Американски питбул териер
Публикувано: 28 July 2006 - 03:18 PM
Цитат
Това, нали:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 July 2006 - 03:38 PM
Redy, значи за теб екстериора не е важен , така ли?
Или не се изразяваш нещо ясно или си противоречиш, или аз съм глупав bl)
Значи не може да не се гледа външния вид, именно той определя кучето и породата му. Значи за теб ако в кучилото има куче пдобнои на шар -пей , примерно , но се бие там според твоитер изисквания то е повече пит от другите, така ли?
Публикувано: 28 July 2006 - 03:49 PM
Публикувано: 28 July 2006 - 04:02 PM
Публикувано: 28 July 2006 - 04:40 PM
Цитат
Нали обещахте , че няма да ме закачате b) . За овчарката много добре казано super best , за последните години толкова се е променила и външно и характер, че мога да кажа, че вече не е СЪЩОТО куче! Я ми кажете кой би заплодил сега на един шампион НОК от примерно 1950г b) . А виж всеки би заплодил с някое легендарно куче пит от тези години! Сега разбрахте ли къде е разликата, целта при пита е да се съхранят някакви качества, а при НОК примерно се отива в някаква посока , в която след време кучетата може и да си влачат задниците за да задоволят променящият се стандарт.
Публикувано: 28 July 2006 - 05:55 PM
Цитат
Кучето не е бебе!А и ние искаме да го вземем r) ...Чакаме само да стане Неделя wink
Ако познатия ти не държи да е мъжко кучето
Цитат

Публикувано: 28 July 2006 - 06:19 PM
redy, не ви разбирам. Ако желанието ви е да рекламирате питбул като "бойна порода", чието предназначение е единствено и само за бой и в ямите - то вашето място не е тук, объркали сте форума. Доколкото до селекцията - да, вие сте прав. Гените се прехвърлят, но тяхната комбинация не се предава еднакво в кучилото. Кученцата дори и едни и същи родители са с различен екстериор и различен характер. Може би по късно ще разглеждаме в форума генетика, тази тема донякъде я изпускаме, може би все още не и дошло времето или все още няма интерес към нея, но рано или късно ще стигнем и до нея, убеден съм. В тази връзка съм съгласен, че ако едно куче не се използва по предназначение, с времето ценните му качества се губят. Затова в развъждането трябва да има няколко маркера, ако мога така да ги нарека, които да помагат на развъдчиците да съхранят тези качества и да ги развият. Но кои са качествата на това куче ? Да се бие не е качество, а способност. Тази способност идва именно от селектираните през годините качества - воля, нисък праг на болка, жизненоспособност, бързо възстановяне, доминантност, желание за победа, дори и ниска агресия към хора. Именно тези качества търсят и хората, които искат, възпитават и налагат питбула като едно чудесно спортно куче, незаменим помощник при спорт и чудесен съекипник при съвместна работа.
За екстериора - той е пряко свързан с работата на всяко едно куче. Пряко. Нарича се функционалност. Това колко енергия изразходва едно куче, колко и как се натоварват мускулите му, дори и захапката - всичко това е екстериор и той е в пряка връзка с работата на кучето, независимо от породата му.
Една порода се дефинира като такава, единствено и само тогава, когато има устойчив екстериор и работни качества, които се предават на поколенията.
Къде е породата питбул ? Всъщност какво става с нея ? На въпроса можете да си отговорите и сам. За наша радост боя с кучета е престъпление не само в България, а и в целия цивилизован свят.
Това е .. всеки има избор по кой път да върви. Със сигурност дълго време ще има хора, които ще избират боя с кучета, независимо от породата им. Но пък и със сигурност ще има такива хора, които ще обичат кучетата такива, каквито са и ще се опитват да виждат в бъдещето и да развиват тази порода, заложените в нея качества не като куче за бой, а като куче, което може да живее в големия град и да бъде ПРИЯТЕЛ, помощник, да има тандем между водач и куче. Всъщност, тези хора по целия свят са много повече от тези, които желаят битките.
Ще ви помоля да спрете с темата - бой с кучета. Тази тема не е тема на този форум и няма да бъде. Считайте това за последно предупреждение не само към вас, но и към всички, които искат да я повдигат сега или за в бъдеще.
Публикувано: 28 July 2006 - 07:38 PM

Публикувано: 28 July 2006 - 07:38 PM
Прилагам снимки, но с не добро качество, защото използвахме една Skina с лента. NNN
Ето го тигровото:
Прикачени файлове
-
013_0A.JPG (46.91K)
Брой сваляния: 43
Публикувано: 28 July 2006 - 07:40 PM
Прикачени файлове
-
012_1A.JPG (61.65K)
Брой сваляния: 43
Публикувано: 28 July 2006 - 07:42 PM
Прикачени файлове
-
008_5A.JPG (45.4K)
Брой сваляния: 49
Публикувано: 28 July 2006 - 07:44 PM

Публикувано: 28 July 2006 - 07:44 PM
Прикачени файлове
-
009_4A.JPG (44.31K)
Брой сваляния: 46
Публикувано: 28 July 2006 - 07:46 PM

Публикувано: 28 July 2006 - 07:46 PM
Цитат
Извинявай, Дог, но става въпрос за питоподобни и тук сме поели ангажимент за едното куче.Дано нямаш против и оставиш снимките.
Белият е лошо излязал - кофти апарат пък и още там е почти в упойка....Иначе е много напет и красив.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 28 July 2006 - 07:51 PM
Прикачени файлове
-
005_8A.JPG (39.86K)
Брой сваляния: 42
Публикувано: 28 July 2006 - 07:54 PM
Прикачени файлове
-
003_10A.JPG (72.41K)
Брой сваляния: 42