Американски питбул териер
Публикувано: 25 October 2007 - 11:45 PM
Цитат
В България, доколкото разбрах от всички прочетени неща в интернет (може и да съм заблудена за това питам), питбулите не само не могат да участват в изложби но нямат и клуб, нали? А също щом нямат клуб никой не следи родословията?
Може ли да се състави родословие на малко кученце тръгвайки се назад към родителите?
Четох някъде и за бяло родословие. Ще се радвам някой да каже нещо по въпроса. Съжалявам и ако вече е дебатирано, но не успях да наваксам със 280те страници по темата АПТ. :'(
Породата американски питбул териер не е регистрирана в FCI, чийто асоцииран член е БРФК, така че забравете за бели и зелени родословия.
Запазването на данни за произхода на кучетата в България зависи единствено от добрата воля на техните любители и от способността им да създадат организация.
Публикувано: 25 October 2007 - 11:51 PM
Цитат
Цитат
Ами не съм от Варна...Близко сме-Бургас.
Ами исках да науча повече за това куче на Л.с...
П.с:ако може ми драсни мейла(ако има такъв) и телефона на собственика...
Погледни си Личните съобщения...

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 26 October 2007 - 08:59 AM
Но и тук при условие че от едни и същи котила се разделят по- не агресивните от по- агресивните кучета доколко всъщност тези две породи са различни? Моля собствениците на АСТ да не се засягат, виждам че през годините все пак са се постигнали различия между двете линии и кучетата се различават помежду си, въпросът е доколко!
Но въпросът ми е това което се говори за развиване на породата, запазване на чисти кръвни лини, специални селекции и следене да не се правят извръщения от сорта "да съберем брат и сестра за по- хубави кученца", следенето за здравословното състояние на родителите и рисковите наследствени заболявания, някой изобщо следи ли? И въпреки че нашите любимци не са признати това пречи ли им да си имат клуб, който да създаде някакви правила за породата и в България и истинските любители да развиват и запазват гените на своите питове? Или при тази порода е пълна анархия в България? Все пак съм попадала на хора които правят родословия на своите питове- кои са родителите, страдали ли са от някои от генетичните и наследствени заболявания!
Та колко добре би било това да се регламентира и направи официално!
Май стана много дълъг и объркан коментарът ми, но пък толкова чуства напират в мен като се замисля по въпроса!
Ще се радвам на всякакви коментари!
Публикувано: 26 October 2007 - 09:11 AM
Цитат
Но и тук при условие че от едни и същи котила се разделят по- не агресивните от по- агресивните кучета доколко всъщност тези две породи са различни? Моля собствениците на АСТ да не се засягат, виждам че през годините все пак са се постигнали различия между двете линии и кучетата се различават помежду си, въпросът е доколко!
Но въпросът ми е това което се говори за развиване на породата, запазване на чисти кръвни лини, специални селекции и следене да не се правят извръщения от сорта "да съберем брат и сестра за по- хубави кученца", следенето за здравословното състояние на родителите и рисковите наследствени заболявания, някой изобщо следи ли? И въпреки че нашите любимци не са признати това пречи ли им да си имат клуб, който да създаде някакви правила за породата и в България и истинските любители да развиват и запазват гените на своите питове? Или при тази порода е пълна анархия в България? Все пак съм попадала на хора които правят родословия на своите питове- кои са родителите, страдали ли са от някои от генетичните и наследствени заболявания!
Май стана много дълъг и объркан коментарът ми, но пък толкова чуства напират в мен като се замисля по въпроса!
Клуба бе почти създаден в началото на тази година, но различия и караници провалиха това начинание, въпрос на време е, според мен същите тези хора да седнат и да поговорят и клуба да зпочне да функционира
Публикувано: 26 October 2007 - 09:43 AM
Цитат
Би ли пояснила какво имаш в предвид в цитата в червено, защото има доста хора в Бг , които правят точно това запазват гените на тези кучета, виж ако искате да ги промените (а не да запазите качествата им) в посока неагресивност и екстериор съм съгласен , но тогава пак сте на грешния път. Хората гледащи АСТ(преди пит) са направили своя избор и ги уважавам за това им решение, но хора като вас са ми само смешни, вие дори не знаете какво искате и защо сте избрали тази порода, след като знаете какви качества притежава. Говорил съм с много от ВАС и всеки има различно виждане за това как трябва да изглежда породата, какъв характер да има ето затова няма да има такъв ВАШ клуб на АПБТ. Има един въпрос , който винаги задавам на хора гледащи пит , а не АСТ, коя е причината заради , която са предпочели пита, кои качества които харесвате в пита ги няма в АСТ???
Публикувано: 26 October 2007 - 10:13 AM
Говорил съм с много от ВАС и всеки има различно виждане за това как трябва да изглежда породата, какъв характер да има ето затова няма да има такъв ВАШ клуб на АПБТ. Има един въпрос , който винаги задавам на хора гледащи пит , а не АСТ, коя е причината заради , която са предпочели пита, кои качества които харесвате в пита ги няма в АСТ???
[/quote]
Харата не са виновни, че имат различни мнения какво е пит- при тези кучета абсолютно всичко и тотално е объркано, що няма така тотално огромни различия какво е ротвайлер или далматин примерно .От една страна са биткаджиите, които развъждат по гейм - което е желание за бой ,издържливост и способности физически и психически за водене на бой.От друга са тези, които харесват т.нар.пит кучета ,защото в къщи са мили и любвеобвилни ,а нъвън са наперени ..Кат стане въпрос за стандарт - хм..Америка е далече, пък то и там също е каша с родословията.Как да нямат различно виждане хората ,дето викаш ,като няма начин - едните отричат развъждане по стандарт ,не че знаят как точно да се ограничи типът ,но важното, че са научили кой коя линия и кой кого в коя минута кого осакатил или убил , другите пък не им се харесва убиването, ма не знаят и как да стане - щото ако все било да дрънкаме за стандарт, щялo да се загубило първоначалното предназначение на тез кучета ..А кажи ми къде се срещат двете позиции и ка точно да се получи ??Па и на фона на пари ,интереси и свръхпопулация от питоподобни .
