Американски питбул териер
Публикувано: 18 June 2007 - 04:45 PM
Публикувано: 18 June 2007 - 05:13 PM
Цитат
Цитат
Поздрави!
Това го зная. Харесвам тези кучета - сила и енергия в едно, уникален заряд са.
В този ред на мисли - възможна или невъзможна е социализацията при тях ?
Dog.bg, при расовия питбул е възможна социализацията! Това е неоспорим за мене факт!
Но пак стигаме до стопанина! Средата , в която ще живее кучето, отношението на собственика - това са основните фактори! Темата е много дълга... и според мен самото начало на темата трябва да е:
"Защо искам питбул...?"
......и за да разведря малко обстановката- пускам снимка на 17 годишната ми покойна Сузи- единственото куче, което в продължение на 10 години гонеше и хапеше ( гонеше го даже докато яде ) моя Аксел- стафордшир с изключителна физика, изключително доминантен характер и тегло от 38 килограма ....!!!!!
Прикачени файлове
-
________1.jpg (16.18K)
Брой сваляния: 114

|Y|
www.voininatangra.org
Публикувано: 18 June 2007 - 08:04 PM
Сега ще реша спора за истинския АПБТ!!!
ЕТО ГО:

bravoS bravoS bravoS cheers cheers cheers 1super 1super
Публикувано: 18 June 2007 - 09:16 PM
Цитат
Именно за това говорим - какво е бъдещето ? Явно е, че миналото не може да бъде бъдещето, въпреки че на някои хора им се иска. Къде търсим бъдещето и какво искаме да направим от това куче ? За разлика от многото "знаещи" и "разбиращи" простаци, вихрещи се с глупави определения за миналото и давайки безумни примери за ямите, хората в нормалния свят отдавна са решили проблема - пит бул е прекрасно куче спортист, те покриват с него ипо, кучето работи в полицията като служебно куче, дори и като куче придружител на слепи хора. Има своето място и бъдеще.
Питбул е чудесно куче. Дружелюбно, добро към хората, с огромно сърце и хората, които го обичат са длъжни да го запазят и съхранят, да му намерят място в цивилизования свят, ако искат да го има.
Публикувано: 18 June 2007 - 11:53 PM
Така е,но жалко,че все още има хора,живеещи с мисълта за американският питбул териер за бойно куче,на което трябвало да се запазва кръвта и т.н...именно заради тях сега породата има лош имидж в България.Не е като в Америка...страхотно куче-добър имидж,а тук като се чуе Питбул и всеки ти вика-Не ти трябва такова куче!!!
Я сега малко да разведрим обстановката l)
Какмо мислите...не е ли страхотен w)

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 19 June 2007 - 11:06 AM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 19 June 2007 - 11:15 AM

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 19 June 2007 - 11:57 AM
Цитат
http://vbox7.com/play:9765be5b
Само дето не разбрах кои са псевдокинолозите в случая.
Последно - вие имате ли куче от тази порода - да или не ?
Публикувано: 19 June 2007 - 12:09 PM
Да имам!Ето и една,две снимки:
Е какво ще кажете?Ще навърши 6месеца на 21...този месец!

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 19 June 2007 - 12:35 PM
Имам един въпрос!
Днес ветеринарят ми предложи едни витамини (то май добавки се водят) CA-37.
Като ми ги препоръча много настоятелно и каза, че ако ги взема няма да трябва да давам калции, както и ще има вс. необходимо, за да не се притеснявам. Някой има ли поглед върху тях?
Публикувано: 19 June 2007 - 12:43 PM
А кученцето е страхотен сладур ! b)
Публикувано: 19 June 2007 - 12:51 PM
Цитат
Аве пичовчета, Вие не знаете кви кучета имате , а давате акъл....
Преди да пишете мега глупостите, е хубаво поне малко да почетете книжки...
П.П. Кученцето ти е хубавко.... да ти е живо и здраво...!!!

|Y|
www.voininatangra.org
Публикувано: 19 June 2007 - 01:09 PM
И още - за едно куче е важно не да бъде шампион на изложба, а да бъде шампион на сърцето на своя стопанин. За него, за кучето, това е най важното и голямо достижение, за което няма съдии, няма рингове, няма правила - то се стреми към това с цялата си кучешка душа, независимо от породата си. Направи така, че кученцето да го почубства, да го усети, да разбере, че то е важно за теб, че неговия ден и всичко най добро за него идва от теб, направи така, че помежду ви да съществува не сляпо подчинение, а доверие, научи се да говориш с неговия език и най важното - научи се да го "чуваш" ... и двамата заедно ще изпитвате единство, което е в основата на общуването с това животно. Тогава ще усетиш какво е това пълно щастие, за което ще ти бъде достатъчен и един негов поглед, едно близване по лицето или една кучешка усмивка ... b)
Публикувано: 19 June 2007 - 01:35 PM
Цитат
Цитат
Аве пичовчета, Вие не знаете кви кучета имате , а давате акъл....
Преди да пишете мега глупостите, е хубаво поне малко да почетете книжки...
П.П. Кученцето ти е хубавко.... да ти е живо и здраво...!!!
Ами моето куче си го купих от близки,който навиваха наще,че кучетата са порода АСТ.Видях родителите и ми харесаха...Но много тръдно някои може да различава питбул от стафордшир...а особенно ако е от аматйор като мен...Е ако сега трябваше да си взимам кучето-щях да се замисля,да премисля,да огледам обстойно обстановката,състоянието на кучетата относно гений и т.н...
На мен кучето ми харесва.Аз си я обичам каквато си е!Тя има голямо сърце!Много голямо,повярвайте ми!
Относно това с Надя,беше писла една статия,че неродословният стафордшир е напрактика питбул(за това Ви попитах...все пак тя има родословен Амстаф),исках просто КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ от Агалина,която съм сигурен,че може да ми го даде.В крайна сметка се отказах,като ме питат каква порода е кучето да казвам Американски стафордшир териер-кучето ми е неродословно!
Много добре,знам какво ми е кучето...но след като се скарахме с хора-много по компетентни и занимаващи се с АСТ,осъзнах някои неща...
След като говорих със собствениците те ми казват,че малкото е питбул...За това исках компетентното мнение за разликите...Няма какво да се заблуждавам,че кучето ми е една съседна порода,след като нямам дукомент за доказване на противното и т.н...!
Тя е АМЕРИКАНСКИЯТ ПИТБУЛ,КОЙТО ВИНАГИ ЩЕ ОСТАНЕ В СЪРЦЕТО МИ!

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

Вход

Горе
Цитиране +