Американски питбул териер
Публикувано: 04 October 2006 - 10:48 PM
Цитат
К`ва практика, бе, бейби....Ама ае стига простотии.Ти да не си по-голяма от FCI , AKC , UKC, че отричаш тяхната класификация за породи с и без работни изпитания..... oo

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 04 October 2006 - 10:54 PM
Цитат
Като си пас не давай да ти ползват акаунта wink Има стандарти, но има и развъдници. Има и РАЗВЪДНИЦИ! Искаш куче с работни качества? Вадиш дебелата пачка и си взимаш от известен развъдник. За пит примерно от САЩ, а не от някой Бг-питмен. Е малко ще се оръсиш, ама нали искаш качество. Като идеш там, естествено преди това си се консултирала със специалисти, ама истински им казваш за какво ти е кучето. Вероятността да те отсвирят е доста голяма. Ако евентуално се излъжат да ти дадат после следва да си платиш за обучение и то не на някой самозван инструктор, а пак на майстор. Ако направиш горните неща, вероятността да имаш работещо куче е доста голяма
Публикувано: 04 October 2006 - 11:07 PM
Цитат
Съгласен съм до някъде с вас. Но .. тук има едно голямо НО ! Всичко зависи не от оценяването, а от хората, занимаващи се и развъждащи дадена порода. Ако не си съвестен развъдчик - да, тогава е възможно това да се случи. Но забележете - системата на развъждане е обширна и не е единна, в смисъл, че ако има такива хора, то винаги има и хора, които се интересуват от кучетата с техните екстериорни характеристики и работни качества. Няма най най куче, има множество любители на дадена порода, които работят в една порода, но не еднакво - всички те правят различни връзки, търсят различни типове кучета, едни може и да рушат, но други градят. Съжалявам, идеални неща няма. Но това е практика, доказала се през годините и издържала промените на времето. Затова е и толкова популярна в крайна сметка, защото е изпитана и работи.
конституционални изменения - предполагам, че това не идва от конституция, би следвало да е конструкционални - от конструкция.
Публикувано: 04 October 2006 - 11:13 PM
Цитат
Цитат
Съгласен съм до някъде с вас. Но .. тук има едно голямо НО ! Всичко зависи не от оценяването, а от хората, занимаващи се и развъждащи дадена порода. Ако не си съвестен развъдчик - да, тогава е възможно това да се случи. Но забележете - системата на развъждане е обширна и не е единна, в смисъл, че ако има такива хора, то винаги има и хора, които се интересуват от кучетата с техните екстериорни характеристики и работни качества. Няма най най куче, има множество любители на дадена порода, които работят в една порода, но не еднакво - всички те правят различни връзки, търсят различни типове кучета, едни може и да рушат, но други градят. Съжалявам, идеални неща няма. Но това е практика, доказала се през годините и издържала промените на времето. Затова е и толкова популярна в крайна сметка, защото е изпитана и работи.
конституционални изменения - предполагам, че това не идва от конституция, би следвало да е конструкционални - от конструкция.
d)

Публикувано: 04 October 2006 - 11:16 PM
Публикувано: 04 October 2006 - 11:20 PM
Цитат
Мен също...

Публикувано: 05 October 2006 - 04:30 AM
Публикувано: 05 October 2006 - 05:53 AM
Публикувано: 05 October 2006 - 08:07 AM
Публикувано: 05 October 2006 - 09:57 AM
Цитат
...................
Така де .. само че сега ще се намеси Петко и става страшно, а темата е за питбул. Относно кучета пазачи на овце вижте в темата Кучета, пазачи на стада.
няма страшно доги .специално ти ако ми кажеш няма и да влизам .
габи ...закво ти е тествано куче ама честно ,аз бих си взел лигав пит нека му викат "мивка",и ако все пак държиш да имаш "истински" в бг имало боеве агалина ги знае и ще те ориентира,вземи си от техните.но според мен е по труден за домошар от другия и е излишно .
на пита му признавам спецчастите там сигурно няма конкуренция,там си трябват боини линии за всичко останало по добре да се промени маи кучето
.... за профит профит.Елада ден ине Византия ........ке крата исихия на мин се гамисо сто коло ....

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 05 October 2006 - 10:10 AM
Край на ОФФ-а.
Не пиша това на ЛС, защото не на ЛС ме обиждат.

Публикувано: 05 October 2006 - 10:17 AM
Цитат
.... за профит профит.Елада ден ине Византия ........ке крата исихия на мин се гамисо сто коло ....
Много си назад с материала петко. Много по-умни хора от мен ти обясниха големите разлики между бойно и служебно куче, ама явно са си говорили напразно. Ако имаш нещо да ми казваш- направи го на български, а не на помашки или византийски, защото съм тиква както знаеш и не разбирам чужди езици b)
Публикувано: 05 October 2006 - 10:47 AM
http://www.metacafe....sy_city_street/
bl)

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.
Публикувано: 05 October 2006 - 10:56 AM
Цитат
Обучението на едно куче, не само АПБТ не завършва с последния урок при инструктора. Обучението никога не бива да завършва. Трябва да се поддържа и затвърждава наученото. С "както трябва" обученото куче никога не стават инциденти, защото то винаги е в комплект с отговорен стопанин. Той винаги е нащрек за дразнител, който евентуално би провокирал неприемливо поведение на кучето. За огромно съжаление инциденти и за в бъдеще ще стават и то най-вече заради човешката безотговорност и тъпотия. Някои от най-големите тъпотии са, че породата е виновна, а не човека; ако се премахне дадена порода, евентуалните малоумници, които биха направили поразия с куче от породата няма да имат поле за изява на идиотизма си.
П.С. Гледам, че на аватара си имаш малко хъски, ако не се лъжа. Сигурно има и случаи с нападения от хъски. За други общоизвестни породи има много повече доказани случаи, отколкото при питбула. Последният е на едно от ПОСЛЕДНИТЕ места по инциденти с хора! Та мисълта ми е, че от няколко инцидента е твърде елементарно да се вадят генерални заключения.
Поздрави