Този въпрос ,дето често си го бил задавал на отглеждащит пит, а не АСТ - супер съм заинтригувана - ще споделиш ли какво ти отговарят, моля?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 26 October 2007 - 10:38 AM
Публикувано: 26 October 2007 - 11:12 AM
Цитат
Цитат
Би ли пояснила какво имаш в предвид в цитата в червено, защото има доста хора в Бг , които правят точно това запазват гените на тези кучета, виж ако искате да ги промените (а не да запазите качествата им) в посока неагресивност и екстериор съм съгласен , но тогава пак сте на грешния път. Хората гледащи АСТ(преди пит) са направили своя избор и ги уважавам за това им решение, но хора като вас са ми само смешни, вие дори не знаете какво искате и защо сте избрали тази порода, след като знаете какви качества притежава. Говорил съм с много от ВАС и всеки има различно виждане за това как трябва да изглежда породата, какъв характер да има ето затова няма да има такъв ВАШ клуб на АПБТ. Има един въпрос , който винаги задавам на хора гледащи пит , а не АСТ, коя е причината заради , която са предпочели пита, кои качества които харесвате в пита ги няма в АСТ???
Ами клуб НАШ, щото ти не си от НАШИТЕ ще има, т.е има регистриран официално, въпрос на време е кога ще започне да регистрира.
Но аз не бих се учудил ако има и ВАШ такъв клуб в много скоро време, айде чао.
Публикувано: 26 October 2007 - 11:19 AM
Моя пит е истински избор на приятелят ми- аз осъзнавам каква порода е и в интерес на истината бих казала че много си подхождат двамата- наперени, отворени, масивни и силни, винаги готови ако ги предизвикаш, но ще се учим да не сме нападателни.
Точно и защото Макс няма да има живота на арено куче чета и много искам да го социализирам добре и търся съвети, но не виждам и нищо лошо да се опитаме собствениците да поставим някакви ясни правила поне при документирането на нашите кучета.
А нямам нищо против АТС- напротив харесвам ги и тях- това че са малко по- ниски ги прави по- масивни. Наш приятел има такова куче и в интерес на истината разликата му като характер с питовете ни е минимална и чисто я одавам на възраста на кучето. А коментара ми беше насочен към това че реално те много си приличат и вярвайте ми и АТС може да е боец и АПБТ може да е чудесно социализиран и найстина всеки си избира чисто по индивидуални причини кучето, за което нападките са малко груби- защото ще ми обясните ли мотива на плащащите няколко хиляди за куче от еди къде си и прибиращите бездомните животинки. Аз лично обичам и харесвам всички кучета и затова не бих нападнала изборът на порода или непорода на никого, но и не харесвам хората взимащи си куче да гредат как се разкъсват с друго животно за пари! За мен има и разлика между гейм и кучешки бой!
Но бих казала че колкото хора и характери, толкова и различни домашни любимци!
Публикувано: 26 October 2007 - 11:22 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Ами клуб НАШ, щото ти не си от НАШИТЕ ще има, т.е има регистриран официално, въпрос на време е кога ще започне да регистрира.
Но аз не бих се учудил ако има и ВАШ такъв клуб в много скоро време, айде чао.
Извинявай Митко, но какво значи НАШ и ти не си от НАШИТЕ?!
Публикувано: 26 October 2007 - 11:42 AM
Аз тук не искам да водя спорове за бой с кучета- не го одобрявам, но всеки си има свободна воля да решава какво да прави!
И апропо кой според теб заслужава породата- обичащите хора кучетата или пускащи ги да се бият за пари!
И съжалявам, аз не мисля да продължавам безмислени спорове!
Идеята ми беше за клуб на любителите на питове и слагане на ред в нещата около породата, за което извинявайте че не виждам нищо лошо в това!
Публикувано: 26 October 2007 - 11:53 AM
Цитат
Аз тук не искам да водя спорове за бой с кучета- не го одобрявам, но всеки си има свободна воля да решава какво да прави!
И апропо кой според теб заслужава породата- обичащите хора кучетата или пускащи ги да се бият за пари!
И съжалявам, аз не мисля да продължавам безмислени спорове!
Идеята ми беше за клуб на любителите на питове и слагане на ред в нещата около породата, за което извинявайте че не виждам нищо лошо в това!
Извинявай но аз съм mitaksi, а поста за "наши" и "ваши" беше към Mitko.
Аз също съм против догфайтинга, но ти май нещо се обърка или не знаеш какво значи "гейм" на езика на файтърите.
А от твоя пост става ясно , че обичаш "гейма"!!!???!! :o
п.п. Моля по- полека с квалификациите, а правописа оставям на съвестта на стачкуващите в момента.
Публикувано: 26 October 2007 - 12:13 PM

Публикувано: 26 October 2007 - 12:22 PM
kunigan клипчето е много хубаво! :blink:
Публикувано: 26 October 2007 - 10:42 PM
Цитат
Аз попитах друго- онова ,което ти сам каза, че винаги задаваш на хора, гледащи пит, а не АСТ - коя е причината ,заради която са предпочели пит, а не АСТ, кои качества, които били харесали в пита и ги няма в АСТ.Попитах какво ти отговарят на перманентната ти анкета.Би ли отговорил, моля - супер съм заинтригувана - за втори път, моля за отговор.
Пък и ако добавиш и своя отговор за избора - ще е страхотно.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !