Цитат
Явно не можете или не искате да разберете че Питбулът не е екстериорна порода....
Пич,не ми се искаше да се занимавам с теб,но ще седна да го напиша,добре че писането в момента не ми се свиди...
Тъй...Знаеш ли кога е създаден Булдога?/асъл питовете де,нали за тази порода се говори тука и се спори толкова много/?
Знаеш ли как се е развивал през годините и как се е запазил?
Знаеш ли как изобщо трябва да изглежда питбула?
Покажи ми поне един стар представител и легенда за тази порода?
Знаеш ли как кенълите/които са ползвали кучетата по предназначение и ти също по аматьорски се опитваш да стигнеш до техните съждения,че пита трябва да е безстрашен/ ЗАПЛОЖДАТ?
Те работят с ПЛЕМЕННА КНИГА още от преди 100 години.Развъдчиците пряко следят ЛИНИЙТЕ на кучетата си/незнам дали си запознат с понятието ЛИНИЯ/,и спазват тези ХАРТИЙКИ,защото ЕДИНСТВЕНО И САМО С ТЯХ могат да докажат потеклото и пренадлежността на кучето към дадената му порода.
Никъде в стандарта не се описва,че кучето трябва да е агресивно към себеподобни/както спомена Файр оги/!Споменава се за доминантен характер,живо куче,здрава физика,безстрашие,НО НЕ И АГРЕСИЯ!!!
Знаеш,ли че кучетата без педигрита/отново при кучетата по предназначение и то не в БГ,а родната им страна/ не са се заплождали,само и само за да не се нарушава кръвта на кучетата?
Знаеш ли че без това ЦЕННО родословие,вписано в ПЛЕМЕННАТА КНИГА,не можеш да докажеш НИЩО,камо ли да ми определяш,че твоето куче било питбул???Докажи ми го?Как ще ми докажеш?По какъв начин си напълно сигурен,че кучетата в 5,6 коляно са ПИТБУЛИ/каквито в БГ почти няма за момента/???Покажи ми как?
Битката ти е загубена.Без педигри НЯМА ПОРОДА!Това е реалността,а пък колкото си щът собствениците на родителите на твоето куче да ме убеждават колко били ЯКИ И ЧИСТИ,барабар и ти с тях.
Малко да се ограмотиш:
''
Изложбите на американските родословни питбули датират още от 1909година,като началото поставя Юнайтид Кенъл Клуб и Американската асоциация на развъдчиците на кучета.Изложбите на породата започват през седемдесетте години на века.''
''
Масово предлаганите кучета са нечистокръвни,некачествени и често са мелези-нито американски стафордшир териер,нито американски питбул териер,а просто мелези.Ако не можете да си позволите закупуването на малък родословен с легитимни документи Булдог/питбул/от професионален и лицензиран,специализиран кенъл,и в последствие/ако е женски/ да платите висока,но реална такса за заплождането с отличен мъжки,то по-добре ще е да запазите парите си, да ги умножите и да изчакате момента,когато ще можете да си позволите подобна покупка.Евтиното излиза скъпо.''
ПП:абе има една тема-
''ДА ПАЗИМ И РАЗВИВАМЕ ПОРОДИТЕ'',хубаво и полезно ще е да попрочетеш нещичко от там,пък дано след време осъзнаеш...