Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#5701 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 December 2008 - 10:53 AM

@roughdog
Ако разбирам правилно въпроса ти - ДА, без съмнение питбулът е прекрасен домашен любимец и верен приятел. Все пак този приятел не е подходящ за всеки и затова винаги предупреждаваме ентусиастите да си вземат такова куче да помислят дали са готови. Нещата не са чак толкова различни от другите кучета, но все пак трябва да се има предвид, че питовете са упоритички и хванат ли се с нещо го довеждат до край ;) Трябва да си готов да поемеш отговорността за всяко негово действие - дали ще е евентуална проява на агресия към други животни, дали просто някой разрушен мебел в дома на родителите ти ,което приемат доста тежко(ако не те бъркам с друг мисля, че беше писал, че живееш с вашите, затова отбелязвам), дали друго - трябва да си сигурен, че можеш да поемеш това. Също и негативизма на околните, насаждан от боевете. Трябва да знаеш, че това може да ограничи пътуванията ти - заради тази си привързаност не приемат добре раздялата със стопанина, пък и ако го оставяш за кратко на някой - дали ще можеш да го убедиш каква отговорност носи... Ей такива неща - простички, но по положението по улиците съдя, че много хора не си дават сметка предварително. Та не го приемай все едно те отказвам, просто това удоволствие върви с отговорност. Дългосрочна. Иначе всичко си заслужава и като свикнеш да спазваш няколко основни правила и станат част от ежедневието - остават ти само хубавите неща :blink:
Всичко това е моето лаишко мнение...
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#5702 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 03:57 PM

http://www.croxbox.b...-катерач

#5703 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 December 2008 - 04:30 PM

Пичът готин ..Стафът ми правеше шеметно  нагоре -надолу по такъв склон с една баята  греда   в устата  и ужасна скорост ,  без спирка ,пак и пак ...докато компанията притеснени ми викат Спри го бе ,ше му гръмне сърцето ,ще хипервентилира... Да не говорим за Зоро, който на морето  не само си намери тур по 80 градуса наклон ,но и балансираше - задържа и мести краката ,бачка се с опора на 3 точки - ей т`ва е катерач!...само дето нямаше обратни наклони и таван без хватки  в тура му.. ;D ;D..
Ще си говорим ли за качества , хубава е темата? :blink:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#5704 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 08:05 PM

Цитат

Цитат

Цитат

ти би ли обяснила с няколко думи кои са най-важните характеристики на породата, както казваш "това с което тя се отличава от другите" .
Бих.Но сега отивам на работа.А ти за домашно прочети стандарта на АПБТ.И може да се опитаме по-късно заедно да поразсъждаваме за това , му ако искаш.Ако ще си говорим за порода де ,иначе човекът по-горе е прав - ми няма как да се разберем - едни  искат едно за кучета, другите друго  , навсякъде е така - по цял свят са така, като им чета форумите и им гледам нещата..Разбира се - всичко е на гърба на кучетата.Аман от геймове ,аман от тъпаци изкарващи кинти от тях.Ей там е най-големият проблем.Айде до после.

Ок, оставяме този въпрос отворен до когато решиш да ми отговориш, както се казва тейк йор тайм, но наистина с нетърпение очаквам отговора ти....Та както казваш различни хора, различни интереси. Аз се опитах да погледна нещата от вашата страна, но имам няколко въпроса свързани с чистопородното развъждане. Първият ми въпрос е: Ако лицето А и лицето Б, живеещи в БГ, имат едни от може би единиците АПБТ, чистопородни, с легалните документи от съответните асоциации и т.н и т.н, абе АПБТ отвсякъде, според вас редно ли е тези две лица А и Б да плодят кучетата си едно с друго? Надявам се да дадете вашите мнения. Следващите ми въпроси ще са в последствие от вашите отговори.

#5705 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2008 - 08:58 PM

:kuchence:

п.п. ние пък вложихме много хъс в унищожаването на този скъп символ на Дядо Коледа :'(
Почивай в мир джудже! (докато моя милост се натута да те зашие и възкреси  :izcherven:)
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#5706 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 11:39 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

ти би ли обяснила с няколко думи кои са най-важните характеристики на породата, както казваш "това с което тя се отличава от другите" .
Бих.Но сега отивам на работа.А ти за домашно прочети стандарта на АПБТ.И може да се опитаме по-късно заедно да поразсъждаваме за това , му ако искаш.Ако ще си говорим за порода де ,иначе човекът по-горе е прав - ми няма как да се разберем - едни  искат едно за кучета, другите друго  , навсякъде е така - по цял свят са така, като им чета форумите и им гледам нещата..Разбира се - всичко е на гърба на кучетата.Аман от геймове ,аман от тъпаци изкарващи кинти от тях.Ей там е най-големият проблем.Айде до после.

Ок, оставяме този въпрос отворен до когато решиш да ми отговориш, както се казва тейк йор тайм, но наистина с нетърпение очаквам отговора ти....Та както казваш различни хора, различни интереси. Аз се опитах да погледна нещата от вашата страна, но имам няколко въпроса свързани с чистопородното развъждане. Първият ми въпрос е: Ако лицето А и лицето Б, живеещи в БГ, имат едни от може би единиците АПБТ, чистопородни, с легалните документи от съответните асоциации и т.н и т.н, абе АПБТ отвсякъде, според вас редно ли е тези две лица А и Б да плодят кучетата си едно с друго? Надявам се да дадете вашите мнения. Следващите ми въпроси ще са в последствие от вашите отговори.

Разбира се , че не е редно! И защо да го правят , за да изкарват кинти на гърба на кучетата нали, когато има толкова кучета по изолаторите за спасяване......
А и кои са те , че да знаят как се запложда правилно .... ако искате чистопороден АПБТ купувайте си само от чужбина, примерно Италия, САЩ..... мога да ви зарина със линкове на развъдници за АПБТ .

#5707 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 December 2008 - 12:28 PM

Ми зарини де.Само гледай да не са от онези ,които почват с " Х уби У в петнайстата минута  ... .."  или с "Предлагам Z ROM  ..."  или с надписи отгоре "Ние сме против бовете" , но ей ви по-долу нашите предложения на  гейм тестван N....  :blink:
Апропо - правим подписка за инкриминация на боевете с животни в НК на РБ - ще участваш с ли с  доброволен труд- срещу насилието ?
User's Signature

#5708 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 01:25 PM

Цитат

Апропо - правим подписка за инкриминация на боевете с животни в НК на РБ - ще участваш с ли с  доброволен труд- срещу насилието ?

какво предлагате да бъде вършено, @агалина?
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#5709 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 December 2008 - 02:44 PM

Има тема за това тук ,  форума Новини ,събития ,коментар : "Жестокост към животни - действия" .По-лесно е да я прочетеш ,вместо да я преразказвам.Поздрави.
User's Signature

#5710 Потребителят е офлайн   Komara Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 06:19 PM

Да попитам само търся си куче (пит) до колко лева мога да си намеря добър пит?

#5711 Потребителят е офлайн   snuffed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 09:12 PM

не е парите въпроса - то ако става дума и за без пари може , ама върху друго се замислете

#5712 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 09:25 PM

Цитат

не е парите въпроса - то ако става дума и за без пари може , ама върху друго се замислете

Дали сме мъжкари може би? ? ?

Цитат

хахахха - чета и се образовам и то от много време - не откак съм се регнал във форума. Аз съм мъжкар и заслужавам питбул .

ПП: Очаквам отговор на моя въпрос по горе, зададен към подръжателите на чистопородното, екстериорно развъждане...Агалина? Фиреоги? Инсомния?

#5713 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2008 - 09:40 PM

Развъждане по стандарт и нормалните правила използвани в селектирането на всяка една порода!
Всъщност, погледнете, същността на една порода - екстериор+характер.
Защо при АПБТ да е различно?
User's Signature

#5714 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 11:43 PM

Цитат

Развъждане по стандарт и нормалните правила използвани в селектирането на всяка една порода!
Всъщност, погледнете, същността на една порода - екстериор+характер.
Защо при АПБТ да е различно?

Отговора на твоят въпрос е елементарен, има породи и линии. Например един ловец въобще не би обърнал внимание на куче с родословие пълно с шампиони с цациби мациби , защото него го интересува какво мозе кучето , а не да припка в кръг в ринга и да ми гледат цвета на косъма. И при питбула е така.....друг е въпросът дали това , което върши питбула като работа и по-този начин се извършва и селекцията се вписва или по-точно не се вписва в съвременния живот.  Но както винаги съм казвал, всички приказват , а нещата си стоят по старому. Защо досега в България няма регистриран официален клуб на АПБТ , който да е регистриран в УФЦ или АДБА и да си има критерии и стандарти на развъждане клубни кучила и всичките му екстри на подобните клубове.
Пак питам ЗАЩО няма такъв ???  Една групичка от вас бяха много запалени и си направиха сайт на "Истинските фенове на АПБТ в България"  когато питах многократно админа им защо няма в Бг официален клуб на АПБТ , отговора винаги беше , че те не могат да го направят сами , че били малки и подобни дивотии!  Кой искате да дойде и да ви организира и да ви направи клуб , мама и тати ли  ;D , да не би всичките други десетки клубове на различните породи да ги е основал и регистрирал някой отгоре или отвън.  :huh:
И без да чакам да ми отговорите аз знам отговора , защото въпреки , че много говорят като вас , когато стане въпрос да си вземат питбул , по-вечето  правят компромис със съвеста си и вземат куче развъждано не по екстериор.

#5715 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 08:00 AM

Цитат

Пак питам ЗАЩО няма такъв ???  Една групичка от вас бяха много запалени и си направиха сайт на "Истинските фенове на АПБТ в България"  когато питах многократно админа им защо няма в Бг официален клуб на АПБТ , отговора винаги беше , че те не могат да го направят сами , че били малки и подобни дивотии!   Кой искате да дойде и да ви организира и да ви направи клуб , мама и тати ли  ;D , да не би всичките други десетки клубове на различните породи да ги е основал и регистрирал някой отгоре или отвън.   :huh:
И без да чакам да ми отговорите аз знам отговора , защото въпреки , че много говорят като вас , когато стане въпрос да си вземат питбул , по-вечето  правят компромис със съвеста си и вземат куче развъждано не по екстериор.
Тези камъни бяха и в мойта градина, но отговарям само и единствено от мое име. Според мен за да се направи клуб от дадена порода най-напред е необходимо да има и клубни кучета. И като говорим за клубни имам в предвид кучета с истински АДБА родословия, а не линкове от питбул уърлд или подобни. Да ме извиняваш, но някак си по имам вяра на АДБА родословие, отколкото на "родословие" , състоящо се от един линк. Несериозно е просто и добре знаеш, че шашми винаги стават. Клуб без клубни кучета е едно голямо нищо. Не че не може да се регистрира някакво сдружение с "питбул" в името, но това са глупости. Това е най-главната причина. Разногласията по между ни са друга причина. Трета причина също много важна е, че такъв клуб би изисквал страшно много време и то много повече от клуб на която и да е друга порода. Няма какво да се лъжем, но АПБТ не е най-обичаната порода от много хора, ще има доста язвителни статии, пък след това ще започне да излиза информация, че еди кой си член на клуба се е занимавал с борби или още се занимава и т.н. и т.н. скандалите и лошата реклама ще вървят редом. Между другото и аз да питам защо няма клуб? Не е тайна, че по света почти всеки уважащ себе си развъдник пуска питомци на различни състезания - теглене, скачане, дърпане... докато борбите са зад завесата. Не казвам, че е правилно, но ми прави впечатление, че в Бг няма такива неща?!? Както виждаш и при пацифисти и при биткаджии в Бг положението не е розово. В Европа доколкото знам има само в Испания и Италия АДБА клубове, поне доколкото може да се вярва на сайта на АДБА. Аз наистина ще направя компромис със съвестта си- ще си взема куче от развъдник, който малко или много има общо с борбите. Едва ли някой си прави илюзия, че има качествени развъдници по света, които са далеч от ринга. Това обаче е по-малкия компромис, тъй като освен за борби, от там излизат кучета и за спорт. Това мен не ме притеснява и съвестта ми е частично чиста.

#5716 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2008 - 09:23 AM

Ами просто да.
Знаеш ли драги redy, светът е прост, ние сме тези дето го усложняваме.
А за цитираните линии и кучето на ловеца, ми да, една работна порода, използвана и в момента е нормално да има екстериорно развивани линии и работни такива и то не само ловните породи имат и други изпитания различни от екстериорните.
Но както видяхме, ти сам казваш, че "работата", която върши пита  "се вписва или по-точно не се вписва в съвременния живот".
Не отричам, че АПБТ може да се използва и за спорт, но е смешно твърдението, че трябва да се селектира върху тази основа, независимо от екстериорни характеристики!
Ми една лисица с характера, волята, силата, устрема на АПБТ АПБТ ли ще бъде? Защот както има АПБТ от 16 до 35 кг, така и всеки късокосмест куч, може в един момент да стане АПБТ :rolleyes:
Защо според вас, в описанието на всяка порода, се включват екстериорни белези+характер?
User's Signature

#5717 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 December 2008 - 09:51 AM

Добра реклама му направиха на тоя, сега всеки може да го намери, че и цените, които толкова го притесняват може да вдигне  :-
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5718 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 11:11 AM

Цитат

Ми една лисица с характера, волята, силата, устрема на АПБТ АПБТ ли ще бъде? Защот както има АПБТ от 16 до 35 кг, така и всеки късокосмест куч, може в един момент да стане АПБТ :rolleyes:
Защо според вас, в описанието на всяка порода, се включват екстериорни белези+характер?

Екстериорните белези на ония "лошите", въобще не са толкова различни, колкото ги изкарвате. Да, може да има малки разлики, но тези сравнения с характерите на лисици, овчарки, други буллове и т.н. и дали ще са АПБТ ако са сходни по характер с питбула е леко смешно. Ето Ви една тема за размисъл, свързана с тези АДБА и УКЦ родословия:
1.Има редистрирани от АДБА, питбули развъждани по гейм, има малки кученца от родители развъждани по гейм, на които е извадено АДБА родословие в което пише че са АПБТ. Примери има много с гейм кучета с АДБА родословие и то такива, имащи лека разлика в екстериора. Защо?
2.Нещто доста коментирано по американските форуми. Има ам. буллита, тежащи по 90-100 и нагоре паунда, с родословия издадени от АДБА и/или УКЦ, в което пише че са АПБТ, примери пак много. Защо?
Та, значи хем има гейм кучета с родословие на АПБТ, хем има питоподобни с родословие на АПБТ, и всичко това официално. Защо? И на къде отива екстерироното, чистопородно развъждане на АПБТ?
Аз не съм против да си взема кучетата с АДБА родословие, но съм против да си взема куче развъждано само на базата на оценки поставени на външния вид на кучето. Забелязва се че и в съденето в "ринга" има някои тенденции, вижте куче от една порода съдено преди 50-60 години с еди каква си оценка, и вижте куче от същата подода съдено сега, отсъдена му същата оценка. Нима няма някаква малка разлика? Да има стандарт, но според мен съденето по външен вид, напред в годините леко, малко по малко се изменя. Докато, пак казвам според мен, при "онова" другото развъждане целта е само една и тя едва ли ще се промени и след 100 години. Като оставим леко встрани въпросът кой е лош и кой е добър, да там работите не са официални, ще кажете от каде сте сигурни че дядото на твоето куче е пит, и т.н и т.н , да няма официално доказателство е че кучето назад е пит, но човек занимаващ се, така да се каже професионално с това развъждане, имайки предвид целите му, едва ли ще използва за заплод куче различно от пит, знаейки, че това ще е единствено крачка назад.
Хората са различни и имат различни мнения, но МОЕТО МНЕНИЕ е такова: стане ли АПТБ, кучето което вие искате да бъде, след няколко поколения, няма да има много общо с АПБТ сега, по дух, по сърце, по характер и тн, ще остане може би само общата визия, пак казвам това си е мое мнение.

#5719 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 December 2008 - 12:33 PM

."...въпросите, които поставих са по отношение на темата развъждане - гейм или алтернатива? Вярно е , че представих развъждане по гейм в крайно опростен и черно-бял вариант, но го направих нарочно, защото просто ако си седим и академично обсъждаме гейм или не и аут-кросово, линеарно или инбридинг развъждане имам опасение, че за една част от четяшите да няма достатъчна яснота по въпроса за какво точно иде реч. лоши кучета безспорно има във всяка порода. порблема за мен обаче е следния: при положение, че забрани за развъждане и притежание на питбул вече са на всеки километър, а има хора, които продължават да развъждат по гейм безогледно и ползвайки човеко агресивни екземпляри, кучета без хармоничност и цялост на характера, съответно произвеждайки екземпляри, които при стандартни условия - нямам предвид хора с опит знания и т.н. но дори и при тях се налага специален режим на гледане (употребявам екземпляри а не всички кучета за да няма спор) -не могат да бъдат домашни любимци, то поставям въпроса отново какво е предназначението на такава живинка и защо не желаят в името на опазването на породата питбул - да вече с променена функция, не за забавление на хора, които просто не можеш да си представиш какво си представям че им правя след поредната забава -това беше офтопик Angel - да огледат поне варианта "не гейм", а не да подскачат като ощипани девойки и да казват "ама как моля ви така ще променим безценноста на породата, това вече няма да са същите кучета" ами да няма да са същите, но може ли да напомня, че тези кучета са създадени с определена цел да бъдат гладиатори. мисля, че в едно поне на думи претендиращо за цивилизованост общество НЯМА нужда да бъдат произвеждани гладиатори, за мен няма легитимно оправдание за произвеждане то им. и още ведныж: щом човека е влязал веднъж в ролята на Господ създавайки породата, може би е редно да влезе в ролята на носещия отговорност и да я модицифира (за пореден път)просто този път няма още от утробата да ги обрича на смърт. айде край, че то стана цяла реч Angel"
"Питам кое оправдава въденето на живинки ,които - "истинските" де - са родени и оглеждани , за да нараняват и бъдат наранявани ,често за да убиват или бъдат убивани.В боеве.Правоверни бойци и "истински" питове.По твоят отговор са излиза ,че едва ли не ги въдите и правите това с тях ,за да "се радваме ние сега на такива кучета".Противоречие намирам аз:
- ние сега не се радваме на такива кучета - радваме се на диванни и манекени - обратното на "истински"..
- въдените правоверно бойци- трябва да са създадени по следните критерии (поправи ме, ако греша) - храброст (гейм), издържливост ,бойни способности, мощ на захапката, агресивност.Бракът от тях по правило трябва да се унижощава (изключенията тип селендурски истории знаем до какво водят) - е тогава с какво въдените по гейм кучета ни карат нас ,другите "да се радваме на това куче какво е" - дето викаш - на нас не ни трябват гореизброените качества - достатъчно е ,че преди мноого години, в по-смутни времена и с други ценности ,едни хора са го правили и са създали пит кучетата .Очевидно е и вече за 100-ен път - така е било с пионерите и е минало.Никой не го отрича .За пример - и преди 100 години жена му на мр.Смит едва ли се е интересувала ,че мъж и рине кучешки кърви в горичката наблизо, но днес пък ето- на повечето жени им пука ,че кучета мрът в заградено место ...а на мз.Смит ще и да и пука повече дали мистърът и не го грози затвор за великите му дела.
- не сме искали гладиатори - но искаме смели ,упорити и лоялни кучета.Чийто ген са ни оставили пионерите.Днешното въдене и отглеждане само по гейм нас к`во ни касае - то нали беше в затворени кръгове и бракът не излиза- е тогава ?Оправданието за кървищата няма нищо общо с нас ,нали ?Нали не се очаква да ви благодарим, че го правите с мисълта ние да имаме диванни кучета пит..
- за парите.Сигурно има и такива. които го правят ,без да имат нужда от парите.Изключения.Аз познавам такъв човек - но той пък избива друга чивия така...паричните обороти, които се въртят ежедневно по света от боеве са цифра, от която косата на човека може да се изправи - е ?За нас ли го правите или за запазването на кръвтта ?
- не си съгласен заради прищевките на някой да се променя породата -викаш.Ми първо - дай ми определение ,общ вид и параметри на таз порода.Второ ми опиши как тя се вписва в съвременните норми на живот в обществото.Трето - старият ми въпрос - като изринат сакралните напъни на радетелите за чиста кръв към безлюдни места и после и оттам ги затрият - тогава к`во правиме - забравяме делото на пионерите ,забравяме милионите загинали шампиони ,забравяме питовете - щото не искаме да вденем ,че не е нормално кучето -част от радостта на човека, част от деня му ,от живота му и семейството му не бива да умира ,за да изкара кинти на някого ,нито да живее първобитно, доказвайки идеите на някого отпреди 100 години за съвършенният гладиатор.И са не ми разправяй че си измислям.Щото не е моя прищявка това - защо ли целият свят не се кефи от вашите героични дела- сигурно е изначално сбъркан ,като не ви разбира.."
Пускам част от  подобен спор .Не за друго ,а защото ми е писнало едно  и също , едно и също...и пак, и пак..
Каква порода ще запазвате- като презирате ектериора ?Има ли порода без екстериор ,дето така ви е смешно това ?Казвате Порода ,а се присмивате на определен външен вид ?Нещо като - Сърцето определя породата АПБТ е меко казано сбъркана работа.Щото ако Сърце, дето се напъваха "спортисчетата" да доказват ,че е определящото за породата - еми то преведено е гейм.А гейм е нещо като храброст ,поне така го наричат  "спортисти".И геймът  е агресия , захапка и НАЙ-ВЕЧЕ  - способност за водене и успешно приключване на бой.Специализация-  стопер- мопер и т.н., с извинение .Тоест ОПИТ !Опитът се предава чрез селекция? еволюцията...
Та за какво си спорим тука ?Да няма правила за външен вид? Да се запази предназначенето на пит кучета от пред век ?КАК  съвремeнната порода АПБТ  се вписва в едно съвременно общество ?
Никой никъде не е казал ,че АБПТ могат да  са единствено манекени, ако са И екстериорни.Напротив, поне аз достатъчно пъти ,мисля ,казах ,че  характерът е водещ, но че има и алтернативи за неговото доказване- извън арената.
Нямалo клуб в Бг с достатъчно чистопородни кучета .Ми няма.Десетината собственика на такива кучета   за които аз знам - едва ли ще се бутат в този гмеж и тези дилеми.Гледат си кучетата  хората и толкоз.Нямат сърбежи за Сърца геймове и пр.първобитности.
User's Signature

#5720 Потребителят е офлайн   Komara Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 05:51 PM

Все пак ще съм ви благодарен ако някои каже от къде мога да си взема :yahoo:

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 284
  • 285