Публикувано: 29 August 2008 - 06:15 PM
Питбул нахапа мъж, насъскал го собственикът
23 август 2008 / News.dir.bg
Питбул нахапа жестоко 26-годишен мъж от Хасково. Потърпевшият Димитър Кръстев твърди, че агресивното куче е било насъскано нарочно от стопанина му.
Собственикът му Димо Танев, известен с прякора Лудия, не веднъж насъсква кучето си срещу своите съседи и случайни минувачи, включително и деца, твърди потърпевшият пред БНТ. Това не е първият инцидент с въпросния питбул.
Всичко станало, докато Димитър се разхождал по улицата с двама свои приятели. Собственикът на кучето започнал да се заяжда, пуснал четириногото и то се нахвърлило връху Димитър. Той е нахапан жестоко по ръцете, корема и лявото бедро, за което е извадил медицинско свидетелство.
"Има много хора нахапани, но никой не прави нищо по въпроса, даже вечерта мен като ме взеха в Бърза помощ да ме превържат, полицаите ходили до тях и той насъскал кучето и срещу полицаите", разказа потърпевшият.
Срещу Димо Танев има подадени още няколко жалби за подобни инциденти. Днес къщата му бе празна, но съседите разказаха, че пострадалите от питбула са десетки. "Той много често и на мен го е насъсквал. Казва дръж го, дръж го", казва 11-годишният Красимир Костадинов.
Кучето не е регистрирано, въпреки изискванията на общината. Собственикът ще бъде санкциониран с глоба от 50 до 100 лева за това, че кучето не е регистрирано. Освен това ще трябва плати до 500 лева заради неспазване на наредбата за отглеждане на домашни любимци
И така не бива! :rolleyes: