Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#2341 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 July 2006 - 08:22 PM

Какво стана тука, че пак изпуснах ...Гадни клипета ли?
Някой си мисли, че имаме захаросани представи за живота на питовете и иска да ни образова или така ми се стори, че не разбирам ,щото такива мога да ги разкажа че .....м****a им гадове!Но има доста деца във форума.
Нещо вече ми се замота тази работа- едни били "във филма" пък плачат на истории, други в една друга тема зоват за забрана на породата , но одобряват боевете между други кучета , трети се явяват посредници на битки ...

ПИТОВЕТЕ- най-големите Мъченици ...

Прикачени файлове

User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2342 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 July 2006 - 08:42 PM

Общо взето, галвно тук се стремим да покажем на хората, че това куче пита, че защо не и стаффа в днешнои времена дължат лошото си име именно и само, и изключително на онези типове, които се занимават с боеве...направо ми е гадно даго пиша това вече..ядрото, обособено от истински питмени, защото в това ядро всеки един от вас е такъв, кой по-малко знаещ, кой повече, кой с повече опит..крайанта цел е една, който не я рабзрал лошо!
А тва кой посрединичл, кой лансирал кучета за това извращение направо не ми се коментира.
Никой не заравя главата си в пясъка и не се крие..жалко е в пореден пост да давам примери с историята и този път ще го избегна..някак си се зацикли върху едно и това няма нчин да не дискусия и след нас! Това е истината!

#2343 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2006 - 08:53 PM

n)

Прикачени файлове

User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#2344 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 July 2006 - 09:33 PM

n)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  a9.jpg (48.33K)
    Брой сваляния: 57

User's Signature

#2345 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2006 - 10:36 PM

Категорично против съм да се дават линкове към клипове с битки, независимо дали има хепи енд или не. Много ясно е казано, че това не е форум на "любители" на питбула, които организират подобни зверства. Сигурно освен познатите ни малоумници, които разпитват това онова, с цел всички знаем каква има и такива, които дори не се регистрират, но пък за сметка на това имат предостатъчно комплекси и почти никакви задръжки. На въпросните екземпляри такива клипове биха им харесали и не виждам защо във форума трябва да им се подсигурява храна за извратеното им съзнание. Освен това съм попадал на няколко сайта, които се поддържат от такива, какъвто е бил redy. Дори и там нямаше подобни клипове, въпреки, че изобщо не се криеха с какво се занимават. И какво излиза - тук, където сме против борбите пускаме такива линкове??? Каква е ползата от това - може би не е ясно какво представлява боя??? Не е ясно, че животните се нараняват най-малкото??? Непускането на подобни линкове не е заравяне на главата в пясъка! Всеки от нас знае какво може и не може питбула. Всеки знае също така, че от разтягане на локуми няма полза или казано по друг начин от преливане от пусто в празно. Който иска да помогне за създаване на ясна представа у хората за Породата нека го направи, а не само да демонстрира, че го прави. Помощ никога не е излишна. Всички имаме грехове, но на някои са доста по-големи. Това също бе споменато и то нееднократно. При това положение направо се чудя защо изобщо трябва да си чешем езиците за едно и също нещо??? Не сме политици. Ще правим ли нещо като хората или ще философстваме, кое е първично - кокошката или яйцето и колко виновен е всеки собственик на пит, който не го пуска да се бие, но го има, благодарение на майка му и баща му, които са умрели на ринга?!? Всъщност всеки такъв собственик е спасил поне един кучешки живот!!! Не искам персонално да засегна или обвиня когото и да било. Това е мое лично мнение

#2346 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2006 - 11:18 PM

Филма беше по-скоро документален, не се толерираше битаката, беше наблегнато на жестокостта, но аз се възпротивих точно заради децата, правилата на форума, такива линкове не са уместни тук, беше жестоко това.

proffit евала за това " ...такива клипове биха им харесали и не виждам защо във форума трябва да им се подсигурява храна за извратеното им съзнание...."

стига толкова за клиша, не е това нашата тема, нали?

#2347 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 July 2006 - 10:05 AM

Ами аз стоя, чета и ви си чудя ... въртите се, въртите се и пак до едно и също нещо стигате. Алтернатива - никаква. Какво показвате всъщност и какво казвате ? Да се бяхте събрали поне веднъж, да направите едно училище за породата, да градите нещо ... каква алтернатива давате на децата с питове в градинките, на които непрекъснато някой им вменява, че това е куче за битки ? Никаква. Ама абсолютно никаква. Пъчите се с титли като ROM и какво ли не, а не знаете какво е WD, WDX, WDS, B, SchH I, SchH II, SchH III, FH, AD, Ring I, Ring II, Ring III, FR I, FR II, FR III и че има питове, които са ги защитили или тренират за тях ? Но иначе сте велики ... хайде, елате поне на едно училище, демонстрирайте качествата на вашите кучета, ама не с висене на гуми и ... да не казвам какво, а с демострация по послушание и въпитание ?

