Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4681 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2008 - 05:50 PM

Какво сте се захапали като питбули ;D.
Аз исках да наблегна на факта, че забраната питоподобните е за да се предпазят хората, а не да се защитят кучетата , колкото и да е тъжно е факт, че на властимащите не им пука за животните.

#4682 Потребителят е офлайн   bianko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 07:27 PM

Цитат

Не разбирам защо се дразниш.
Имах предвид,че не е правилно постоянно да хвърляте вината на другите породи и да правите безумни сравнения ....било то чау,рот,нок,сао и т.н
Нямате ли с какво друго да оборите всяко едно "безумие" казано от такива като мен,та единствено и само нок,та нок и рооот и пудел и голден и какво ли още не.Само това ви е в устата ...
Вземете изтъкнете положителните качества на вашата порода вместо да плюете по другите и да давате примери и сравнения.Накарайте хората да погледнат с други очи на тези кучета,пак казвам вемсто да висите по форума и да се опитвате да сипете огън и жупел срещу всеки който ви се изпречи на пътя.

МОД: Темата е отново отворена. Не подновявайте заяждането, защото ще бъде заключена за по-дълго.

За положителните качества на питовете е писано много, както и за статистики за ухапани от кучета хора и ако тя си беше направила труда да ги прочете тогава щеше да погледне с други очи на тези кучета.  :blink:

#4683 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 January 2008 - 09:18 PM

Цитат

Аз исках да наблегна на факта, че забраната питоподобните е за да се предпазят хората, а не да се защитят кучетата , колкото и да е тъжно е факт, че на властимащите не им пука за животните.

ОFF/Еми ей за т`ва тук ще е заключена  темата ,ако и да я няма!Значи аз мога да търкам клавиатурата до припадък да повтарям и потретвам да обяснявам, да давам примери  ,за да пиша какво е наистина ефективно и защо, и как да стане какъв е опита на света ,  да пиша за екстериорни  питове ,за всяко чудесно качество от страхотния им характер ,за пиша къде и за какво се използва и впряга упоритостта ,безстрашието ,спортния им  дух и хъс да пиша за тестове за послушание, за мерки за сигурност, за решаване на нещата и т.н. и т.н.стотина страници май .. - ей тоз се пльсва ,дето се занимава с питове  за бой и да дрънка ,че трябвало да се забранят кучета за да  се защитяли хората!!!Все едно точно той не знае, че тези кучета са абсолютно дружелюбни  и надежди към хора !!  В друга тема подробно обяснява за функционалността на питовете ,която била бой и прочее неща ,които ако не друго то противоречат на правилата на този сайт...еми...здраве!Аз смятам  да си почина от таз тема .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4684 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 12:19 AM

Явно не ме разбирате или се правите!!! Никъде не съм казвал да се забранят питовете, а просто ти/ви обяснявам какви са подбудите, целта, на хорат в различните страни където има някакви забрани или ограничения за притежаването на пит.

Целта е да се предпазят хората, а не кучетата!!!!

На какъв език искаш да ти го кажа това за да го разбереш.  А това дали е правилно или не е друг въпрос.
А вие навсякъде ревете, че борбите били виновни за подобни забрани. Ок нека се направи така ,че наистина да има ефект от закона против борбите, но да казвате , че затова се забраняват питовете просто не е вярно. При положение, че хората занимаващи се с това евтаназират веднага всяко куче посегнало на човек, аз лично не бих могъл да направя това , да ги обвинявате тях за това???  По скоро  тийновете със смъкнатите гащи и кърпа на главата дето ги насъскват и по хора по градинките са по-опасни .
Значи толкова е елементарно, забраняват се защото се смятат, че са потенциално опасни за хора, тези лошите отстраняват агресивните към хора кучета от селекцията. И какво се получава тогава откъде идват агресивните към хора кучета.... вие сами си отговорете.
А пък разните там "питмени" дето си умират да видят кучето им захапало човек трениорайки разните му там измишльотини Ипо , Шутцхунд само вредят на породата така. Ако това стане правило тези кучета да се обучават така, какво би попречило на някой пикльо да даде там 100-200лв или колкото му поискат и да си научи кучето да атакува хора. Веднага знам какво ще кажете , че то се учило на дисциплина да пуска по команда и подобни дивотии..........аз знам едно правило ГЛУПОСТ Е ТЕЗИ КУЧЕТА ДА СЕ УЧАТ ДА ХАПЯТ ХОРА не отваряйте кутията на Пандора драги ми всезнайковци.

#4685 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 09:52 AM

Цитат

Явно не ме разбирате или се правите!!! Никъде не съм казвал да се забранят питовете, а просто ти/ви обяснявам какви са подбудите, целта, на хорат в различните страни където има някакви забрани или ограничения за притежаването на пит.
Целта е да се предпазят хората, а не кучетата!!!!

Да, това е целта за пред общественото мнение, но на практика не е нищо повече от ДЕМОНСТРАЦИЯ за загриженост. Всеки политик/партия има нужда да хвърля прах в очите на хората, колко много го е грижа за тях и забраните на породи са доста удобен инструмент за това. Не знам как е във Варна, но в София има доста по-наболели проблеми от кучетата- били те питове, породни, помияри и т.н. Не казвам, че с кучетата няма проблеми. Ако ме нахапе, осакати или убие куче е съвсем естествено за мен това да е най-големия проблем, но нали все пак трябва да гледаме и от друг ъгъл на нещата. В Германия питовете ли са по-голям проблем или пълчищата от емигранти/заселници с нашенски манталитет? Ще ми се да видя кой ще е този немски политик, който каже открито- българи, турци, сърби и прочее ВЪН!?! Това е изпитана практика от хиляди години- дай зрелище на масите/овцете в някаква форма и продължавай да си вършиш своето. За пример кеф ти Римската империя с гладиаторските борби, кеф ти църквата по-късно с инквизицията, кеф ти сега САЩ с "освободителната" война в Ирак, където оръжейните инспектори на ООН не откриха дори и следа от материали за направа на оръжия за масово поразяване!

Цитат

При положение, че хората занимаващи се с това евтаназират веднага всяко куче посегнало на човек, аз лично не бих могъл да направя това , да ги обвинявате тях за това??? По скоро  тийновете със смъкнатите гащи и кърпа на главата дето ги насъскват и по хора по градинките са по-опасни.
Значи толкова е елементарно, забраняват се защото се смятат, че са потенциално опасни за хора, тези лошите отстраняват агресивните към хора кучета от селекцията. И какво се получава тогава откъде идват агресивните към хора кучета.... вие сами си отговорете.

Много добре знаеш, че не ВСЯКО куче посегнало на човек се евтаназира! Примери за това има и тук и навън. Няма да обръщам внимание на думата евтаназира, защото тя си има точно определено значение, което не е еквивалентно на изхвърля в близката нива, река и т.н. И понеже и дума не се обелва за грижа за кучетата, а само за хората, не е ли редно като европейци вече да помислим и за тях?

Цитат

А пък разните там "питмени" дето си умират да видят кучето им захапало човек трениорайки разните му там измишльотини Ипо , Шутцхунд само вредят на породата така. Ако това стане правило тези кучета да се обучават така, какво би попречило на някой пикльо да даде там 100-200лв или колкото му поискат и да си научи кучето да атакува хора. Веднага знам какво ще кажете , че то се учило на дисциплина да пуска по команда и подобни дивотии..........аз знам едно правило ГЛУПОСТ Е ТЕЗИ КУЧЕТА ДА СЕ УЧАТ ДА ХАПЯТ ХОРА не отваряйте кутията на Пандора драги ми всезнайковци.

Разбирам, че представата ти за питмен не се покрива с моята и за това си използвал думата в кавички. Не за първи път изразяваш мнение за обучение по ИПО и Шутцхунд. Кисело е гроздето, а :blink: На породата в случая вреди безразборно хапещ пит, който е пуснат да се разхожда без повод. Обучено куче на въпросните дисциплини само би помогнало на породата. Правиш огромна грешка (може би умишлена) като слагаш знак за равенство между ИПО и Шутцхунд и хапане. Още повече не всяко куче има качествата да премине успешно тези дисциплини, не всеки стопанин може да осмисли какво му говори инструктора, не всеки инструктор ще седне да обучава кучето на посрания тийн от квартала, кадърни инструктори на се намират под път и над път, едно такова обучение струва доста повече от 100-200лв. и т.н. Невъзможно е обучението на пит в ИПО да стане правило! Съгласен съм, че е глупост тези кучета да се учат да хапят хора, но не съм съгласен, че ИПО и Шутцхунд са измишльотина. Човек с куче, което е минало професионално обучение е отговорен и има доста големи задръжки, защото знае какво може кучето му, а той самият не страда от елементарния комплекс дали песа му може да се "насъска" по случайни хора или кучета. Катастрофите по пътищата не се правят от рали-пилоти или дори от механиците им, защото те нямат нужда от "професионална" изява по булевардите. Те се доказват на други места пред хора с техните способности, защото там получават признание. Такива хора изключително рядко са причина за инциденти по гореописаните причини, а също и заради малкия им брой. Всеки може да вземе книжка, но не всеки става пилот! Аз не се имам за всезнайко, защото всезнайковците не пишат по форумите. Просто се опитвам да погледна малко по-далеч от носа си.

#4686 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 10:05 AM

Цитат

На породата в случая вреди безразборно хапещ пит, който е пуснат да се разхожда без повод. Обучено куче на въпросните дисциплини само би помогнало на породата. Правиш огромна грешка (може би умишлена) като слагаш знак за равенство между ИПО и Шутцхунд и хапане...Съгласен съм, че е глупост тези кучета да се учат да хапят хора, но не съм съгласен, че ИПО и Шутцхунд са измишльотина....

вярно...много вярно!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#4687 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 10:28 AM

невярно...много невярно!  

#4688 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 10:50 AM

Цитат

невярно...много невярно!  

Щото не ти изнася,нали? :blink:

#4689 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 04:44 PM

Цитат

Цитат

невярно...много невярно!  

Щото не ти изнася,нали? :blink:

Разбира се , че не ми изнася когато се прави мечешка услуга на породата. Както ви бях казвал много пъти едва ли е в + за породата да се учи да напада хора. Хубаво ви предложиха някои да излезете на улицата с кучетата си правейки парад със смешни костюми, колкото и тъпо да ви звучи , но това се харесва по-вече на хората отколкото озъбени муцуни, тези кучетат по принцип  биват представяни по този начин, така че не наливайте масло в огъня.  Доста страшно си е все пак да се види обучен пит в акция и тогава всичките уверения, че тези кучета по принцип са си дружелюбни към ВСЕКИ непознат, което си е факт , отиват по дяволите.

#4690 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 07:05 PM

В момента гледам кучето си, което е на крачка от смъртта, едва на 8 месеца. Сковано, поставено от мен в лежащо положение до печката и миловидно ме гледа как се ядосвам като чета абсолютните Ви глупостИ! Що аджеба ше учим питовете да нападат хора, бе дай да ги забраним оти апат ората, аре! Къв кеф ше бъде! Няма питове, УРА! Аз лично съм чувал за не-повече от 5 случая за нападнати от питове хора! ЧУВАЛ И ВИЖДАЛ ЛИЧНО! Не в нета, на всеки ъгъл ме деби пумияр, който провукира мен и кучето ми, мда, що не вземе първо тоя проблем да се реши? а? Той не засяга само мен, че съм с пит, засяга и комшията с рота, също и момичето с пинчера, мда. Такаа за глупостите, които ръси Бижу, олелелеи, тя абсолютно смешно си противоречи във всеки пост! Защо сме толкова озлобени ние с питовете ли? Защото идват такива като Бижу и почват да ни дръкат, ето бе, видиш ли как питовете хапят, убиват и т.н. и те са убиици... Казваш на хората да си гледат паницата? Ти що изничаш в наща? Мнението си казваш? Нима ние нямаме мнение? Ако толкова ти е важен проблема недей само джафкай ами изчети тези 300 странички, щото например аз съм го направил, и забрави какво куче имаш... знаем, че на свраката рожбата е най-хубава, ама за нея... И аз неискам да обиждам никой, ако някой се чувства обиден от този мой пост, ми сори, такъв съм аз един сополан с тъпо мнение.

#4691 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 07:59 PM

Арни почина. :'(

#4692 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 08:13 PM

Мисля,че спора трябваше да приключи още преди 2стр. след затварянето на темата вие обаче продължавате да правите излишни постове.
Тъй като вече не искам да бъда част от тази помия,моля да не ми намесвате името ...а пък вие си се карайте колкото искате.
User's Signature

Качена снимка

#4693 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 08:21 PM

Цитат

Съжалявам за кучето ви! :'( наистина е много гадно,а и било до колкото виждам на 8 месеца.От какво е починало?

#4694 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 08:22 PM

Цитат

Цитат

Съжалявам за кучето ви! :'( наистина е много гадно,а и било до колкото виждам на 8 месеца.От какво е починало?

Нямам си на идея, внезапно, все едно беше отровено.

#4695 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 08:23 PM

Миро мойти най-най- искрени съболезнования! Знам какво е да ти почине другарче! И съжалявам, че в такъв момент четеш найстна тези глупости тук! Незнам дали преди 2 или 5 страници е трябвало да приключи спора, но според мен такива не трябва и да започват- да се забрани куче- БОЖЕ УПАЗИ!
Отново искрени съболезнования!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4696 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 08:31 PM

Само като чуя за отравяне и ми става зле.Просто не искам и да си го помислям да се случи на мен и моите кучета,наистина ужасно.А на ветеринар не ходихте ли,как така сте го гледали как кучето е на крачка от смърта? :'( :(

#4697 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 08:49 PM

Миро, много съжалявам за кучето ти :'(

#4698 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2008 - 08:58 PM

Ина не винаги ветеринарите помагат. Моето първо куче беше отровено със сода каустик и се мъчи един месец преди да почине, мир на прахаму! Просто понякога този изход е неизбежен, макар и толкова трагичен, а и предполагам сега не е най- удачния момент да се разпитва Миро. Нека го оставим да скърби за животинката!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4699 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 January 2008 - 09:08 PM

Цитат

Много съжалявам...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4700 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 10:17 PM

Е за тва пиша във всички останали теми, без в тази.Защото,когато я създадохме (да не цитирам излишно едни и същи имена) изписахме де що има приказки по всички проблеми свързани с породата.
Но изведнъж се появяват некви хора, разбрали кво е пит преди има няма 1-2години и почват да леят мозък.Съжалявам за тона,ама ми писна само да чета нечии простотии.Не визирам никого, а говоря принципно, че знаещите хора станаха много.
П.С.Миро, съжалявам за кученцето ти,Такова нещо се преживява трудно.
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема