Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#5621 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 November 2008 - 12:43 AM

Цитат

По абсолютно всичко, с едно изключение това че не трябва да е агресивно.......така чее....упс, хвана ме - нямам пит...
А ти с какво право наричаш другото ти кафяво куче, което първо беше стаф, в последствие пит....таа някакви документи с печати и подписи от АДБА или УКЦ сочещи че родителите са АПБТ? ? ?

Извиняйте че се намесвам с леко некомпетентно мнение, но в България има ли чист АПБТ, май
май няма, мен родословията точно тук ми се виждат леко съмнителни, се пак се лъже на дребно
за всичко, едва ли и това е толкова истинско. А и техните си питове изглеждат доста по- различни
от нашенските- по- едри, мощтни и като цяло с по- различно изражение (поне според мен). А и
на кого му е нужен стандарт след като си гледа животното за домашен любимец, нима любовта на
стопанина ще е по- малка ако кучето му не отговаря на поставения шаблон. Според мен шаблоните
са за прагматиците и за това разбирам Дерти, опитва се да защити своята си представа за пит,
каквато всеки един може да има. За това те подкрепям, макар че според мен дори и кучето ми
да не изглежда като по картинка, това не го прави по- малко пит и дори и по стандарт да е
заложено то да е агресивно, ако успея да огранича това му качество, не мисля, че ще вървя
против природата му, напротив, ще си имам нов и най- добър за мен стандарт. А кое е по- важното-
да имаш картинката, или съдържанието и, макар и да не изглежда така хубаво като на нея. Поздрави!

#5622 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 November 2008 - 12:54 AM

...да си имаш звяр, който не можеш да срещаш с други кучета и да си го развеждаш сам самичък, да го имаш само за това защото знаеш, че е звяр и никога няма да ти се наложи да изпробваш зверщината му, защото не е хуманно и на никой не е нужно... да се радваш от факта, че самотния ти приятел би могъл за секунди да умрътви всеки себеподобен...   баси комплексарщината???
Състезания по теглене - кому е нужно и какво доказват? Пазар на хормонални и стимулиращи средства за животни???? Абсолютно безмислено както и битките!
Служебно куче ок, но всичко друго.... е някак си не ми се връзва! Живота се променя фауната също - примирете се! Цивилизоваме се, лека полека - иска ви се или не - ФАКТ!
Никой нормален човек вече не толерира и не се радва на кървища, злоба, побоища зверства!
Мода в тинейджърите ли незнам, краткротрайно ще е!
И незаконните битки са отживелица вече - груба селска проява!
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Въпреки всички диващини, на които всеки ден сме свидетели те все пак намаляват!
Злобата и зрелищата отстъпват място на хуманността!
Съжалявам, че ви разочаровам скъпи тинейджърчета - но ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!

п.п Най-великото откритие е на КОЛТ след като измисли револвера и даде шанс и на физически по-слабите да вземат нещата в свои ръце или поне шансовет да са 50:50, ако ме разбираш какво искам да ти кажа, дечко! Това че водиш сам самичък някъде си звяр на верига, вече никой не впечатлява и самодоволството, което изпитваш от факта е просто един жалък комплекс!
Със 100% сигурност заявявам, че хора, които отглеждат в момента кучета за бой и ги развъждат само по този критерии, не са наред психически и са абсолютно безполезни, да не кажа ненужни за обществото!
21 век сме!

Кучето от векове е домашно животно, неговотро развитие е дело на хората, развъждане или селекцията се определя от хората и се прави в полза, интерес и нуждите на хората, нека бъдем разумни и цивилизовани.

В древността пита е използван в боя да захапва ръката на държащия меча и да го "блокира" или да захапва смъртоносно  - бойно куче, после е използван за зрелищни битки с мечки, бикове и себеподобни, тогава предназначението му е било това, сега какво е, да се надуваш, че имаш звяр и си се разхождате сам самички, че сте опасни ??? :rolleyes: и го харесвате само защото ви харесва, че носи в себе си характер, наследство от тежкото минало??? ОК, но не продължавайте мъките му!
User's Signature

Качена снимка

#5623 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 10:14 AM

Чудих се дали да влизам и аз в спора с моите си разсъждения, но ... не се стърпях.
1. Предците на питбул-а (защото той като порорда възниква доста по-късно) са използвани за защита на хората и най-вече на деца от дивите животни. Това става при колонизирането на Северна Америка и заселването на западните й части. От тук идва и агресията на този тип кучета към други животни и невероятната им глезотия и обич към всеки на 2 крака. Винаги има и изключения. Моя образ е един от тях и нямам проблеми при срещата с други кучета.
2. Няма "утвърден стандарт т.к. могат да са от 25-55кг. Това голямо вариране води до различните типове. Съжалявам, че пак ще дам пример с Бруно, но той е 33кг в момента и е на 1,5 г. Никой не ми вярва, че е питбул и какви ли не породи му лепват (включително и далматинец) :huh: Тук искам да ви разкажа една случка. Живеем в авиогарадок и сега има учение с американци.  Един от тях, като ни видя с Бруно само успя да каже "Какъв страхотен питбул!" и остана с отворена уста. За мен това беше достатъчно.
Нещо не ми се пише повече и ако някой има резерви към питбула като домашен любимец, мо же прегледа и темата, откъдето намерихме и осиновихме Бруно. Има доста снимки за доказателство как живее с малко бебе и си играе с други себеподобни и то от същия пол!
User's Signature

Качена снимка

#5624 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 10:24 AM

Браво на Бруно!
Много е готено да имаш красив и социализиран ПИТБУЛ, нали?  :kuchence:
User's Signature

Качена снимка

#5625 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2008 - 10:29 AM

Цитат

Браво на Бруно!
Много е готено да имаш красив и социализиран ПИТБУЛ, нали?  :kuchence:
определено  :palec:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#5626 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 20 November 2008 - 10:35 AM

Поздравления.Такива като Вас доказват на изгубилите пътя,че спокойно може да се социализира такова куче.Още веднъж Ви поздравявам,че се разхождате сред хора,а не на верига в дън земи тилилейски ;D
User's Signature

Качена снимка

#5627 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 20 November 2008 - 03:05 PM

Цитат

По абсолютно всичко, с едно изключение това че не трябва да е агресивно.......така чее....упс, хвана ме - нямам пит...
А ти с какво право наричаш другото ти кафяво куче, което първо беше стаф, в последствие пит....таа някакви документи с печати и подписи от АДБА или УКЦ сочещи че родителите са АПБТ? ? ?

Чакай малко бе,ти първо прочел ли си че тогава да говориш???
Айде да се изказваме ПОДГОТВЕНИ,А?
http://dog.bg/forum/...ic,18622.0.html

ПП:за жалост кучката е една здрава питбулка-дет се вика ЧИСТА-рядко срещано явление на последък,за разлика от твоя случай...
Но моля те,не избивай на комплекси...
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#5628 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 06:09 PM

StormBringer, първо ти колко си голям та да ми викаш дечко?, второ едва ли ще искам да впечатля някой, като си изведа кучето там където няма никой, за разлика от много други които ги водят между блоковете, трето не използвам кучето си за бой, и четвърто мнението ти за уейт пуллинга е направо смешно...

Jordan staffffff никъде в твоята темичка дет си ми я постнал не намерих доказателство кокло ти е "истинско" кучето, ноо може би аз не сам видял, сигурен съм че имаш документ от някоя от гореспоменатите отганизации колко ти е "ЧИСТА" питбулката, но мен това не ме е*е, аз си гледам моето куче, колкото и "мръсно" да е то....Относно кой избива на комплекси, не ми разправяй глупости, моля те, защото започне ли някакъв спор в тази тема, ТИ си този който ВИНАГИ започва да се рови в лайната на другите кучета , и ТИ си този, който винаги обръща темата на "на кой кучето му е родословно"  Имаш родословен стаф, ок, хубаво, екстра, да ти е живо и здраво, но според мен ти избиваш комплекси с това родословно куче, така че не ми говори на мен аз какви комплекси избивам...там на полето с "тигъра на верига", нито съм се хвалил колко е як, нито как може да убие кучето на съседа, единственото което казах е, че приемам агресията му и не се опитвам да я потушавам, защото тези кучета са АГРЕСИВНИ, дори и това да не го пише в цитираното от вас стандартче и аз ги харесвам такива, каквито са и не се опитвам да ги променям. Някой, не си спомням кой, но сега не ми се търси, по назад в темата беше написъл: "не превръщайте питбула в куче с овчи характер" - напълно подкрепям тези думи

А дали в Българаия почти няма чисти апбт, мога да ви кажа че сте в голяма грешка....и продължавайте да си вярвате че "модните" буллитата, които се изкарват на изложби в Америка са АПБТ, само защото в педигрито им пише така.

Айде със здраве, не ми се спори вече, всеки гледа и харесва каквото си иска, мен не ме вълнуват ЦАЦ, ЦАЦИБ и тн, друг не го вълнува уеит пуллинга....хора различни..., моля продължавайте със темата по старо му, със снимчици, целувчици и гушки...

Лека вечер

#5629 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 09:18 PM

Ех божей...няма просветление боже.
Нали като се говори за порода тя ТРЯБВА да се запази чиста.Единствената чистота се запазва,че оригиналните педигрита заверени в дадени организаций в ПЛЕМЕННАТА КНИГА!
Ти най-малко можеш да ми спориш и да ми казваш на какви комплекси избивам аз...
Ти си комплексаря...

Започвам да се убеждавам,че за булдоците трябва да се наложи закон с РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ-първо да се провери лудостта на собствениците,и когато има такива като теб,изобщо да не могат да се докоснат до тези породи кучета...
Жалко,защото това ще е дълга и продължителна еволюция...

И все пак:

Цитат

Derrty,не на последно място-казахме,че породата има стандарт?
Е след като има стандарт,би ли ми казал по-кое по-точно твоето куче отговаря на него?

Ще продължавам да го повтарям всеки път,когато се обръщам към теб,защото до сега не съм получил смислен отговор...Явно нещо избягваш темата. :huh:
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#5630 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 10:41 PM

Derrty , дечко дечков, на 35 съм, гледал съм и ще гледам много и различни кучета, имал съм невероятни случки, които на теб ти предстоят! Който ме познава и ми се присмя и пренебрегна - сега страда!!!

На герой ли се правиш или си за идеята за дзверовете, не знам - всеки си носи кръста, сигурен съм обаче, че си сам или сте малко......  това дето се пънеш няма бъдеще - жалък си!
Намери смисъла в хуманността  и си живей щастливо! Никой в момента няма нужда от звяр!
Не обричай приятели си и поколението му  на самота или смърт, щом не си за битките, какво искаш, за кво се бориш?уейт пуллинга - никое куче няма нужда от това - никое куче!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Жалка мишка си ако не го разбираш, това не ти е ЕвроФутбол!!!!
За дърпане се използват ефективно, коне, магарета, мулета и катъри!!!
....
Какъв е смисъла - отговори ми???Какъв?

Теории и философии съм слушал всякакви, не си мисли, че си първият - ще се радвам да си последният!
User's Signature

Качена снимка

#5631 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 10:51 PM

Дъррти, твоя "ПИТБУЛ" да не би да е от "СТАФОВЕТЕ" на Илиев, че имам една "прекрасна" история да ти разкажа за него!

;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#5632 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:03 PM

Цитат

Моят е на 11 месеца, 39 кила

ще го колим за коледа ли  ;D

няма начин да е гейм и да дърпа ако на 11м е 39 кила - некво угоено питоподобно ще да е  ;D
User's Signature

Качена снимка

#5633 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:35 PM

StormBringer, ок, по-голям си на години, на акъл изоставаш някаде там назад, затова немисля да коментирам шльокавия ти пост......

Jordan staffffff, за последен път ще се опитам да обясня МОЕТО виждане на нещата и вече наистина спирам да коментирам
1. Всяко куче си има родословие, кое напечатано, кое-не, кое знайно, кое-не
2. ДА - интересува ме родословието на моето куче, НЕ- не ме интересува че не е      напечатано и подписано от еди кой си
3. ДА - интересуват ме родителите на моето куче, НЕ - не ме интересува че нямат цац, мац и бац, според което ги развъждат кинолозите
4. Не само една група от хора води племенна книга, има и друга такава група, която следи родословията, макар че не издава на официална хартия
5. Аз мога да ти постна родословието на моето куче от руското сайтче, но според мен не е нужно тъй като в следващите няколко коментара ще се чете само "бой с кучета, бой с кучета, комплексар, и пак бой с кучета"
6. Макар че не отглеждам кучето с цел борби аз бих нарекъл ПИТОПОДОБНО апбт кучето с изрядното, напечатано и подписано родословие, изкарвано само по изложби, а кучето на "Гошко" от близкото село, който гледа апбт за борби, който няма хартийката с печатчето, макар и някои работи да не ми допадат, аз бих нарекъл това куче ПИТБУЛЛ, също както бих нарекъл ПИТБУЛЛ и кучето на американеца, което постави рекорд като на състезание по WP като издрърпа тежест малко над 4200 кг, също както бих нарекъл ПИТБУЛЛ, кучето което избяга 60 км, също бих нарекъл питбулл кучето което скочи над 8 м, също както бих нарекъл ПИТБУЛЛ, кучето което изкатери 4м, И ВСИЧКИ ТЕЗИ ПОСТИЖЕНИЯ САМО С ЕДНА МИСЪЛ - ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛТА но тези работи не се постигат когато учиш кучето как да си държи брадичката и опашката.
Питбулът, колкото и да ви се иска не е екстерирорна порода и мястото му не е при стойкажиите
7. Опитвате се да направите нещо, което вече е направено - АСТ

Айде със здраве

#5634 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:39 PM

Цитат

Цитат

Моят е на 11 месеца, 39 кила

ще го колим за коледа ли  ;D

няма начин да е гейм и да дърпа ако на 11м е 39 кила - некво угоено питоподобно ще да е  ;D

ДА наистина когато няма какво да кажеш почваш да търсиш под вола теле
ДА моето куче беше 39 кила, не го крия, в момента кучето е 27,5 и съм сигурен че в какъвто  и да е спорт че е по добро от твоето

#5635 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:41 PM

Цитат

ДА наистина когато няма какво да кажеш почваш да търсиш под вола теле
ДА моето куче беше 39 кила, не го крия, в момента кучето е 27,5 и съм сигурен че в какъвто  и да е спорт че е по добро от твоето

От кое мое? От това ли?

Качена снимка

Качена снимка

ще му носиш вода на това мое куче! Този поглед не търпи загуба!!!
User's Signature

Качена снимка

#5636 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 November 2008 - 11:42 PM

[quote author=StormBringer link=topic=7922.msg527229#msg527229 date=1227089163]
[quote author=Derrty link=topic=7922.msg527167#msg527167 date=1227084437]
[quote author=roughdog link=topic=7922.msg527053#msg527053 date=1227046959]

Естествено, че ако не вие е за "спорта" защо ви е пит?
един познат каза: 
- Просто пит-а е по-евтиния вариант и има повече цветови варианти  :P

[/quote] ;D  Защо ми е пит ли ?Хъм.Да поговарим за това.За "евтинията" ,за цветовете и всички останали глупости, които ви идват в тиквите- на Ви ръкавица.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#5637 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:44 PM

или на което и да е друго изкарано от нета......
НЕ МИ СЕ СПОРИ, ЧОВЕК НА 35 СИ НЕ ТИ ОТИВА НА ГОДИНИТЕ ПОНЕ ДА ПРОДЪЛЖАДАШ ДА СЕ ЗАЯЖДАШ НА ЛИЧНА ОСНОВА

ЛЕКА

#5638 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:46 PM

Цитат

НЕ МИ СЕ СПОРИ, ЧОВЕК НА 35 СИ НЕ ТИ ОТИВА НА ГОДИНИТЕ ПОНЕ ДА ПРОДЪЛЖАДАШ ДА СЕ ЗАЯЖДАШ НА ЛИЧНА ОСНОВА

ЛЕКА

Тези снимки не съм изкарал от НЕТА! ДЕчКО!
User's Signature

Качена снимка

#5639 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:56 PM

ех,кучето не е изкарано от нета,казва се Арес и си е на Калоян...
User's Signature

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#5640 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 November 2008 - 11:57 PM

Цитат

ЛЕКА
Не съм на 35.Не знам защо си го решил така. :blinkДерзай обаче.
Калояне- на твое място бих се навряла в кучи гъз и нямаше да се изтипосам по хората.Други да ти берат греховете - съвместни.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема