animal, в Jun 12 2009, 01:55 PM, написа:
Американски питбул териер
Публикувано: 12 June 2009 - 04:41 PM
Публикувано: 12 June 2009 - 04:53 PM
proffit, в Jun 12 2009, 03:41 PM, написа:
animal, в Jun 12 2009, 01:55 PM, написа:
Не, не мисля.Сравнение хора-кучета е неудачно по принцип, но колегата ФЕХ го даде първи.Пък аналогия всеки може да си прави сам, нали?
Освен това мисля, че не сме в DAOBG.COM, че да обсъждаме травмите в БИ, а в DOG.BG и обсъждаме други неща.Ако ще се ловим за примери-давайте, но нищо ползотворно няма да излезе от такава дискусия.
По-нагоре написах нещо за пита, питмена, живота и битката - анализирайте него, не примера ми със спорта!

WWW.EVILDOGS.NET
"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин
Публикувано: 12 June 2009 - 05:01 PM
Публикувано: 12 June 2009 - 05:04 PM
И идеята ми за аналогия е свързана точно с това, което написа:
"за вас пита може да е всичко в живота, за тях в битката може да е всичко в живота на пита и пак пита да е всичко за тях в живота" щом за тях е всичко в живота, трябва да са готови да дадат същото - това поне е нормалната логика...
Но психики много, то ако всичко беше нормално нямаше да има убийства и прочее и сред хората.
И пак избягахме от една тема, която мисля е интересна за обсъждане - питкондицията и дадения пример за намаляване на 1/3 от нормалното тегло надолу и тежки физически натоварвания...
Публикувано: 12 June 2009 - 05:05 PM
proffit, в Jun 12 2009, 03:01 PM, написа:
Е, аз толкова мога и знам - толкова казвам.
Сега очаквам да науча нещо от останалите.То Форумите са за това - всеки да ти обясни колко си в грешка в собствените си мисли, макар народа да е казал " Не съди за другите по себе си!"

WWW.EVILDOGS.NET
Публикувано: 12 June 2009 - 05:14 PM
Публикувано: 12 June 2009 - 05:55 PM

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !
Публикувано: 12 June 2009 - 06:27 PM
Понеже с Derrty (по-скоро аз) подхванахме един малък спор - пит ли или не е куче от XBP.Не стигнахме до консенсос,но се породи в мен един въпрос,който беше зададен,но не получи отговор.Той е следния - кучета от Greyline или Razors Edge,питбули ли са или не са?
Надявам се хората с опит с тази порода да ми отговорят.(И не ми излизайте с това,че това са ... а...как ги нарече Derrty - American BULLY,защото те са регистрирани като питове в UKС или ADBA и собствениците им твърдят,че са точно такива.Съгласете се с мен,че е малко странно друг човек да твърди,че не са...

Поздрави на всички!

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 12 June 2009 - 10:52 PM
Ако някое куче не иска да се бие, мача се спира.
По повод по-горе примери човек- куче.., тези, които нямат допирни точки и не разбират нагона на един мъж да тренира, да се бие и да се доказва, не могат да разберат и тази потребност на един питбул, който сам иска да се бие.
При самото си пускане, кучето тръгва само, смело и устремено напред, с което малко породи кучета могат да се похвалят. Това е куче боец. Знам и че тези хора, които са скарани със спорта, по същия начин гледат и на практикуващите бойни спортове, мислят ги за празни тикви, но това е от скрита завсист или задръстеност.
Същността на питбула е една.., това че едни я подтискат, а други позволяват на кучето да прави това, което иска, вече е друга работа.
Защо и се дават примери, че при всеки бой с хора, трябва да има счупвания и смъртни случаи, все едно при всеки бой с кучета има? :) В повечето случаи има там, където стопаните не ги бива, но вие поставяте всичко под общ знаменател, заради някви изкривени представи и възгледи, базирани на нещо, което не разбирате и не изпитвате.
Публикувано: 12 June 2009 - 11:17 PM
poznai, в Jun 12 2009, 09:52 PM, написа:
Ако някое куче не иска да се бие, мача се спира.
По повод по-горе примери човек- куче.., тези, които нямат допирни точки и не разбират нагона на един мъж да тренира, да се бие и да се доказва, не могат да разберат и тази потребност на един питбул, който сам иска да се бие.
При самото си пускане, кучето тръгва само, смело и устремено напред, с което малко породи кучета могат да се похвалят. Това е куче боец. Знам и че тези хора, които са скарани със спорта, по същия начин гледат и на практикуващите бойни спортове, мислят ги за празни тикви, но това е от скрита завсист или задръстеност.
Същността на питбула е една.., това че едни я подтискат, а други позволяват на кучето да прави това, което иска, вече е друга работа.
Защо и се дават примери, че при всеки бой с хора, трябва да има счупвания и смъртни случаи, все едно при всеки бой с кучета има? :) В повечето случаи има там, където стопаните не ги бива, но вие поставяте всичко под общ знаменател, заради някви изкривени представи и възгледи, базирани на нещо, което не разбирате и не изпитвате.

В пит спорта никога и нищо не е ставало на сила, не може и да стане! Често от спортни и доказани родители
се раждат приплоди, които НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ВЛЯЗАТ В КОНТАКТ СЪС СЕБЕПОДОНИ и то НИКОГА. За такива кучета, няма
вариант да си сбият и със болонка, питмените ги наричат ХЛАДНИ и никога не ги насилват за да се бият, когато не искат!
Публикувано: 13 June 2009 - 07:26 AM
Публикувано: 13 June 2009 - 11:48 PM
Derrty, в Jun 13 2009, 06:26 AM, написа:

Публикувано: 15 June 2009 - 01:55 PM
proffit, в Jun 12 2009, 03:01 PM, написа:
Вероятно, щом си си сложил такъв ник, си треньора на националния отбор...

LilTed, в Jun 12 2009, 04:27 PM, написа:
Извинявай, че отново се изказваш неподготвена, но да не забравяме, че пита не е еволюирал сам така, ами има някъде към 600-700 години ЦЕЛЕНАСОЧЕНА СЕЛЕКЦИЯ!В кучешки поколения това е около 20 000.
Само за сравнения : За програмата на Хитлер "Чиста Раса", се е очаквало да даде резултат след около 600 години или 1800 човешки поколения.
Та пита е станал пит благодарение на човека, не на нещо друго.Желанието му за бой също, факт.
Като се сетя съм виждал хора да ходят на състезание без да са искали точно това, ама питове да влизат в ригна насила не съм

WWW.EVILDOGS.NET
Публикувано: 15 June 2009 - 05:12 PM
Публикувано: 15 June 2009 - 06:47 PM
Публикувано: 15 June 2009 - 07:03 PM
Derrty, в Jun 15 2009, 04:47 PM, написа:
Никога нищо не съм слагал под общ знаменател и това много лесно може да се провери с търсачката. Включих се в спора всъщност точно по този повод. В началото на дискусията се прокрадна идеята, че едва ли не всеки, който залита по борби е питмен, двете му нон-стоп раждащи кучки са кенъл и може да бъде сравнен в някои отношения с добър спортист.
Публикувано: 16 June 2009 - 01:29 PM
proffit, в Jun 15 2009, 06:03 PM, написа:
Derrty, в Jun 15 2009, 04:47 PM, написа:
Никога нищо не съм слагал под общ знаменател и това много лесно може да се провери с търсачката. Включих се в спора всъщност точно по този повод. В началото на дискусията се прокрадна идеята, че едва ли не всеки, който залита по борби е питмен, двете му нон-стоп раждащи кучки са кенъл и може да бъде сравнен в някои отношения с добър спортист.
Кой я "прокрадна" тая идея???
Ще дойдеш доста дялан камък ти-както ти е удобно така заставаш

Айде пак си прочети постовете и си ги припомни и виж "идейния проект" кой го е съставил...Никой не сравняваше питмените и спортистите, а питовете и файтерите(за хората става въпрос).И то ставаше дума за наранявания и травми, като точно заради това писах на ФЕХ дали е тренирал такова нещо, иначе трудно ще го разбере(както се и видя).
Няма идея какво влагаш в думата "питмен", за мене това е човек, който харесва пита с хъс за бой, пък дали залита по борби и по развъждане е друга бира.Защото като стане време да споменем развъждане по качества, били те фенотипни или поведенчески(гейм, огриз, стил на бой), доста малко хора могат да се изкажат компетентно...Много, много малко!

WWW.EVILDOGS.NET