Американски питбул териер
Публикувано: 04 October 2006 - 12:08 AM
(ама позитивната)и към хората , май ще е по добре.Знам ,че ще ти е трудно ,но моля те опитай! Това ,че храниш помиярите пред дома си ,или връзваш панделка на кучето си ,не те прави по-добра, нито по-умна от мен & Ko.
Убий ме ама нищо смислено не запомних от теб ,е освен това ,че си много забавна и остроумна,добре че те има,толкова е забавно с теб!!!
Някакъв коментар за кучето ми ? Или може би не е пит и не заслужава благоволението ти да го коментираш??? Горкичкият!!!
ili da se oburna kum proffit?? r) w)
Публикувано: 04 October 2006 - 09:20 AM
Не искам да кажа нищо. За мен е видно как една порода се опитва да намери своето място. Не зная защо е толкова модна, дали поради легендите за нея, дали заради други неща ... факт е, че кучето е лесно обучаемо, когато е в ръцете на знаещи и можещи хора. Както е и факт, че кучета става агресивно, когато не се знае какво се прави с него ...
Въпроса, който трябва да си зададете е защо точно пит бул ? За мен това куче е асоциация на голямо сърце, куче, което не се предава никога. Какво точно търсите и какво искате ? Как се развъждат тези кучета ? Има ли педигри на кучетата, има ли въобще порода ? Тук някъде бях срещнал мнението, че не е важно как изглежда кучето, важно е да има сърце ... мисля, че това е погрешно мнение.
Относно тестове - да, те са необходими, когато се правят от знаещи и можещи хора. Под думата тестова казвам директно - не бой с кучета. Такъв тест няма и това е отречено от всички, които се занимават с кучета. Възбуждането на агресия към себеподобни не може да е образец в развъждането, а издръжливост, обучаемост, захапка, отскок, дух, смелост - има много други начини тези кучета да се докажат. И се доказват. Но истината е много проста - в България, а и на само тук, въобще в целия бивш източен блок тези кучета са се използвали за битки. Кучетата нямат вина, имат вина хората ... много пъти съм питал - защо никой не се навива да пробва да обучи пит бул за Шуцхунд ? Няма да е лесно, но ... може, в Съединените щати отдавна работят върху това и има не малко кучета, които покриват изискванията и се справят ! Дори и питове, които работят в полицейските служби, в специализираните полицейски отряди - това са пак същите кучета, но те се използват като кучета, с уважение към тях, а не за забавление на идиоти.
Публикувано: 04 October 2006 - 09:33 AM
Цитат
По-лесно е да се организира борба и на другия ден да се правим на защитници на породата в някой форум. Естествено самочувствието на истински питмени си го имаме a)
Публикувано: 04 October 2006 - 10:10 AM
Цитат
Цитат
По-лесно е да се организира борба и на другия ден да се правим на защитници на породата в някой форум. Естествено самочувствието на истински питмени си го имаме a)
Що - какво е станало - кой ходил по кучешки борби?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 04 October 2006 - 10:27 AM
Цитат
(ама позитивната)и към хората , май ще е по добре.Знам ,че ще ти е трудно ,но моля те опитай! Това ,че храниш помиярите пред дома си ,или връзваш панделка на кучето си ,не те прави по-добра, нито по-умна от мен & Ko.
Убий ме ама нищо смислено не запомних от теб ,е освен това ,че си много забавна и остроумна,добре че те има,толкова е забавно с теб!!!
Някакъв коментар за кучето ми ? Или може би не е пит и не заслужава благоволението ти да го коментираш??? Горкичкият!!!
ili da se oburna kum proffit?? r) w)
Този форум е за кучета-и за кучета пиша в него.Ако искаш толковa да знаеш за останалата част от животa ми - пиши ми.
А и да ти кажа - аз не храня помияри пред дома си.Погрижила съм се да няма там такива !Намерила съм им дом отдавна.А пък иначе питовете ми наистинa се разхождат с панделки, даже някой имат и лигавници - да ти услужа и на теб с такова нещо , личи че ти трябва?
Радвам се ,че те забавлявам!Темата АБВТ си е "ЗАБАВНА "- отвсякъде......
Няма да коментирам кучетото ти ,защото не е редно да се коментират кучетата на хората .Намирам го за тъпо.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 04 October 2006 - 10:53 AM
Цитат
Цитат
бите за правилни.
П.П. Габи ти получи ли ми Л.С. то?
redy ама ти си уникален бе човек bravoS Няма втори като тебе просто victoryVVV Човек, като те чете е готов да те предложи за говорител на движението "Не на борбите с питбули!" a) В някои от постовете си употребяваш доста често думата лицемерие. Не смяташ ли, че трябва и ти да се замислиш за някои неща?
Ето казвам си.
Не защото в момента съм в период на катарзис...... Оше не мога да реша за себе си кое е правилно , но мисля че ако Пита в този си вид изчезне,ами нека изчезне , по-добре отколкото това което става s) ...абе не знам
П.П.Ето казвам си.
Публикувано: 04 October 2006 - 11:00 AM
Цитат
Какво значи нещо да става? Много и най-различни неща стават с пита. С моя едно, с твоите друго, в Поморие става трето, в Сърбия четвърто, в САЩ пето, в западна Европа шесто и т.н. Какво според теб е правилното, което трябва да стане? И ти какво правиш по този въпрос?
Публикувано: 04 October 2006 - 11:04 AM
Цитат
Би ли конкретизирал какво е "това което става" и по какъв начин точно тестчетата ви ще помогнат, че ми стана интересно?

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 04 October 2006 - 11:05 AM
Цитат
Цитат
Какво значи нещо да става? Много и най-различни неща стават с пита. С моя едно, с твоите друго, в Поморие става трето, в Сърбия четвърто, в САЩ пето, в западна Европа шесто и т.н. Какво според теб е правилното, което трябва да стане? И ти какво правиш по този въпрос?
имах в предвид в ринга и след това......
Публикувано: 04 October 2006 - 11:09 AM
Цитат
Нека да се говори за кучето, личните ви неща - моля, решавайте ги по друг начин.
dog.bg лични неща имам с приятелката миw) 99% съм сигурен, че тя дори не е отваряла този сайт и 100%, че не е redy l) Знам каква е темата и сега говорим точно за кучето и за породата АПБТ. И понеже в темата пишем хора, които малко или много сме част от някакво общество, което все още е много далеч от гражданското се случва говорейки за АПБТ да се питаме взаимно някои работи, защото всеки има различни възгледи. Ако на теб не ти харесва конкретно моя въпрос към redy да ми разясни неговите възгледи за бъдещето на АПБТ имаш админски акаунт и можеш примерно да ме баннеш
Публикувано: 04 October 2006 - 11:12 AM
Цитат
Цитат
Би ли конкретизирал какво е "това което става" и по какъв начин точно тестчетата ви ще помогнат, че ми стана интересно?
Изказах си мненеието за "тестчетата" не ме карай пак да го пиша, виж по-горе.
Публикувано: 04 October 2006 - 11:23 AM
Цитат
Цитат
Ето стандарт:
http://www.ukcpitbul...comparision.htm
При всички породи се прави ръзмножаване И развъждане.Проблемът при тази е ,че предлагането надвишава много ,много пъти търсенето.Свръх популация от питоподобни, размножаване за печалба ,предвид така желаната от някой потребители "борбеност", която да се "съхранявала"....Ей затова ще се погуби породата.Иначе си има и стандарт и нормални развъдчици и ИМА НЕЩО ( не нищо ,дето казваш ) - Американски Пит Бул Териер- една Велика порода!
Ето ви развъдник , чиито кучета са регистрирани и в UKC i ADBA http://muglestonspit...es/goliath.html
при положение, че публично са заявявали , че в техните кучета има и кръв от "мастифоподобни". Е къде отива тогава вашия стандарт. Примерно в клуба за НОК биха ли регистрирали "НОК" тежащи по 80-90кг ???
Агалина как ще коментираш това!?
Публикувано: 04 October 2006 - 11:23 AM
Цитат
За ринга знам, че имаш опит и знаеш какво се е случвало и все още продължава да се случва. За "след това", какво ти би искал да се случи? И аз не харесва всичко, което се случва извън ринга, но определено не мисля, че ринга е по-малката злина