Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#6261 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2009 - 08:33 AM

Интересен въпрос.
За питбула няма "развива добре", най-малкото защото никой не залага на екстериора при заплождането. Питове има от 14-16 килограма до над 35. Въпрос на ген, на начин на живот и какво ли не.
По снимки никой нищо не може да ти каже.
Добре се развива ако кучето е в кондиция, получава си нужното внимание, разходки, храна и добавки (според храната и нуждата от тях).
Ако нямате някакъв проблем, значи си се развивате нормално wb_052.gif

User's Signature

Качена снимка

#6262 Потребителят е офлайн   binko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 09:49 AM

emi da ti kaja davah mu kalcii do 7 meseca go gledah vatre v nas edna staq samo za nego ..imashe si sichko no stana problem tova she pochna da roni stenata i takia raoti i bashta mi kaza da go izkarvam nqkae na vanka im u napraih kletka i sq e tam .. to kvi dobavki trq da mu se davat ? ?

ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА.

МОД

#6263 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 22 July 2009 - 10:03 AM

С какво храниш кучето ?И калция от лекар ли ти беше предписан?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#6264 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 10:07 AM

Ще спре да рони стената с достатъчно интензивни разходки и занимавки.
Като получи нужното движение няма да прави бели вътре ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#6265 Потребителят е офлайн   binko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 10:51 AM

emi az go hranih s granuli nqkae do 6 meseca obache to mn qde i nqqm pari za takia raoti i pochnah da mu davam meso surovo i ne samo surovo de ama neshto mislq che ne razte pravilno . .. malko mi sa vijda pak na 12 sq det idva prai godina a kat gleam nqkvi kucheta na godina kak izglejdat i ..

#6266 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 11:09 AM

Отново казвам пит була не се развъжда екстериорно като цяло. Това, че сте видели един пит бул, че е 30 кг не означава, че и вашя ще е, както и не означава, че ако един е 50см в холката вашя не би бил 45.
Ако знаете какви са родителите и прародителите примерно няколко поколения назад (ето къде идва ролята на родословията), може и да знаете какво да очаквате, но иначе каквото излезе. Т.е. няма как да кажете на кучето недоразвито, защото не прилича на кучето на "Гошо".
Ако ви малеят мусколите просто увеличете тренировки - тичане, плуване, след време и други по-силови.

п.п. как ви излиза по-евтино с месо? Можете ли да дадете хранителния режим на кучето си?
User's Signature

Качена снимка

#6267 Потребителят е офлайн   binko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 12:06 PM

hrana go dva pati dnevno sutrinta kat stana bez znachenie koga toest na obqd nqkae i vecher kam 9 go hranq ... i to stabilno davam mu po baq meso 500 gr nai malko i hlqb mu davam bashta mi e lud :D i mu dava ot vreme na vreme kato men me nqma qrMA :X :X koqto m/u drugoto go zatlastqva mn dobre ne staa debelo a dobre ofoermeno .. ama ne qde qrma tva mue problema :D pak i samo qrma li da mu daam :D tva e pitbul trq da e golqm i strashen ;d ;d

#6268 Потребителят е офлайн   на кой си син ? Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 05:22 PM

binko - Като гледам как пишеш не си ич за "голям и страшен" питбул .

Добре питбула си е куче и си му трябва внимание и т.н. но това не променя истината за него . E моя както се вика е "голям веселушко" като няма кучета покрай него и особено при хора от семейството (казвам хора от семейството защото го обучавам за пазач) . Много хора му се радват от страни и му говорят глезотии (аз не давам да се пипа и за това казвам "от страни") а аз им викам "ако знаеш какви неща е правил и на какво е способен няма ич да го харесваш" (Доста пъти се случвало да не го хвана на време като идва друго куче) .
Другото което е че питбула за мен е най-емоционално нестабилното куче . Имал съм доста кучета , все различни породи и такова нещо не е било .
Друго е че като почна да затиска кучетата моя започнах да го уча на антиагресия към кучета . Нещата вървяха за по седмица . Ето какво имам предвид - Обучавам го и обучението започва да има резултат - разминаваме се с кучета без проблем и тъкмо като се постигне прогреса все ще се намери някое куче дето да дойде то да се сбие с мойто . И така няколко пъти и се отказах . Викам си "мойто куче дето е питбул го обучавам и му премахвам агресията към кучета а останалите си пускат кучетата без да ги е грижа и целия труд на вятъра" и не съм се занимавал повече с антиагресеия към кучета заради безотговорни стопани които изкарват после моето куче винотно само защото е питбул . Просто вече рядко го пускам от синджира а ако дойде някое куче на безотговорен стопанин до нас и идва да се бие не спирам моя (добре че кучето бяга докато не е захапано) . Така дори и препоръчват трениорите (не е някакво самонадейно отношение) .
А в америка и другите страни е по-възможно да се обучи питбул на антиагресия към кучета защото почти на всякъде другаде стопаните са по-отговорни (Особено в америка) .

#6269 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 08:44 PM

Цитат(фех @ Jul 22 2009, 09:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Интересен въпрос.
За питбула няма "развива добре", най-малкото защото никой не залага на екстериора при заплождането. Питове има от 14-16 килограма до над 35

И това че не се залага на екстериор при заплождането как влияе на развитието? Едно куче може да се е развило добре, може да се е развило и зле, сравнявайки го с куче от неговия килаж . Това, че теглото варира в такива голями граници какво общо има с развитието?

#6270 Потребителят е офлайн   binko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 11:25 PM

ae chovek az ne iskam da mi ezloben pitbula prosto iskam da izglejda dobre ne sam go zel za bitki i takia gluposti iskam da e krasiv .. tva mi ecelta da mu se radvam kefi me kato kuche fizionomia i sichko v nego me kefi moq e huav samo che e slabichak a qde super mn :X

ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА.

МОД

#6271 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 08:39 AM

Ей това, че явно човека иска "едро куче". Видял е на някой си пита и си вика "Ей това е моето куче". Отива взима си от някъде си малко и почва да го гледа и чака и неговото да стане като онова. Да ама нъц. Вместо 35 кг пит, излиза 20тина. После пита ама защо не се развива добре...ми не е проблема в кучето, а в това, че незнаеш какво ще излезе от кучето.
И ако се беше зачел не по диагонал щеше да видиш, че основно проблема на потребителя е, защо кучето не е едро, а не реално как е развито...

А към binko - за пример от едно кучило се родиха 6 малки. Пет от тях станаха над 30 килограма, шестото остана на 20-24. Същевремено всяко от кучетата е в чудестно състояние. Гледайте се, тренирайте се и каквото излезе това е. Можеш да му повлияеш до 10-20% на физиката, другото е ген.

"на кой си син ?" браво. От доста време не се е регистрирал потребител със сериозно отношение към кучето си, на който всяка втора дума да не е "ма това е пит, той е роден да се бие...".
User's Signature

Качена снимка

#6272 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 23 July 2009 - 09:54 AM

"на кой си син ?"от такива като тебе иде лошото име на породата,повръща ми се от комплексари като тебе,то аман вече. eg_033.gif
User's Signature

#6273 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 23 July 2009 - 10:03 AM

"на кой си син ?" само да те питам,след като не даваш хората да му се радват, и в същото време го пускаш,каква ти е гаранцията,че няма да излезе дете примерно и ,както е пуснат няма да скочи срещу него?И после кво правиш?
User's Signature

#6274 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 10:03 AM

Аз ли нещо неразбрах ама прочетох, че човека учи кучето си на търпимост към себеподобни? Кое е лошото в случая?
Всъщност когато дойде агресивно куче (и не е дребосък дето ще прогоните), до вързания ви на повод пит, прибран в краката ви, как процедирате?
Аз моите не бих ги оставил да бъдат нахапани, но не бих и допуснал да извършат нещо различно от себезащита. Та в случая примерно летящо в атака 35-55-60 и прочее кг куче към вашия вързан изкъсичко пит (онзи ден ни нападна някакво овчароподобно рошаво куче в гръб и стопанина ми вика хванете ми го ud_009.gif ), какво правите?

п.п. Има възможност за редакция на последния пост в следващите около два часа, за да не се трупат излишно много постове.
А за пускането човека пише, че почти не го пуска.

Между другото, аз също не обичам всеки да ми пипа кучетата, предпочитам ако се налага това да става до мене, най-малкото защото често се налага да възпирам някой да пъха зрънчо и какви ли не боклуци в устата на кучетата ми, а тамън преди два дена изхвърлиха поредното отровено куче в квартала.
User's Signature

Качена снимка

#6275 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 23 July 2009 - 10:31 AM

Ей заради това написах предните си постове:"а ако дойде някое куче на безотговорен стопанин до нас и идва да се бие не спирам моя",супер много ме кефи,направо е готино много.
И понеже ме питаш какво правя,ми вдигам моя,с лице към мен,правя всичко възможно да не му позволя да захапе,щото освен ,че си обичам моето куче,харесвам и другите кучета, а това,че имат малоумни стопани,които не ги е грижа за тях,не значи,че трябва да позволя моето да убие животното и.За галенето на моето куче,не съм и аз привърженичка всеки да ми пипа животното,но пък и да ти кажа,желаещи няма кой знае колко.Ако ли пък някой пожелае да го погали му позволявам,не виждам нищо лошо,но както написах,желаещите не са кой знае колко.За храната-моя не взима от чужд човек, както и от земята.
User's Signature

#6276 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 10:45 AM

То с малките кучета е лесно, изобщо не се стига до бой.
Ето ти пресен случай обаче - 55-60 килограмово куче, нападащо в гръб. Главата му е почти колкото пита, с който бях. Какво да направя - да отпусна повода или да подложа кучето ми да бъде нахапано по-добре?
Определено съм на 100% против боя с кучето, но колкото и да обичам всички кучета, обичам най-вече своите и няма да оставя да бъде прекършено кучето ми, защото някой не може да си хване неговото (пък и представям си що за характер има куче, нападащо в гръб). Прибрахме се с рани по задните крака и корема, като се обърна моя в защита все пак го прогонихме.
Определено моето вързано куче се прибра с рани, не нападащия. А и още нещо - изправяйки кучето към теб и придържайки го, имаш ли представа при реална атака не от булонка какво би станало с теб и кучето в тази поза? И да, има ситуации, в които по-добре самозащита отколкото аз и кучето в трагично състояние.
User's Signature

Качена снимка

#6277 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 10:55 AM

Цитат(фех @ Jul 23 2009, 09:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И ако се беше зачел не по диагонал щеше да видиш, че основно проблема на потребителя е, защо кучето не е едро, а не реално как е развито...

Не съм се зачел по диагол, просто не бях съгласен с твоя пост за развитието. За мен развитието не значи само да достигне определени кила.

Цитат(koniarska @ Jul 23 2009, 11:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И понеже ме питаш какво правя,ми вдигам моя,с лице към мен,правя всичко възможно да не му позволя да захапе,щото освен ,че си обичам моето куче,харесвам и другите кучета, а това,че имат малоумни стопани,които не ги е грижа за тях,не значи,че трябва да позволя моето да убие животното

Твърдо ме съмнява, че ако видиш към теб да тича 50-60 килограмово куче, с цел да нападне твоето, ти ще си вдинеш кучето и ще го обърнеш с гръб към дугото. Тези неща стават за секунди и даже ме съмнява, че през главата ти ще мине и мисъл за такава реакция. И да твоето може и да може да убие друго, ама ако е някое 7-8 килограмово дакелче, а ако е 50 килограмово овчароподобно и още повече с дълъг косъм как си го представяш това?

#6278 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 11:22 AM

Отговора ми беше в контекста на поставения въпрос.
Все пак ако искаме да бъдем правилно разбрани, трябва да отговорим според въпроса и човека задал въпроса. rc_036.gif
Всъщност, интересно ми е как би сравнил куче, с куче от неговите килограми, за което нямаш представа как ще изглежда в зряла възраст без да имаш представа как изглеждат родители, прародители, и съответно незнаеш до каква степен това куче, генетично е предразположено да се замусколи примерно?
Все пак на 11 месеца кучето тепърва се оформя.
На Зверче кучето май нормално би било към 30-35кг, тя го държи на 25 (това по спомени).
Този и сега ми изглежда 20-25, но не мога да каже ще стане ли 30-35 или ще си остане 20-25. Още пък по малко по снимки.
User's Signature

Качена снимка

#6279 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 July 2009 - 11:25 AM

Цитат(koniarska @ Jul 23 2009, 08:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И понеже ме питаш какво правя,ми вдигам моя,с лице към мен,правя всичко възможно да не му позволя да захапе,

Хайде да вземеш да ми обясниш какво точно правиш и какви са ти възможностите. И как се навеждаш и си вдигаш кучето, когато на метър от теб има друго, което показва че всеки момент може да атакува.
Обясни ми колко тежи кучето ти, и на каква височина и колко време издържаш го държиш вдигнато.
Успяваш ли да го вдигнеш на височина, на която да не може да бъде достигнато от друго куче, и как аджеба го постигаш, като знам докъде достига главата на една изправена овчарка, или друго куче с подобни размери, а също така докъде може да отскочи някой дребничък пит или стаф ??? Моята кучка засега захапва предмети на височина над 1,70 м , а има кучета и с по-голям отскок от нея !!!!
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#6280 Потребителят е офлайн   Derrty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 11:45 AM

Цитат(фех @ Jul 23 2009, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Отговора ми беше в контекста на поставения въпрос.
Все пак ако искаме да бъдем правилно разбрани, трябва да отговорим според въпроса и човека задал въпроса. rc_036.gif
Всъщност, интересно ми е как би сравнил куче, с куче от неговите килограми, за което нямаш представа как ще изглежда в зряла възраст без да имаш представа как изглеждат родители, прародители, и съответно незнаеш до каква степен това куче, генетично е предразположено да се замусколи примерно?
Все пак на 11 месеца кучето тепърва се оформя.
На Зверче кучето май нормално би било към 30-35кг, тя го държи на 25 (това по спомени).
Този и сега ми изглежда 20-25, но не мога да каже ще стане ли 30-35 или ще си остане 20-25. Още пък по малко по снимки.

Разбирам, че отговорът ти е бил в контекста. Аз писах относно "развива", а не ще стане ли 35 кила. Ако един пит на 11 месеца е 20 кила в добра форма на година и половина няма как да нараства до 35 и пак да е в добра форма. На 11 месечно куче много по лесно може да му определиш теглото което ще достигне, откокото като е на 5-6 нали? Съгласен съм, че по снимка не може да се съди добре, особенно тегло.
Какво значи, че на Зверче кучето нормално би било на 30-35 кила. Ако както казваш сега е 25, то си изглежда страхотно и въобще не съм съгласен че на 30-35 ще е най добре, още повече че разликата от 30 до 35 е 5 кила, което въобще не е малко за тези кучета. Та как определи че с 10 кила отгоре ще е по-нормално от това при положение че се вижда, че при тези кила (25 както казваш) кучето си изглежда перфектно? Ако според теб трява да е с 10 кила отгоре значи че сега е измършавяло, на теб такова ли ти изглежда?

Аз мога да ти покажа разлика от 7 кила и то на мое куче
Прикачена снимка Прикачена снимка

Според теб добра ли е такава разлика, че да кажеш че едно стегнато добре изглеждащо куче по нормално ще му е с 10 кила отгоре? Ето може да сравниш по две снимки на едно и също куче разликата от 7 кила, ами 10?

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни