 14 May 2007 - 09:56 AM
Публикувано: 14 May 2007 - 11:22 AM
Цитат
Аха....
еми късмет!
Публикувано: 14 May 2007 - 02:12 PM
(дано не ме баннат заради спаменаването на кръвта де, l) )
чакаме да пораснем достатъчно, да си оформим експортното педигри и ще ви се появим с целия си блясък и красота (може само аз да я виждам-дано не е така, ама се кефа) и дано ни харесат, че някои ден и да ни поискат за мъж bl) и да има още прекрасни и по-прекрасни лабчета в бг d) .

Supreme master Ching Hai
Публикувано: 14 May 2007 - 03:01 PM
Не го бях виждала може би месец, a колко много е пораснал w)
( интересно защо оня ден моето шелти толкова упорито се
опитваше да го "язди" - никога до сега не е правил така bl) )

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 14 May 2007 - 07:16 PM

Supreme master Ching Hai
Публикувано: 14 May 2007 - 08:09 PM
сега като имам куче с rocheby в 4 поколения (включително изключителния rocheby royal oak е в линията като прадядо) и 4 поколения от tintagel winds (все шампиони и ВОВ), започнаха да ми обръщат внимание и живот и здраве може лятото да се видим и да ме включат в мейлинг листа им, което на фона на нищото е напредък. признавам, че ми е тръпка да имам още едно куче лаб, но не съм сигурна, че ще стане от там, но не губя надежда.
иначе у дома ще настане пълна лудница - 3 деца и 2 кучета - кои казва, че живота е скучен l) ама нека да е весело 1super

Supreme master Ching Hai
Публикувано: 14 May 2007 - 08:56 PM
Публикувано: 14 May 2007 - 09:33 PM
Мога ли да попитам за името по родословие на твоето куче и кои са родители му? Може направо да кажеш развъдника... ако не е тайна, разбира се l)
Публикувано: 14 May 2007 - 09:57 PM
ето - по родословие аспен дойде като арон, но при експортното педигри помолих да го запишат с тире арон-аспен или само аспен, ако може (важното е да се спази А-то, че е първо кучило на родителите си)
баща му е santiago (10 САС, 2R.CACIB, 2 R.CACT) син на rocheby full sail (тук ако заизреждам титли ще стане много дълго) и с майка sittin prety of tintagel winds (PRM, 5CAC, 3R.CAC. BOB, BOG, BIS, CHSCG)
майка му е cura (с баща witchvalle'y astor (2R.CACIB, 10 CAC. 3PR CACT. IUO, CHYU ) и майка veca
развъдника е в сърбия и е собственост на янко шимоди - не е маняк да продава, но напоследък изкарва добри кучета, бащата на аспен е негово куче, а майката на развъдник witchvalle'y (FCI 4500 Zorgilis) също с добри линии.
като изкарам експортното педигри ще дойда да се представим официално и да се запишем в клуба, ако ни вземат де r)

Supreme master Ching Hai
Публикувано: 14 May 2007 - 10:11 PM
А ето това са моите кучета - T-RETRIEVERS
Може би ще Ви заинтригува това - http://t-retrievers.com/bongo.htm
П.С. в клуба членуват хора, така че заповядайте, отново, на Асеновград r)
Поздрави
Публикувано: 14 May 2007 - 10:35 PM
ще се опитам да дойда в асеновград, половинката ми трябва на 28,05, да се прибере от хималайте и може би ще се наложи да пътувам до истамбул да си го прибера b) от летището. така, че не мога да се обещая.
ще съжалявам, ако не успея този път да дойда, но живот и здраве ще има и други поводи.

Supreme master Ching Hai
Публикувано: 15 May 2007 - 09:48 PM
Пусни ни снимки, за да го видим. w) И извинявай, но четох четох и не разбрах какъв цвят е, а също и колко е голям? r)
Цитат
баща му е santiago (10 САС, 2R.CACIB, 2 R.CACT) син на rocheby full sail (тук ако заизреждам титли ще стане много дълго) и с майка sittin prety of tintagel winds (PRM, 5CAC, 3R.CAC. BOB, BOG, BIS, CHSCG)
................................................................................
.
А си мисля като чета за родословието му дали нямаш предвид, че баща му е Sango (а не Santiago), който е собственост на развъдника, от който Мила си взе Бонго? Или аз бъркам и в Сърбия явно има и брат на Санго в друг развъдник?
Публикувано: 16 May 2007 - 10:36 AM
Публикувано: 16 May 2007 - 10:44 AM
Съдия ще бъде г-н Георги Христозов.
Заявка може да изтеглите от сайта на БРФК ОТ ТУК и да изпращате на e-mail office@labrador-bg.com
Записването предварително е желателно. Таксата е 20 лева, може и на място.
www.labrador-bg.com