Цитат
Derrty :И не те питам дали си го научил да седи в стойка с бръдичката нагоре и опашката изпъната???
Е,ти знаеш ли колко е трудно да научиш куче,което да ти се подчинява напълно във всяка една ситуация,и да превъзмогне ВСЯКАКВИ дразнители?
Знаеш ли колко е сложно да накараш куче,да издържа на този стрес-изложбата?На кучешки лай,на агресивен лай,на силни звуци и шумове,на разни храни изпуснати по земята/да не ги бара/,и всякакви други изпитания...?Знаеш ли ЧЕ при ДРУГИТЕ ПОРОДИ /в ЧАСТНОСТ АСТ/ те си имат СТАНДАРТ-и повечето изложбени кучета/за да станат такива/ ОТГОВАРЯТ на НЕГО и защо се правиш на специалист,след като дори незнаеш как трябва да бъде правилно поставена и държана опашката на кучето??? :huh: :huh: :huh:
Цитат
Не се хвала с тези питове все едно аз сам ги създал,създал сам това:
Как го създаде това?Ти го роди?А то на какъв СТАНДАРТ отговаря?Докажи ми че си е американски питбул териер с АКЦ или АДБА родословие/или поне някакво сръбско от покрайнините балканский/ ?
На какво толкова много го научи?
Цитат
че ще се справи много по добре от твое куче в каквато поискаш дисциплина- висене, тичане, weight pulling....
Това и СТАФОВЕТЕ го могат?Дори още по-добре го могат....Явно не си виждал стаф,искащ да постигне целта си на 100 %...или може би изобщо не си виждал СТАФ?
bulldogmen, ПРАВ си относно ловците...аз не само съм чувал-а съм и виждал от тези смели ''пит були'' ако в Бг могат да се наричат така...Скачат на прасетата,опитват се да ги стопират и захапят за краката,и обикновенно завършва с трагичен край-пита виси на глигите на свинята.... :rolleyes:То и за това АПБТ НЕ Е ловно куче... :huh: :huh: :huh:
Цитат
Аиде лека и успех в създаването на истински шампиони, тренирането на стойки и чупки и други по възвишени неща
Ти знаеш ли по колко много внимание се обръща на изложбеното куче,за да стане то такова?Сещаш ли се,че освен да се погрижиш за външността на кучето/козина,нокти,триминг-знаеш ли какво е?/кучето трябва и да се тренира?Трябва да има хубава мускулатура?Трябва да се движи идеално?Ти какво си мислиш-че ако по цял ден лежи на дивана,ще изглежда супер ли???? :huh: :huh: :huh:
Да...Не разбирам защо се води някакъв спор...Защо от ПИТ БУЛ,трябва да се прави Хрътка и обратно...В смисъл-Да и АЗ ИМАМ пит-Женски...От ''Асъл питовете''...че е и ''боеь'' по кръв...Въпросът не е ЗА или ПРОТИВ пита....Въпросът е че са с прекалено лабилна нервна система,че веднага изпадат в конфликти,че са прекалено доминантни спрямо останалите кучета,че СА АГРЕСИВНИ-ФАКТ,че са ЕКСПЛОЗИВНИ!!!Да и АЗ ГИ ХАРЕСВАМ питовете...И аз им се радвам...Но те са си създадени за 1...и това НЕ трябва да се пренебрегва...
Успех със създаването на други такива твари...
ПП:ще се радвам да ми обясниш само едно...-ЗАЩО в БГ ВСИЧКИ ''питове'' СА РАЗЛИЧНИ???Защо Не са С НЯКАКЪВ ЕДИНЕН ТИПАЖ?Или са прекалено дългокраки,или са до земята,или в муцуните ги прилича на мравояди??Защо нямат затвърден Стандарт?
Как си го създаде твоето куче?От заплождане по съседски?Може би от там идва цялото разминаване във външноста на българските ''питове''???
Е,как пита превъзхожда останалите породи,като дори не се знае ''пита'' на Иван,кои са дядо му и баба му?
Поне при останалите /АСТ и т.н.../ си имат ПЕДИГРИТА,и кучетата се развъждат след редица ТЕСТОВЕ и ВЕТЕРИНАРНИ ПРЕГЛЕДИ!!! ;) и защото АГРЕСИВНИ кучета не се допускат до РАЗПЛОД...
http://nl.youtube.co...rYq4_lJVKY&NR=1
:'( :'( :'( :huh: :huh: