Цитат
е извинявай, лел4е l)
говори си не ми пречиш.ама аз ти казвам какво е, па ти си мислу квото искаш.ма нали си компетентна по всичко са що не кажеш нещо?!защото знаеш, че е така.кой знае и твойте свръх умни и възпитани овчарки колко пъти са го правили, пък после пит били виновни.
Ако аz съм лелка,zначи ти си бебе l) l) l)
Какво да ти кажа,каквото и да е то няма да ме раzбере6...
А би ли успяла да удържи6 кучето си когато се раzминавате с друго такова от съ6тият пол???За6тото съм далеч от мисълта,че в такъв момент 6те помогнат каквито и да било команди...а,ако наблиzо няма и дърво zа което да върже6 кучето или ти да се хване6???
Картинката с...Упс,иzвинявай,но не можах да го одържа ми е поzната...Напълно е въzможно твоето куче да не влиzа в таzи графа,но това е само въпрос на време т.е. всяко не6то с времето си.
Съ6то както моите кучета към 5 тата си година zагубват желание да играят и контактуват с други кучета иzбягвам да ги събирам с такива zа да се иzбегнат конфликти и кучетата с който имат контакти са малко и от противоположен пол.
Но,аz съм наясно с това,че може да стане беля и просто не ги събирам с други кучета и особенно иzгубват търпение към малки кученца понеже са им досадни...вzимам мерки и няма нито един инцидент до сега.
Съжелявам zа случаят с Лео на Фурия,но както има агресивни Питове така има и НОК,а и Санди се иzраzи много добре и бих се zакачила zа каzаното от нея,че прекомерната популярност вреди на породата и това са реzлтатите.Съ6то така се получи преди няколко години в родният ми град...има6е няколко Далматинки който и на Пит не отстъпваха,е това нормално ли е според теб???
Работата е там и в това,че раните от НОК са само 2 на брой максимум 4 пробивни и не особенно дълбоки...виждала ли си нахапано от Пит куче?
Теzи който аz съм виждала и са оживявали са обеzобраzени zа цял живот,други са инвалиди.Доберманче на около 6 месеца беz око,буzа и личева кост...ухото е само наполовин...едва го спасиха и сега е психясало от страх тъжно животно.Пудел zа 2,3 мин осакатен,а Пита е имал време и стопанката да подреди хапейки я по лицето....Беzброй раzкъсани кучета има в градинката zаровени където ходя в Стара Загора.Нямам добри впечатления от Питове и няма добра дума която мога да кажа,лично zаявявам,че ако Пит нападне мое куче 6те се погрижа да не живее дълго.
Единственно поzнавам един човек с АСТ и кучето бе6е преz първите 2 год от животът си нормално,не напада6е...до мом в който нападна и уби,обаче момчето се окаzа свястно и не го води никога пуснат нито пък иz градинките с кучета.Друг случай с един Бултериер,куче което няма равно по послу6ание,води се беz повод и на6ийник дори,бил е бияч,но и идея си нямам как са го превъzпитали,сега е ангелче w)
това са обаче редки случай...zа жалост.
Прекалено отговорна съм и прекалено силно обичам кучетата си zа да ги пусна да се бият с каквото и да било куче беz zначение от породата.
Ако бъдат нападнати се отбраняват сами и до сега както каzах имам само 1 6ито куче и то бе6е ухапано от друго НОК.Един 7 годи6ен мъжкар подреди Пита на съседите и кучето в афект zа малко да отгриzне пръстите на стопанинът си,а след няколко дена zахапа zадникът на жена му b) b) b) .Кучето иzчеzна след няколко дена b) .След zавръ6тането ми 6те се погрижа по zаконен начин и останалите 2 Пита в кварталът който са в блиzода иzчеzнат zа винаги.
Не бих имала ни6то против ако Питовете се водят на повод,не се раzхождат свободно по улиците,не хапят деца,не хапят въzрастни хора,не убиват кучета...Ако ми покаже6 един такъв Пит,евала...обаче няма.