Американски питбул териер
Публикувано: 29 August 2008 - 06:15 PM
23 август 2008 / News.dir.bg
Питбул нахапа жестоко 26-годишен мъж от Хасково. Потърпевшият Димитър Кръстев твърди, че агресивното куче е било насъскано нарочно от стопанина му.
Собственикът му Димо Танев, известен с прякора Лудия, не веднъж насъсква кучето си срещу своите съседи и случайни минувачи, включително и деца, твърди потърпевшият пред БНТ. Това не е първият инцидент с въпросния питбул.
Всичко станало, докато Димитър се разхождал по улицата с двама свои приятели. Собственикът на кучето започнал да се заяжда, пуснал четириногото и то се нахвърлило връху Димитър. Той е нахапан жестоко по ръцете, корема и лявото бедро, за което е извадил медицинско свидетелство.
"Има много хора нахапани, но никой не прави нищо по въпроса, даже вечерта мен като ме взеха в Бърза помощ да ме превържат, полицаите ходили до тях и той насъскал кучето и срещу полицаите", разказа потърпевшият.
Срещу Димо Танев има подадени още няколко жалби за подобни инциденти. Днес къщата му бе празна, но съседите разказаха, че пострадалите от питбула са десетки. "Той много често и на мен го е насъсквал. Казва дръж го, дръж го", казва 11-годишният Красимир Костадинов.
Кучето не е регистрирано, въпреки изискванията на общината. Собственикът ще бъде санкциониран с глоба от 50 до 100 лева за това, че кучето не е регистрирано. Освен това ще трябва плати до 500 лева заради неспазване на наредбата за отглеждане на домашни любимци
И така не бива! :rolleyes:

Публикувано: 29 August 2008 - 08:02 PM
Цитат
23 август 2008 / News.dir.bg
Питбул нахапа жестоко 26-годишен мъж от Хасково. Потърпевшият Димитър Кръстев твърди, че агресивното куче е било насъскано нарочно от стопанина му.
Собственикът му Димо Танев, известен с прякора Лудия, не веднъж насъсква кучето си срещу своите съседи и случайни минувачи, включително и деца, твърди потърпевшият пред БНТ. Това не е първият инцидент с въпросния питбул.
Всичко станало, докато Димитър се разхождал по улицата с двама свои приятели. Собственикът на кучето започнал да се заяжда, пуснал четириногото и то се нахвърлило връху Димитър. Той е нахапан жестоко по ръцете, корема и лявото бедро, за което е извадил медицинско свидетелство.
"Има много хора нахапани, но никой не прави нищо по въпроса, даже вечерта мен като ме взеха в Бърза помощ да ме превържат, полицаите ходили до тях и той насъскал кучето и срещу полицаите", разказа потърпевшият.
Срещу Димо Танев има подадени още няколко жалби за подобни инциденти. Днес къщата му бе празна, но съседите разказаха, че пострадалите от питбула са десетки. "Той много често и на мен го е насъсквал. Казва дръж го, дръж го", казва 11-годишният Красимир Костадинов.
Кучето не е регистрирано, въпреки изискванията на общината. Собственикът ще бъде санкциониран с глоба от 50 до 100 лева за това, че кучето не е регистрирано. Освен това ще трябва плати до 500 лева заради неспазване на наредбата за отглеждане на домашни любимци
И така не бива! :rolleyes:
Стопанина има вина в слу4ая,трябва да му отнемат ку4ето според мен.
Публикувано: 30 August 2008 - 04:55 PM
Цитат
Цитат
въпроса "защо си взехте пит?!" :huh: На мен също би ми било интересно да прочета.
Ами като ти е така интересно и на другия, дето си правил майтап - що не вземете да прочете темата- поне аз няколко пъти съм давала подробни обяснение за това ,ма най най доброномерено съм писала.
Та както предполагам ,просто си се занимавкате ,а не искате друго - са да ви разправям ПАК за питоветеее.
ЗАЩО ПИТ - за мен е основно:
- лоялност
- интелект
- упоритост
- спортен дух и физически възможности
- общуване
- мобилизация
- артистичност..
Най-важното е не просто изброеното .Най-важното е, че при АБПТ и при огромният процент от пит кучетата тези характеристики са изразени на мах степен.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 August 2008 - 05:58 PM
Само задаваш въпроси, но не обичаш да отговаряш. :-

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.
Публикувано: 30 August 2008 - 06:08 PM
Цитат
Toва са анаболни прасета, какво искаш да ти се каже. Пит си има стандарт, това не са питове. НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА СЕ НАРЕКАТ ТАКА.

Публикувано: 30 August 2008 - 06:13 PM
Цитат
Недей така ;D, казах че са коментирани назад много, то и без това в тая тема от край време едни и същи неща се говорят до безкрай. Ту някой пита пита "що си взе пит?", ту някой вкарва идеи за боища, трето по популярност са тези шишковци....и разбира се снимките, ама те поне са различни ;D Та затова така без ентусиазъм B)

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 30 August 2008 - 06:22 PM
Цитат
Цитат
Toва са анаболни прасета, какво искаш да ти се каже. Пит си има стандарт, това не са питове. НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА СЕ НАРЕКАТ ТАКА.
Дали??

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 30 August 2008 - 08:05 PM
Цитат
Много го е бъзе човека да не се разбере кой е и ми блокира ЛС. :yahoo: :->)
Какво искаш малка душице? Какво целиш?
Знам за какво си мислиш, но грешиш, аз не съм въпросният човек, макар и съвпадението!
Достатъчно си досадна за да те блокира всеки!
Все пак всичко се връща нали!?????????????????
Или ти не изпита болка!????? Не се и съмнявам!
Болката калява хората със сърце, а в тебе засилва агресията!
СЪЖАЛЯВАМ ТЕ!
Жалка си!

Публикувано: 30 August 2008 - 08:09 PM
Цитат
Цитат
Много го е бъзе човека да не се разбере кой е и ми блокира ЛС. :yahoo: :->)
Какво искаш малка душице? Какво целиш?
Знам за какво си мислиш, но грешиш, аз не съм въпросният човек, макар и съвпадението!
Достатъчно си досадна за да те блокира всеки!
Все пак всичко се връща нали!?????????????????
Или ти не изпита болка!????? Не се и съмнявам!
Болката калява хората със сърце, а в тебе засилва агресията!
СЪЖАЛЯВАМ ТЕ!
Жалка си!
Ахаааа, значи сте много хора с едно куче...ясно... ;D
Мерси за съжалението, винаги това съм целяла в живота си - съжаление. Как ме разкри, не знам. Всъщност ти си жалкият, Калояне, с мизерните си заплахи по адрес на знаеш кого. Със скритите си далаверки "Дай ми кученце, няма да кажем на Тони и Любо"....хък, мък...
Всичко се връща, да. Имай го предвид.

Публикувано: 30 August 2008 - 08:33 PM
Цитат
Само задаваш въпроси, но не обичаш да отговаряш. :-