Цитат
Американски питбул териер
Публикувано: 25 March 2008 - 11:43 AM
знам , че вие във вашия форум сте твърдо против хората имащи нещо с борбите...нали така , а каква ви е позицията спрямо съфорумци вземащи си кучета от хора занимаващи се активно с това и търсейки малко с "бойни" родители??
Публикувано: 25 March 2008 - 11:48 AM
Цитат
знам , че вие във вашия форум сте твърдо против хората имащи нещо с борбите...нали така , а каква ви е позицията спрямо съфорумци вземащи си кучета от хора занимаващи се активно с това и търсейки малко с "активни" родители??
Публикувано: 25 March 2008 - 11:50 AM
Цитат
Цитат
знам , че вие във вашия форум сте твърдо против хората имащи нещо с борбите...нали така , а каква ви е позицията спрямо съфорумци вземащи си кучета от хора занимаващи се активно с това и търсейки малко с "активни" родители??
Добре е да човек да се замисли,когато и той е спомагал за това развъждане... B)

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 25 March 2008 - 12:09 PM
Цитат
П.с:

Прекалено на далеч от България е тоз човек... ;D
Така е,киноложкото му развитие е в подписа ми! :wub:

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 25 March 2008 - 12:12 PM
Цитат
Цитат
Не ми отговори в прав текст на въпропса! Толкова ли е трудно да го изречеш.
Значи ти обвиняваш хората тук и аз съм съгласен с теб , че стават смешни с позицията си , а именно с ЛИПСАТА на такава, но и ти правиш същото , говориш за по-малката злина??
Забелязал съм , че във вашия форум темата заплождане и малки АПБТ е ТАБУ, само някой да спомене , че иска да запложда женска или да продава малки и получава БАН??!! В нито един нормален форум това не се прави. Ако имате за цел да се намали популацията от питоподобни ОК, но това че нямате нищо против ваши съфорумци да си взимат кучета от работещи родители значи смятате това за по малката злина. Значи според теб кучетата призведени от определени иначе оплювани хора са по истински отколкото развъжданите по "съседски начала" както вие го въведохте като термин.Правилно ли те разбирам.
Бих искал да изясниш ясна позиция по този въпрос ако държиш да си принципен!!!
Публикувано: 25 March 2008 - 12:42 PM
Цитат
Значи ти обвиняваш хората тук и аз съм съгласен с теб , че стават смешни с позицията си , а именно с ЛИПСАТА на такава, но и ти правиш същото , говориш за по-малката злина??
Забелязал съм , че във вашия форум темата заплождане и малки АПБТ е ТАБУ, само някой да спомене , че иска да запложда женска или да продава малки и получава БАН??!! В нито един нормален форум това не се прави. Ако имате за цел да се намали популацията от питоподобни ОК, но това че нямате нищо против ваши съфорумци да си взимат кучета от работещи родители значи смятате това за по малката злина. Значи според теб кучетата призведени от определени иначе оплювани хора са по истински отколкото развъжданите по "съседски начала" както вие го въведохте като термин.Правилно ли те разбирам.
Бих искал да изясниш ясна позиция по този въпрос ако държиш да си принципен!!!
П.С. Що се отнася до това:
Значи според теб кучетата призведени от определени иначе оплювани хора са по истински отколкото развъжданите по "съседски начала" както вие го въведохте като термин.Правилно ли те разбирам.
Без съмнение кучетата на лицето Х, което се занимава с бой с питбули и съответно развъжда по бойни качества, са по-близо до автентичния боен булдог, отколкото кучилото на лицето Y, което е от неизвестно какви родители и при което не са преследвани никакви качества, освен "искам да имам малки". Това не означава, че лицето Х развъжда по качества, по каквито на мен примерно ми се иска да развъжда
Публикувано: 25 March 2008 - 01:03 PM
А за това , че не си господ, не си така е , но си админ , а като такъв можеш да слагаш БАН на потребители , които взимат кучета от хора като "лицето х" примерно, по такъв начин не смяташ ли , че така се поощряв свръхпопулацията на питове, защото знам, че много от хората като "лицето х" продават част от кучетата си и на хлапета тийнейджъри и от там идват доста от проблемите после.
Казвам всичко това следвайки мисълта ти за липсата на адекватна реакция от страна на дог.бг
Не мислиш ли, че и ти трябва да покажеш такава реакция, това е толкова елементарно, има хора които пишат при вас и имат такива кучета и се гордеят с това.
Публикувано: 25 March 2008 - 01:18 PM
Цитат
А за това , че не си господ, не си така е , но си админ , а като такъв можеш да слагаш БАН на потребители , които взимат кучета от хора като "лицето х" примерно, по такъв начин не смяташ ли , че така се поощряв свръхпопулацията на питове, защото знам, че много от хората като "лицето х" продават част от кучетата си и на хлапета тийнейджъри и от там идват доста от проблемите после.
Казвам всичко това следвайки мисълта ти за липсата на адекватна реакция от страна на дог.бг
Не мислиш ли, че и ти трябва да покажеш такава реакция, това е толкова елементарно, има хора които пишат при вас и имат такива кучета и се гордеят с това.
Публикувано: 25 March 2008 - 01:35 PM
Така, че предлагам тема за развитие във форума.
" Морално ли е според вас да си против борбите с питбули , а същевременно да търсиш и да си купуваш именно "гейм" куче от същите тези хора, които всички вие така мразите ?!"
Публикувано: 25 March 2008 - 02:06 PM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 25 March 2008 - 02:14 PM
Цитат
" Морално ли е според вас да си против борбите с питбули , а същевременно да търсиш и да си купуваш именно "гейм" куче от същите тези хора, които всички вие така мразите ?!"
Реди,"похвални" са опитите ти да извъртиш нещата така,че с развъждане на питбули да се занимават само тези,дето ги борят,щото,видите ли,лицемерно било да си вземеш куче от биещи се родители.А да се занимаваш с битки и да се гънеш тука като мокра връв не е лицемерно,ама хич!Опасявам се,обаче,че ще си останеш само с безплодните опити.
Публикувано: 25 March 2008 - 02:15 PM
Цитат
Все повече поводи да се дразниш ще имаш!
Публикувано: 25 March 2008 - 02:31 PM
П.П - И да, предпочитам да си снимам кучето с розички, не с верига, или надписа "Свобода или смърт"...Въпрос на отношение...

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 25 March 2008 - 02:43 PM
Ако вие така мислите , с какво право укорявате дог.бг
Публикувано: 25 March 2008 - 02:47 PM
Цитат
Цитат
Реди,"похвални" са опитите ти да извъртиш нещата така,че с развъждане на питбули да се занимават само тези,дето ги борят,щото,видите ли,лицемерно било да си вземеш куче от биещи се родители.А да се занимаваш с битки и да се гънеш тука като мокра връв не е лицемерно,ама хич!Опасявам се,обаче,че ще си останеш само с безплодните опити.
Аз нищо не извъртам, човека , който извърта си ти, защо не ми отговори простичко като инсомния ....
Пак питам
"Морално ли е според вас да си против борбите с питбули , а същевременно да търсиш и да си купуваш именно "гейм" куче от същите тези хора, които всички вие така мразите ?!"
Елементарен въпрос , който предполага елементарен отговор!!
Точно както отговори инсомния. Значи за нея това е неморално, поздравявам я за ясната позиция, но нека и други питфенове се включат.
Публикувано: 25 March 2008 - 02:50 PM
Не може да отричаш нещо, а да ползваш плодовете му, това също е двуличие........
много пъти сме водили този спор с redy...
Всъщност кои плодове? Аз не мразя развъдчика Х, а това, което прави с кучетата си. Освен това под "ползване на плодовете" (на 100%) разбирам пускането на плодовете в ринга. Много по-умни хора от мен, които са направили много за пита като служебно куче в други страни, ползват кучета от развъдчици, които поне в миналото са били биткаджии. Дали е морално не се наемам да кажа
Публикувано: 25 March 2008 - 02:55 PM
Цитат
Ако вие така мислите , с какво право укорявате дог.бг
Ми виждам поста на Профит, но е много различно да не дава бан, като вече така или иначе са си взели кучетата и да ги насочва да си вземат. Дава им шанса да научат повече и да променят възгледите си, нищо лошо не виждам в това. Грешките поради незнание и грешките поради липса на съвест нямат общо, на първите трябва да се дава шанс.

Публикувано: 25 March 2008 - 03:25 PM
Точно тука трябва да бъде вашата ясна позиция . Но трябва и да дадете алтернатива на тези хора, да им давате съвети развъдници и т.н.
Преди време Профит препоръчваше малко от един човек, съдейки по начина по който си гледа кучетата, че не се занимава с борби е същият човек преди 2 месеца имаше мач. Профите не си мисли , че всички си гледат кучетата в мизерия това не е критерий дали се занимава с борби.
Интересно ми е защо като в Бг има толкова "истински" фенове на АПБТ няма нито един развъдник , който да развъжда кучета , не по гейм , а по вашите критерии, теглене , скачане, защита, а дори и екстериор. ЗАЩО няма такъв развъдник??? Някои от вас мрънкат , че не можели да развъждат то било сложно , абе вие бебета ли сте или големи хора, как всички други породи си имат фенове просто любители, но и хора които развъждат.
Във всеки един породен подфорум ако някой попита от къде може да си вземе куче веднага ще му дадат съвет , само тук когато някой попита всеки се прави, че не е чул въпроса, смешно е нали ...
Та преди време обсъждахме точно тази тема при "вас" и по-вечето не виждаха нищо лошо и неморално да си вземат кучета от "бойни" родители при положение , че никога няма да ги пускат да се бият.
А вие как мислите по въпроса??????