Дайте на хората, на любителите на породата алтернативата, покажете им я, за да има тази порода смисъл на съществуване, която не е свързана с бой и залагане.

06.04.06 - питбул е защитил SchH II с 96 точки ! 1super

Прикачени файлове

#2348 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 11:19 AM

Повечето от хората, пищеши тук залагаме именно на това Дог.
Стреми се като това, друг е въпроса , че идват и хора, които говорят и за другата страна!
Работи се по създаване на клуб!
Аз лично имам доста клипове с моя труд, но няма къде да ги кача s)
На мен лично ми е омръзнало да се оправдавам и да се тъпче на едно място, но има и друго ние сме любители , а не професионални дресьори, уви!

#2349 Потребителят е офлайн   FLY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 11:52 AM

дог.бг може би просто няма такива кучета ,съжалявам ако съм убидил някого но според мен никои от тук пишещите не е професионален кучкар и едва ли някои ще може да покаже нещо повече от нормално дресираните кучета знаещи основните команди (седни,легни ,ела и други такива).

#2350 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 01:37 PM

Цитат

Ами аз стоя, чета и ви си чудя ... въртите се, въртите се и пак до едно и също нещо стигате. Алтернатива - никаква. Какво показвате всъщност и какво казвате ? Да се бяхте събрали поне веднъж, да направите едно училище за породата, да градите нещо ... каква алтернатива давате на децата с питове в градинките, на които непрекъснато някой им вменява, че това е куче за битки ? Никаква. Ама абсолютно никаква. Пъчите се с титли като ROM и какво ли не, а не знаете какво е WD, WDX, WDS, B, SchH I, SchH II, SchH III, FH, AD, Ring I, Ring II, Ring III,  FR I, FR II, FR III и че има питове, които са ги защитили или тренират за тях ? Но иначе сте велики ... хайде, елате поне на едно училище, демонстрирайте качествата на вашите кучета, ама не с висене на гуми и ... да не казвам какво, а с демострация по послушание и въпитание ?

Дайте на хората, на любителите на породата алтернативата, покажете им я, за да има тази порода смисъл на съществуване, която не е свързана с бой и залагане.

06.04.06 - питбул е защитил SchH II с 96 точки !  1super

По принцип съм съгласен с теб. Но четейки в темата за дого аржентино за "една специалка в Камчия" видях как ти пишеш "супер".
http://dog.bg/f/inde...9&t=775&st=1110
Трябва ли да обяснявам за непросветените какво се крие под думите "специалка" или пак форума това няма да е за вашите нерви. Ако някой не знае ще му обясня или пък админа може да питате. И това ли е една от " алтернативите" на съществуване на дадена порода. Нали уж тука сме защитници на животните.

#2351 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 July 2006 - 01:53 PM

Цитат

Цитат

Ами аз стоя, чета и ви си чудя ... въртите се, въртите се и пак до едно и също нещо стигате. Алтернатива - никаква. Какво показвате всъщност и какво казвате ? Да се бяхте събрали поне веднъж, да направите едно училище за породата, да градите нещо ... каква алтернатива давате на децата с питове в градинките, на които непрекъснато някой им вменява, че това е куче за битки ? Никаква. Ама абсолютно никаква. Пъчите се с титли като ROM и какво ли не, а не знаете какво е WD, WDX, WDS, B, SchH I, SchH II, SchH III, FH, AD, Ring I, Ring II, Ring III,  FR I, FR II, FR III и че има питове, които са ги защитили или тренират за тях ? Но иначе сте велики ... хайде, елате поне на едно училище, демонстрирайте качествата на вашите кучета, ама не с висене на гуми и ... да не казвам какво, а с демострация по послушание и въпитание ?

06.04.06 - питбул е защитил SchH II с 96 точки !  1super

По принцип съм съгласен с теб. Но четейки в темата за дого аржентино за "една специалка в Камчия" видях как ти пишеш "супер".
http://dog.bg/f/inde...9&t=775&st=1110
Трябва ли да обяснявам за непросветените какво се крие под думите "специалка" или пак форума това няма да е за вашите нерви. Ако някой не знае ще му обясня или пък админа може да питате. И това ли е една от " алтернативите" на съществуване на дадена порода. Нали уж тука сме защитници на животните.

Струва ми се, че маааалко прекалихте.
Искрено се надявам да не ми обяснявате сега какво е специалка ,Sch H 1 2 3 ,IPO ,Ring ,BOB и още каквото се сетите...
"Иначе сме велики"" , "да организираме училище"...Аз съм си ходила на обучение и не съм профи треньор , за да организирам..Виж Илиев ,знаеш ,готви кучета за IPO и аз искрено го подкрепям ,макар че тук доста му се присмяха.
Какво показваме тук ли- ми пишем си за вида и качествата на едни кучета.Освен когато се яви поредния дразнител и се трием.А какво точно аз правя - надявам се ТОВА , което правя да успее и го остави на съвестта ми.
Поздрави.
User's Signature

#2352 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2006 - 02:10 PM

redy, специалка ознава Специализирана изложба за породата. Не означава и никога не е означавало нещо друго.

Специалка за Дого Аржентино 2005, България - съдия Ana - Maria Tadeschi de Ruffino, Аржентина

Специалка за Дого Аржентино, Франция - тук

#2353 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 02:35 PM

Цитат

redy, специалка ознава Специализирана изложба за породата. Не означава и никога не е означавало нещо друго.

Специалка за Дого Аржентино 2005, България - съдия Ana - Maria Tadeschi de Ruffino, Аржентина

Специалка за Дого Аржентино, Франция - тук

Ок , извинявам се. Аз мислех, че става въпрос за нещо друго, за което е предназначението на догото, грешката е моя.
Между другото едно въпросче : По-вечето от породите са създадени за да извършват определена работа, но сега преминават към графата домашни любимци, мислиш ли , че по този начин ще се запазят качествата им и за в бъдеще, това по-скоро е риторичен въпрос , защото отговора е ясен.

#2354 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 July 2006 - 02:42 PM

Пак ли?Това вече го пита- малко по- назад.... dribble
И ти се отговори- ако визираш питовете.
User's Signature

#2355 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 02:45 PM

Цитат

Пак ли?Това вече го пита- малко по- назад.... dribble
И ти се отговори- ако визираш питовете.

Не визирам питовете , а всички породи.

#2356 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 July 2006 - 02:48 PM

Тогава питай в друга тема.Пък и там вече май пита.
User's Signature

#2357 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2006 - 02:59 PM

Цитат

Между другото едно въпросче : По-вечето от породите са създадени за да извършват определена работа, но сега преминават към графата домашни любимци, мислиш ли , че по този начин ще се запазят качествата им и за в бъдеще, това по-скоро е риторичен въпрос , защото отговора е ясен.

Предлагам ти да зададаш въпроса си в "Да пазим и развиваме породите", там му е мястото. Тук темата е питбул.

п.с - отговора не е ясен.

#2358 Потребителят е офлайн   gazarkata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 09:17 PM

Абе хора кажете ми искам да си взема пит ама наще неискат защото били зловещи лоши и т.н. посъветвайте ме.Мейду другото кое е по добре пит или стаф защото ми казват по добре стаф отколкото пит. s)

Прикачени файлове

#2359 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 July 2006 - 09:46 PM

Цитат

Абе хора кажете ми искам да си взема пит ама наще неискат защото били зловещи лоши и т.н. посъветвайте ме.Мейду другото кое е по добре пит или стаф защото ми казват по добре стаф отколкото пит. s)

Слушай вашите винаги! 1super
User's Signature

#2360 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 10:12 PM

Една история за стаффа, илипитбула, не се знае
Някои хора приемат, че историята на американския стаф започва едва 1936 г., когато породата е регистрирана за първи път от АКС (American Kennel Club). В действителност, породата съществува от доста по- рано. Възможно е историята й да се проследи до ранните години на 19ти век. Имигранти от Англия и околните области, които се преселили в Америка, донесли със себе си кученца- малките стафордшир бултериери.

Стафордшир териерите били използвани в по-отдавнашните времена в т. нар. боеве с териери. В крайна сметка те били забранени през 1835 и хората, които залагали, изоставили този спорт. Въпреки това, тенденция към кучешките боеве била започната. Безпощадни кучета, които се стремели да удовлетворят собствениците си по всякакъв възможен начин, вече били създадени. По- късно териерите са чифтосвани със значително нахвърлящи техния размер булдози и така се родили малко по-големи кучета, предшественици на сегашния американски стафордшир териер.

Историческа справка- Гражданската война

или Сали- талисманът на единадесети пехотен полк от Пенсилвания

Сали, кафяво- сивкав бултериер, се присъединила към полка още като малко кученце, в първите дни на войната. През цялото време тя била източник на утеха, гордост и вдъхновение за нейните биещи се другари. Сали смело удържала позицията си на фронтовата линия и лаела свирепо и ожесточено враговете. Едно нещо било ясно- безпрекословна любов и лоялност съществували между Сали и мъжете.

При Гетисбърг доблестното малко куче било разделено от нейното поделение в объркването, създадено в първия ден на битката. Отказвайки да премине Линията на бунтовниците, Сали се върнала при предишното местонахождение на поделението- на върха на Дъбовия хребет. Така тя се озовала сред падналите си другари, ближела раните на пострадалите и бдяла над безжизнените тела. Дни след това, когато войниците от Конфедерацията се оттеглили, тя била намерена, отслабнала и недохранена, сред отломките и мъртвите. Състрадателен и милостив войник я разпознал и я върнал при поделението й. Без съмнение, повторната среща била радостен миг!

Като по чудо Сали избегнала да бъде застреляна при Гетисбърг, но на 8.05.1864 г., на същата дата, когато капитан Кийнън бил убит, кучето е простреляно във врата. След като е прегледана в болницата, близо до полесражението, военният лекар казал, че ще оживее, но и че куршумът не може да бъде премахнат. След неколкодневно възстановяване Сали се върнала при поделението с неприятна и болезнена рана, която се превърнала в нейния боен белег. Скоро след това Сали почувствала необходимост да скъса панталоните на млад войник от друго поделение, който напуснал фронтовата линия и се върнал при Стария единадесети полк'.

Сали била на нейната обичайна позиция на 6.02.1865 г. при Хетчърс Рън, Вирджиния, когато куршум я пронизал в главата и я убил. Съкрушени от смъртта на любимия талисман, мъжете я погребали на бойното поле, под обстрела на враговете.
Някои кучета били използвани за кучешки боеве, но все пак трябвало да бъдат приятелски настроени към хората. Всяко куче, което не следвало горното правило, било убито. Тези действия се оказват предопределящи за факта, че породата никога не е била реална заплаха за човека. Именно заради това станала популярна като дружелюбна към хората порода и понякога кучетата дори били наричани кучета- бавачка. За съжаление, когато хората говорят за американския стафордшир териер и/или подобни породи, доста често си мислят за кучешките боеве. Твърде вероятно е стафордшир териерите да споделят същата история с американските питбул териери. Някои хора може би няма да се съгласят с това сравнение, но то е несъмнено, особено когато се разглеждат двете породи.
Интересен пример е кучето Пийт от The Little Rascals (Малките пакостници). Някои сайтове за американски стаф твърдят, че Пийт е бил американски стафордшир териер. И все пак някои интернет страници го причисляват към американските питбули. Също съм срещал сайтове, където се претендира, че кучето е американски булдог. Не е сигурно къде точно е погребано кучето, затова и мистерията около него продължава. Всъщност всичко това потвърждава, че ранният американски стаф и питбул териерът (дори и американският булдог) са били доста подобни кучета по това време и не са били агресивни към хората.

През 1936 американският Kennel Club приел породата стафордшир териера. През 1972 името се променило на американски стафордшир териер, за да се отличава от английския стафордшир бултериер. По това време териерът е бил превъзходно фермерско куче. Бил е третиран като такъв, а също така е бил използван за лов на прасета и изпълнението на други задачи във фермите. Териерът е всестранно развито, а и полезно куче, което спечелило доверието на хората от онова време.

От ранните години на 20ти век развъждащите породата хора се стремят да отдалечат кучетата от боевете, които се случвали в миналото. Сега се ценят кучетата със стабилен темперамент, макар че именно историята на американските стафордшир териери им е придала качества, достойни за уважение.

Породата преминава през много трудни моменти в наши дни заради малцинството от егоистични развъждащи или притежаващи кучета хора, които ги използват са боеве, или за да постигнат слава и собствено удовлетворение. Има и такива, които възпитават териерите да бъдат агресивни, за да може после да участват в нелегални боеве със залагания.
Това е пречка за хората, които третират породата с уважение, но също така и причината, довела до изключително строгите закони за притежанието на кучета, които ще влязат в сила по целия свят. Бъдещето на породата изисква помощта на отдадените стопани и хората, които развъждат кучета, на тези, които се отнасят с любов и уважение към американските стафордшир териери и на тези, които желаят обществото да научи нещо повече за тази порода.

благодaрение на прекрасния превод на yoda
www.amstaff.ws
П.П.Мисля, че е наблегнато за стафордширите, но не се знае може да са били и питове

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни