Кучето ми, моето, не е от гейм семейство и слава богу - живота са си живели и родителите му и прародителите му и се радвам, че не е "истински пит"!
Та десет килограма под нормалните килограми (мисля никъде не отрече, че нормалните са тези при нормално хранене и нормално движение) е супер работа, а?!
Ми знаеш ли, моето куче варира 20 (лятото) -24 (зимата) килограма - сам си определя дажбата и теглото, ноктите му никога не са рязани, винаги са перфектно изпилени, защото слиза от дивана по 10-12 часа прекарани в игра (уау как не се бие бе) и не му се налага аз да му мерия белтъчините (КОЩУНСТВО) пък така като гледам тези снимки на "щастливо оплезени кученца" да ме питаш как не ме е срам, че пиша тук! А отгоре на всичко кучето ми е не по-малко устремено и драпащо да изпълни задачата си и без да е от "дълбок гейм" (сигурно е извънземно)

И това със спасяването от съдбата ... това е като със зоомагазините - докато има купувачи и сеирджии за кървав "спорт", ще има и производство...
Та не отговори - "полезната" пит кондиция колко време може да се задържи без да доведе до здравословни проблеми и може ли човек да бъде в такава (по описаната от теб такава, ако тежиш 60 килограма насилствено с диети и яко бъхтене да стойш на 40)!
Моля наистина за конкретен отговор, общо взето всичките "питмени" свирите подобни плочи, това за духа, пък за ринга и прочее сме го чували вече бая пъти, та дайте по същество. Това с кондицията май за първи път се обсъжда тук.