Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#3401 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2006 - 03:26 PM

Хе хе, нищо не съм размахвал , просто сме на едно мнение по НЯКОИ въпроси и смятам не само ние ,а всеки разумен човек http://dog.bg/f/inde...=ST&f=31&t=4621 . Смятам за почти еднакво жестоко и развъждането с цел умишлени малформации , както и борбите, не може човек да осъжда едното, а да адмирира другото, само защото някакви си много компетентни развъдчици са на мнение , че това е правилно, те просто са заслепени и фиксирани към породата, като тези ,които смятат бор
бите за правилни.

П.П. Габи ти получи ли ми Л.С. то?

#3402 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 October 2006 - 03:29 PM

Отговора на въпросите ви е много просто - просто с породата се прави размножаване, а не ръзвъждане. Няма развъдници, няма селекция, няма стандарт, няма нищо ... питоподобни. Така напълно естествено породата ще се погуби, рано или късно. Това се случва с питбула, нищо друго. Същото би се случило с всяка една порода, размножавана по "съседски".

#3403 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 03:57 PM

Цитат

Смятам за почти еднакво жестоко и развъждането с цел умишлени малформации , както и борбите, не може човек да осъжда едното, а да адмирира другото, само защото някакви си много компетентни развъдчици са на мнение , че това е правилно, те просто са заслепени и фиксирани към породата, като тези ,които смятат бор
бите за правилни.

redy ама ти си уникален бе човек bravoS Няма втори като тебе просто victoryVVV Човек, като те чете е готов да те предложи за говорител на движението "Не на борбите с питбули!" a) В някои от постовете си употребяваш доста често думата лицемерие. Не смяташ ли, че трябва и ти да се замислиш за някои неща?

#3404 Потребителят е офлайн   Broker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 04:08 PM

очаква се публикуването некаде тук из региона на снимки на едни кутрета от Плевен ... ако някой ги срещне да каже,че публикуващите май не знаят нито къде нито как да ги метнат ...

#3405 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 05:32 PM

Petko mai tvoq ton e pravilniq mene me izqdoha a nikoi ne sum obidila 1super
Tyka otgovorite na vuprosa "za6to" sa ot tipa "za6toto taka" ili ne6to podobno...

#3406 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 05:39 PM

Да Реди и току що ти отговорих....ама да не те отлъчат.....при мене в затвора

#3407 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 05:42 PM

Цитат

Petko mai tvoq ton e pravilniq mene me izqdoha a nikoi ne sum obidila 1super
Tyka otgovorite na vuprosa "za6to" sa ot tipa "za6toto taka" ili ne6to podobno...

Пишеш глупости габриела и за това те "изядохме". Глупостите са равносилни на обида. Обида е да кажеш, че някой затрива породата, защото не споделя смешните ти разбирания. Пишеш на шльокавица освен това. Има кирилизатор KREDOR. Не ти ли хрумна, че начина ти на възпитание на двете ти кучета може би не е най-правилния и може би заради това женската ти е плашлива? Не си ли чувала, че дори и в кучкарници за служебни кучета на запад, където средствата не са проблема и работят професионалисти пак има кученца от доказани родители, които не стават за служба? Какво остава за теб тогава- пита ти се плаши от всичко, защото не се провеждат тестове или поне са забранени? Смешно е това! Разходи се из другите теми и пак адмирирай petko. Той е доста известен с някои черти от характера си b)

П.С. Петканчо ходя с бръсната глава от няколко месеца cheers

#3408 Потребителят е офлайн   AxeL-Amstaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 05:58 PM

публикувайте малко снимки на любимците си е
User's Signature

Качена снимка

#3409 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 08:02 PM

Здрасти пак,
Ето го Арни. Не изглежда малтретиран, нали?
На proffit: Имаш правописни грешки. Те са следните: 1. в шестото изречение думата "начин" трябва да е с пълен член. 2. Веднага след думата "начина" междуметието "ти" е излишно и т.н.
Накрая искам да уточня нещо. Ако целта на този форум е да се обиждаме взаимно, просто мястото ми не е в него, защото аз искам да дискутираме, а не да се нападаме.

Прикачени файлове

#3410 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 08:04 PM

Не мога да прикрепя по-голяма снимка на кучето ми, но ще се опитам да поработя по въпроса, ако някой иска да си направи плакат.

#3411 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 October 2006 - 08:19 PM

Целта на форума е именно дискусия.

Добре, нека да попитам - що е пит бул ? Всяко куче ли е пит ? Има ли установен стандарт на породата ?

#3412 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 09:12 PM

това сериозно ли?

#3413 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 October 2006 - 09:29 PM

Цитат

Агалина, здравейте! Отскоро съм във форума, както разбирате и не знам какви тези ви е "размахвал" Реди - т.е. не го цитирам. Защо смятате, че нямам собствено мнение и ми е необходимо да цитирам някой? Никога не съм пускала кучетата си да се "ръфат", въпреки, че намирам логика в работните тестове, защото те са работа, а не зрелище!

Имам и женска и отглеждам и възпитавам кучетата си по еднакъв начин, но когато излезем навън тя се страхува от всичко. Търси закрила  в краката ми или върви зад гърба на мъжкото. Когато ги гледам имам чувството, че не са от една порода. Явно нещо се "случва" с питбула.

Ама ти сериозно ли наричаш боя между кучета "работа" или сме на Кръжок за психични отклонения при хората!!!!!!!
НЕ Е ИСТИНА просто... oo oo oo
Човек колкото и да мисли че е видял - все има още простотии!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3414 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 October 2006 - 09:45 PM

Цитат

Отговора на въпросите ви е много просто - просто с породата се прави размножаване, а не ръзвъждане. Няма развъдници, няма селекция, няма стандарт, няма нищо ... питоподобни. Така напълно естествено породата ще се погуби, рано или късно. Това се случва с питбула, нищо друго. Същото би се случило с всяка една порода, размножавана по "съседски".

Ето стандарт:

http://www.ukcpitbul...comparision.htm

При всички породи се прави ръзмножаване И развъждане.Проблемът при тази е ,че предлагането надвишава много ,много пъти търсенето.Свръх популация от питоподобни, размножаване за печалба ,предвид така желаната от някой потребители "борбеност", която да се "съхранявала"....Ей затова ще се погуби породата.Иначе си има и стандарт и нормални развъдчици и ИМА НЕЩО ( не нищо ,дето казваш ) - Американски Пит Бул Териер- една Велика порода!
User's Signature

#3415 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 October 2006 - 09:58 PM

Цитат

Хе хе, нищо не съм размахвал , просто сме на едно мнение по НЯКОИ въпроси и смятам не само ние ,а всеки разумен човек  http://dog.bg/f/inde...=ST&f=31&t=4621 . Смятам за почти еднакво жестоко и развъждането с цел умишлени малформации , както и  борбите, не може човек да осъжда едното, а да адмирира другото, само защото някакви си много компетентни развъдчици са на мнение , че това е правилно, те просто са заслепени и фиксирани към породата, като тези ,които смятат бор
бите за правилни.

Умишлени малформации...Чета те отдавна и се кефя - колко си хлъзгав и лицемерен.И колко ама грам не отбираш от кучета, освен от битки.До вчера не знаеше, че пит булът има 2 стандарта и пишеше, че АСТ e "изложбен вариянт" на пит була... oo И как питът щял да се изроди, като не се бие... и как спорната дресура ИПО била насъскване на кучета срещу хора ...и как си пускал пита си на бездомно куче, дето било хапело, ама го спря, че от балконите хората се разкрещели...И как на еди коя си битка какво станало ....Човек може да прочете всички мнения на човечеца - радетел за "недеформирани" английски булдози.
User's Signature

#3416 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 October 2006 - 10:09 PM

Цитат

Очевидно много е мъка дали ще се съхрани вътрешновидивата агресия на питоподобните.
Успойте се !Кучета селеционирани над 200 година с такава цел ще имат винаги тези гени.Няма да ви се затрие очевидно основното, което търсите в тази порода!Просто времената се менят ,ако не го разбирате и обществото и средата ,където трябва да съществуват И кучета се променя.
Ще се опитам просто да го обясня.Стафовете - американски или английски се развъждат от поне 70 години ,като се набляга на понижената агресивност към себеподобни и друга физика.Обаче я вижте предизвикан и атакуван от куче стаф - няма да отвърне на предизвикателството ли ?Охо и още как!А ако не отговори на атаката - кофти характер! Ако бул не отвърне подобаващо- хаха!Характерът на териера е такъв - борбеност ,упоритост, безстрашие.Без да е развъждан с "тестове" като вашите ....
Та не е необходимо питопобните да се бият ,за да съхранят тези качества.И абсолютно е безумно да ги караш да нападат, за да им съхраниш борбеността.ТЕ Я НОСЯТ.Но да бъде за отбрана ,да бъде пренасочена към полезни дейности - например за спортна победа и хъс при аджилити...Но като ги "тестват", вие всъщност ги карате да развиват техника за бой, не характер!След колко теста ще имате осъзнат боец ?Знам ,че зависи но примерно?А то си нещо другооо n)

А да - другата ви теза - че питът щял да стане стаф, ако не се бие...Ма споко - няма начин - имат различна физика и различен стандарт...

Истина е ,че ако продържава това, ще ви треснат навсякъде забрани за развъждане на питове и ако не сте заключени дотогава - след 20тина години няма да може да закачите с трън некой истински пит, а само разни бухали дето ги въдят в Сибир или в Колумбия нелегално.Ама вас това к`во ви интересува - интересува ви еди кой си Дявол ( вашия) да убие еди кой си Луцифер от съседното село или връх - на по-далечни и същите по манталитет комшии...

redy & co- това беше за вас. Обобщен отговор на обобщените въпроси и "идеи",
които все дъвчете- едни и същи.Сега гледайте да заспите и да не плачете за английския булдог примерно.....Поплачете за АПБТ.
User's Signature

#3417 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 10:11 PM

Агалина, пак повтарям ,търся смисъла на тестовете за различни породи ,знаеш кои , а може и да няма .Факта ,че съм в този форум не ти ли говори нещо?Може би ако спреш да ме нападаш ,ще се сетиш.

#3418 Потребителят е офлайн   CoRso_Man Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 10:20 PM

xaxa za purvi put sum na edno mnenie s agalina
kvi testove be,kvi sa tia shturtiiii,znam gi vashte testove
User's Signature

Cane Corso - Italian Mastiff[br]Качена снимка

#3419 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 October 2006 - 10:22 PM

Цитат

Агалина, пак повтарям ,търся смисъла на тестовете за различни породи ,знаеш кои , а може и да няма .Факта ,че съм в този форум не ти ли говори нещо?Може би ако спреш да ме нападаш ,ще се сетиш.

Е как търсиш смисъла на тестовете, а пък преди страница пишеше ,че теста е за борбеност и динамика и без това няма питове..И разправяшие какве са боевете в Дупница и в Сърбия...Ма и ти си самата невинност... и жерва на нападение от мен .......и самата търсеща.
User's Signature

#3420 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 October 2006 - 10:25 PM

Цитат

xaxa za purvi put sum na edno mnenie s agalina
kvi testove be,kvi sa tia shturtiiii,znam gi vashte testove

Я стига - бил си тук и друг пък и тогава се изцепи че питовете са ТЪПИ.
може да пишеш от различни никове - ама не става бе..

Ама какво става тук изобщо?
User's Signature

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема