Цитат
А ти с какво право наричаш другото ти кафяво куче, което първо беше стаф, в последствие пит....таа някакви документи с печати и подписи от АДБА или УКЦ сочещи че родителите са АПБТ? ? ?
Извиняйте че се намесвам с леко некомпетентно мнение, но в България има ли чист АПБТ, май
май няма, мен родословията точно тук ми се виждат леко съмнителни, се пак се лъже на дребно
за всичко, едва ли и това е толкова истинско. А и техните си питове изглеждат доста по- различни
от нашенските- по- едри, мощтни и като цяло с по- различно изражение (поне според мен). А и
на кого му е нужен стандарт след като си гледа животното за домашен любимец, нима любовта на
стопанина ще е по- малка ако кучето му не отговаря на поставения шаблон. Според мен шаблоните
са за прагматиците и за това разбирам Дерти, опитва се да защити своята си представа за пит,
каквато всеки един може да има. За това те подкрепям, макар че според мен дори и кучето ми
да не изглежда като по картинка, това не го прави по- малко пит и дори и по стандарт да е
заложено то да е агресивно, ако успея да огранича това му качество, не мисля, че ще вървя
против природата му, напротив, ще си имам нов и най- добър за мен стандарт. А кое е по- важното-
да имаш картинката, или съдържанието и, макар и да не изглежда така хубаво като на нея. Поздрави!