Цитат
redy,aми аз отговорих вече отговорих на повечето неща, които питахте.
За това, че Apbt иска определено куче от определени родители- в прав текст то значи ,че иска кучето му да ИЗГЛЕЖДА ПО ОПРЕДЕЛЕН НАЧИН.Пример- мой приятел си взе ягд териер от родители чистокръвни с доказани ловни качества, защото такива му харесват, но го гледа у дома си и не ловува с него.Просто е.
За развъждането.Никой от нас не развъжда питове.С малки изключения.Но ако аз съм на техно място - ще искам също куче от стара линия.Вече обясних защо.
Не става изобщо въпрос за това, че отричайки боевете ,искаме да направим от пита стаф ,а то вече е сторено.Ма, моля - вижте стандарта на 2-те породи- ИЗГЛЕЖДАТ РАЗЛИЧНО!Аз лично оглеждах стаф 12 години и бяхме заедно неотлъчно.Интересувам се от породата от над 14 години и познавам много излючителни кучета, развъдчици и стопани.Моят избор е стафа- но АЗ харесвам този външен вид.malkia и Apbt пък харесват вида на сухия пит с издължена мускулатура и определена глава,bagira пък харесва външния вид на другия стандарт на пита - по -мощен и съразмерен ,но не стаф.
Ние не мислим, че е ГЪДЕЛ да имаме силно и борбено куче и да не използваме силата му за гнусотии!Това е ваша трактовка.
Даже повече- да наричаш страданието на стотици хиляди кучета ,подложени на невероятни зверства и борбата на хората да се противопоставят на това ,ГЪДЕЛ ,ми се струва цинизъм.То значи ли- да се премахнат питовете и да останат "облагородените" стафове...Казвате ,че искаме да се "изкорени" агресивността- просто искаме да се пренасочат чудесните енергия, мощ ,смелост ,артистичност, интелегентност ,борбеност , невероятното желание за победа на пита в ДРУГА ПОСОКА- спорт ,игри , състезания .Просто е.
Според вашата логика какво остава- да премахнем породата Пит бул териер ,която има определен вид и качества ,за да сме НАИСТИНА против борбите ли?И като спрем да отглеждаме питоподобни в къщи ,ще спрем ненормалниците ли според Вас?Съществува термин брейдизъм- то е да си расист.Обратното е - агресивни кучета има във всяка порода и то е плод на множество фактори, от които породата е не основния.
Да ,ПИТ кучета!И не на садистите- това ли е лицемерие?
Да - колекционерството на оръжие не е необходимо да е разпространено. Не е и за всеки.И по- важното в случая е да е безопасно!
Вижте в темата колко пъти сме писали- не взимайте пит ,ако не можетe да ......
Сега за себе се- ДА от всички други кучета предпочитам стафа или пита- ДА имат гени на воин - никога няма го да разберете, ако не сте го имали до себе си- тези гени на боец правят възможно кучето да иска да е първо във всичко и да прави всичко с хъс, който е невероятен, да не се предава никога - моeто момче не се даваше и на рака и не се уплаши и от него !!!Никого и пред никакво предизвикателство не клекна и беше изключителен през всеки сантиметър от своя път- гледаше всички и всеки право в очите и никога не отстъпи на косъм от лоялността си към мен и моите близки.Той можеше да даде живота си за нас!Това тук наричаме "сърце на пит" и то е защото в кръвтта им има гени на боец!
Проектирано в съвременността ни - кучето, потомък на бойци НЕ ТРЯБВА да е боец- то е наследило качества и те са ни любими!Ей т`ва НЕ Е ЛИЦЕМЕРИЕ.
Поздрави.
п.п.Не съм казала никъде, че е необходимо да изкорени агресията на пита- казах само, че при съвременното му отглеждане с друга цел ,неминуемо ще се стигне до намаляването и след поколения-просто реалности.
Значи нека не задълбаваме по-вече темата, всеки си вярва в своята истина.
Само ще коментирам последно този цитат:
"ДА имат гени на воин - [span style='color:red']никога няма го да разберете, ако не сте го имали до себе си- тези гени на боец правят възможно кучето да иска да е първо във всичко и да прави всичко с хъс, който е невероятен, да не се предава никога - моeто момче не се даваше и на рака и не се уплаши и от него !!!Никого и пред никакво предизвикателство не клекна и беше изключителен през всеки сантиметър от своя път- гледаше всички и всеки право в очите и никога не отстъпи на косъм от лоялността си към мен и моите близки"[/span]
Само ще кажа , че всички тези качества и гени на войни са сформирани от суровите и жестоки условия на ринга, питбула е рожба на точно тези питмени, които всички НИЕ днес хулим и наричаме жестоки , а се възхищаваме от тяхното творение bash , е това ако не е лицемерие. Нека се замислим ако навремето когато е започнало формирането на породата стаф, е било спряно използването на питбула за борби щеше ли днес да има питбули.
Пак ще наблегна на това , че за да се развива една порода и да се запазват ценните и качества трябва да се следва някаква посока , толкова ли сте наивни да си мислите , че питбула което е това в момента, ще се запази в този си вид след като няма правила и стандарт за развъждането му.
Ето колегата горе има едни критерии за добро куче пит, но има много хора които имат кореннопротивоположните критерии за това, е как мислите , че ще се запази породата при такова аматьорско отношение. Официални развъдници на тази порода НЕ МОЖЕ да има поради простата причина , че питбула се развъжда само според
"гейма" му, а такова развъждане може да стане само използвайки и ринга, всичко друго си идва от само себе си.
А за това че Apbt иска кучето му
да изглежда по определен начин ще кажа правиш ГРЕШКА , той много ясно каза , че иска кучето му да бъде от бойни родители, а не да изглежда по определен начин, едно куче имайки "добри" бойни родители нямате си на представа колко различно може да изглежда и колко далече е това от "определения начин"
А за това дали мога да разбера за гените му на войн angelpik