Публикувано: 25 June 2009 - 01:28 AM
Именно в психиката е най-съществената разлика между двете породи! Не може да се сравнява психика на куче, развъждано за да бъде гладиатор, с психиката на куче, развъждано за да бъде манекен! Нищо, че имат общи корени в миналото! Все пак философията на селекцията при Ам Стафа е корено променена! Знам, че вероятно ще ме заклеймиш като биткаджия, но не се занимавам с борби. Просто не отричам, а уважавам и съм наясно с истинската същност на породата (същото, което правят и единствената подкрепяна от теб организация- ADBA). Не виждам какво лошо има в това да се постват снимки на кучета- типични представители на породата, с чието име е озаглавено текущата тема. Все пак става въпрос за Американски Пит Бул Териер нали? Не се заяждам с теб. Уважавам супер много това, което правиш за питовете докарани до окаяно състояние заради простотията и бездушието на някои, но просто не разбирам противоречията ти понякога........ Харесваш АДБА и казваш, че единствено от там човек може да си вземе чистокръвен пит, а в същото време скачаш, като някои постне кучета регистрирани там. Каква е разликата между кучетата развъждани в САЩ по гейм и кучетата развъждани у нас по гейм? Все е по гейм! Думата, която ти така мразиш...... Виждам, че в този форум има бая компетентни хора и от едната и от другата страна на барикадата. Ще стане интересно, ако се получи дискусия за алтернативна селекция на пита( т.е. не чрез гладиаторския принцип). Но такава селекция, която ще запази най-ценното му качество отличаващо го от всички останали. Така сърцатата му,маниакална и безгранична борбеност във всеки един аспект!!!!!!! Борбеност за победа, борбеност да изпълни поставената му задача или тази която сам си е наумил, борбеността му за живот, когато е доведен до прага на смъртта!!!!!

...it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. HOW MUCH YOU CAN TAKE AND KEEP MOVING FORWARD! THAT'S HOW WINNING IS DONE!!!!