Американски питбул териер
Публикувано: 27 July 2006 - 02:51 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 27 July 2006 - 02:56 PM

Публикувано: 27 July 2006 - 03:09 PM
Публикувано: 27 July 2006 - 07:17 PM

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 27 July 2006 - 07:23 PM
insomnia да идем 2те, но така ми се искаше и опитен питмен като теб.
Не се тревожи- ще го дадем на хотел, ако е нужно.
Буши го е видяла- бял е ,с черно около очите и ушите- ниско купирани.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 27 July 2006 - 09:04 PM

Публикувано: 27 July 2006 - 09:46 PM
Това, което ще ви разкажа ми се случи на мен, днес около 21 часа. Излизам аз със Джъмбо за вечерната разходка и буквално на няколко метра от вратата на входа виждам една личност от женски пол, около 55-годишна, живее в съседен вход. Въпросната персона има мъжки ирландски сетер, силно агресивен към всички мъжки кучета. Мисля, че се е нанесла скоро до нас, защото я виждам от няколко месеца, но това май не е от значение. Преди време, когато я видях с кучето й за първи път, то съвсем естествено беше отвързано, а моя още по-естествено, като всеки ден беше на повод без намордник. Защо го водя без намордник, може би ще стане ясно по-натам. Та когато я видях тогава кучето и се изстреля към Джъмбо и започна да обикаля на около 50см от него. В същото време аз с едната ръка бях хванал Джъмбо за нашийника, с другата държах повода и с единия крак раздавах шутове във въздуха, защото е по добре аз да изритам сетера и дори да ме ухапе, отколкото да попадне между челюстите на пит. "Стопанката" на сетера с валсова стъпка обикаляше около нас и на виковете ми "Хвани си кучето" от време на време промърморваше нещо от рода на "Страх ме е". След тази случка тя започна да си води кучето на повод, но не съм я засичал, когато и аз съм с моя.
Та да се върна на днешната случка. Виждам я аз нея, вижда ме и тя и аз заставам зад една бяла кола, изчаквайки я да мине надолу по улицата, за да си продължим и ние по пътя. Тя обаче решава да заобиколи колата и хоп - пита и сетера застават лице в лице на няколко метра разстояние. И двамата започват да показват съвсем недвусмислени признаци, че никак не се харесват... Дърпам се аз по-назад и встрани, като си мисля, че тя нещо се е объркала, но какво се получава??? Тя ме последва и ушите ми дочуват "Влез обратно във входа или ще го пусна!". Моля? - питам аз и пак същото чувам?!? "Върви си по пътя и не ме заплашвай" и казвам, но тя си придава страшен вид b) и продължава със заплахата, че ще си пусне кучето. Това нещо продължи около минута. Сещате се как се чувства в такъв момент един пит и може би се опитвате да се поставите и на мое място... Съвсем естествено при това положение споменах нечии роднини и изразих съгласието си да го пусне, като толкова иска, но тя продължавайки със заканите си се отдалечи, разбира се сипейки обещания как следващия път наистина ще го пусне.
Защо ви разказвам всичко това? Причината е само една. Ако бях с малко по-слаби нерви се сещате какво можеше да стане, но питам се аз в такъв случай за един случаен минувач, дори и той да е собственик на пит -един от вас напр. Дали автоматично и по инерция нямаше вината да се стовари на Джъмбо и на мен? Дали, ако му бях сложил намордник тя наистина нямаше да го пусне?
П.С. Искам ясно да заявя, че нямам абсолютно нищо против ирландския сетер или което и да е друго породисто или непородисто куче. Имам много против подобни собственици, които спешно се нуждаят от специализирана психиатрична помощ, а може би и от препрочитане на материала от първите седем години a)
Публикувано: 27 July 2006 - 10:30 PM
За другите в неделя като идвате и ако не бързате, можем да отидем всички заедно или ако ли не, можем да видим кучето....в смисъл да се вдим и да правиме клуба вече. oo
и само да вметна, ходете без маникюр, че знае ли се!
Публикувано: 27 July 2006 - 11:56 PM
това все едно да застана срещу Ернесто Хууст и да му кажа - "Изтрий тая мазна усмивка, негър, че сега ти потроших краката"
bl)
много нагла таз дама, много...

blood tells.
Публикувано: 28 July 2006 - 08:49 AM
И една история подобна на твоята...един приятел с дого...догото на няколко месеца и той го разхожда в градинката....мъж и жена на средна възраст разхождат сетер без каишка...сетера напада догото и той понеже е бебе естествено не може много да разбере какво точно става...Приятеля ми е здрав мъжага,около 130 кила b) , но иначе спокоен човечец и съвсем любезно казал:"Моля ви се,вържете си кучето!'. "Ееееееее,какво толкова,кучета - да се посборят!". Разтървал ги той и си продължил по пътя...След няколко месеца догото,вече възмъжало фиксирало в далечината сетера и понеже помни като слон b) директно към него! Веднага се чули крясъци:"Ама махнете си звяра!". "Ееееееееее,какво толкова, кучета - да се посборят!" b)
Публикувано: 28 July 2006 - 09:08 AM
Цитат
За другите в неделя като идвате и ако не бързате, можем да отидем всички заедно или ако ли не, можем да видим кучето....в смисъл да се вдим и да правиме клуба вече. oo
и само да вметна, ходете без маникюр, че знае ли се!
еее тъкмо вчера си го направих :( 1super
ще имаме време за кафе :)
Публикувано: 28 July 2006 - 10:09 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 July 2006 - 10:10 AM
Цитат
Явно не можете да проумеете , че качествата заради които харесвате вашите животинки се дължат точно на тези наистина велики кучета.
А вашите любимци аз не бих ги нарекъл питбул, а по скоро питоподобно, както вие се изразявате. Абсолютно ви разбирам за това , че не харесвате борбите, но да наричате вашите кучета ,чистокръвни питове е меко казано нахалство, а ако някой развъжда и продава такива кучета с уговорката , че са родословни питове си е измама NNN .
Точно за това си говорим в един немски форум, името "пит" си е свързано с арената където се провеждат борбите, затова например ако искате да използвате кучетата за теглене на товари (както немците предлагат, за запазване на спортния дух на кучетата) можете да наречете тази линия/порода Американски Пул-бултериер. Няма нищо лошо в това , но да произвеждате форд и да го продавате под името мерцедес си е измама.
Замислете се над думите ми.
Ако някой разбира немски: http://forum.hundund...der=asc&start=0