Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4348 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 25 October 2007 - 08:31 PM

А има ли някакъв начин да се свържим със собственика на кучето? B)
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#4349 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2007 - 11:02 PM

Цитат

от варна ли си и каква информация имаш нужда?

#4350 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 October 2007 - 11:45 PM

Цитат

Искам да попитам нещо.
В България, доколкото разбрах от всички прочетени неща в интернет (може и да съм заблудена за това питам), питбулите не само не могат да участват в изложби но нямат и клуб, нали? А също щом нямат клуб никой не следи родословията?
Може ли да се състави родословие на малко кученце тръгвайки се назад към родителите?
Четох някъде и за бяло родословие. Ще се радвам някой да каже нещо по въпроса. Съжалявам и ако вече е дебатирано, но не успях да наваксам със 280те страници по темата АПТ. :'(

Породата американски питбул териер не е регистрирана в FCI, чийто асоцииран член е БРФК, така че забравете за бели и зелени родословия.
Запазването на данни за произхода на кучетата в България зависи единствено от добрата воля на техните любители и от способността им да създадат организация.

#4351 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 25 October 2007 - 11:51 PM

Цитат

Цитат

от варна ли си и каква информация имаш нужда?

Ами не съм от Варна...Близко сме-Бургас.
Ами исках да науча повече за това куче на Л.с...
П.с:ако може ми драсни мейла(ако има такъв) и телефона на собственика...
Погледни си Личните съобщения...
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#4352 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2007 - 08:59 AM

Ами Мил, аз доколкото съм попрочела, видях че има регистрирани следните организации-  United Kennel Club, American Dog Breeders Association, American Kennel Club. От тях май само АСТ като селектирани по- неагресивни лини май ги приемат, а нашите чаровници все още ги отричат тъй като се класифицират като бойна порода.
Но и тук при условие че от едни и същи котила се разделят по- не агресивните от по- агресивните кучета доколко всъщност тези две породи са различни? Моля собствениците на АСТ да не се засягат, виждам че през годините все пак са се постигнали различия между двете линии и кучетата се различават помежду си, въпросът е доколко!
Но въпросът ми е това което се говори за развиване на породата, запазване на чисти кръвни лини, специални селекции и следене да не се правят извръщения от сорта "да съберем брат и сестра за по- хубави кученца", следенето за здравословното състояние на родителите и рисковите наследствени заболявания, някой изобщо следи ли? И въпреки че нашите любимци не са признати това пречи ли им да си имат клуб, който да създаде някакви правила за породата и в България и истинските любители да развиват и запазват гените на своите питове? Или при тази порода е пълна анархия в България? Все пак съм попадала на хора които правят родословия на своите питове- кои са родителите, страдали ли са от някои от генетичните и наследствени заболявания!
Та колко добре би било това да се регламентира и направи официално!
Май стана много дълъг и объркан коментарът ми, но пък толкова чуства напират в мен като се замисля по въпроса!
Ще се радвам на всякакви коментари!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4353 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 09:11 AM

Цитат

Ами Мил, аз доколкото съм попрочела, видях че има регистрирани следните организации-  United Kennel Club, American Dog Breeders Association, American Kennel Club. От тях май само АСТ като селектирани по- неагресивни лини май ги приемат, а нашите чаровници все още ги отричат тъй като се класифицират като бойна порода.
Но и тук при условие че от едни и същи котила се разделят по- не агресивните от по- агресивните кучета доколко всъщност тези две породи са различни? Моля собствениците на АСТ да не се засягат, виждам че през годините все пак са се постигнали различия между двете линии и кучетата се различават помежду си, въпросът е доколко!
Но въпросът ми е това което се говори за развиване на породата, запазване на чисти кръвни лини, специални селекции и следене да не се правят извръщения от сорта "да съберем брат и сестра за по- хубави кученца", следенето за здравословното състояние на родителите и рисковите наследствени заболявания, някой изобщо следи ли? И въпреки че нашите любимци не са признати това пречи ли им да си имат клуб, който да създаде някакви правила за породата и в България и истинските любители да развиват и запазват гените на своите питове? Или при тази порода е пълна анархия в България? Все пак съм попадала на хора които правят родословия на своите питове- кои са родителите, страдали ли са от някои от генетичните и наследствени заболявания!
Май стана много дълъг и объркан коментарът ми, но пък толкова чуства напират в мен като се замисля по въпроса!

Клуба бе почти създаден в началото на тази година, но различия и караници провалиха това начинание, въпрос на време е, според мен същите тези хора да седнат и да поговорят и клуба да зпочне да функционира

#4354 Потребителят е офлайн   Mitko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 26 October 2007 - 09:43 AM

Цитат

Би ли пояснила какво имаш в предвид в цитата в червено, защото има доста хора в Бг , които правят точно това запазват гените на тези кучета, виж ако искате да ги промените (а не да запазите качествата им) в посока неагресивност и екстериор съм съгласен , но тогава пак сте на грешния път. Хората гледащи АСТ(преди пит) са направили своя избор и ги уважавам за това им решение, но хора като вас са ми само смешни, вие дори не знаете какво искате и защо сте избрали тази порода, след като знаете какви качества притежава. Говорил съм с много от ВАС и всеки има различно виждане за това как трябва да изглежда породата, какъв характер да има ето затова няма да  има такъв ВАШ клуб на АПБТ. Има един въпрос , който винаги задавам на хора гледащи пит , а не АСТ, коя е причината заради , която са предпочели пита, кои качества които харесвате в пита ги няма в АСТ??? 

#4355 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 October 2007 - 10:13 AM

[quote author=Mitko

Говорил съм с много от ВАС и всеки има различно виждане за това как трябва да изглежда породата, какъв характер да има ето затова няма да  има такъв ВАШ клуб на АПБТ. Има един въпрос , който винаги задавам на хора гледащи пит , а не АСТ, коя е причината заради , която са предпочели пита, кои качества които харесвате в пита ги няма в АСТ??? 

[/quote]
Харата не са виновни, че имат различни мнения какво е пит- при тези кучета абсолютно всичко и тотално е объркано, що няма така  тотално огромни различия какво е ротвайлер или далматин примерно  .От една страна са биткаджиите, които развъждат по гейм - което е желание за бой ,издържливост и способности физически и психически за водене на бой.От друга са тези, които харесват т.нар.пит кучета ,защото в къщи са мили и любвеобвилни ,а нъвън са наперени ..Кат стане въпрос за стандарт - хм..Америка е далече, пък то и там също е каша с родословията.Как да нямат различно виждане хората  ,дето викаш ,като няма начин - едните отричат развъждане по стандарт ,не че знаят как точно да се ограничи типът ,но важното, че са научили кой коя линия и кой кого в коя минута кого осакатил или убил ,  другите пък не им се харесва убиването, ма не знаят и как да стане - щото ако все  било да дрънкаме за стандарт, щялo да се загубило първоначалното предназначение на тез кучета  ..А кажи ми къде се срещат двете позиции и ка точно да се получи ??Па и на фона на пари ,интереси и свръхпопулация от питоподобни .
Този въпрос ,дето често си го бил задавал на отглеждащит пит, а не АСТ - супер съм заинтригувана - ще споделиш ли какво ти отговарят, моля?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4356 Потребителят е офлайн   Mitko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 26 October 2007 - 10:38 AM

Всеки различно. Като се почне от келеша на 15г. дето избива комплекси водейки кучето на улицата и се стигне до лелката на 50г. дето радвайки се на милото живитинче в къщи в един момент е неприятно изненадана когато ствайки на около годинка питчето и "заключи" някое куче в парка и тя каже "ама досега никога не го е правило"  :angry:

#4357 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 11:12 AM

Цитат

Цитат

Би ли пояснила какво имаш в предвид в цитата в червено, защото има доста хора в Бг , които правят точно това запазват гените на тези кучета, виж ако искате да ги промените (а не да запазите качествата им) в посока неагресивност и екстериор съм съгласен , но тогава пак сте на грешния път. Хората гледащи АСТ(преди пит) са направили своя избор и ги уважавам за това им решение, но хора като вас са ми само смешни, вие дори не знаете какво искате и защо сте избрали тази порода, след като знаете какви качества притежава. Говорил съм с много от ВАС и всеки има различно виждане за това как трябва да изглежда породата, какъв характер да има ето затова няма да  има такъв ВАШ клуб на АПБТ. Има един въпрос , който винаги задавам на хора гледащи пит , а не АСТ, коя е причината заради , която са предпочели пита, кои качества които харесвате в пита ги няма в АСТ??? 

Ами клуб НАШ, щото ти не си от НАШИТЕ ще има, т.е има регистриран официално, въпрос на време е кога ще започне да регистрира.
Но аз не бих се учудил ако има и ВАШ такъв клуб в много скоро време, айде чао.

#4358 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2007 - 11:19 AM

В цитата оцветен в червено имам предвид че повечето собственици си харесват домашните любимци и биха искали те да имат поколение, да се запазят и продължат, но на много места в нета съм попадала на мнения от сорта, че питове не трябва да се развъжат от всеки, а само от хора занимаващи се с развъдници. Аз на пример си харесвам кучето, харесвам и женската която имаме и след време бих се радвала на едно общо поколение между тях. Но бих искала и да мога да кажа на бъдещите им собственици какво си взимат- кои са родителите, какви са те, имали ли са някакви заболявания някога. Но много искам да мога да го направя в някаква ясна форма. Във Враца на пример е лесно- като кажа кои са майката и бащата на интересуващите се от породата им е ясно, а пък и ред носовете ни са малко, ама не е идеята да стават нещата на принципа да си разказваме приказки.
Моя пит е истински избор на приятелят ми- аз осъзнавам каква порода е и в интерес на истината бих казала че много си подхождат двамата- наперени, отворени, масивни и силни, винаги готови ако ги предизвикаш, но ще се учим да не сме нападателни.
Точно и защото  Макс няма да има живота на арено куче чета и много искам да го социализирам добре и търся съвети, но не виждам и нищо лошо да се опитаме собствениците да поставим някакви ясни правила поне при документирането на нашите кучета.
А нямам нищо против АТС- напротив харесвам ги и тях- това че са малко по- ниски ги прави по- масивни. Наш приятел има такова куче и в интерес на истината разликата му като характер с питовете ни е минимална и чисто я одавам на възраста на кучето. А коментара ми беше насочен към това че реално те много си приличат и вярвайте ми и АТС може да е боец и АПБТ може да е чудесно социализиран и найстина всеки си избира чисто по индивидуални причини кучето, за което нападките са малко груби- защото ще ми обясните ли мотива на плащащите няколко хиляди за куче от еди къде си и прибиращите бездомните животинки. Аз лично обичам и харесвам всички кучета и затова не бих нападнала изборът на порода или непорода на никого, но и не харесвам хората взимащи си куче да гредат как се разкъсват с друго животно за пари! За мен има и разлика между гейм и кучешки бой!
Но бих казала че колкото хора и характери, толкова и различни домашни любимци!
User's Signature

#4359 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2007 - 11:22 AM

Извинявай

Цитат

Цитат

Цитат

Ами клуб НАШ, щото ти не си от НАШИТЕ ще има, т.е има регистриран официално, въпрос на време е кога ще започне да регистрира.
Но аз не бих се учудил ако има и ВАШ такъв клуб в много скоро време, айде чао.

Извинявай Митко, но какво значи НАШ и ти не си от НАШИТЕ?!
User's Signature

#4360 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 11:24 AM

Цитат

За мен има и разлика между гейм и кучешки бой!

Така лииии и геймиш ли....
а бе вие не заслужавате тая порода

#4361 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2007 - 11:42 AM

Не, аз гледам домашен любимец, но ти съркастично човече, ако се поинтересуваш, ще видиш че питовете стават и за други неща освен ръфане до кръв- които също са игри и то съвсем хумани- теглене на пример!
Аз тук не искам да водя спорове за бой с кучета- не го одобрявам, но всеки си има свободна воля да решава какво да прави!
И апропо кой според теб заслужава породата- обичащите хора кучетата или пускащи ги да се бият за пари!
И съжалявам, аз не мисля да продължавам безмислени спорове!
Идеята ми беше за клуб на любителите на питове и слагане на ред в нещата около породата, за което извинявайте че не виждам нищо лошо в това!
User's Signature

#4362 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 October 2007 - 11:49 AM

За мен има и разлика между гейм и кучешки бой!

:rolleyes:Извинявай,каква е точно разликата?

#4363 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 11:53 AM

Цитат

Не, аз гледам домашен любимец, но ти съркастично човече, ако се поинтересуваш, ще видиш че питовете стават и за други неща освен ръфане до кръв- които също са игри и то съвсем хумани- теглене на пример!
Аз тук не искам да водя спорове за бой с кучета- не го одобрявам, но всеки си има свободна воля да решава какво да прави!
И апропо кой според теб заслужава породата- обичащите хора кучетата или пускащи ги да се бият за пари!
И съжалявам, аз не мисля да продължавам безмислени спорове!
Идеята ми беше за клуб на любителите на питове и слагане на ред в нещата около породата, за което извинявайте че не виждам нищо лошо в това!

Извинявай но аз съм mitaksi,  а поста за "наши" и "ваши" беше към Mitko.
Аз също съм против догфайтинга, но ти май нещо се обърка или не знаеш какво значи "гейм" на езика на файтърите.
А от твоя пост става ясно , че обичаш "гейма"!!!???!! :o
п.п. Моля по- полека с квалификациите, а правописа оставям на съвестта на стачкуващите в момента.

#4364 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 12:13 PM

Малко да разведря темата,много ми хареса това клипче  :P ;D
http://vbox7.com/play:83db90b6
User's Signature

Качена снимка

#4365 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2007 - 12:22 PM

Не съм искала да засягам никого и пак казвам че изместихте темата- поинтересувах се от създаването на клуб на АПБТ, за което благодаря за отговорите по темата, а другите неща смятам аз лично да не обсъждам повече.

kunigan клипчето е много хубаво! :blink:
User's Signature

#4366 Потребителят е офлайн   bum_bum Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 06:34 PM

Малко актуални снимки на кученцата, както бях обещал  :blink:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#4367 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 October 2007 - 10:42 PM

Цитат

Всеки различно. Като се почне от келеша на 15г. дето избива комплекси водейки кучето на улицата и се стигне до лелката на 50г. дето радвайки се на милото живитинче в къщи в един момент е неприятно изненадана когато ствайки на около годинка питчето и "заключи" някое куче в парка и тя каже "ама досега никога не го е правило"  :angry:

Аз попитах друго- онова ,което ти сам каза, че винаги задаваш на хора, гледащи пит, а не АСТ - коя е причината ,заради която са предпочели пит, а не АСТ, кои качества, които били харесали в пита  и ги няма в АСТ.Попитах какво ти отговарят на перманентната ти анкета.Би ли отговорил, моля - супер съм заинтригувана - за втори път, моля за отговор.
Пък и ако добавиш и своя отговор за избора - ще е страхотно.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема