Американски питбул териер
Публикувано: 12 July 2006 - 01:10 PM
Публикувано: 12 July 2006 - 03:49 PM
Цитат
Хубаво е, че сте си спретната група от любители на породата, но не прекалявайте с "официалните" молби.
Всички имат право да пишат във "вашата" тема.
Ако оценявате някой пост като провокация, съвсем не е нужно да му обръщате внимание.
Публикувано: 12 July 2006 - 04:10 PM
Петко,ако те е яд,че не си горд собственик на питбул - това е поправимо!Пък,ако не можеш да се справиш - свиркай, ще помагаме! b)
П.С. Моля да ме извинят любителите на други породи....уважавам всички породи, но когато някой се изказва неподготвен за неща, с които не се е сблъсквал, лекичко се дазня b)
Публикувано: 12 July 2006 - 04:52 PM
Във вашия форум се включих за пръв път преди няколко дни. Аз не съм от хората, които се занимават с кучета от вашата порода и познянията ми са на дилетантско ниво. Може би причината е била във факта, че почти винаги съм се сблъсквал със собственици, които са в категорията на разнасящи лоша слава на питовете, а така също и на бултериерите. И както казва народа "Покрай наш Иван намразих и Свети Иван". Е, аз не мразя нито една порода кучета и по принцип обичам кучето като цяло - без значение неговата породност (а и безпородност). И същевременно винаги съм имал малко резервирано мнение именно заради примитивни собственици, с ограничено мислене и изродена ценностна система.
Тъй като тук се заговори за т.н. "пет терапия", позволявам си да поместя две снимки на кучета, които са на мой приятел от Чехия. Едното е НОК (женска), а другото Леонбергер (също женска). И двете работят по програмата "Канистерапия". Моят приятел посещава с тях болници, старчески домове, но най-често един дом за деца с умствена изостаналост. Неговата Луеонбергерка толкова се прослави, че бе издадена пощенска марка на нея заедно с брат й.
И може би най-интересното е, че немското овчарско куче, което участва в програмата "Канистерапия" същевременно продължава да работи и като... пазач на обект нощно време. Звучи невероятно, нали. Но е факт.

Николай Атанасов
http://www.cynology.info
Публикувано: 12 July 2006 - 05:17 PM
Подразни ме и представянето на породата от вас -е вярно е но не всичко което може да се каже, има и много недостатъци а тях ги прикривате за вас те са табу,а плюсовете преувеличавате, за пет се юрнахте да ми обяснявате много и всичко подплатено със снимки ,а за пит????ех петко ох петко.а тя си съществува в бг,за пет аз поне незнам .За борбите като споменавате честичко пише за бок и нок иначе се "срещат" и питове нали ?За нок -царя на породите -това е универсалното куче за мен ,помислете коолко от това което казвате че го прави пита за нея е игра колко от кучешките професии са заети от тази порода и наче и тя като всяко куче може да се бие ,пук и нали е универсалист ,пита е специалист ,не забравяите специалноста му . Аз просто ви балансирах така бяхте литнали в хвалебствия че ако не споменете името на породата човек ще си помисли че говорите за немец бре хора .и агалина да не си помислиш че почвам с "мазненето" всичко казано до момента си е вярно
Ексакт .......влез тогава и пак ела да потвърдиш думите си и лошо няма ама да е вярно

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 12 July 2006 - 05:21 PM
"майна, прокурор ,мазнене ,подмолно ,царят на породите......"- некакви китайски гловоблъсканици.... oleeee
Сега да ти кажа - много готино нещо имаше в подписа на Mad Max -" Злобата - тя се ражда от целувките на другите""... Да - луди сме по нашите кучета и ще си леем хвалебствия!А тебе к`во те интересува?Я се виж ти в темата за вашите там КК ли бяха или Бок, или Горан ,или не знам как ги наричате- хвалебствията не се ли леят там? На мен това не ми пречи.И не ме интересува.ТАЗИ тема е за АПБТ- тук пишат хора, който харесват тези кучета или хора ,които се интересуват от тях.И са толерантни към всички породи и обичат ВСИЧКи кучета.Я виж подписите на юзерите тук- и се замисли ако можеш ...

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 12 July 2006 - 05:27 PM
Цитат
"майна, прокурор ,мазнене ,подмолно ,царят на породите......"- некакви китайски гловоблъсканици.... oleeee
за другите вярвам ама ти ????кавичките не бива да те затрудняват от
теб сум ги научил.

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 12 July 2006 - 05:35 PM
Публикувано: 12 July 2006 - 05:40 PM
Цитат
Цитат
за другите вярвам ама ти ????кавичките не бива да те затрудняват от
теб сум ги научил.
Какво искаш бе, човек ?Не пренасяй тук тона от вашата тема- заяждане и плюнки.Спри с това, моля те.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 12 July 2006 - 06:00 PM

Публикувано: 12 July 2006 - 06:08 PM
Публикувано: 12 July 2006 - 07:32 PM
Незнам до колко е лесно или трудно да научиш един пит на нещата дето НОК си ги имат "по рождение", но пак ще дам един малко неприятен пример:
Незнам дали е необходимо отново да постна статистиката за процентите на ухапаните от НОК и от пит деца.Пък незнам какво му е царско на тая порода.Не се интересувам от НОК или КК,или к'вато и да е овчарка, затова и не пиша в техните теми.
Затова,ако хората тук поне имат малко възпитание или ще пишат за дадената порода,или изобщо да не пишат в темата.

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 12 July 2006 - 09:59 PM
Цар на породите, кралица на породите и принц и принцеса - такова нещо няма!
Ние тук обичаме питоподобните!
Е има хора, които никога няма да го разберат, от последния пост на petko не разбрах за пореден път за какво се бори? r)
Нека да говорим за кучета, в частност за питове!
Или някои хора искат да имат видимост в най-популярната тема във форума, да се забележат..е няма лошо тука сте вече!
Когато обичаш кучето, ти бича кучето,когато наскоро аз четох статия за чакали, аз се оцених в тия кучета!
С ремето всеки формира представата си за куче, за това човека е създал породите!
Защо пък цря да на породите да не коли, северните породи, или пита, за това всеки има свое виждане, но много моля да не обиждаме прекрасната , любяща и измъчена порода АПБТ!
Кучето, което е претърпяло най -голямаат дискриманация, унижения, и въпреки това дарява най-голямата любов.
Тт тук нататък , вече няма да отговарям , на нападаки, аз не съм гузен, а щастлив да съм собственик на едн то тях!
Публикувано: 13 July 2006 - 03:27 PM
Цитат
профит започваш да ми харесваш ,може някои ден да те поканя да пиинеш на моето ранчо и да научиш нещо повече за пастирските кучета ,пък и вълк може да видиш,но надушват алкохола лесно.
да не всички са такива къде казах обратното
аз какво ви казах ,че трябва да се регламентира имено това кастрация и регистрация,свидетелство за съдимост,лична карта,от диспансера да не те познават професионално,знам че лекужа психиатрични заболявания ,но да не се отглежда от такива,за положителните качества сте се постарали достатучно,затова показвам недостатъците