Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#2741 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 July 2006 - 02:34 PM

Зависи от гледната точка.

П.П. И не ме питайте нищо , защото приключих по тази тема.
Който разбрал, разбрал.

#2742 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 July 2006 - 03:18 PM

Цитат

А да - в изолатора има и едно тигрово - много странно и красиво  куче -  средно на размер ,като умалено подобие на фила- бе много особено-супер слабо - за евтаназия в ъв вторник...

Това, нали:
Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2743 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 03:38 PM

е то това го сквиах снощи в една тема в "без дом".
Redy, значи за теб екстериора не е важен , така ли?
Или не се изразяваш нещо ясно или си противоречиш, или аз съм глупав bl)
Значи не може да не се гледа външния вид, именно той определя кучето и породата му. Значи за теб ако в кучилото има куче пдобнои на шар -пей , примерно , но се бие там според твоитер изисквания то е повече пит от другите, така ли?

#2744 Потребителят е офлайн   zai4e^bai4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 03:49 PM

redy, пита може да е селекциониран за бой, но това незначи че задължително трябва да се гледа за да го пускаш в клетки 5 на 5 до смърт. Примерно НОКа е създаден да пази стадно това значи ли че всички немки на този свят гледат стада? Мислиш ли че няма немки които си лежат кротко на дивана до собствениците си? Или пък че всяко дого аржентино гони пуми ?

#2745 Потребителят е офлайн   Exact Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 04:02 PM

Ехххх хора.... След силната буря ми изгоря компютъра и нямаше от къде да влезна, телефона на агалина го изгубих и бях с надеждата , тя да ми се обади s) Все още мога да взема кучето... агалина моля те, ако ми пазиш телефона звъни, имам човек, пълнолетен, който ще се справи с кучето !!! Може ли да се вземе все още ? Къде е в момента ? Агалина, ако можеш довечера съм си вкъщи след 20:30, звъни ми !

#2746 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 04:40 PM

Цитат

redy, пита може да е селекциониран за бой, но това незначи че задължително трябва да се гледа за да го пускаш в клетки 5 на 5 до смърт. Примерно НОКа е създаден да пази стадно това значи ли че всички немки на този свят гледат стада? Мислиш ли че няма немки които си лежат кротко на дивана до собствениците си? Или пък че всяко дого аржентино гони пуми ?

Нали обещахте , че няма да ме закачате b) . За овчарката много добре казано super best , за последните години толкова се е променила и външно и характер, че мога да кажа, че вече не е СЪЩОТО куче! Я ми кажете кой би заплодил сега на един шампион НОК от примерно 1950г b) . А виж всеки би заплодил с някое легендарно куче пит от тези години! Сега разбрахте ли къде е разликата, целта при пита е да се съхранят някакви качества, а при НОК примерно се отива в някаква посока , в която след време кучетата може и да си влачат задниците за да задоволят променящият се стандарт.

#2747 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 05:55 PM

Цитат

Ехххх хора.... След силната буря ми изгоря компютъра и нямаше от къде  да влезна, телефона на агалина го изгубих и бях с надеждата , тя да ми се обади  s)  Все още мога да взема кучето... агалина моля те, ако ми пазиш телефона звъни, имам човек, пълнолетен, който ще се справи с кучето !!! Може ли да се вземе все още ? Къде е в момента ? Агалина, ако можеш довечера съм си вкъщи след 20:30, звъни ми !

Кучето не е бебе!А и ние искаме да го вземем r) ...Чакаме само да стане Неделя wink
Ако познатия ти не държи да е мъжко кучето

Цитат

Търся дом за пит- женскa- бяла, под 2 години, кожно заболяване.Започнато е лечение.Отлична с хора и кучета.Намерена е на улицата от бедни хора, които не искат да я задържат.Живее на 1 метър синджир.

User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#2748 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 July 2006 - 06:19 PM

Немското овчарско куче никога не е било създадавано, за да пази стада.

redy, не ви разбирам. Ако желанието ви е да рекламирате питбул като "бойна порода", чието предназначение е единствено и само за бой и в ямите - то вашето място не е тук, объркали сте форума. Доколкото до селекцията - да, вие сте прав. Гените се прехвърлят, но тяхната комбинация не се предава еднакво в кучилото. Кученцата дори и едни и същи родители са с различен екстериор и различен характер. Може би по късно ще разглеждаме в форума генетика, тази тема донякъде я изпускаме, може би все още не и дошло времето или все още няма интерес към нея, но рано или късно ще стигнем и до нея, убеден съм. В тази връзка съм съгласен, че ако едно куче не се използва по предназначение, с времето ценните му качества се губят. Затова в развъждането трябва да има няколко маркера, ако мога така да ги нарека, които да помагат на развъдчиците да съхранят тези качества и да ги развият. Но кои са качествата на това куче ? Да се бие не е качество, а способност. Тази способност идва именно от селектираните през годините качества - воля, нисък праг на болка, жизненоспособност, бързо възстановяне, доминантност, желание за победа, дори и ниска агресия към хора. Именно тези качества търсят и хората, които искат, възпитават и налагат питбула като едно чудесно спортно куче, незаменим помощник при спорт и чудесен съекипник при съвместна работа.
За екстериора - той е пряко свързан с работата на всяко едно куче. Пряко. Нарича се функционалност. Това колко енергия изразходва едно куче, колко и как се натоварват мускулите му, дори и захапката - всичко това е екстериор и той е в пряка връзка с работата на кучето, независимо от породата му.
Една порода се дефинира като такава, единствено и само тогава, когато има устойчив екстериор и работни качества, които се предават на поколенията.
Къде е породата питбул ? Всъщност какво става с нея ? На въпроса можете да си отговорите и сам. За наша радост боя с кучета е престъпление не само в България, а и в целия цивилизован свят.
Това е .. всеки има избор по кой път да върви. Със сигурност дълго време ще има хора, които ще избират боя с кучета, независимо от породата им. Но пък и със сигурност ще има такива хора, които ще обичат кучетата такива, каквито са и ще се опитват да виждат в бъдещето и да развиват тази порода, заложените в нея качества не като куче за бой, а като куче, което може да живее в големия град и да бъде ПРИЯТЕЛ, помощник, да има тандем между водач и куче. Всъщност, тези хора по целия свят са много повече от тези, които желаят битките.

Ще ви помоля да спрете с темата - бой с кучета. Тази тема не е тема на този форум и няма да бъде. Считайте това за последно предупреждение не само към вас, но и към всички, които искат да я повдигат сега или за в бъдеще.

#2749 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 July 2006 - 07:32 PM

Буши - не е това кучето ,което си пуснала.Онова е другo.Чакам bianko да пусне снимките на пита и тигровото.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2750 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 07:38 PM

А ние в Неделя ще можем ли да го вземем,защото ако остане за другата седмица трябва да идвам сама(а със сигурност няма да се оправя в София r) ) или да остане за другата Неделя,което според мен ще е голям проблем s)
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#2751 Потребителят е офлайн   bianko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 07:38 PM

Привет. Днес както Агалина е писала беше питбулски ден. b)
Прилагам снимки, но с не добро качество, защото използвахме една Skina с лента. NNN

Ето го тигровото:

Прикачени файлове

• Прикачен файл  013_0A.JPG (46.91K)
    Брой сваляния: 43

#2752 Потребителят е офлайн   bianko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 07:40 PM

Ето още една на тигровото.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  012_1A.JPG (61.65K)
    Брой сваляния: 43

#2753 Потребителят е офлайн   bianko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 07:42 PM

Ето го и красавеца от Сеславци: w)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  008_5A.JPG (45.4K)
    Брой сваляния: 49

#2754 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 July 2006 - 07:43 PM

Моля, има тема и подфорум "Без дом". Спазвайте тематиката на форума.
Благодаря за разбирането.

#2755 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 07:44 PM

Ох милото....Толкова е красив.... w)
User's Signature

#2756 Потребителят е офлайн   bianko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 07:44 PM

Още го държи упойката и затова е такъв жалничак и седнал. r)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  009_4A.JPG (44.31K)
    Брой сваляния: 46

#2757 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 07:46 PM

Кастрираха го за да е по-спокоен ли ?
User's Signature

#2758 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 July 2006 - 07:46 PM

Цитат

МальТемата Без дом е

Извинявай, Дог, но става въпрос за питоподобни и тук сме поели ангажимент за едното куче.Дано нямаш против и оставиш снимките.

Белият е лошо излязал - кофти апарат пък и още там е почти в упойка....Иначе е много напет и красив.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2759 Потребителят е офлайн   bianko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 07:51 PM

Ще направим нови с друг фотоапарат и пак ще пуснем

Прикачени файлове

• Прикачен файл  005_8A.JPG (39.86K)
    Брой сваляния: 42

#2760 Потребителят е офлайн   bianko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 07:54 PM

Ето и дамата сред мъжете. w) Не може да и устойте! r)

Прикачени файлове

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема