Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#2541 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 July 2006 - 03:32 PM

Цитат

ех petko ти не обичаш нашите кучета, за жалост или за радост- хора като теб никога няма да усетят, да почувстват невероятната любов, която те дават, невероятната връзка човек-куче, която се осъществява на ниво равен с равен..ама в момента ми е чудно дали ти самия не избиваш някакъв комплекс, или поне правиш опити за това...Живи и здрави...но досега във форума не видях напдаки към други породи освен нашите...АСТ и АПБТ.
Или си прекалено предубеден, или не си имал контакт с породата, мненията ти тук са отчайващо некомпетентни...
Въпросите са определено провокативни за човек, който само е виждал питбул отстрани, който може би е искал такова куче, но не имал смелстст да се справи, хайде стига толкова , Лека Нощ

митакси .....ходи се виж отстрани .това което сум искал като порода го имам и е много по трудно за откриване (еле за внасяне в страната)от пит .срещал сум обява продава се питбул от брат на "шакил"-шампион на България.не знаех че им връчват награди ,бих се радвал ако ми кажеш каква е тя,и кои е шакил
и.....стига ми и това отстрани
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2542 Потребителят е офлайн   zai4e^bai4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 03:44 PM

Така.... имам бял пит. Искам да го заплодя. Знам че тези неща не се предвиждат, но някой може ли да ми каже с какъв трябва да го заплодя, за да изкарам черни с бели глави, черни с бели маски, бели с черни маски, някакви такива окраски. Пак повтарям знам че е почти непредвидимо цвета на палетата, но все пак......
Лично на моята чисто бяла красавица баща и е жълт а майка и е черна и това незначи, че е на саседа тъй като той е немец. b)

#2543 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 03:53 PM

Цитат

Петко, почти не е егоистично, да кажеш, че кучето то е "царят на породите" Хах и защо, да не би да всички породи да са произлезли от НОК ... Не мисля, че си прав в случая и, че НОК-а може да прави всичко ! Повечето хора като видят НОК и си мислят, че той е умен, дисциплиниран като тези по филмите, а всичко си зависи от стопанина ! Ще ми кажеш ли, че собствениците на НОК, не се хвалят с кучетата си ? Изобщо за всяка порода ? Когато смениш породата или когато прогледаш питове, ще ме разбереш и другите във форума , не само мен !

...да ти кажа честно изразих се малко лирично но ако тя не е друга не може да бъде тя е снаи голям ареал,и многогчисленост,с наи много професии,тя не е нито наи интелигентна нито наи-силна ,нито наи бърза ,нито с наи-добро обоняние ,нито наи- издържлива -в нищо не е наи .тя има от всичко помного и то на едно място .
и не и завиждаи толкова и пита е цар във...нали знаеш иначе има и други породи
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2544 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 05:17 PM

Ще ви помоля да престане да давата направления кой къде да пише!
Всеки има право на мнение, а също и да може да го изрази - друг е въпроса дали на някой му харесва това.
Темата е AMERICAN PIT BULL TERRIER, давайте по нея. Всеки излишен коментар ще бъде изтрит!

#2545 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 05:51 PM

Цитат

Незнам дали е необходимо отново да постна статистиката за процентите на ухапаните от НОК и от пит деца.Пък незнам какво му е царско на тая порода.Не се интересувам от НОК или КК,или к'вато и да е овчарка, затова и не пиша в техните теми.

Затова,ако хората тук поне имат малко възпитание или ще пишат за дадената порода,или изобщо да не пишат в темата.

незнам каква статистика си постнала багира и какво си"доказвала"Според ветеринарите води кокера ,малко чудно нали .Не е важна броиката в случая а качеството бих предпочел да ме хапе кокер пред пит,и за теб дори.
хапането се определя от "ареалите"и професията на кучето през седемтесете водещи са били доберманите ,по късно ротваилерите а след това идва и нок ,но това се определя преди всичко от професионалната им насоченост,през същите тези години те са водили и класациите за предпочитани кучета за пазачи.от друга страна и от броя на кучетата въобще.нок са милони родословни кучета
За твое "радост" ще кажа че пита не е агресивен кум хора въпреки огромната агресия кум себеподобни,направо да му се чудиш (но селкцията е голяма работа )
и нещо да захапеш пастирските породи са потенциално наи опасните те трудно спират като решат нещо.обаче техния "ареал"ги изклиучва от тази статистика ,но не знам докога ,с тази мода да се гледат по градовете при това в апартамент.случката с 5,6 бок беше трагедия скоро ще стане статистика .ярук пример за това че трябва да се избират подходящи любимци.
User's Signature

#2546 Потребителят е офлайн   malkia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 05:58 PM

Говорите ми пълни глупости.Кой какво правил кой какви терапии.Я се осъзнайте малко бе.Оня ми говори за немски боклуци.Тая ми говори че от бяла женска иска да извади черни кучета с еди какви си маски ти чувала ли са за гени?Инженери.Отдавна тая тема изгуби смисъл.Отдавна нищо не се говори.И тоя Шакил който споменавата е 2 пъти по куче от което и да било НОК.Аве кво въобще се занимавам.Бахти глупостите.
User's Signature

I am passenger through the desert.From myself i come - to myself i return.

