Публикувано: 17 November 2010 - 07:54 PM
Привет на всички :) Пиша с едно запитване.
Понеже съм решил да си взема куче, а пит була е една от породите, които най- много харесвам, защото съм имал контакт с такива кучета не един път и съм останал с мн добри впечатления, а и от прочетеното в нета също. Но или аз не съм разбрал или всички около мен яко ги друсат прерасъдаците, защото всеки, на който кажа за това си намерение заявява, че едва ли не се обричам себе си и него (ама то по тяхната логика си е обречено по принцип) да го водя на повод цял живот, да лекувам рани и да не мога да доближа друго куче без другото да предаде богу гух, дори хора с кучета ми казват, че ако се сдобия с пит бул, нямало да си събират кучетата с него. Та големия въпрос е: аз ли нещо не съм разбрал, че ако се социализира от малко с дуги кучета и животни и не се насърчава да се бие и озлобява пит-а си става нормално куче или това е безнадежно и колкото и да го уча и т.н. то все ще си яде останалите кучета ( хора съм свидетел, че много обичати са приятелски настроени към нас). Та моля собствениците да ме поправят в заблуждението ми или надявам се да ме подкрепят.
Предварително благодаря