Цитат
Цитат
Това за качеството -хммм.....
При проследяването на т.нар. родословия на развъжданите тук кучета не е основния проблем недостига на хартия. Други са. Без да съм се задълбочавала в тая материя има очевидни неща:
*Няма гарант за тяхната истинност. Приемат се на доверие от някакви хора, на които принципно не може да се има доверие, най-малкото се занимават с незаконна дейност (поне една)
*Няма достоверна идентификация на кучетата, което е предпоставка за измами(пример - прословутия Indian ROM, за който се твърдеше, че е мъртъв, а в същото време вървяха кученца от него, щото ROM вдига цената вероятно...)
*заплождат се кучета с нетипичен характер(пример - пак горния, който хапел хора; масово кучета с намордници при скачка - не считам, че агресията срещу другия пол е редна и т.н.)
*съвсем не се обръща внимание на стандарт - нещо немислимо при чистопородно развъждане
*винаги може да се измами (пример - лицето А има кучета със завидни бойни постижения и неизвестен произход, лицето Б - куче с мераци да е ROM, ама с недостатъчно успешно потомство. Пита се кой ще им попречи да се уговорят кучетата на А да се водят потомство на кучето на Б? )
*........
Изобщо не искам да знам повече, не мисля и да споря. Просто не заблуждавайте хората.
Виждам следиш как седят нещата при "лошите"...Неможеш да ме обедиш че на изложбиците не се лъже, навсякъде има лъжи, да и аз съм чувал че лицето А има еди какви си оговорки с лицето Б, което съди кучето на лицето А, за да получи еди какви си оценки в тъй наречения ринг и след това кучето на лицето А се плоди на базата на тези оценки, но не изтъквам това като аргумент.
Качествата на питбулът не се съдят по хартийката...