#2547 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 06:09 PM

Цитат

Говорите ми пълни глупости.Кой какво правил кой какви терапии.Я се осъзнайте малко бе.Оня ми говори за немски боклуци.Тая ми говори че от бяла женска иска да извади черни кучета с еди какви си маски ти чувала ли са за гени?Инженери.Отдавна тая тема изгуби смисъл.Отдавна нищо не се говори.И тоя Шакил който споменавата е 2 пъти по куче от което и да било НОК.Аве кво въобще се занимавам.Бахти глупостите.

отдавна не си идвал малкия,ако ония съм аз боклука е нок бъркаш и с двете .първо лошо куче няма ,има много неподходящи ,неподходящи ,подходящи ,и тн.т .за шакил кажи нещо че тук маи ги срам от наи-ярките представители на породата в бг,иначе кучето не е виновно
и накрая никои не те кара да се занимаваш ,мислех че те уважават аз също .
User's Signature

#2548 Потребителят е офлайн   malkia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 06:48 PM

Тази тема отдавна изгуби смисъл.Затова ме е яд.Щото говорите глупости.Хубаво е да се засегне за терапията ама вие кво напраихте?Усрахте я.Така не става.Клуб щеше се прави кво стана само 2ма човека ходиха на срещата.Не става така.Просто се подхожда несериозно затова и казах в началото че аз няма да очаствам защото не искам да се захващам с нещо с което след 2 месеца няма да има и помен от него.Яд ме е че последните десетки страници просто няма нищо смислено нищо полезно.
Не искам никой да ми обеснява кое куче става кое не става.Казах за боклука щото говорите глупости и ви се каза за статистика за хапане и вие пак не четете и не искате да гледате.Ами ако щете.Вече влизам все по рядко да го чета тоя форум мисля че ще и спра да го чета просто защото вече всичко западна.Няма нова информация няма нищо.
User's Signature

#2549 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 07:09 PM

Помествам кратка информация от архивите си. Това са статистически данни от САЩ. За жалост както виждате и Вашата порода, и моята порода са от тези с лошата репутация. Това още повече налага воденето на целенасочена селекция с цел отглеждане на домашни любимци, а не страшилища са хората.

Надявам се, ще се намерят ентусиасти да преведат текста на български. Не разполагам с време за това. Специално за питбула мога да предоставя и статия, но също на английски език.

Качена снимка
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#2550 Потребителят е офлайн   Exact Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 07:35 PM

Хайде разбирачи, Вие сте, тук има 25 картинки на различни породи кучета, 1 от тях е на пит, открийте коя. Когато цъкнете върху картинката, тя се уголемява и отдоло пише породата. Аз познах от 3тия път ... s) а ти ?

http://www.pitbullso...ll/findpit.html

#2551 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 07:40 PM

Цитат

Хайде разбирачи, Вие сте, тук има 25 картинки на различни породи кучета, 1 от тях е на пит, открийте коя. Когато цъкнете върху картинката, тя се уголемява и отдоло пише породата. Аз познах от 3тия път ...  s)  а ти ?

http://www.pitbullso...ll/findpit.html

http://www.pitbullso...findpit/b13.jpg

ако има някакво особено значение - от първия път.
User's Signature

Качена снимка

#2552 Потребителят е офлайн   Exact Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 07:49 PM

Имах предвид разбирачите от питове... И горе съм написал от 3тия път, първо се обърках с Кане Корсо и после познах така, че от 2рия път не 3тия.

#2553 Потребителят е офлайн   malkia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 07:57 PM

Атанасов с твойте фалшиви документации не тука.Видяхме те какви глупости си ги редил при другите породи така че специално от тебе като видя нещо публикувано веднага го прескачам.Ти като кажеш "Добър ден" трябва да гледам къде е слънцето и дали е ден или нощ.Ако ме разбираш какво ти говоря.....

За снимките заблуждаващо е единствено с 3тата снимка защото все пак е булдог и носи някакви отличителни белези на главата но в крайна сметка като видиш 16тата и видиш цялото тяло ти става ясно кое какво е.
Познах от първия път но признавам че като видях 3та реда ми се наби първо 3тата снимка след това като смъкнах скролъра видях 16тата и я кликнах!
User's Signature

#2554 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 07:58 PM

Цитат

Имах предвид разбирачите от питове... И горе съм написал от 3тия път, първо се обърках с Кане Корсо и после познах така, че от 2рия път не 3тия.

Поздрави от мене !

Преди години правих подобна "анкета" но по отношение на друга порода - овчарска. Е, там положението бе изключително трагично. Колкото "познавачи" попитах, никой не разпозна тази иначе известна българска порода. И като имате предвид, че аз не бях поместил само една снимка, а няколко. Имаше такива, които улучиха някои от снимките, но в същото време посочиха и такива, които по стандарт нямаха нищо общо с това куче.
User's Signature

Качена снимка

#2555 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 July 2006 - 08:13 PM

Американска Академия по Педиатрия- данни за САЩ: " НОК са пряко отговорни за 22% от случаите на ухапвания на деца и към тях трябва да се причислят 11% ухапвания от кръстоските им wolf-mixes ( вълчи смески )-получаватсе общо 40 % от ухапванията на деца , дължими на екземпляри от лупоиден тип."
Канадска Ветеринарномедицинска Асоциация:" Чували ли сте за 189-те фатални инциденти с овчарки срещу хора за последните 2 години ?Виждали ли сте в медията уголемени фотографии на детско лице ,нахапано от други породи кучета? Не, разбира се!Не е достатъчно гореща новина.Атаките от пит були са едва 3 % от всички фатални инциденти с кучета в Америка."
Американска Тест Темперамент Асоциация : данни за 2004 год - издържали теста - ....АСТ - 83 ,3 % , АПБТ -83 , 4 % , НОК- 82, 4 % ......
-----------------------------------------
извадка от пресконференция в Онтарио, август 2005, по повод BSL там

п.п.това не защото съм против овчарките ,а просто инфо .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2556 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 July 2006 - 08:23 PM

Malkia, много ми е драго да си тук пак.Много те обичам, но уважавам и г-н Атанaсов.Затова те моля - не пренасяйте тук враждата от едни други кучета и лагери.МОЛЯ, ТЕ.
Знаете коя е ТАЗИ тема-пишете по нея .
И на мен ми писна от глупости ,malkia.Но още устисквам да пиша тук- заради нашите кучета.Много хора четат тук и това май е единственото място, където прочитат нещо хубаво за тези животинки- всичко наоколо- от тъпите журналисти ,до лаиците кинолози ,през тъпаците с питове в градинките - всичко е в плюнки по тях!Не ти ли пука, братче?

сериозно ли се объркахта с 2та булдога....марш да четете стандарта и 16тия го научете наизуст.. b)
User's Signature

#2557 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 08:28 PM

Цитат

това не защото съм против овчарките, а просто инфо

Естествено ! Не става въпрос да хулим или превъзнасяме отделни породи. Проблемът в крайна сметка опира до нас - хората. Няма лоши кучета. Има лоши стопани. Първо като селекционери, че за да избиват комплекси или поради изродена психика са създали "лоши" породи и второ - като отгледвачи - също поради духовна нищета и морална изроденост да прeвръщат кучетата си във врагове на човека.

Това, което съм извличал от подобни статистики е почти идентичната информация от всички сериозни източници, че не бездомните, натирени и скитащи кучета са толкова опасни, колкото "цивилизованите" и "културните".

Всичко опира до човека. Той стои в основата на всяко зло. И ако има истински Човеци (а аз виждам, че има) тук из форумите, тяхно призвание е да променят мнението на масите за кучетата убийци.
User's Signature

Качена снимка

#2558 Потребителят е офлайн   malkia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 09:11 PM

Агалина принципно съм съгласен с това което казваш а за питовете виж че тоя не е от "вашите" питове а е от моите тия дето аз им се кефа :).Загледай и главата на снимка 3 :).
поздрави
User's Signature

#2559 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 July 2006 - 09:22 PM

Цитат

Агалина принципно съм съгласен с това което казваш а за питовете виж че тоя не е от "вашите" питове а е от моите тия дето аз им се кефа :).Загледай и главата на снимка 3 :).
поздрави

ХА веднага се сетих за твоя вкус.Обаче защо ти не си разбрал от толко писане за моя...ми гледах главата на 3тия- обаче виж муцуната и съотношенията С главата - не може да е пит!
Поздрави.Драго ми е да си бъбря с теб.
User's Signature

#2560 Потребителят е офлайн   FLY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2006 - 09:53 PM

хора така като гледам постовете ми се набива нещо много лошо на очи - забелязвам че темата се е превърнала в нещо като "вражда на породите" за което допринасяте вие -незнам защо сте решили да излагате факти като ухапвания и др такива - та не бяхте ли вие хората които уж харесвахте и обичахте всички кучета ?-защо забелязвам такова отрицателно мнение към овчарските и особено НОК - нима тази порода нее достойна за уважение ,,,, същото се отнася за Петко и мнението му за питбулла.Не мислите ли все пак че трябва да спрат караниците в темата и да се обърне внимание на нещо важно ,защото каква ценна информация може да види 1 нов потребител-караница м/у потребители ли , Я СЕ СТЕГНЕТЕ И ПОЧНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ НЕЩО СТОЙНОСТНО И ВАЖНО

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни