Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#3481 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 October 2006 - 10:48 PM

Цитат

Оценяването само по външни белези ,или само по ползвателни качества е порочно .Практиката е доказала ,че това води до конституционални изменения, израждане или дори разпадане.(ловните)

К`ва практика, бе, бейби....Ама ае стига простотии.Ти да не си по-голяма от FCI , AKC , UKC, че отричаш тяхната класификация за породи с и без работни изпитания..... oo
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3482 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 October 2006 - 10:52 PM

Цитат

Последното не е от мен .Извинявам се

Че от кой ли ще е ----А сетих се...... dribble dribble dribble
User's Signature

#3483 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 October 2006 - 10:54 PM

Цитат

за БОК съм пас

Като си пас не давай да ти ползват акаунта wink Има стандарти, но има и развъдници. Има и РАЗВЪДНИЦИ! Искаш куче с работни качества? Вадиш дебелата пачка и си взимаш от известен развъдник. За пит примерно от САЩ, а не от някой Бг-питмен. Е малко ще се оръсиш, ама нали искаш качество. Като идеш там, естествено преди това си се консултирала със специалисти, ама истински им казваш за какво ти е кучето. Вероятността да те отсвирят е доста голяма. Ако евентуално се излъжат да ти дадат после следва да си платиш за обучение и то не на някой самозван инструктор, а пак на майстор. Ако направиш горните неща, вероятността да имаш работещо куче е доста голяма

#3484 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 October 2006 - 11:07 PM

Цитат

Оценяването само по външни белези ,или само по ползвателни качества е порочно . Практиката е доказала, че това води до конституционални изменения, израждане или дори разпадане. (ловните)

Съгласен съм до някъде с вас. Но .. тук има едно голямо НО ! Всичко зависи не от оценяването, а от хората, занимаващи се и развъждащи дадена порода. Ако не си съвестен развъдчик - да, тогава е възможно това да се случи. Но забележете - системата на развъждане е обширна и не е единна, в смисъл, че ако има такива хора, то винаги има и хора, които се интересуват от кучетата с техните екстериорни характеристики и работни качества. Няма най най куче, има множество любители на дадена порода, които работят в една порода, но не еднакво - всички те правят различни връзки, търсят различни типове кучета, едни може и да рушат, но други градят. Съжалявам, идеални неща няма. Но това е практика, доказала се през годините и издържала промените на времето. Затова е и толкова популярна в крайна сметка, защото е изпитана и работи.

конституционални изменения - предполагам, че това не идва от конституция, би следвало да е конструкционални - от конструкция.

#3485 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 October 2006 - 11:13 PM

Цитат

Цитат

Оценяването само по външни белези ,или само по ползвателни качества е порочно . Практиката е доказала, че това води до конституционални изменения, израждане или дори разпадане. (ловните)

Съгласен съм до някъде с вас. Но .. тук има едно голямо НО ! Всичко зависи не от оценяването, а от хората, занимаващи се и развъждащи дадена порода. Ако не си съвестен развъдчик - да, тогава е възможно това да се случи. Но забележете - системата на развъждане е обширна и не е единна, в смисъл, че ако има такива хора, то винаги има и хора, които се интересуват от кучетата с техните екстериорни характеристики и работни качества. Няма най най куче, има множество любители на дадена порода, които работят в една порода, но не еднакво - всички те правят различни връзки, търсят различни типове кучета, едни може и да рушат, но други градят. Съжалявам, идеални неща няма. Но това е практика, доказала се през годините и издържала промените на времето. Затова е и толкова популярна в крайна сметка, защото е изпитана и работи.

конституционални изменения - предполагам, че това не идва от конституция, би следвало да е конструкционални - от конструкция.

d)
User's Signature

#3486 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2006 - 11:16 PM

Боже господи ,като ви чете човек простотиите на толкова много страници, се чуди ,къде ли е попаднал.Разбирам за учениците на прословутия Мицулов,който събираше парите на найвниците за образование кинолог ,а ги пращаше при нас на стажове и практики,но другите учасници във форума направо ме изумяват. oleeee worthy bash

#3487 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 October 2006 - 11:20 PM

Цитат

Боже господи ,като ви чете човек простотиите на толкова много страници, се чуди ,къде ли е попаднал.Разбирам за учениците на прословутия Мицулов,който събираше парите на найвниците за образование кинолог ,а ги пращаше при нас на стажове и практики,но другите учасници във форума направо ме изумяват. oleeee worthy bash

Мен също...
User's Signature

#3488 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 04:30 AM

Конституция на кучето идва от конституция. Съгласуването на строежа с функцията , приспособимоста на организма въобще ,устроиството в единно цяло . А може би не сте чували и за конституционални типове :груб, здрав ,суров ,сух, нежен . А които бърка конституция с конструкция ...... Колкото до прословутия Мицулов,ако имате нещо против него и доста големия брои трудове които е издал ,защо не му го кажете лично ..Некоректно е да ме забърквате така.Агалина ,ако наистина не сте чували за конституционалните типове и т.н готова съм да ви продоставя огромен брои литература .

#3489 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 04:47 AM

judge ,не бих практикувала при вас , преди още много , много да нуча ...дори и след това . Не знам какво и как практикувате въобще , но човек трябва да учи , не само практика .

#3490 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 05:10 AM

dog bgq,трябва да разчитаме на съвестни развъдчици ,разбира се .Ако освен съвеста ,имат и огромни знания от това по хубаво здраве му кажи .

#3491 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 05:53 AM

dog bg , нашите кучета спадат към сухия тип конституция .Този тип се херактеризира с възбудимост присъща на холерика,наблюдават се силни възбудни процеси и слаби задръжни .Обучението етрудно ,но вече постигнато е отлично.Кучетатаса бързоалюрни , много подвижни .Всички прийоми на обучение свързани с възбудни процеси се освояват лесно. Повечето ловни също се отнася към този тип ,оттам идва ловната страст стигаща до психоза.

#3492 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 08:07 AM

Аз пък като ви чета никога не бих ви подписал документите нито за практика,нито за теория,а понеже много приказвате ,те и хората от форума ви го казват,ще ви кажа ,че без подписите на няколко от мойте колеги не ви вървят никаде прословутите мицулови документи.Самия той непрекъснато идваше да се моли да ви заверим документите,те затова го изгониха и от лесото.От начина Ви на изразяване си личи неговата школа,затова и беше изгонен от федерацията,а в последствие и от всички клубове.Те и сега не важат ни bash каде вашите тапии,защото такова образование за "КИНОЛОГ",няма никаде по света,това се учи цял живот ипреди всичко с практика и след това и теория.

#3493 Потребителят е офлайн   gabriela tomova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 08:23 AM

Здравей! Не е коректно , да коментираме това !

#3494 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 09:57 AM

Цитат

Няма такива .. работни изпитания има за бордър коли, но то не е куче пазач, а пастирско куче.
...................
Така де .. само че сега ще се намеси Петко и става страшно, а темата е за питбул. Относно кучета пазачи на овце вижте в темата Кучета, пазачи на стада.

няма страшно доги .специално ти ако ми кажеш няма и да влизам .

габи ...закво ти е тествано куче ама честно ,аз бих си взел лигав пит нека му викат "мивка",и ако все пак държиш да имаш "истински" в бг имало боеве агалина ги знае и ще те ориентира,вземи си от техните.но според мен е по труден за домошар от другия и е излишно .

на пита му признавам спецчастите там сигурно няма конкуренция,там си трябват боини линии за всичко останало по добре да се промени маи кучето

.... за профит профит.Елада ден ине Византия ........ке крата исихия на мин се гамисо сто коло ....
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#3495 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 October 2006 - 10:10 AM

ОФФ- petko, понасяла съм всякави простотии от теб , но тази е вече свръх - никой не може да свързва моето име с боеве!Никога не съм присъствала и няма да присъствам на такава перверзия!Нито някогa по някакъв начин - директно или не съм имала нещо общо с тази измет!Дължиш ми извинение.
Край на ОФФ-а.

Не пиша това на ЛС, защото не на ЛС ме обиждат.
User's Signature

#3496 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 10:17 AM

Цитат

на пита му признавам спецчастите там сигурно няма конкуренция,там си трябват боини линии за всичко останало по добре да се промени маи кучето

.... за профит профит.Елада ден ине Византия ........ке крата исихия на мин се гамисо сто коло ....

Много си назад с материала петко. Много по-умни хора от мен ти обясниха големите разлики между бойно и служебно куче, ама явно са си говорили напразно. Ако имаш нещо да ми казваш- направи го на български, а не на помашки или византийски, защото съм тиква както знаеш и не разбирам чужди езици b)

#3497 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 10:47 AM

Честно да си призная малко ме е страх от тези кучета.Може да са сладки красиви ама .. мисля че дори и да го обучиш както трябва пак не са толкова дружелюбни.

http://www.metacafe....sy_city_street/

bl)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#3498 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 10:56 AM

Цитат

Честно да си призная малко ме е страх от тези кучета.Може да са сладки красиви ама .. мисля че дори и да го обучиш както трябва пак не са толкова дружелюбни.

Обучението на едно куче, не само АПБТ не завършва с последния урок при инструктора. Обучението никога не бива да завършва. Трябва да се поддържа и затвърждава наученото. С "както трябва" обученото куче никога не стават инциденти, защото то винаги е в комплект с отговорен стопанин. Той винаги е нащрек за дразнител, който евентуално би провокирал неприемливо поведение на кучето. За огромно съжаление инциденти и за в бъдеще ще стават и то най-вече заради човешката безотговорност и тъпотия. Някои от най-големите тъпотии са, че породата е виновна, а не човека; ако се премахне дадена порода, евентуалните малоумници, които биха направили поразия с куче от породата няма да имат поле за изява на идиотизма си.

П.С. Гледам, че на аватара си имаш малко хъски, ако не се лъжа. Сигурно има и случаи с нападения от хъски. За други общоизвестни породи има много повече доказани случаи, отколкото при питбула. Последният е на едно от ПОСЛЕДНИТЕ места по инциденти с хора! Та мисълта ми е, че от няколко инцидента е твърде елементарно да се вадят генерални заключения.
Поздрави

#3499 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 12:20 PM

Цитат

ОФФ- petko, понасяла съм всякави простотии от теб , но тази е вече свръх - никой не може да свързва моето име с боеве!Никога не съм присъствала и няма да присъствам на такава перверзия!Нито някогa по някакъв начин - директно или не съм имала нещо общо с тази измет!Дължиш ми извинение.
Край на ОФФ-а.

Не пиша това на ЛС, защото не на ЛС ме обиждат.

хм не съм казал че си биткаджиика ,напротив страшно против тях си ....това те свързва до някъде или се бориш само на приказки ,мисля че беше казала ,че някъв полицаи бил на местопрестъплението и нищо не направил ......та си помислих че си била на близо.........мисля че и познаваш(може и не лично)хора занимаващи се с това които имат такива кучета(рабираи боини),кучетата на които помагаш да бъдат осиновени нали им търсиш подходящи стопани,не си ли срещала и неподходящи(биткаджии)?.и накрая ако все още не си ме разбрала ,извиняваи.........макар да не съм длъжен
---------------
профит за тиквата ,ти го каза (един път да сме на едно мнение),но ако не си редактираш поста за помашкото и там,ще те ..........,пиша на български и тикво ако не вдеваш мълчи,почваш пак да ме обиждаш а го правят хора които няма повече какво да ми кажат...ти даже и друго не си казвал или повтаряш някое клише или подхвърляш някоя обида защото главата ти друго не може да роди.
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#3500 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 12:30 PM

Цитат

профит за тиквата ,ти го каза (един път да сме на едно мнение),но ако не си редактираш поста за помашкото и там,ще те ..........,пиша на български и тикво ако не вдеваш мълчи,почваш пак да ме обиждаш а го правят хора които няма повече какво да ми кажат...ти даже и друго не си казвал или повтаряш някое клише или подхвърляш някоя обида защото главата ти друго не може да роди.

Нищо няма да редактирам и ще ти обясня защо. Винаги, когато се появиш и то не само в тази тема се изцепваш с някоя глупост. За още едно нещо сме на едно мнение- на теб наистина нямам какво да ти кажа. Обидил се бил той - не искам да издребнявам и да търся старите ти постове fow Темата е за питбул - не е за взаимното ни непривличане. Като си решил да пишеш, поне се изразявай ясно и недвусмислено. Тогава и аз ще си променя тона

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни