Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4201 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 10 July 2007 - 10:48 AM

ТОП 6 БОЙНИ КУЧЕТА, СПОСОБНИ ДА МЕРЯТ СИЛИ С ВЪЛК
Ирландски вълкодав
Родезийски риджбек
Дого аржентино
Каракачанско куче
Кавказка овчарка
Питбул

На всеки овчар - питбул ! b)

Иначе идеята за кастрацията е хубава, както и забрана за непълнолетни или криминално проявени да притежават такива кучета. Не мога да се съглася с констатацията, че както възпитавате своето куче, това ще се получи. Каквото е заложено в гените, това ще се получи, възпитанието може само да помогне в положителна посока.

#4202 Потребителят е офлайн   pitbulldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 July 2007 - 11:08 AM

Споко, тук такива забрани са невъзможни! Това е България!
Ако въобще съществува някакъв проблем (а според мен няма такъв), то той е само и единствено в контрола над кучето!
На фона на всички статистики питбула си е направо агънце!
User's Signature

|Y|

www.voininatangra.org

#4203 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 12:45 PM

Born Bad, The Dog Who Loves So Much

#4204 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 11 July 2007 - 04:28 PM

Намерих един немски сайт за кучета....та ето една статистика....
Staffordshire Bullterrier 36-41 cm 11-17 kg
Bullterrier 42-48 cm 24-32 kg
American Staffordshire Terrier 43-48 cm 18-23 kg
Pitbull Terrier 46-56 cm 23-26 kg
малко нереални са килограмите според мен...и не само... r)
Ето и линка:
http://images.google...l%3Dbg%26sa%3DN

И намерих също нещо друго много,много интересно... bl)
Вижте:
American Pitbull - dogs show Zagreb, Croatia
нали породата не е призната?
Breed : American Pitbull
Dogs show Zagreb 26.11.2006.
CACIB
this lovely American Pitbull was one of the dogs that was showned on the show in Zagreb, Croatia

http://images.google...l%3Dbg%26sa%3DN
доста странно... bl)
хубав американски питбул! w)
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#4205 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 10:00 PM

Това според мен е чисто дого аржентино ама вие знаете
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#4206 Потребителят е офлайн   michael Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2007 - 12:56 PM

Нещичко за добро настроение:
Пит и чихуа от "бойна линия" b)

и една любвеобилна квачка (то е "квач" де) w)

#4207 Потребителят е офлайн   pitbulldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2007 - 02:31 PM

Цитат

Нещичко за добро настроение:
Пит и чихуа от "бойна линия" b)

и една любвеобилна квачка (то е "квач" де) w)

Питбулът нямаше въздух dribble
User's Signature

|Y|

www.voininatangra.org

#4208 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2007 - 10:52 PM

Тая тема обаче буквално заспа.... a)

Нямам търпение да се прибера, да кача снимки... Тук от тия клубове... аман!

#4209 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2007 - 12:02 AM

Дискриминацията към непълнолетните е тъпа, дори когато става въпрос за питбули. Сигурна съм, че бих отгледала и възпитала питбул по-добре от колкото съседът, въпреки, че не е криминално проявил се или непълнолетен.
Мъпросът е стопаните на кучетата да се избират внимателно. Дори когато има деца е по-лесно, да се възпита към добро всяко куче. А и им е по-забавно.

Ей забравих да ви питам. Породата защо не е призната?
User's Signature

В приятелството няма породи!

#4210 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 August 2007 - 08:52 AM

Не става въпрос за дискриминация към непълнолетни , щото не бива да притежават пит (и всякакви други, според мен)Абсолютно откачено е деца да извеждат куче по-едро от пинчер- защото при необходимост те не могат да реагират адекватно- а когато става дума за пит кучета, които дори и най-възпитаните на света -имат гени на боец ,обикновено доминантен характер и физическа сила ,която и да не ти се вярва, в пъти превъзхожда пропорционално теглото им от 20-тина кила - да, НИКАКВИ НЕПЪЛНОЛЕТНИ.Защото те дори и да имат физическата възможност да водят и да удържат такова куче - те нямат психическата сила и зрялост да предотвратяват и както и да реагират зряло на възможните инциденти и усложнения.Не случайно в повечето държави е забранено със закон това.Пит кучетата не бива да бъдат притежание даже на повечето възрастни .За 100тен път искам да кажа - Питът не е лъжица за всяка уста.Той е не забава, нито повод за фукня ,той е заредено оръжие .Също е чудесно семейно куче ако се постараем, но трябва винаги да имаме едно на ум и да подхождаме към притежанието и отлеждането му с опит и разум!!.
Американският пит бул териер Е порода.Призната от 3 международни киноложки федерации - има си стандарт и си има екстериорни шоу кучета и изложби.Това ,че МКФ не го прави си има причини.Но е дълго да го обяснявам.В кратце - едната е ,че докато едно общество от хора отглежда и селекционира кучетата само за боеве, пренебрегвайки стандарт и старателно въдейки само агресивни кучета - нормално е.Но тези хора така или иначе нито искат нормални кучета ,нито им пука дали заради техните действия се въвеждат по света породнозабранителни закони.Те се водят от парите или от жаждата си за кръв- обикновено и от двете.Другата причина е, че в тази федерация вече има регистрирано много близко до пита куче - ам стафът.Това май стига и на никого не му се занимава с някакви превъртели ръзвъдчици на подобна порода ,където всичко е скрито-покрито и няма никакъв ред.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4211 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2007 - 10:55 AM

Днес съм на 17, утре ставам на 18 и какво? Вече съм психически и физически способна да гледам куче бит-бул ли? Ооо, Боже!
Със законите съм наясно и зная, че не ми е позволено да притежавам нито едно от двете си кучета.
На 14 години съм и гледам немска овчарка и хъски. Овладявала съм немска овчарка и съм реагирала адекватно. Какво те кара да мислиш, че не бих се справила с пит? Да, питът е по-силен от нок, но 18 годишната какичка е с 10 кг по-лека от мен и си взима пит за да се хвали с него. Е, в крайна сметка, би дала питът си на нея, защото е на 18, а не на мен, защото съм на 14.
Както и да е, благодаря, че ми обясни, защо пит-булите не са признати от МКФ
User's Signature

#4212 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 August 2007 - 03:21 PM

Цитат

Днес съм на 17,  утре ставам на 18 и какво? Вече съм психически и физически способна да гледам куче бит-бул ли? Ооо, Боже!

Ставаш на 18 и вече можеш да караш кола, а до вчера на 17 - не.
Закони. Някой е мислил над тях.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4213 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2007 - 03:38 PM

Хмм..може доста да се спори по въпроса с непълнолетието и притежанието на пит бул от такива хора....напълно съм съгласна с Шемет,защото хора всякакви може да си на 40години и да имаш акъла на 14г дете както и обратното...също така може да си шофьор от 15г и да ти се случи нещастие,може да си на 18 и да управляваш автомобил перфектно и с чувство на отговорност,без да си позволяваш своеволия.
Не виждам защо едно дете да не може да разхожда един ВЪЗПИТАН пит бул cl) Но тъй като тази тема винаги е била едно бойно поле ще се въздържа от по задълбочен коментар....
User's Signature

Качена снимка

#4214 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2007 - 07:23 PM

Цитат

Хмм..може доста да се спори по въпроса с непълнолетието и притежанието на пит бул от такива хора....напълно съм съгласна с Шемет,защото хора всякакви може да си на 40години и да имаш акъла на 14г дете както и обратното...също така може да си шофьор от 15г и да ти се случи нещастие,може да си на 18 и да управляваш автомобил перфектно и с чувство на отговорност,без да си позволяваш своеволия.
Не виждам защо едно дете да не може да разхожда един ВЪЗПИТАН пит бул cl) Но тъй като тази тема винаги е била едно бойно поле ще се въздържа от по задълбочен коментар....

Това което цитирате като довод, е по-скоро изключение. Напълно съм съгласен, че сополиви хлапаци не трябва да притежават АПБТ, аз лично никога не бих продал пит на хлапе, а и на човек , който си няма на представа за какво става въпрос.......

#4215 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2007 - 07:49 PM

Цитат

Цитат

Днес съм на 17,  утре ставам на 18 и какво? Вече съм психически и физически способна да гледам куче бит-бул ли? Ооо, Боже!

Там е въпросът, че кучето не е кола, която можеш да се научиш да караш. Или имаш подход и можеш да възпиташ едно животно, или не.
User's Signature

#4216 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 August 2007 - 09:02 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Там е въпросът, че кучето не е кола, която можеш да се научиш да караш. Или имаш подход и можеш да възпиташ едно животно, или не.

Никак не си права. Като се сетя как съм гледала на кучетата преди време, как гледам сега, колко много съм научила и колко много имам още да уча.. Така че, това е като всичко друго - ако имаш желание - ще се научиш.
А трагичните шофьори - е, има и такива, които каквото и да правят няма да могат да си паркират колата на място за три коли... но те не са толкова много l)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4217 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2007 - 10:17 PM

Преди да си взема аз моето бебе се информирах достатъчно за породата и за възпитанието. Зная, че това е само капка в океана, от информация, която трябва да науча. Но поне за сега ми е достатъчно. Там е въпросът, че винаги мога да възпитам едно малко кученце да пишка дето трябва, да яде само от купичката си и от мен, да сяда, да става, да стой до мен. Каквато и да е порода, начините са едни.
Както казах във форумът на друга порода, Няма трудна порода, стига любовта и желанието да са голями.
От една немска овчарка може да стане много по-опасно куче от колкото от един питбул. Всичко е до стопанина. А ако някой стапонин е на 18, това не означава, че ще е по-добър от такъв, който е на 15. Не мисилиш ли?
А за подхода, си оставам на мнинето, че или го имаш, или не. За да гледаш едно кученце трябва преди всичко любов, не става само със строго обучение. Татко ми днес тоооооооолкова ми се чуди как съм познала, че на кучето му се пишка, че иска да си играе, че е достатъчно съсредоточено за да се обучава.
User's Signature

#4218 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 August 2007 - 09:21 AM

Ако си бяхте си направили труда да прочете темата назад - щяхте да видите колко пъти е дискутиран въпроса за притежанието на питове от много умнитеисвестни непълтолетни.И поне да бяхте вдянали малко какво казваме - Питът не е куче за всеки,независимо на колко години е!!!
Мили госпожици ,ако поне 1 път някоя от вас види в какви ситуации съм изпадала аз (дето гледам такива кучета от 13 години и имам мисля добър опит) или който е да е от притежателите на бул кучета ,ще ви се разтреперят партенките - много съжалявам да го кажа и не искам да ви нараня така .Питовете са умни ,изпълнителни и могат да бъдат чудесно възпитани.Аз обаче познавам точно и само един ,който не би отвърнал на атака от друго куче.Та ако можехме да си ждиткаме сами с по безлюдните улици и паркове или поне да срещаме само също така възпитани и ВЪРЗАНИ кучета на разумни и съвестни стопани- ехееееей...Не искам да си ви представям в ситуации като примерно често случващата се - с вързано накъсо куче, с намордник и заклевам се - чудесно възпитано - заобиколено от 2 мъжки оголили зъби едри песа (породата всеки път е различна )- на сантиметри и готови да нападнат и при молбата кам нехащият им собственик да ги извика ,да чува често срещаното "Те моите са добри ,а твоето е убиец и ако направи нещо на моите, ще го застрелям!" - в някои случай въпросният наистина си показва кобура...Междувременно овързания ти куч се тресе от нерви и често яко квичи и трябват бая яки ръце, за да го държиш заклещен с ръце, за да не те помъкне и започне да разправа с атакуващите оголили зъбаци...Или когато му се изметка поредното "добро куче" и ако в мелето от тела свалят намордника...и докато стопанинът на "доброто" нападнало куче пищи и вика с цяло гърло как ще ви убие ,ти държиш 2 песа по 30-40 кила и с третата си ръка отключваш челюсти...и продължаваш да държиш ,щото онова другото в шока си отнова напада...и докато пушещите квартални кучепритежатели си лафят на полянката с гордост как тяхното било "не прощавало на никого" - ти се чудиш по кое време да извеждаш и си носиш смирено етикета Убиец ...Пиша това с ясното съзнание ,че ще викнат на минутата всички срещу "тъпите забранени пит були" ( стафовете са леееко пощадени, но не напълно ,но то е друга тема) и го правя защото много ми се иска да ви стане ясно ,момичета.И след всичко това в името на честта и с ръка на сърцето ще ви кажа ,че дори и да трябва да се научиш да виждаш в тъмното, да разпознаваш идиотите, да се държиш като командос при разходките - кучета пит са изключителни!И изкуството да имаш най-нежното същество в къщи и да водиш незапален фитил по улиците - НЕ Е ЗА ВСЕКИ!!! То е за зрели хора със стабилна психика и житейски опит (б**и клишето честно, ма верно е така) .И докато това не стане ясно ,няма да спирам да го повтарям.Защото половината от лошата слава на животните се дължат на стопани ,които не се справят с тях - другата е на мършоядите с боевете.Най-лесното е разбира се да се затрие породата- всеки ще го каже - на кого му трябват проблеми.Но докато има по света питмени, които са с акъла си ,не гледат само собствената си изгода и честолюбие, а се борят срещу
безумието - надежда има.И тя е в развъждането по екстериор и тестове за послушание , кастрация и строги правила за отглеждането на нерасови кучета, а много знаещите "спортисти", въдещи по гейм и ръсещи прекрасните си
"творби" и бляновете им за безотказни бойци и притежанието им само от група първобити, кръволоци ,търговци на живот -дано видят света иззад решетките - което става вече навсъкъде и се надявам от цялото си сърце - идва и тук..
п.п.не исках пак да ми пише мод ,че личните неща - на ЛС ,но де да не знаехме кой на кого продава кучета...
User's Signature

#4219 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2007 - 10:40 AM

Незнам защо така представяте тази порода...agalina,мисля че те разбрах но само донякъде bl) Вие го изкарахте това куче като....и аз незнам какво,.."било незапален фитил,било заредено оръжие,не било лъжица за всяка уста...едва ли не цялата сила и мощ на света се е събрала в него bl)
Е**и хора престанете bl) bl) с риск да прозвучи супер тъпо,това е КУЧЕ не безсмъртно чудовище...не виждам с какво е повече от един рот или нок...но не това ми беше мисълта,точно като говорите по този начин за питовете ВИе стопаните насаждате в главата на млади и по стари,въпросните градски легенди и етикета "убиец" точно така както вие се изразихте сополиви хлапета си мислят че това куче е безсмъртно едва ли не...и кво !? от там почват проблемите...после ходи разправяй колко мили животни са и как не са това за което ги мислят хората...Много лесно е да притежаваш пит и да обвиниш стопаните на другите кучета cl)
User's Signature

Качена снимка

#4220 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 August 2007 - 01:11 PM

Безсмъртно чудовище...хм..виждаш ли драга ми,Еленке,защо не бива незрял човек да има куче ,което може да убива- ми примерно защото не може да си прави елементарни изводи от разказаното с болка и искреност от патило ..какво остава друго...
Ей на, току що ми се обадиха - отново изоставен пит бул - съвсем млад, много мил в къщи ,гледан бил супер, но момчето казало, че не се справя ,защото види те ли ,налитал на комшийското куче...ми ше налита.Да и ротове ,и секви други налитат.Но ако ,което и друго куче напада ,то напада за да се сбие ,а питът тръгва в атака или отговаря на атака ,за да победи - и то на всяка цена.Това е тънката разлика ,дете.И това не е нито градска легенда ,нито повод за фукня , поне не и за мен.

Не обвинявам никого с каквито и да е кучета.Просто опитах да ти разкажа факти от ежедневието ,с които би се сблъскала, щото твърдиш и ти ,и други ,че к`во му било пит да имаш на 16 или на 18 години.Ми к`во - първо - може да ти убият кучето пред очите ти , второ- може то да убие друго пред очите ти и ти да се чудеш к`во стана ,трето - може да ядеш шамари от други ,че и от баща си ,четвърто - ще гръмнат вестниците за поредното пит - чудовище и разни ще ревнат за забрана, и после такива като мен да ходят да разправят че нямат сестра ....такива "безобидни нещица", дете.
Сега ще го кажа пак и се надявам да е ясно :животът с куче бул е нелесна задачка - като тръгна от простичкото дълъг път на опознаване и дълъг път на възпитание ,което не е просто редом ,седни ,спри и ела, а е сблъсък с мега упорит, хитър чувствителен и достоен партньор; през желязната дисциплина ,повод и намордник от входната врата и обратно до нея ;през километрите тичане , които трябва да навърти песа и всевъзможните физически натоварвания ,дето ще измисляш, защото не може без това и то на места където е безопасно за него и за други животни ;през това ,че такова куче не може просто да оставиш на някого през почивката си примерно и организираш живота си около това ,че го имаш ; през това ;че непрекъснато ще се сблъскваш с неразбиране ;недоброжелателност и откровени провокации; през неистовата му привързаност ,от която понякога боли и трябва да търсиш умереност ;и куп още нещица ,за които ще кажеш - ми то и с другите кучета е така -само дето при тези кучета последиците могат да бъдат фатални.И ако се справиш с това и то не е просто лигня от сорта Искам пииитче и Аз съм голяяяма и знам как - ще имаш най-невероятното създание до себе си.

п.п.Всъщност, точно ти врешеше за забрана на питове, щото примерно некви момчетии в квартала водили нападащи питове ...пък дано ти огрее главицата мисълта ,че едно е като с твоето куче срешнеш такива и друго е като се разминем с теб и мое куче.Сега схвана ли що съм против младежи или възрасти- непорастнали да имат пит.Против съм за такива да имат и други едри породи ,ма това е друга тема....
User's Signature

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема