Иначе, тоза за пита на Зверче, беше по спомени от нейни думи (да търся ли да цитирам?!). Тя поддържа куч в пит кондиция на 25 кг, но по нейни думи иначе кучето "нормално" е около 30-35 (е верно е не помня 30 или 35 е казвала). Надявам се да не се сърди за това, че я ползвам за пример, но помня само нейни думи по повод килограмите на куч.
При мен кучетата не варират с повече от 2-3 кг, пък и никак недолюбвам пит кондициите.
На повечето по-назад помествани снимки на разни ромове и прочее, ми не, за мен кучето не е в добра форма. Може да е издражливо и годно за битка, но това не значи, че не би се чувствало по-добре на килограмите, на които би си седяло без хвърлянето му в екстремни условия.
90% от снимките на разните ромове и прочие назад са правени от синжир, а не в пит кондикция. Ти като не докарваш куче до тези килограми ( не говоря за пита) как разбираш, че се чувства по добре като е с 5 кила отгоре? Аз мога да ти кажа от личен опит: кучето е много по-подвижно, много по-игриво, много по-издържливо, много по-"живо" и не 100 а 1000% се чувства по-добре в тези кила. Та мисълта ми е, че когато видиш куче да изглежда така (примерно кучето на Зверче, което ти даде за пример или което и да е друго в токаво състояние) неможеш да ме убедиш, че с 5-10 кила отгоре то ще се чувства по-добре.

Вход

Горе
Цитиране +