Цитат
Обичам всяко куче...дори и тези с най-лоша съдба,уличните!
Относно пита:Изключително силно физически куче,създадено с една единствена цел,да се бие със себеподобни и някои хора да изкарат някой лев.Агресията е му вродена и трудно притъпена към останалите кучета(имах познат с пит,който бе най-добрия пит ,който съм срещал и на втората година нападна куче и го уби!Е кажете ми?До този ден,То дори не обръщаше внимание на същото!)Има неща,които ни се иска да променим в природата,но това не е никак лесно, понякога дори невъзможно!Бихме ли променили нрава на лъва?Бихме ли го направили домашен любимец?Можем да опитаме,но...
Да се върнем по темата!Истиския пит-бул е боец по природа,той иска да е победител на всяка цена,изскусен гладиатор с голям праг на болка и безумна жажда за битка,но понякога с фатален край.И на мен ми се иска да не е така,приятели повярвайте ми!Но за това е виновен човека,който от време оно обича гладиаторските битки с хора и животни,винаги сме жадни за кръв и екшън.Жестокоста ни е присъща,каква ирония,създаваме машина за убиване,а после се опитваме да я преобразим.Нещо,като купи си автомат,но не убивай никой :huh:!Не мисля,че бих взел пит,казвам истински пит,за мен той е мечката в гората,лъва в саваната,тигъра в джунглата,не можеш да ги контролираш!Може би пак ще има възгласи от моите сравнения,несъмнено ще е така!Пак ще повтаряме как виждаш ли имаме питове,които нямат агресивно поведение,ДА ТАКА Е...САМО ДО КОЛКО МОЖЕМ ДА ДОКАЖЕМ,ЧЕ ТЕЗИ ЛЮБИМЦИ СА ИСТИНСКИ ПИТОВЕ, А НЕ СА ПЛОД НА ПРИМЕСИ СЪС ПО-УРАВНОВЕСЕНИТЕ СТАФОВЕ.Може би,там се намира разковничето,през което трябва да мине пита,а може би не,знам ли и Аз!Всеки има право да избира любимеца си и после да носи отговорноста от неговите постъпки!Независимо каква е породата,трябва да знаем,преди всичко кучето трябва да е приятел на човека.
Спомена се за присъди,отнемане на бойни питове и предавани на приемни семейства,като любимци.Практически невъзможна мисия,само помислете!10 годишно хлапе разкарва из парка въпросното любимо куче и хоп...изкача друг нечий любимец!?Какво може да стане?Може ли да спре малчугана доскоршния боец с едно "НЕ,СТОЙ"?Аз мисля,не!Дори и аз да съм,без клинове не бих отървал другото куче,всички знаем,защо!Бих писал още доста редове,във форума,излишно това ще бъде,не съм Бог за да променям природата и най-вече хората.Той е дал възможност на всеки да избере пътя си!Дано не бъда криворазбран,все пак сме тук да обсъждаме и ако някой се е почувствал обиден от мен се извинявам на аудиторията!Поздрави на всички!
Съгласен съм с ВСЯКА твоя дума , която си написал!!! Виждам, че знаеш много по-вече за тези кучета от много "разбирачи" тук, които публикуват снимки на техните любимци със кученца и котенца и панделки с розички. Винаги съм казвал , че такива снимки само заблуждават хората незапознати с породата и когато малкото сладко кученце порастне и стане инцидент с друго КУЧЕ казват "...ама то досега никога не е правило така" :huh: